Portugisisk podengo pequeno: dog breed profile

Wiry haired portugisisk podengo pequeno sitter i et felt i solskinnet

Møt den portugisiske Podengo Pequeno, en rask, søt og energisk hund, og den minste av Portugals tre podengo raser. Podengos er en av Portugals mest populære typer rene Breds, og finnes i tre størrelser-små, mellomstore og store - som ikke er interbredet med hverandre. Portugisiske Podengo Pequenos er små hunder med et langt navn, og er like i utseende til amerikanske raser som Jack Russell Terrier og Rat Terrier (men interessant, er den portugisiske Podengo Pequeno ikke en terrier i det hele tatt). Andre navn for den portugisiske Podengo Pequeno inkluderer den portugisiske Warren Hound og den portugisiske kaninhunden.

Raseoversikt

Gruppe: Hund

Høyde: 8 til 12 tommer

Vekt: 9 til 13 pounds

Frakk: Enten kort og jevn eller lang og wiry

Frakkfarge: Svart, gul, fawn, grå og kastanje

Forventet levealder: 12 til 15 år

Kjennetegn på den portugisiske Podengo Pequeno

KjærlighetsnivåMedium høy
VennlighetMedium høy
BarnevennligMedium høy
KjeledyrvennligMedium høy
Trening behovMedium høy
LekenhetMedium
EnerginivåHøy
TrenbarhetMedium høy
IntelligensMedium høy
Tendens til å bjeffeMedium høy
Mengde sheddingMedium

Historien om portugisisk podengo pequeno

Den portugisiske Podengo Pequeno er en gammel rase, tenkt å bli brakt til kystlandet Portugal-en nabo av Spania-av handelsmenn (og invaders) som kom til området fra steder som Roma og Moors. Og faktisk kan den portugisiske Podengo Pequeno`s Lineage spores så langt tilbake som 600 b.C., Da de bodde blant romerne og fønikerne.

Mens de kanskje ikke er innfødte i Portugal, tjente den portugisiske Podengo Pequeno sitt navn ved å bli en rask favoritt blant folket der. Som du kanskje forventer fra en hund som også refereres til som den portugisiske kaninhunden, har den portugisiske Podengo Pequeno en spesiell evne til å fange og drepe kaniner, og var dermed umiddelbart verdifull for lokalbefolkningen. Deres imponerende jaktferdigheter ble også satt til å bruke ombord på mange av de 15. århundre skipene som seilte fra den portugisiske kysten til Amerika, siden de samme funksjonene som gjør at de gode kaninjegere også gjør det portugisiske Podengo Pequeno en vellykket gnagerjeger generelt.

Til tross for deres tidlige reiser over Atlanterhavet, ser det ikke ut som den portugisiske Podengo Pequeno gjorde mye av et merke i Amerika for å starte. Det var ikke før 2011 at rasen ble formelt anerkjent av den amerikanske kennelklubben, hvor de først ble plassert i den diverse klassen før de ble utpekt til Hound-konsernet i 2013.

Portugisisk Podengo Pequeno Care

Den portugisiske Podengo Pequeno er en aktiv hund. Som en familie kjæledyr, er de sannsynligvis ikke å gjøre noen kaninjakt, men de kommer til å måtte ha et annet sted å kanalisere all den energien. Lange daglige turer er nøkkelen, og å ha en romslig inngjerdet bakgård er også ideell for rasen, men ikke et krav så lenge de får rikelig med andre aktiviteter hver dag. Snakker om det gjerdet, det er viktig. Portugisiske Podengo Pequenos er raske til å følge nesene, og hvis de kommer på jakt, skal de være vanskelig å stoppe.

Når det gjelder trening, er den portugisiske Podengo Pequeno intelligent og drevet, og har en tendens til å utmerke seg som et treningsfag. Bruk kun positiv forsterkning, oppmuntre positiv oppførsel og ignorere negativ oppførsel. En velutdannet, godt sosialisert portugisisk Podengo Pequeno vil være vennlig mot fremmede og andre hunder, og vil også gjøre et utmerket familiemedlem.

Grooming En portugisisk Podengo Pequeno krever ikke mye arbeid. Følg en standard badedial (omtrent en gang i måneden bør være tilstrekkelig), vær sikker på å kaste ut kappen etter badet hvis det er wiry, siden ellers kan de få tangles. Andre gode grooming praksis å følge inkluderer månedlige spiker trims, samt ukentlig øre rengjøring og tenner børsting minst fem dager i uken. Hvis din portugisiske podengo pequeno har lang og / eller wiry hår, legg til en vanlig børsting til blandingen også.

Vanlige helseproblemer

Portugisiske Podengo Pequenos er ganske sunne hunder, uten kjent tilbøyelighet til visse genetiske sykdommer. Imidlertid er alle Pure-Bred Dogs utsatt for visse helsemessige forhold, og det er viktig å vite hva du skal se etter. Noen spesifikke forhold for å huske på når det gjelder portugisisk Podengo Pequeno inkluderer hip dysplasi, Øyesykdommer, og luxerende patellas (Også kjent som trick knær).

Hvis du kjøper en portugisisk Podengo Pequeno fra en oppdretter, spør om noen av disse problemene har blitt vitne i rasen. Helseproblemene knyttet til portugisisk Podengo Pequenos er behandlet og / eller håndterbare, men det er godt å vite hva du kanskje kan forvente.

Diett og ernæring

Næringsbehovet til portugisisk Podengo Pequenos er de samme som de er for de fleste hunder, med rasen som gjør det beste på en høy kvalitet diett med rikelig med protein. Gjøre imøtekomme visse kostholdsbehov om nødvendig, for eksempel om din portugisiske Podengo Pequeno er en valp eller senior. Du er velkommen til å gi din portugisiske Podengo Pequeno rikelig med sunne godbiter, men hold dem små hvis du merker noen vektøkning. Snakk med veterinæren din hvis du har spørsmål eller merker at hunden din får for mye vekt.

De beste hundene for leiligheter eller condos
Fordeler
  • God leilighetshunder

  • Ivrige etter å behage deres mennesker

  • Elsker å være rundt deres folk

Ulemper
  • Vil vanligvis fortelle deg høyt - hvis det er noen på døren

  • Trenger betydelig øvelse

  • Ha en høy prey stasjon

Hvor å adoptere eller kjøpe en portugisisk podengo pequeno

Vi anbefaler alltid å se på adopsjon først, så start søket ditt via nettsteder som Petfinder, Adopt-a-pet, og Overstock Pet Adoptions. Hvis du velger å kjøpe gjennom en oppdretter, sørg for å gjøre din forskning og bare jobbe med noen som er anerkjente og tar utmerket omsorg for sine hunder. Ta en titt på portugisiske Podengo Pequenos of America, Inc., som er en god ressurs for hva du skal være ute etter i en oppdretter.

Flere hunderaser og videre forskning

Det er en perfekt hund der ute for alle. Fortsett å undersøke våre hundprofiler for å lære om andre populære raser og hvordan du bryr seg om dem, eller bare gå til et ly og se hvem du kobler til.

Hvis du er interessert i lignende raser, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund Breed profiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Portugisisk podengo pequeno: dog breed profile