Hvordan å avle irske ulvhunder

Hvordan å avle irske ulvhunder

Ønsker du å lære hvordan å avle irske ulvhunder som en profesjonell? Vår guide vil vise deg alt du trenger å vite om et av de eldste og mest ikoniske sveights i verden. Kjent for sin jaktevne, imponerende størrelse og eksepsjonelle atletiske funksjoner, har den irske Wolfhound til og med påvirket diktere for å skrive om det.

Irsk Wolfhounds er også kjent for deres mod og jernlignende temperament, funksjoner som gjør dem eksepsjonelle som foresatte hunder, spesielt mot ulver. I denne artikkelen vil vi lære deg alt om avl irsk wolfhound, deres opprinnelse, temperament, utseende og helseproblemer.

Bakgrunn av irske ulvhunder

Som du kommer til å se, er den irske Wolfhound en rase med en stor og rik historie. Vi skal dekke sin opprinnelse og hvordan de ble opprettet, så vel som den moderne versjonen av den irske Wolfhound og andre rasevarianter.

Opprinnelse

Den irske ulvhunden er en av de eldste raser i verden, tilhører Irland. Ifølge historikere har vi en oversikt over denne rasen som går tilbake til 1St århundre, da de ble oppdrettet for krig. Under romertiden ble de brukt til blodsport.

Som århundrene gikk forbi, ble de favorittvalget for bønder for å beskytte deres husdyr og hjem. Som navnet deres tydelig antyder, ble de oppdrettet for å bekjempe ulver. Videre ble de oppdrettet for sightjakt. Takket være deres store størrelse og kraftige atletiske funksjoner, ble de brukt til å jakte hjort og villsvin.

Tilbake på dagen, ble de referert til som Irsk Wolfdogge eller CU FAOIL. De har inspirert rikelig med litteratur, med referanser i dikt og romaner. Det er også viktig å merke seg at den moderne irske ulvhunden og de gamle er forskjellige. Vi skal diskutere denne delen i neste avsnitt.

Moderne irske ulvhunder

Personen ansvarlig for avl den irske ulvhunden som vi vet det i dag er Kaptein George Augustus Graham. Basert på hans vitnesbyrd, kunne han ikke finne rasen i sin Autentisk integritet, Men han gjorde sitt beste for å få det så nær det gamle idealet som mulig.

For å oppnå det, blandet han følgende raser:

Denne blandingen tillot ham å sette de viktigste egenskapene i prøven, og legger en viktig vekt på sin styrke, fart og synsjakt evner.

Derfor, selv om det vi har i dag, er svært nær den gamle irske ulvhunden, er det ikke det samme. Det har imidlertid sine egne fordeler fordi det tillot oss å få en hund med et mye roligere temperament enn originalen.

Rase varianter

Irsk Wolfhounds brukes også til crossbreeding. Her er de mest populære rasevarianter av irske ulvhunder:

  • Mastiff x irsk wolfhound = Irsk mastiff
  • Giant Schnauzer X Irish Wolfhound = Irsk Wolf Schnauzer
  • Stor dansker x irsk wolfhound = Irsk Dane
  • Great Pyrenees x irsk wolfhound = Flott Wolfhound
hvordan å avle irske ulvhunder
Vår guide til avl irske ulvhunder etisk!

Utseende

For å sikre at din irske ulvhund er verdig til å være i hundeshow eller å selge til en høyere pris, trenger den å møte spesifikke utseende standarder. Enten du kjøper denne rasen, slik at du kan undersøke foreldrene riktig, eller du gleder deg til å avlne irske ulvhunder, er denne delen avgjørende.

Størrelse

De er en av de største raser i verden. Følgende er gjennomsnittlig høyde på mannlige og kvinnelige irske ulvhunder:

  • Mann: 32-35 tommer
  • Hunn: 30-34 tommer

Hvis det ikke er nok til å overraske deg, her er gjennomsnittsvekten av irske ulvhundene:

  • Mann: 120-180 pounds
  • Hunn: 105-140 pounds

Bygge

Den irske ulvhunden har en imponerende størrelse, muskuløs konteksture og grasiøst bygge. Det ligner det kraftige og atletiske utseendet på andre tårn. Det er også i stand til å generere rikelig med kraft og Kan klokkehastigheter opptil 40 miles i timen.

