Rå kylling for hunder: nutrition guide

Rå mat for hunder er et kontroversielt emne. Mens mange kilder sier at de er helt trygge, forblir andre bekymret for fordøyelsesbesvær, oppkast og mange andre fysiske problemer. Nå er spørsmålet for i dag, er rå kylling trygt for hunder?

Mange av dere må allerede ha fôret rå kylling til kjæledyrhundene dine allerede som en del av deres vanlige kosthold. Og vi forstår hvorfor - kylling er lett tilgjengelig og billig også. Imidlertid sier eksperter at det er bedre å hoppe over rå kylling for hunder og splurge på andre typer kjøtt i stedet. Men hvorfor?

Kylling har angivelig opprettet betydelige ernæringsmessige problemer som kan resultere i helseproblemer i hjørnetenner. Hvis du allerede har fôret rå kylling til hunden din, henger du der inne. Vi skal forklare deg noen grunner til hvorfor du bør slutte å fortsette å mate kylling og hva du kan begynne å mate dem i stedet.

Er du klar til å starte?

Rått! Men før vi kommer i gang, la oss utarbeide mer på kyllingens ernæringsmessige fallgruver og det som gjør kylling så forskjellig fra andre former for protein.

hunden spiser en rå kylling

Du er hva du spiser

Teknisk sett er dietten som de blir matet til kyllingene på fjærfe gården det du fôrer hunden din. Fortsatt forvirret? Vel, uansett hva kyllingen spiser, om det er bra eller dårlig, blir det gått sammen med hunden din via matkjeden. Kyllingen er bare mellommannen.

I så fall er du klar over det dårlige dietten av kyllinger?

Hvete Middling, Tørket Bakeri Produkter, Hele Pressed Safflower Måltid, Dehulled Soybean Meal, etc. Vi kunne fortsette. Dette er noen av ingrediensene som er oppført på produktetiketten til en populær kyllingfôr, og som du allerede kan se, er disse rester fra planter etter at vi, mennesker har behandlet og tatt all olje ut av det. Og i tilfelle du har et spørsmål i tankene dine om de tørkede bakeriene - det er blandingen av brød, kake, kjeks, kaker og mel - som alle igjen avfaller fra menneskelig matproduksjon. Disse basisbestanddelene som er spildematerialer, holder ingen næringsverdi for kyllingen. De utgjør mesteparten av fôr og gir det meste kalorier til å fette kyllingene oppe. Så, det er klart hvorfor å mate din pupping rå kylling kunne vise seg å være plagsom.

Kyllingfett er skjevt

Det er ikke noe bedre ord enn "skjev" når du beskriver rå kylling kjøtt for hunder fordi vi ikke vil høres for alarmerende. Vi bruker begrepet skjev fordi kyllingfett forsynes kronisk betennelse hos hunder. Hvis det fortsetter å fortsette, kan hunden din aldri være i stand til å spise sunn mat igjen for å gjenopprette fra den. Grunnen til at vi er så adamant om ikke å mate rå kylling til hunder er at kylling kjøtt, sammenlignet med omega-3 og omega-6 fettsyrer, hadde vist negative resultater hele veien.

De fleste dyr er moderat balansert i fettsyrene, mens kyllingen er langt ut av brøkdel. Det er så rotet at det ikke engang i området som de andre dyrene. Vi skylder alt på maten som blir matet til dem.

Hvis den neste tingen som Pops i hodet ditt er "biff, er også matet avfall og kornprodukter, hvorfor er biff ikke så høyt som kylling i omega-6 fettsyrer?"Vel, det er et utmerket punkt.

Svaret på spørsmålet ditt ville være at lam, storfe og geiter hovedsakelig spiser gress og høy for det meste av livet deres til de siste dagene før de slaktes, de er matede korn. Når det gjelder kylling, and og kalkun, blir de matet noen mengder omega-6 rike matvarer for hver dag i livet. Jo mer et dyr er matet de omega-6 fettstoffene, jo verre blir det for det.

Betyr det at hunder ikke kan spise kylling i det hele tatt?

Ærlig talt, hunden din kan ikke overleve å spise kylling på daglig basis og ikke lider av kronisk betennelse. Kylling inneholder for mye av omega-6 fettsyrer, og hvis du spiser en overdreven mengde kylling, kan du ikke forvente at hunden din skal være rimelig sunn. Uansett om du mate et betydelig mål for omega-3 fettfisk, nesten halvparten av hundens diett, vil du imidlertid fortsatt komme opp med ti ganger flere omega-6 fettsyrer enn omega-3. Vanligvis bør et sunt forhold av omega-3 til omega-6 ikke være mer enn 5: 1.

Hvis du mater litt mer enn en liten mengde kylling eller anda til hunden din, vil du ikke kunne få hormonene sine og betennelse under kontroll. Du kan ikke mate kylling som et primært måltid til hunden din og forventer at de skal være sunn med et riktig fungerende immunforsvar.

