Spansk vann hund: breed profil

Spansk vannhund i et stubbefelt

Den spanske vannhunden (kjent i Spania som Perro de Agua Español) er en solid, mellomstor, atletisk hund med krøllete jakke. Selv om det er litt uvanlig i USA, har denne rasen mange kvaliteter som gjør det til en ypperlig følgesvenn. Det er svært intelligent, elsker å lære morsomme triks, og er alltid oppe for utendørs utflukter, utflukter og mye spill.

Selv om de kan komme sammen med barn, er noen sterke vilje og territoriale. Også rasens herding instinkt er veldig sterk, noe som kan føre til noen upassende nipping i hæler, så interaksjoner bør alltid overvåkes.

Spansk vannhunder er naturlig beskyttende for deres familie og hjem, og er skeptiske av fremmede, men vil varme opp til nye mennesker når de vet at de kan stole på.

Den spanske vannhundens krøllete single jakke er lavt shedding, og noen mennesker med hundallergi finner at de kan leve med rasen. Hvis du vurderer en spansk vannhund fordi du har allergi, bruker du en god tid med denne rasen før du bringer hjem en valp for å sikre at du ikke lider av en reaksjon. Ingen hund er virkelig hypoallergen- Selv minimal shedders vil kaste bort dander fra huden deres.

Raseoversikt

Gruppe: Herding

Vekt: 31 til 49 pounds

Høyde: 15.75 til 19.75 inches høy på skulderen

Frakk: Krøllete, Wooly Single Coat.

Farge: Solid (forskjellige nyanser av svart, brun, beige eller hvit) eller parti-farge (to farger, hvorav en må være hvite).

Forventet levealder: 12 til 14 år

Kjennetegn på den spanske vannhunden

KjærlighetsnivåMedium
VennlighetMedium
BarnevennligLav
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensHøy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien om den spanske vannhunden

Selv om rasenes begynnelse er oppe for debatt, vet vi at den spanske vannhunden har eksistert gjennom hele deler av Spania i nærheten av tusen år.

Den spanske vannhunden er en del av AKC herding-gruppen, men det er en flerfunksjons rase, som brukes til herding, gårdsarbeid, beskyttelse, følgesvenn og jakt. Som navnet antyder, utmerker de seg til å hente fra vann.

Historisk, den spanske vannhunden herdet storfe, sau og geiter. I U.S., Rasen mottok full anerkjennelse fra AKC i 2015.

Spansk vannhundpleie

Mange raser med lav-shedding strøk krever betydelig profesjonell grooming og mye børsting hjemme for å hindre matter. Dette er ikke sant for den spanske vannhunden - den rustikke kappen er ikke bare lav-shedding, men også lavt vedlikehold.

Tradisjonelt blir kappen aldri børstet, kammet, blåsetørket eller trimmet. I stedet blir kappen skjæret til huden når den er nødvendig, akkurat som en sau. Når håret vokser ut, bør det være ubrenket slik at det vil danne naturlige ledninger. Vis hundjakker opprettholdes på denne måten, og noen kjæledyr spanske vann hundeeiere velger også å holde fast med tradisjonen.

Opprettholde ledningene tar litt arbeid, da de må skilles, slik at de ikke danner store mattede områder. Også, bade en hund med en leddet frakk er annerledes enn å bade en typisk hund. Teknikken tar litt øvelse.

Du må bruke en mild sjampo (ingen balsam) og forsiktig klemme sjampoen i kappen i stedet for å gni eller skrubbe. Prosessen ligner på håndvask en delikat ull genser. Å skylle, må du igjen klemme kappen forsiktig som vannet løper gjennom det. Å tørke, blottet frakken med et håndkle (ingen gnidning), og så bare la det lufttørke.

Noen spanske vann hundeiere velger å ha kappen barbert ned oftere, noe som resulterer i en veldig kort frakk som er enda bedre og lettere å vedlikeholde, uten ledninger for å kjempe med, ingen forsiktig vask og svært lite, hvis noen, shedding. Hvor ofte du ønsker å barbere din spanske vannhundens frakk, er helt opp til din personlige preferanse.

De fleste herding raser, inkludert spansk vannhund, er ekstremt intelligente og har gode problemløsende ferdigheter, noe som gjør dem svært trenbare.