Her er noen flere detaljer om bygningen:

  • Bryst: Bred og dyp
  • Mage: Notorisk utarbeidet
  • Ben: Muskuløs og rett
  • Hindquarters: Veldig muskuløse lår
  • Forquarters: Muskulære skuldre
  • Tilbake: Lang og lendene er buet
Irsk wolfhounds rase standard
Diagram over den irske Wolfhound Breed-standarden.

Ansikt og skallen

Den har et langstrakt hode og skallen er ikke notorisk bred. I tillegg blir pannens frontkontorer hevet litt, og sammen med den minimale innrykket mellom øynene, gir disse funksjonene den irske ulvhunden sin karakteristiske utseende.

Nakke

Det viser en lang, muskuløs og sterk nakke. Det har også en beryktet bue som utfyller sin sterke og muskuløse bygg.

Frakk

Den irske Wolfhound rasen er grov og hard, men spesielt lengre og wiry under kjeften og over øynene. Det er ideelt for grovt terreng fordi det beskytter dem mot været.

Ifølge irske Wolfhound oppdrettere, er disse de offisielle frakkfargene:

  • Hvit
  • Fawn
  • Grå
  • Svart
  • rød
  • Brindle

På toppen av det, hvilken som helst farge som er tilstede i Deerhound er også gyldig for den irske ulvhunden.

Ører

Earene er overraskende små og ligner i greyhounds. Hvis ørene er for store, så anses de å være en avl eller genetisk feil.

Hale

Halen er lang og buet. Det samsvarer med buide og kontekst av hunden riktig, noe som gir den en aura av kraft og atletisk.

Personlighet og temperament

Til tross for sin store størrelse og jakt natur, er irske ulvhunder nydelig, sensitiv, edel og lettvint. For å oppsummere, er de gode pacifister med hjertet av en jeger, som har sine egne fordeler og ulemper.

Det gode

Den irske Wolfhound-rasen er rolig og mild til folk, og derfor kan det være en utmerket familiehund, spesielt hvis du har en stor bakgård hvor den kan løpe fritt.

De er også veldig lojale og vil gjøre alt i deres makt for å beskytte sine eiere, spesielt hvis det er provosert.

Siden de er veldig intelligente hunder, trenger de rikelig med mental stimulering i tillegg til fysisk trening. Det vil trene dem ordentlig og hindre dem i å utvikle uønskede atferd.

Irsk Wolfhounds er også vennlige mot fremmede i de fleste tilfeller. Dette faktum gjør dem søte-temperert, men gjør det mer utfordrende å trene dem som vakthunder. Det er mulig, men det vil kreve mer innsats og tålmodighet.

Å oppsummere: Den irske ulvhunden er en søt, temperert og lojal hund som ville gjøre alt for å beskytte sin familie.

Det dårlige

Fordi de er jegere og tårner, har de tendens til å jage etter dyr, spesielt katter og små kjæledyr. Derfor må du forbli ekstra årvåken når det er ute, for selv når de er opplært riktig, vil de ha denne tendensen.

Tidlig sosialisering er et must for å unngå aggresjon mot andre hunder. Du kan enkelt løse dette negative trekk med riktig trening. Vær oppmerksom på at de pleier å være mer aggressive mot hunder av samme kjønn.

Også irske ulvhunder er en av de vanskeligste raser å trene, da de er sakte elever og har et stædig temperament. Trening dem tar rikelig med tålmodighet, og derfor er irske ulvhunder bedre egnet for erfarne hundeeiere.

Å oppsummere; Tenk på at disse hundene ble oppdrettet og trent til å jakte og drepte ulver. Killerinstinktet vil alltid forbli, og derfor må du være mer forsiktig og gi tonn trening, sosialisering og fysisk trening til dem.

Den ideelle eieren

Bare ved å lese negativene og positive av et irsk Wolfhounds temperament, kan du få en ide om hva en ideell eier ville se ut. Her er hva den ideelle irske Wolfhound-eieren ser ut som:

  • Opplev treningshundene
  • Rikelig med plass hjemme eller kan ta den irske Wolfhound til utendørs i minst 45 minutter om dagen
  • Kan gi hunden rikelig med oppmerksomhet
  • Elsker utendørs og trenger en god følgesvenn hund
  • Har ikke andre små dyr hjemme

Hvis du tror du passer til regningen, kan denne rasen være perfekt for deg!

