Baby sjampo for hunder: er det greit?

Baby sjampo for hunder: er det greit

Det er en vanlig misforståelse at alle sjampoene er de samme. De alle gjør den samme jobben som holder hårrengjøring og sikkert menneskehår er akkurat det samme som hundhår! Dette er egentlig ikke tilfelle. Det er mange gode grunner til at du ikke bør bruke menneskelig sjampo på hunden din. Men er baby sjampo trygt for hunder? Les videre for å finne ut hva ekspertene sier og å unpick vitenskapen bak sjampoene.

Hunder og sjampo

Dog badetider kan være en utfordring, men det hjelper hvis du har riktig utstyr og et samarbeidende pooch! Hold alltid badetider til et minimum og bare bade hunden din Når du virkelig må. Å finne den rette sjampoen for hunden din er viktig, og det er hundrevis å velge mellom. Hund sjampo er tilgjengelig for hunder med hudproblemer og hunder med allergi. De hevder å være milde og å jobbe i harmoni med hundens kropp som høres bemerkelsesverdig lignende på krav som er gjort om baby sjampo!

Ikke rart så mange eiere spør `kan jeg bruke baby sjampo på hunden min`? Generelt er svaret ja, men du må være forsiktig. Å velge feil sjampo kan forårsake mange problemer for hunden din, inkludert hudirritasjon og betennelse. Baby sjampo er laget for sensitiv hud og inneholder ikke mange av de harde kjemikaliene som vanlig sjampo har. Det har også en "tårefri" formel, så det vil ikke skade hundens øyne. Likevel er det en god ide å unngå ansiktsområdet så mye som mulig når du bader hunden din.

Det er alltid viktig å sjekke med veterinæren din først. Ikke alle menneskelige produkter er egnet for hunder. Generelt, hvis sjampoen inneholder ingen dufter eller farger og er designet for babyer, er det lite sannsynlig å forårsake mange problemer. Noen eiere har funnet ut at de med hell kan bruke baby sjampo for valper.

Vaske hunden

Hva er galt med å bruke menneskelig sjampo på hunder?

Regelmessig menneskelig sjampo bør aldri brukes på en hund. Dette er fordi de er designet for å stripe vekk syre mantelen. Hos mennesker er dette erstattet med en fuktighetskrem, men hos hunder, forlater det håret og huden utsatt. Bakterier, virus og sopp kan multiplisere raskt og hundens hud vil bli tørr og irritert og vil begynne å skrelle.

Menneskelig sjampo er designet for menneskelig hud som har en pH mellom 5.2 og 6.2. Dette er et mål på hvor sur huden naturlig er. PH av hundeskinnet er mellom 5.5 og 7.5 og er derfor mindre sur. Hvis du bruker vanlig menneskelig sjampo på hunder, vil du ødelegge den naturlige ph i huden og bryte ned sin evne til å bekjempe infeksjon. Når mikroorganismer multipliserer, forårsaker det irritasjon og riper som forårsaker ytterligere skade på huden og introduserer enda flere bakterier. Situasjonen kan raskt forverres i en ekkel dermatitt som trenger behandling av en veterinær.

Hunder som vil ha nytte av de fleste av baby sjampo

Følsom hud er en medisinsk tilstand for hunder, og du må snakke med veterinæren om hvordan du er best å administrere det. Det kan være noen medisiner som vil hjelpe. De kan også be deg om å bruke et bestemt produkt når du bader din pooch. Ikke bytt til en baby sjampo uten å snakke med veterinæren din først.

Kanskje du har lagt merke til at hunden din har begynt å klø mye etter badetid? Dette er et tegn på at sjampoen du bruker, er irriterende. Noen mer alvorlige symptomer kan også utvikle seg. Disse kan inkludere potebit, hodeskyting, ansikt gnidning og nipping på mange forskjellige deler av kroppen. Noen hunder utvikler seg selv øreinfeksjoner. Når irritasjonen har etablert, kan den utvikle seg til fullblåst hiv som vil være synlige gjennom pelsen.

Hunder vil ikke forlate en kløe alene! De vil obsessivt slikke og plukke på huden deres. Til slutt kan de utvikle skallet patcher, blærer og til og med sår. Den mest alvorlige typen allergisk reaksjon er anafylaktisk sjokk som er en medisinsk nødsituasjon og krever umiddelbar behandling av en veterinær.

Bad til en hund chow chow

Hva er i baby sjampo?

Mange veterinærer vil nå anbefale baby sjampo for hunder med noen følsomme hudforhold. Dette skyldes at formuleringen av baby sjampo har blitt endret i løpet av årene for å gjøre dem så milde. Baby shampoos er vanligvis unscented og har ingen farger.

Formuleringen av hvert merke er annerledes, men generelt inneholder de glycerin som gjør huden jevn. De er også sannsynlig å ha kaliumakrylater-kopolymer for å gjøre dem til riktig tykkelse. Rensemidlet er ofte natriumtridecethat som ikke er sannsynlig å forårsake irritasjon. Baby shampoos har en nøytral pH på rundt 7 og inneholder overflateaktive midler som ikke er så irriterende som noen andre ingredienser.

Det siste ordet ..

Den eneste personen som kan gi deg råd om hvilken sjampo som skal brukes på din pooch, er veterinæren din. Sjampo kan forårsake alvorlig hudirritasjon og allergier hos hunder som kan føre til sekundære infeksjoner. Regelmessig menneskelig sjampo bør aldri brukes på en hund og vil uunngåelig føre til hudproblemer. Når en hund utvikler dermatitt, kan det være svært vanskelig å behandle.

Hold øye med tegn på hudirritasjon som hotspots og overdreven riper. Veterinæren din kan anbefale at du bruker en baby sjampo på hunder som har sensitiv hud, i det minste på kort sikt.

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Hund tørketrommel
Hund tannbørster
Hunden shedding børste
Hund øre rengjøringsmidler
Puppy Shampoos
Hund tannkrem
Dog Nail Clippers & Grinders
Hund sjampo
Dog grooming clippers
Dog Dental Spray

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Baby sjampo for hunder: er det greit?