Slik avrer du borzois

Slik avrer du Borzois

Avl borzois er en glede som de er en av de eldste og mest innflytelsesrike hundrasene. De er sighthunder med presisjonsnivå og høy hastighet. Borzois har vakre, silkeaktige strøk og ofte forveksles med fluffy greyhounds.

I denne gratis guiden vil vi fortelle deg alt du trenger å vite på Slik avrer du Borzois etisk. Dette vil inkludere deres historie, helseproblemer, og til og med rase-spesifikke avlsproblemer. Enten du er en oppdretter eller en kjøper som er interessert i den rike bakgrunnen og unike karakteren i Borzoi, kan du finne informasjonen her i vår artikkel på Borzoi avl.

Bakgrunn av Borzoi avl

For å forstå hvorfor rasen har temperament og fysisk utseende det gjør det, er det viktig å forstå sin historie. Det kan være ute av interesse, for å få ytterligere forståelse av rasen, eller å utdanne andre, vil denne delen forklare hvordan Borzois kom til å være og hvorfor.

Opprinnelse

Selv om dette rase er anerkjent for å være en tårn, de har noe sterkt ansikt til ansikt jakt Bakgrunn også. Borzois ble opprettet i Russland gjennom kombinasjonen av arabiske greyhounds og en ukjent rase med en tykk, shaggy jakke. Dette skjedde i det 17. århundre. Deres formål var å kunne ha den stille og koordinert smidighet for å unngå å bli hørt av byttet mens de fortsatt kunne se det godt. Dermed deres økte instinkter. Deres fart og stor størrelse kommer inn for å spille som Russland brukte Borzois i Jaktforsøk, spesielt prøvelser som var ulvbaserte. Med sin fart, ville de lett komme opp med det ensomme ulvmålet, mens deres tykke frakk ville holde dem varme i de snødekte områdene i Russland.

17. århundre Russland

Antallet Borzoi redusert under revolusjon til to grunner.

Først den ledende russiske familien den Romanovs ble slaktet. Denne familien godkjente jaktforsøk, jaktfester, og hadde hundrevis av Borzoi på eiendommen deres til dette formålet. Dessverre, når familien ble drept, så var det hver Borzoi der.

For det andre gikk Borzoi-tallene enormt i Russland, og rasen som ble båret på sin eksistens i utlandet. Romanovs dødsfall reduserte sin popularitet og tørket ut mange avlspar. Heldigvis ble noen Borzoi sendt til områder som Amerika, England, Europa og Skandinavia like før revolusjonen. Disse stedene begynte å avlsordninger som til slutt endte med å redde Borzoi.

Når rasen ble opprettet først i det 17. århundre, Hunters og rike familier både craved å eie den edle russiske jakthunden. En grunn til dette var anerkjennelse. Å eie en slik regal rase som var rik på din kultur, var beundret og respektert. Videre ble deres bruk i jakt både små og store byttedyr undefeated av enhver annen russisk hundetype på den tiden. Derfor elsket jegere og stolte russere Borzoi for deres utseende, historie og bruk. Men i løpet av og raskt etter revolusjonen ble rasenes popularitet drastisk redusert. Ingen ønsket en hund forbundet med revolusjonens ødelagte lederskap. Videre ble mange av de viktigste avlsparene slaktet under revolusjonen.

Borzoi, en russisk hunder
Borzoi valper ble opprinnelig avlet i Russland for å bli ulvjegere.

Popularitet

Borzoi`s nåværende popularitet er rett i midten av registrerte AKC-raser på rang 103 ut av 195. Deres popularitet har klatret på andre områder som deres Borzoi avlsordninger økte. Imidlertid er de ikke i topp ti av AKC for noen grunner.

Ofte hunder med lengre strøk eller de som krever mer vedlikehold, vil være mindre populære. Hunder som krever mindre vedlikehold, appellerer ofte til et bredere spekter av publikum, for eksempel de som jobber lengre tid. Videre er de ikke kjent i media, og dette påvirker ofte opptaket i søk etter valper av visse raser.

Utseende

Denne rasen er sterk, smidig, og lenge i ansiktet og deres lemmer. De er en stor rase med en gjennomsnittlig høyde som strekker seg fra 26 til 30 tommer. Disse store kuppene er mest kjent for kappen deres og deres lange ansikter. De har mørke øyne, men et mykt og mildt uttrykk. Deres nese er lang og deres ansikt og ører har ikke den medfølgende fluffen som resten av kroppen gjør.