Irsk Wolfhounds vs. Great Danes

Folk som ønsker å eie en irsk Wolfhound er også tiltrukket av ideen om å kjøpe eller avl store danskere. Nedenfor finner du en full sammenligning av de viktigste egenskapene til disse rasen for å tegne en klar forskjell mellom begge deler.

Trekk Irsk wolfhound Great Dane
Opprinnelse Irland Tyskland
Høyde Mann: 32-35 tommer Hunn: 30-34 tommer Mann: 30-34 tommer Hunn: 28-32 inches
Vekt Mann: 120-180 pounds Hunn: 105-140 pounds Mann: 120-200 pounds Hunn: 100-130 pounds
Frakk Grovt og wiry Tett
Felling Moderat Moderat
Levetid 6-10 år 8-10 år
Trenbarhet Moderat enkelt (best for erfarne eiere) Lett
Emosjonelt nivå Veldig lojal og hengiven Moderat følelsesmessig
Temperament LoyalSweetMartThoughtful Reservert FriendlySmartconfident
Sosial evne Gjennomsnitt Veldig sosial
Hensikt Jakthund Arbeidshund
Leilighet Living Ikke anbefalt Ideelt valg
Pris $ 1,300 - $ 6000 $ 600 - $ 3000

Nå som du kjenner de viktigste forskjellene, kan du bestemme hvilken rase som passer dine behov det beste. Men å oppsummere; Hvis du planlegger å få en følgesvenn for jakt, så er en irsk Wolfhound det beste valget. Hvis du trenger en slitesterk og modig arbeidshund, så er den store danskeren et mye bedre alternativ.

For ikke å nevne, den store danskeren er et godt valg hvis du ikke har mye plass hjemme. Fordi selv om begge er store hunder, Den store danskeren kan tilpasse seg leiligheten som lever mye bedre enn den irske ulvhunden.

Hvordan avle gode danskere
Hvordan avle Great Danes: Guiden til avl Sunt Great Danes.

Helseproblemer ved avl av irske ulvhunder

Som enhver annen rase, er disse hundene mer utsatt for spesifikke sykdommer og genetiske defekter. Å være klar over disse vil hjelpe deg med å undersøke studen og tisen riktig, så vel som å vite hva du kan forvente i verste tilfeller. Likevel er irske ulvhundene en sunn rase for det meste.

Med riktig kosthold, trening og mental stimulering, kan de leve et langt, sunt liv. Deres forventede levetid varierer fra seks til ti år, med syv er gjennomsnittet. Likevel, ifølge denne studien av S.R. Urfer og C. Gaillard & A. Steiger, Den vanlige alderen til den irske ulvhundens rase varierer fra 4.95 til 8.75 år.

Følsomhet for anestesi

Følsomhet for anestesi er en vanlig forekomst i tårn som Saluki, og det skyldes deres lave nivåer av kroppsfett. Videre, siden de metaboliserer narkotika på en annen måte enn andre raser, trenger de ekstra forsiktighet og omsorg når bedøvet.

Derfor, hvis du noen gang trenger å bedøve din irske ulvhund, må du huske på at det kan oppleve følgende bivirkninger:

Derfor, fortsett med forsiktighet og sørg for at veterinæren din er klar over dette latente problemet.

Hip og albue dysplasi

Mange raser har en tendens til å lide disse typer ortopediske sykdommer, og siden irske ulvhunder vokser i en enestående hastighet, er de i høyere risiko, spesielt hvis deres diett ikke er optimal. Likevel, i forhold til andre raser som Bernese Mountain Dog (36% forekomst), hadde den irske ulvhunden en Lavere forekomsten (10%).

Parentage Analysis Risiko Hip Dysplasi hos hunder
Foreldagsanalyse hos hunder kan hjelpe deg med å vurdere nøyaktig risikoen for noen genetiske baserte sykdommer som hip dysplasi.

Begge typer dysplasi har en genetisk komponent, og derfor må du teste foreldrene før avl. Selv om begge typer dysplasi ikke er livstruende, kan de føre til lameness og alvorlig påvirke livskvaliteten til valpene.