Begynn å lære valpens husregler og grunnleggende kommandoer tidlig ved bruk av positive forsterkningsteknikker. De svarer godt på Clicker Training, bruker mange velsmakende godbiter og ros.

Hvis du vil trene for en Konkurransedyktig hundesport, Himmelen er grensen med den spanske vannhunden. De utmerker seg i smidighet, flyball, dock hopping, herding, nesearbeid og mer.

Noen spanske vannhunder er rømningsartister, så sørg for at verftet ditt er sikkert inngjerdet. Aldri la disse hundene være uten tilsyn i bakgården, eller de kan bli kjedelig og gjøre det til sitt oppdrag å komme seg ut.

Noen spanske vannhund valper er spesielt sjenert, som kan utvikle seg til problematisk atferd senere i livet. Av denne grunn er det viktig å være i stor grad Sosialiser valpen din ved å positivt introdusere dem til så mange mennesker, steder, dyr, severdigheter og lyder som mulig i løpet av det viktigste sosialiseringsvinduet. Dette er fra den tiden du tar dem hjem til ca 14 ukers alder. Sosialisering kan og bør fortsette etter denne tiden også.

Denne rasen er veldig aktiv og atletisk. De trenger rikelig trening for å dekke sine kropper, slik at de kan være lykkelige og rolige i huset. Lange turer er fine, men off-leash kjører er bedre.

Spansk vannhunder finner det noen ganger vanskelig å motstå herding noe som beveger seg, inkludert barn. Prøv å omdirigere upassende herdingadferd inn i noe som å fange en frisbee eller spiller henting med en ball. Ikke glem å svømme. Den spanske vannhunden elsker vannet og har til og med webbed.

Vanlige helseproblemer

Spansk vannhunder er for det meste, hardy og sunn, men som de fleste purebred hunder, er de tilbøyelige til å utvikle noen få arvelige helsemessige forhold.

Noen av de flere problemene som er identifisert i den spanske vannhunden, inkluderer:

Den spanske vannet Dog Club of America anbefaler at alle hundene blir vist for hofte og øyehelse før de blir oppdrettet.

Diett og ernæring

Mate din spanske vannhund målte måltider to ganger om dagen i stedet for gratis fôring (forlater mat ut hele dagen).

Veldig aktive spanske vannhunder kan ha nytte av en ytelsesdiett, som inneholder flere kalorier og fett. Mindre aktive spanske vannhunder trenger et vedlikeholdsdiett, slik at de ikke får for mye vekt. Fedme kan bidra til hip dysplasi, diabetes, og andre helsemessige forhold.

Det kan være vanskelig å vite hvor mye å mate din spanske vannhund, da alle individuelle hunder varierer. Start med anbefalt mengde på etiketten og juster opp eller ned tilsvarende avhengig av om hunden får eller mister vekt. Du kan også spørre din oppdretter eller veterinær for en anbefaling av hva og hvor mye mat å mate

13 topphunder raser fra Spania
Fordeler
  • Intelligent og lett å trene

  • Våken og beskyttende

  • Minimal frakkpleie og shedding

Ulemper
  • Trenger mye trening 

  • Ikke alltid vennlig med fremmede

  • Ikke det beste valget for små barn

Hvor å adoptere eller kjøpe en spansk vannhund

Den spanske vannhunden er en sjelden rase, så det kan være vanskelig å finne en. Du vil mest sannsynlig være på utkikk etter en ansvarlig oppdretter og få på venteliste for en valp.

De Spansk vann Dog Club of America, som er den nasjonale foreldre klubben for rasen i USA, publiserer en liste over deg.S. og kanadiske oppdrettere på sin nettside.

Noen spansk vannhund finner seg i redning. Hvis du er åpen for ideen om å vedta, støtter Spanish Water Dog Club of America også vedtaket og fremme av rasen med en dedikert side på sin nettside.

Flere hunderaser og videre forskning

Hvis du liker den spanske vannhunden, kan du også like disse rasene:

Ellers, sjekk ut alle våre andre hund rase artikler For å hjelpe deg med å finne den perfekte hunden for deg og din familie.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Spansk vann hund: breed profil