Fra like bak ørene og toppen av kistene sine, deres kropper har en Myk og nesten shaggy i utseendet. Benaene deres er ikke helt dekket, og i stedet har en pelslinje som følger baksiden av begge deres fremre og bakben. Borzoi-halen er dekket i tykk pels som krever regelmessig grooming. Når det er avslappet, følger det kurven på deres bakkvart, nesten når bakken, men tipset krøller seg opp.

Borzoi kommer i en stor kombinasjon av farger. De vanligste har de en hvit brystet og tilhørende flekker av en annen farge. Disse kan inkludere brindle, svart, fawn, rød, krem ​​og hvit. Vanligvis er den hvite mer dominerende enn den andre fargen, men deres kappfarger varierer drastisk. Noen kan ha en høyere prosentandel av hvit enn andre i kappens farger.

Temperament

Borzoi er definisjonen av a rolig og mild hund rase. De har et behagelig temperament og er tålmodig gjennom og gjennom. Denne rasen kan også være en fantastisk familiehund. De er utrolig hengiven og elsker oppmerksomhet. Dette paret med sin milde natur gjør dem til en god hund rase å ha rundt barn. Videre er de kjente for deres lojalitet, et trekk som mange hundeeiere elsker. Disse pooches er glade og søte hunder. De er også kjent for sin komiske personlighet og lekende karakter.

Selv om disse hundene er vennlige og milde med alle, vil de ha en liten mengde motvilje mot å holde mot dem. De tar tid til å danne et bånd, og det er derfor det er så verdifullt og deres lojalitet er så sterk når de gjør det. Deres komiske personlighet er fantastisk for barn og voksne som ønsker en lekfull følgesvenn, men, opplæring kan være litt vanskeligere. Dette skyldes at Borzoi bare ønsker å kose og leke og kan derfor bli distrahert. En annen vurdering er at de kan være jakthunder, men de er ikke store vakt hunder. Deres bark er sikkert verre enn deres bite, og de vil mest sannsynlig ligge ned når en innbruddstyv er nær hjemmet ditt.

Borzois vs Salukis

Borzois er regelmessig forvirret med Salukis, et annet smidig trevighthound med lengre pels enn greyhound. Deres fysiske bygg er svært like, og derfor er det lett å se hvordan de er blandet opp, men deres opprinnelse og strøk varierer dramatisk.

Diagram over Saluki Breed-standarden
Diagram over Saluki Breed-standarden.

Disse to raser er veldig lik fysisk, deres ansikter og lemmer er både lange, og fra en avstand kan de lett forveksle for hverandre. Deres ansikter er spesielt like med sine lange muzzles og milde øyne. De er også like i størrelse og er begge store raser. Her er noen viktige forskjeller, slik at du kan skille dem fra hverandre.

Salukis har kort pels dekker hele kroppen bortsett fra ørene og deres haler, dette skyldes at rasen opprinnelig bodde i de varme temperaturene i Egypt. De Borzoi, Imidlertid ble det opprettet i det kalde miljøet i Russland. Dermed deres tykk kåpe. Deres frakk er hovedidentifikatoren at de er forskjellige raser. Du bør også sammenligne sin skalleform. Saluki`s skallen strekker seg raskt ned etter øynene mens Borzoi har mye mer av en gradvis bueskalle. Endelig er Saluki litt mer smal fysisk og Borzoi ser litt mer muskuløs.

Borzois vs Greyhounds

Som Greyhounds er så velkjente og anerkjent i dagens moderne alder, hver lignende rase blir ofte identifisert som en greyhound. For eksempel er Borzoi & # 8216; en veldig fluffy greyhound`. Men hva er de definerende forskjellene mellom disse to raser?

For det første er greyhounds fortsatt en stor hundeslag, men er litt mindre enn Borzois. Men lik Borzoi vs Saluki-debatten, er de viktigste forskjellene igjen, deres strøk. De Greyhound har en fin jakke dekker hele kroppen, deres grooming krav krever ikke belegg børsting eller detangling noensinne. Borzoi krever imidlertid regelmessig frakk vedlikehold inkludert vask etter en skitten tur, børsting, de-knotting og trimming. Hvis du ser en hund som er høy med lange ben eller et langt ansikt, spør deg selv hvilke kappidentifikasjoner det har. Greyhounds kan tåle varmen mye mer, og Borzois kan tåle kulde, legge merke til det generelle miljøet på stedet, da dette kan påvirke ting også.

Greyhound hastighet
Greyhound kan nå en hastighet på 45 miles per time.

Behaviory, disse to raser varierer også. Borzoi er ofte mye mindre tolerable for å være forlatt. Mens greyhound kan håndtere det, men ikke vanligvis i lange perioder. En annen forskjellig faktor er at greyhounds kan ha mye mer generell energi enn Borzoi. For trening, trening og lek.