Når veterinæren din har riktig diagnostisert hunden din, velger han den mest hensiktsmessige behandlingen, som kan inkludere:

  • Vektreduksjon
  • Fysioterapi
  • Treningsrestriksjon
  • Anti-inflammatoriske stoffer
  • Kirurgi (for de mest alvorlige tilfellene)

Tidlig diagnose og behandling vil hjelpe valpen din til å opprettholde en god livskvalitet.

Lever shunt (portosystememisk shunt)

Portosystememisk shunt er en sjelden medfødt sykdom som forhindrer blodårene fra leveren for å fjerne toksiner tilstrekkelig. Det er en livstruende tilstand fordi den fører til forgiftning, og selv om kirurgi er mulig, er det opprørende dyrt og komplisert.

Alle hunder som lider av denne sykdommen må gjennomgå kirurgi fordi selv om medisinsk terapi er nyttig, er det ikke nok å stoppe Progressiv leverfibrose.

Dette er de vanligste indikatorene for lever shunt:

  • Stunted vekst
  • Desorientering
  • Dårlig muskelutvikling
  • Sirkel
  • Hodet presser
  • Anfall

Derfor må du skjerme valpene for portosystememisk shunt før du forlater oppdretteren, fordi den har en lav overlevelse. Det samme gjelder hvis du planlegger å avle den irske ulvhunden fordi du må sørge for at foreldrene ikke har hatt denne tilstanden før.

Hjerteproblemer

Den irske ulvhunden har en høy forekomst av hjertedysfunksjon, som kan manifestere i flere genetiske og ikke-genetiske lidelser. Dette er de vanligste hjertproblemene som irske Wolfhounds presenterer:

  • Atrial fibrillering (AF) - Mest vanlig
  • Dilatert kardiomyopati (DCM) - Som et resultat av AF
  • Kongestiv hjertesvikt (AHF) - Som et resultat av DCM

Selv om disse problemene er farlige, vil din irske ulvhund leve et godt og lykkelig liv hvis han mottar tidlig og passende behandling. Unødvendig å si, tidlig diagnose er et must.

Likevel bør du teste foreldrene for disse forholdene før avl, for å rydde genbassenget og forhindre at valpene utvikler denne sykdommen.

Gastrisk dilatasjon-volvulus (GDV)

Gastrisk dilatasjon-volvulus er en alvorlig sykdom som påvirker den irske ulvhunden rase. Faktisk, i privat forskning utført av den berømte amerikanske oppdretteren Gretchen Bernardi (1986), det ble sett at GDV var dødsårsaken i 11.7% av irske ulvhunder.

De vanligste symptomene inkluderer:

  • Overdreven drooling
  • Uproduktiv tørr Heaving
  • Depresjon
  • Magesmerter
  • Angst
  • Oppkast
  • Kollapse

Hvis du oppdager disse symptomene, så få øyeblikkelig legehjelp for din irske ulvhund fordi denne sykdommen har en høy dødelighet.

Ifølge undersøkelser, Det er ingen klar grunn til GDV, og derfor antas det å være medfødt. Derfor er det viktig å teste foreldrene før avl og valpene også før du forlater oppdretteren.

Oppblåsthet og vridning hos hunder
Bloat and Torsion hos hunder er en medisinsk nødsituasjon som er mer vanlig for dypkledde hunderaser.

Progressiv retinal atrofi (PRA)

Pra er en medfødt øyeforstyrrelse som forårsaker degenerasjon av fotoreceptorcellene i stangen og keglen (retina), som fører til perifert synstap, og til slutt, total blindhet. Dessverre er det en del av det irske Wolfhound-genbassenget, og derfor, Det gjør det enda viktigere å skjerme foreldrene før avl.

Symptomene inkluderer:

  • Utvidede pupiller
  • Nattblindhet (problemer som ser i mørket eller lavt lys)
  • Redusert Pupilly Night Reflex

Oppdrettere i Storbritannia har redusert forekomsten av denne sykdommen ved å ekskludere berørte hunder og teste alle mulige foreldre. De har selv opprettet en liste over kjente bærere, som er foreldrene til en hund med diagnostisert PRA.

