Hvordan lage hund sjampo hjemme: guide og tips

Bading hunden din hjemme kan spare deg tid og penger. Ikke flere turer til groomers og ikke dyrere regninger fra fagfolkene! Lære Hvordan lage hund sjampo kan spare deg enda mer penger, og det er den beste måten å møte hundens spesifikke grooming behov.

Det første du trenger å vite er at du skal kjøpe hund sjampo for din pooch. Human Shampoo er laget for håret vårt og vår hud. Den har et annet ph-nivå enn sjampo som er laget for hjørnetenner.

Som jeg diskuterer i min videoguide, slik at den riktige pH er en stor del av å lære å lage hund sjampo. Menneskelig sjampo kan skade hundens jakke og tørke ut huden hans.

Hvordan lage hund sjampoDe fleste kommersielle kjæledyrsjampo er fulle av toksiner og kjemikalier som kan gjøre mer skade på kjæledyret ditt enn noe annet. De vil ikke bare påvirke huden og frakken; Toksiner og kjemikalier som finnes i disse groomingsprodukter kan leke i hundens kropp gjennom huden hans.

Noen av disse kjemikaliene har vært knyttet til sykdommer som kreft!

Hvis du vil sørge for at hunden din er sunn og glad, er det best å lære å lage hund sjampo. Selv kommersielle produkter som hevder å bruke & # 8220; Natural & # 8221; Ingredienser er ikke så trygge som du tror. Ofte bruker de noen få naturlige ekstrakter og de samme kjemikaliene og toksinene som de andre merkene.

Disse selskapene dype forbrukere til å tro at de bruker penger på et sunt og trygt produkt, når de virkelig kjøper den nøyaktige typen sjampo som de prøver å holde seg borte fra. Lære å gjøre hunden sjampo er den eneste måten å være 100% sikker på om ingrediensene.

Flere videoer: Hvordan-guider, tips og råd til hundeeiere

Hvordan lage hund sjampo hjemme

Hvordan lage hund sjampo

Ikke misforstå meg ikke, det er kvalitetshund sjampo der ute på det kommersielle markedet. De er laget med naturlige, trygge og sunne ingredienser. Jeg mener absolutt ikke å si at du ikke kan finne en trygg hund sjampo hvor som helst på markedet.

Imidlertid er kvaliteten Dog grooming produkter tilgjengelige er mye dyrere enn de som er fulle av skadelige ingredienser. Jeg vet, hvorfor ville de naturlige produktene koste mer? Det er definitivt frustrerende, men det er hva det er.

Det er derfor så mange kjæledyrseiere ser på å lage sin egen hjemmelagde hund sjampo. Det er ikke vanskelig å gjøre, og når du finner noen oppskrifter som du liker, trenger du ikke å gjøre lenger forskning.

Min anmeldelse: Beste Dog Shampoo og Topp 10 Alternativer

Hvordan velge sjampo ingredienser

Hvordan lage hund sjampo hjemmeDet første du må bestemme er hvilken type hund sjampo som du trenger. Trenger hunden din bare å være ren og luktende frisk? Har han tørr eller kløende hud? Har han langt hår som trenger en detangler?

Dette er den beste delen om å lære å lage hund sjampo. Du kan imøtekomme hundens behov og dine preferanser. Foretrekker du en bestemt aroma? Kanskje du vil at hunden din skal lukte som sitrus eller lavendel. Du kan bruke noen essensielle oljer at du liker å legge en ny duft på hundens følgesvenn.

Her er hvor det blir vanskelig. Du må forstå pH for å finne de beste hunden shampoo oppskrifter. Mens huden vår har en ph av rundt 5.5 til 5.6, En hunds hud er mye mer nøytral. Hver rase hud pH er litt annerledes, men de gjennomsnittlige en ph av mellom 6.2 og 8.62.

Den hjemmelagde hunden sjampo som du gjør, må ha et ph-nivå så nær hundens hudpumpe som mulig. Du kan kjøpe PH-teststrimler på nettet eller i nesten alle dyrebutikker. Du kan teste hundens hud i løpet av noen få dager og ta et gjennomsnitt av pH-nivåene.

Hvis pH i hjemmelaget hundeshampoo er for høy eller for lav, kan det forårsake hudirritasjon. 

Når du lærer å gjøre hunden sjampo, skal du blande sure stoffer med alkaliske stoffer i en nøytral base, som vann. Her er noen av pH nivåene av de vanligste ingrediensene i hjemmelaget hund sjampo:

  • vann (nøytral) - 7
  • Baking soda (alkalisk) - 8.3
  • eddik (syre) - 2.2
  • sitronsaft (syre) - 2.0
  • oppvask såpe (alkalisk) - mellom 7 og 9

Andre vanlige ingredienser i hjemmelaget hund sjampo inkluderer essensielle oljer og havregryn. Havregryn kan brukes til å berolige tørr og kløende hud. Essensielle oljer kan brukes til mange ting, men de er mest tilsatt som en naturlig loppe og kryssavstøtende og for deres aroma.

Anbefalt Les: 5 Best Medicated Dog Shampoos for hundens hudproblemer

Hvordan lage hund sjampo

Finne en oppskrift som fungerer

Å finne den rette sjampoen for kjæledyret ditt kan innebære litt prøve og feil. Når du blander en oppskrift for første gang, foreslår jeg at du bare lager en halv batch. På denne måten kan du prøve det, og hvis du ikke liker det, vil du ikke kaste bort så mye sjampo.

Å finne en sjampo som vil rengjøre hunden din og la huden hans og frakke sunt, er topp prioritet. Selvfølgelig vil du ha en sjampo som etterlater huden din også bra. Du vil også velge en med en duft som er hyggelig for deg.

Hvis du trenger hjelp, må du kontakte din veterinær eller en lokal groomer for å diskutere dine bekymringer med valpets grooming. Etter et raskt møte vil de kunne fortelle deg mer om hundens spesifikke groomingbehov og hvilken type sjampo ville være best for ham.

Sikker og sunne oppskrifter for hund sjampo

Hvis du leter etter noen sikre oppskrifter å prøve, er det mange forskjellige nettsteder som du kan gå til. Bare vær sikker på at nettstedet du velger er en anerkjent en.

Her er noen å komme i gang:

Du kan også lese gjennom noen av de informative artiklene på nettstedet vårt. Vi deler oppskrifter for hjemmelaget sjampo samt tips og triks for å kjøpe kvalitet kommersiell hund sjampo.

Hvis du er ny på Home Dog grooming, se video guide på hvordan du bader en hund for hjelp med denne vanlige grooming oppgaven. Det er lettere enn du kanskje tror.

Trenger mer hjelp med andre typer hundeservice tips og råd? Sjekk vår YouTube-kanal.

Full guide: Slik bader du en hund: En trinnvis video guide

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan lage hund sjampo hjemme: guide og tips