Helseproblemer ved avl av Borzoi

Ifølge British Kennel Club, Borzoi har AN gjennomsnittlig levetid på 9 år og en måned, Dette er under gjennomsnittet for alle hunderaser. Det er mange forskjellige grunner at dette kan være tilfelle, men samlet må vi være oppmerksomme på at helseproblemer kan påvirke dette nummeret. Her er noen du må være oppmerksom på.

Borzoi fokal retinal degenerasjon

Dette er en arvet sykdom som skjer vanligvis i ren-rasehunder, spesielt Borzoi. Retina er et område av øyet som mottar lys og konverterer dette til signaler for hjernen for å skape en visuell representasjon som oppfattes i hele øyet. når det begynner å degenerere, Dette kan føre til at hunden din sliter med å se godt. Det kan ta måneder eller uker, men vil kontinuerlig bli verre til punktet for blindhet.

Tilstanden kan behandles for å forhindre ytterligere tap av syn, men visjonen som allerede er tapt, kan ikke bringes tilbake. Symptomer inkluderer hunden din går inn i møbler, mulig vektøkning, og urinerer innsiden.

Borzoi Chorioretinopathy

Dette er en tilstand hvor noe væske vil samle seg under netthinnen og føre til a løsrivelse og gradvis tap i visjon. Dette kommer fra gradvis, økende betennelse. Dette er vanligvis ikke smertefullt for hunden din, men du kan vanligvis se endringer i øyets utseende. Iris kan endres i farge, ikke massivt, men blir lettere eller mørkere i utseende. Øyeets overflate kan også synes å endres i form. Deres oppførsel kan endres på grunn av synstap.

Behaviory, hunden din kan gå på toalettet inne fordi de er forvirret, eller handle mer avviklet eller aggressivt. Hvis du er bekymret, ta din Borzoi til veterinærene som de kan utføre mer grundige sjekker. Disse vil vise lesjoner som vil bekrefte sykdommen.

Kreft

Ingen ønsker å høre at dette er en mulighet i deres hunds liv. Men vi må være realistiske og klar over at vi kan få dem behandling hvis det trengs. dessverre, Borzois har en Økt sjanse for å få kreft, høyere enn mange hunderaser. Denne sykdommen kan presentere seg på en rekke forskjellige måter.

For det første, sjekk klumper på hundens kropp. Hvis de har vokst plutselig eller har endret seg i størrelse eller farge nylig, er det et klart tegn. Videre, hvis hundens oppførsel har endret seg, kan dette være et annet symptom. Kontroller deres spisevaner for endringer eller endringer i deres defecation / urineringsvaner.

Hjertearytmi

Dette er når din hundens hjerte har AN uregelmessig hjerterytme av noe slag. Avhengig av grunnen til at hjerteslaget kan være for sakte, for fort eller ha en uvanlig eller anomaløs rytme.

Noen ganger kan en arytmi være ufarlig og bare krever regelmessig overvåking. Andre ganger kan det være et tegn på noe mer om, og det er derfor en veterinær skal alltid konsulteres. Andre om tegn på kardial arytmi inkluderer svimmelhet eller fysisk svakhet. Som en hund som sliter med å bevege seg eller puste riktig. Problemer med å puste er et symptom som krever en nødsituasjons veterinær.

Gastrisk dilatasjon-volvulus

Dette er når din hundens mage blir til vridd eller overstretched på grunn av overflødig gass. Dette blir raskt en livstruende sykdom.

Raser med større kister eller hunder som er eldre, er mer utsatt for Gastrisk dilatasjon-volvulus. Det er også mistenkt at hunder som spiser et stort måltid, vil svelge mye gass som kan føre til denne tilstanden. Sværheten av sykdommen kan føre til tap av blod til og fra magen, et brudd i magenes vegg og unormal pust på grunn av trykk. Ta din Borzoi umiddelbart til veterinæren Hvis du tror de er rammet av dette, krever det kirurgi.

Oppblåsthet og vridning hos hunder
Bloat and Torsion hos hunder er en medisinsk nødsituasjon som er mer vanlig for dypkledde hunderaser.

Hypothyroidisme

Dette er hvor Skjoldbrusk er underaktiv og kan føre til symptomer som hårtap, tynning, kløe, flass, og tørr hud Blant mange andre symptomer. En av de viktigste effektene av hypothyroidisme er vektøkning på kort tid. Hvis du ser hunden din raskt å få vekt, er dette en sannsynlig årsak.