Hvis du planlegger å avle irske ulvhunder, må du ta en lignende tilnærming. PRA testing er overraskende rimelig på bare $ 50-60 USD per hund, og du kan til og med få multi-test rabatter.

Derfor er det en utmerket investering, det vil tillate deg å markedsføre valpene dine bedre og få bedre fortjeneste, og det som er enda viktigere, vil du bringe eiere sunne valper som vil gjøre dem lykkelige.

Osteosarcoma

Bein kreft er en av de Ledende årsaker til døden i irske ulvhunder, Regnskap for 20% av tilfellene. Den har en opprørende aggressiv oppførsel og har en tendens til å strekke seg til andre organer raskt, spesielt lungene.

Dette er de vanligste tegnene:

  • Limping
  • Uvilje til å legge vekt på en bestemt limp (berørt av osteosarcoma)
  • En merkbar klump på den berørte limp (tumor)

Ifølge Canine Health Foundation, Den har en overlevelsesrate på omtrent ett år for 50% av behandlede hunder. Dessverre betraktes det som en uhelbredelig sykdom i de fleste tilfeller.

Fibrocartilaginous Embolic Myopathy (FCE)

Denne sykdommen er også kjent som Fibrocartilaginous emboli eller Ryggmargen infarkt. Det påvirker de normale funksjonene i ryggmargen, noe som fører til atrofi av blodkarene i denne regionen. Dessverre er det vanlig i den irske ulvhunden rasen.

Ifølge forskning er årsaken til blokkering av blodstrøm fibrocartilasje fra kjernen Pulposus av en intervertebral plate. Når det skjer, forlater det ryggmargen uten oksygen og næringsstoffer, noe som fører til at nevronene i ryggmargen dør eller forblir dysfunksjonell. Dette fører til følgende symptomer på FCE:

  • Tap av funksjon til en bestemt lem (er) eller en hel side av kroppen
  • Svakhet og sløvhet
  • Fullstendig lammelse
  • Manglende evne til å urinere

Heldigvis kan FCE behandles. De vanligste metodene er støttende terapi og fysioterapi. Du bør teste foreldrene før avl fordi det vil begrense valpens livskvalitet.

Osteochondritis Disscans (OCD)

OCD er en lidelse som påvirker skulderleddet av hunder, og det oppstår når brusk i leddene ikke festes riktig til beinet. Det fører til tap av brusk på ballpartiet av leddet, noe som forårsaker smerte og betennelse fordi den avslører nervene.

Irske ulvhunder er på en høy risiko av lidelse OCD fordi noen prøver har en tendens til å vokse for fort, noe som fører til misdannelsen av brusk i leddene.

Den vanligste og effektive metoden for å behandle OCD er den kirurgiske fjerningen av bruskflappen som kalles artroskopi. Denne metoden er kirurgisk og tillater beinet å helbrede.

Videre tyder bevis på at OCD er genetisk. Derfor bør foreldrene testes før avl for å hindre dem i å synke denne feilen til det irske Wolfhound-genbassenget.

Hvordan å avle irske ulvhunder

Nå som du har en skikkelig bakgrunn om disse fantastiske vernehundene, er det på tide å snakke om avlsspesifikke punkter. Nedenfor finner du alt det er å vite om avl irske ulvhunder.

Gjennomsnittlig kullstørrelse på en irsk ulvhund

Irsk Wolfhounds kan ha en søppelstørrelse fra 1 til 12 valper. Det har en tendens til å svinge mye basert på Koeffisient av innavl, som korrelerer direkte med antall generasjoner.

Jo høyere antall generasjoner, jo høyere koeffisienten til innavl. For eksempel, på 6 generasjoner er det 8.72, mens på 10 generasjoner er det 18.16, som er høyere enn gjennomsnittet. Derfor, jo lavere antall generasjoner, desto mer sannsynlig vil kullet gi flere valper.

irsk wolfhound `klasse =
Inbreeding spiller en viktig rolle i å påvirke en irsk Wolfhounds valpelle telling.

Birthing problemer

På toppen av helseproblemene vi har nevnt, er irske ulvhundene også i fare for å få fødselsproblemer. For eksempel, i denne rapporten, kan vi finne det 19 av 438 Irsk Wolfhounds led tilfeller av dystocia, som representerer ca 4% av befolkningen.