Å ta din Borzoi til veterinærene vil tillate dem å teste for hypothyroidisme gjennom en blodprøve. Vanligvis brukes flere forskjellige blodprøver til å kontrollere forekomst av hypothyroidisme, da mange tester kan presentere falske resultater. Behandlingen for dette er oral hormonutskifting foreskrevet enten en eller to ganger daglig.

Wobblers syndrom

Dette antas å være en arvelig sykdom fra foreldre til kull i Borzoi. Dette er en nevrologisk sykdom som vil påvirke hundens hode, nakke og ryggraden. Det kan være ganske deprimerende for å se hunden din vandre med en wobble og hengende hodet lavt ut av smerte.

Sykdommen vil utvikle seg, og selv om det er svært sjelden, kan det ende opp med at hunden din blir lammet. Vanligvis vil de bare begynne å slite for å stå opp, gå riktig, og vil virke svakere i bevegelse. I mildere tilfeller vil dyrene foreskrive smertestillende og antiinflammatoriske tabletter for å hjelpe med bevegelse. Men for mer alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Linse luxation

Med linse luxation, linsen til en eller begge hundens øyne vil skifte ut av sted. De linse kan enten bli fanget på forsiden av øyet som kan forårsake trykk og vannlagring, eller plassert bak retina og kan skade retina. Den gradvise skaden kan raskt føre til delvis og deretter fullblindhet. Denne tilstanden er oftest arvelig, men kan oppstå på grunn av at hunden din blir påvirket av en øyesykdom. Vanligvis krever denne tilstanden kirurgi for å fjerne linsen.

Primær lymfodem

Et bestemt område, vanligvis en lem, vil begynne å hovne opp opp. Dette er fordi det er et problem med lymfesystemet, som forårsaker Væskeoppbygging. Dette fører til smerte, betennelse, og mangel på bevegelse. Noen ganger vil væsken tømme etter en stund og hvile, men den mer alvorlige saken, desto raskere må behandlingen implementeres. Dette kan omfatte medisiner eller et trykkpakke.

Slik avrer du Borzois

Nå, for den viktigste delen av artikkelen, legger de faktiske hensynene på plass for avl! Denne delen vil forberede deg på deres kullstørrelse og prisklasse, hvor du skal annonsere sammen, med helseproblemer du bør være oppmerksom på under fødselen. Dette vil sikre at du er forberedt, selvsikker og vet hvordan å avle Borzois.

Kullstørrelse

Borzois har AN gjennomsnittlig søppelstørrelse av 6, Rangering hvor som helst fra 3 til 11. Dette er et stort utvalg for en oppdretter å vurdere økonomisk. På den ene siden vil et mindre søppel få færre fødselsproblemer for både moren og valpen.

Borzoi kullstørrelse
Som en Borzoi-oppdretter, kan du forvente at den gravide tispe skal føde 6 valper (i gjennomsnitt).

For eksempel, sannsynlighet for abort og dødfødte valper er minimert med søppelstørrelse. Et mindre søppel fører også til Billigere kostnader for vedlikehold når valpene er født, for eksempel vaksinasjoner, registrerer gebyrer og matkostnader til å begynne med.

Imidlertid A oppdretters fortjeneste vil bli sterkt redusert hvis tispeens søppel er mindre. Jo større kull, jo mer av en samlet fortjeneste vil en oppdretter få som, på slutten av dagen, en av hovedformålene med hundeavl for oppdrettere. Heldigvis er seks valper i et søppel en perfekt midt og er det beste fra begge verdener.

Birthing problemer

Borzoi har ikke noen rasespesifikk eller vanlige problemer knyttet til fødselen. Men hver rase og hver mor er i fare for a farlig fødsel. Her er noen få faktorer du trenger å huske på når du forsker på hvordan å avle Borzois.

  • Hvordan gammel er din kvinne? Hun burde ikke bli oppdrettet under to år. Men like viktig, er hun eldre? En eldre tispe kan ofte ha flere problemer med fødsel på grunn av tretthet og aldersrelatert smerte som leddgikt. Svært gamle kvinner bør ikke bli oppdrettet i det hele tatt.
  • Har din kvinne født før? Har hun hatt problemer med å føde før? I så fall øker dette sjansen for at noe kan gå galt, og hun kan kreve en keisersnitt. En seriøs prosedyre som kan føre til døden til både søppel og mor.

Klientell

Fire hovedtyper av mennesker er interessert i kjøp og eierskap av Borzois for deres atferdsmessige og fysiske egenskaper:

  1. Borzoi entusiaster,
  2. Husholdninger med barn,
  3. de med skadedyrsproblemer, og
  4. de i kaldere klima.

Familier Adore Borzois på grunn av deres rolige natur og kjærlig holdning. Når lojaliteten er utviklet, vil denne rasen elske deg hvert øyeblikk du lar det. De vil være tålmodige med barn og leken uten å være for boisterous. De som alltid har ønsket en hund, men bor i en kaldt område kan velge en borzoi på grunn av sin kaldbestandige pels. Videre kan enhver person som er interessert i å kjøpe en jakthund for små byttedyr, velge en Borzoi på grunn av sitt høye byttedyr, designet smidighet, fart og sterke kjever. Annonser til disse områdene gjennom sosiale medier, kennelklubber og andre relaterte områder som jaktklubber for å målrette mot disse gruppene.

Prissetting

Hvis du selger en uregistrert borzoi valp, gjennomsnittet pris Vi vil anbefale er $ 1000. Men hvis valpen din er registrert før du blir solgt, kan du øke prisen til $ 1800. På grunn av denne rasenes gigantiske størrelse og dens gjennomsnittlige kullstørrelse på seks, er det logisk at de vil bli solgt til en høyere pris.

Vi vil sterkt anbefale registrerer en valp av flere grunner. For det første, for deg som oppdretter, øker dette fortjenesten du vil gjøre, noe som er en stor bonus. Enda viktigere, skjønt, registrerer en tispe (før avl av det ideelt), som passer til henne til en registrert stud, sikrer at du oppdret ditt kull moralsk og etisk.

Registreringen viser at potensielle kjøpere som du bryr deg om ditt kull og noen hunder i prosesjonen din, noe som bidrar til å gjøre deg til en anerkjent oppdretter. Våre hunders velferd bør være den høyeste prioriteten i våre karrierer når man vurderer faktorer om hvordan å rase Borzois. Enhver registrering av høy kvalitet vil støtte deg mot dette målet.

Er Borzois Good House Husdyr?

Borzoi-rasen kan være en Fantastisk hus Pet Av flere grunner, selv om det er noen få hensyn, må du ta hensyn til. For det første er disse veldig kjærlige og kjærlige dyr. De liker menneskelig selskap, lek og koser. Derfor, selv med en familie av barn, skal de være lykkelige hunder. Videre, med deres tilbaketrukket og generelt rolig holdning, er de ikke sannsynlig å slå barnet ditt over eller være for boisterøst med dem.

Men som enhver hund, må du sørge for at du gir nok stimulering for deres rase og størrelse. Dette er å si at selv om de ikke er en høy energi rase, liker de å løpe og ha evnen til å gjøre det. Du bør enten være i stand til å gå dem i et område uten ledning, så de kan løpe rundt riktig og uten selvbeherskelse. Eller hagen din skal være stor nok til å gi denne viktige stimulansen.

Har Borzois en aggressiv natur?

Borzois do ikke ha aggressive tendenser; Dette er veldig rolige og kjærlige individer som liker kjærlighet og oppmerksomhet. Deres tålmodighet og mild natur vil gjøre dem perfekte familiehunder, spesielt for de i husholdning med barn. Vær oppmerksom på deres økte jaktinstinkter med små byttedyr fra deres opprinnelse. Selv om noen hund raser har større aggressive tendenser enn andre, er det viktig å gjenkjenne at aggresjon stammer fra angst og frykt. Respekter hundens grenser, forstå at deres oppførsel er en reaksjon og kommer ikke uten noen provokasjon. Vurder å se på hund aggresjon hierarki for referanse til subtile atferd av frykt og angst.

Gjør Borzois kose?

Borzoi er en veldig kjærlig rase som elsker å være strøket, cuddled, og hvis de ikke blir gitt den oppmerksomheten de vil ha, vil de kreve det! En elsket egenskap om Borzois er deres lekende, men milde natur.

Borzois elsker menneskelig interaksjon om dette er spill eller koser og vil ofte se etter det. Du må huske på at disse hundene vil skape en veldig sterk følelse av lojalitet med tålmodigheten til en eier. Gi hunden din tid til å tilpasse seg miljøet sammen med deg og en ny rutine. Når de har dannet dette knytte bånd, Det vil ikke bare være ubrytelig, men vil også føre til mange kosninger.

Borzoi har en rik historie sammen med deres milde temperament og nydelig frakk. Denne elskelige giganten er virkelig en glede å avle og eie. Hvis du har tid til grooming, lange turer og koser, kan du være den perfekte Borzoi oppdretter.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Slik avrer du borzois