Selv om det er mye lavere enn andre raser som brachycephalic, er det fortsatt viktig å inspisere moren før avl for å oppdage problemer som utilstrekkelig størrelse på birthing-kanalen eller livmor tröghet.

På den annen side er det fortsatt viktig å overvåke moren under graviditeten, for å oppdage føtale problemer som oversize av fosteret eller en potensiell unormal orientering.

Prissetting

En irsk wolfhound valp vil koste deg en minimum $ 1,300 USD, Men prisen kan være så høy som $ 6000 + USD. Det hele Avhenger av avgjørende faktorer som omdømmet av oppdretter, blodlinje kvalitet, helseposter, vise kvalitet og ønskelige fysiske egenskaper.

For et bedre perspektiv, her er noen virkelige eksempler under:

  • En kvinnelig irsk wolfhound valp med verifisert stamtavle, Full registrering, helsebevis, helsegaranti og fra testede foreldre solgt av en topp oppdretter vil koste deg rundt $ 2500 USD
  • En mannlig valp med Begrenset registrering, Verifisert stamtavle, helseattest, helsegaranti og med en veterinær inspeksjon kan være din for $ 1000 USD

Som du kan se, antall helsebevis, typen registrering, oppdrettet av oppdretteren og blodlinjen spiller en avgjørende faktor i prisen.

Som vi sa, kan disse valpene koste over $ 6000 USD, og ​​en slik pris er vanligvis for valper som selges av eksklusive oppdrettere som har irske ulvhunder fra mesterblodlinjer.

Irsk Wolfhound Breed FAQ

Under vår forskning fant vi disse fire spørsmålene å være den mest populært spurte blant aspirerende irske ulvhundoppdrettere og eiere. Du vil et detaljert svar på hver enkelt her.

Er irske wolfhounds hypoallergen?

Den irske Wolfhound-rasen er ikke hypoallergen, siden den har en tendens til å produsere mye dander på grunn av sin størrelse og strukturen i kappen. Videre, siden de trenger å tilbringe god tid ute, kan de utløse enda flere allergier fordi kappen vil få smuss og allergener.

Kan irske ulvhunder bli trent for å jakte slanger?

Irske ulvhunder kan trent til å jakte slanger siden de har en Great Prey Drive. De har blitt brukt til å jakte stort og farlig spill siden begynnelsen, og det ville inkludere slanger.

Men det ville kreve spesialisert opplæring, som ligner på hva Labradors mottar i Florida for å hjelpe med pest av burmesiske pythoner.

Kan irske ulvhunder være gode søke- og redningshunder?

Irsk wolfhounds er ikke bra Søk og redde hunder På grunn av deres store størrelse. Deres størrelse gjør det vanskeligere å transportere dem og gjør dem mer utsatt for traumer og skader. Ikke bare det, det ville være nesten umulig for irske ulvhunder å bruke redning tau.

På toppen av det, siden det har en liten levetid, ville den irske Wolfhound-rasen ikke ha et langt arbeidsliv. Mens du arbeider tallene, bør du også vurdere det faktum at det tar minst to år å trene en riktig søk og redningshund.

Er irske wolfhounds gode familiehunder?

Irske ulvhunder er gode familiehunder for boliger hvor det ikke er andre små dyr. For ikke å nevne, gjør irske Wolfhounds godt med barn; de er lojale og veldig beskyttende. Likevel gjør deres byttedyr og jaktinstinkt dem som er utsatt for å angripe andre kjæledyr som katter.

Men siden de har blitt avlet for show, og dermed deres temperament har forbedret seg betydelig, er irske ulvhundene et godt valg for familier. De krever bare tidlig trening og sosialisering for å utvikle sine ønskelige personlighetstrekk.

Nå vet du hvordan å avle irske ulvhunder. Som du har sett, er det en utrolig rase med interessante fysiske egenskaper og temperament. Det har også sitt eget sett med utfordringer. Men hvis du har blitt forelsket i denne søte og brennende hunden, så har du nå kunnskapen til å ta vare på det eller til og med bli en irsk wolfhound oppdretter!

">
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan å avle irske ulvhunder