Universitetet i Melbournes U-Vet Weibel Animal Hospital har gjennomført en studie som bekreftet den rå kyllingen er faktisk dødelig for hundene dine. Sammenlignet med Guillain-Barre Syndrome (GBS) hos mennesker, kan forbruk av fersk kylling bidra til økte risiko for lammelse hos hunder med opptil 70%.

Hva med alle de bakteriene?

Det er ingen overraskelse at bakterier vokser på rå kjøtt. Men hva du kanskje ikke er oppmerksom på, er konsekvensene du måtte møte på grunn av forbruket av det. Noen sier at det er greit å la hundene dine ha rå kjøtt mens andre sier at det er skadelig for både hunden og eierne.

For å bosette dette, har det vært mye forskning på dette emnet. Disse undersøkelsene viser at bakteriene som sprer seg fra rå kjøtt, er mer skadelig for mennesker enn de er for dyr. Dyrene kan være bærere av det, men de kan ikke bli syke mesteparten av tiden. Imidlertid blir mennesker betydelig påvirket av dette, og dermed fôrer rå kjøtt til kjæledyret ditt, kan det ikke alltid være det rette alternativet for deg eller kjæledyret ditt. Det behandlede ferske biffen du kjøper fra generelle butikker, er også skadelig for din pooch. Det er kjent at nesten 86% av kjøttet er smittet med bakterier.

Du kan bli påvirket når du er i kontakt med det infiserte dyret eller mens du rydder opp avfallet, boller, osv. Du bør ikke la ukjent hunder slikker deg Fordi hvis de er rammet av noen sjanse, er det ingen tvil om at patogener vil påvirke deg også.

Feeding din rå pup kylling i en lengre periode kan være skadelig for det. Det ødelegger deres balansert diett. Tilstedeværelsen av et uønsket stykke ben kan være dødelig for hunden din som den kan kvele dem. Benene gir også brudd på tannen hvis de ikke klarer å se det. Risikoen for å ha lammelse stiger helt opp til 70%.

Akkurat som hver mynt har to sider, la oss ikke glemme denne - hvis du planlegger å erstatte svinekjøtt med kylling, det er en forferdelig ide. Svinekjøtt er så ille som kylling. Det er sagt at svinekjøtt har 24 ganger så mye som omega-6 enn omega-3. Det er fordi griser vokser opp på samme måte som kyllinger.

Rå kylling for hjørnetenner

Potensielle fordeler med rå kylling kjøtt til hundene dine

Siden vi har sagt alle negativene alt dette, mens det er det gode i de dårlige for de som har fôret eller allerede har matet rå kylling til deres hjørnetenner:

  • Kylling regnes vanligvis som den primære energikilden i en hunds diett
  • Det er svært gunstig for hunder på grunn av sitt høye proteininnhold og lavt kalori telle
  • Det er rik på omega 6 fettsyrer som hjelper tosuccourshiny jakker og sunn hud
  • Det er den Kilden til glukosamin og aminosyrer som stimulerer beinhelse
  • Rå kjøtt bidrar til å forhindre kreft hos noen hunder
  • Det er en bedre form for mat for hunder som har kroniske fordøyelsesproblemer
  • Friscener opp pusten deres
  • Bidrar til å bekjempe aldershelsetiden

Gjør kylling (og svinekjøtt) trygt for hunden din

Alt dette mens du må ha trodd at kylling er den tryggeste og mest kostnadseffektive maten til hunden din. Viktigst, du gjettet det var organisk. Vel, vi ønsket ikke å være alt doom og dyster, så vi har løst det for deg og fant spesifikke måter å lage rå kylling trygt for hunden din.

  • Legg til vitamin D

Det er ikke så vanskelig å erstatte det tapte vitamin D i hundens diett så lenge hunden din kan forbruke fisk. Fisk er den ultimate kilden til vitamin D for hunden din, og det er sannsynligvis den eneste måten du kan redde hundens rå diett hvis du allerede har gitt dem for mye av svinekjøtt eller fjærfe.

Fisk inneholder en høy mengde vitamin D, og ​​hvis du spiser rundt 5 - 10% av rå fisken, betyr det at du gir dem nok vitamin D til å gjøre opp for mangelen på andre pokker.

  • Tilsett omega-3 fettsyrer

Selv en liten mengde kylling, svinekjøtt eller annet fjærfe (unntatt Tyrkia) vil ha mer enn den nødvendige mengden pro-inflammatoriske omega-6 fettsyrer og dermed inneholdende en høy mengde flerumettede fettstoffer. På best mulig måte vil du sikkert ikke være å mate fem ganger flere omega-6 fettsyrer enn omega-3 fettsyrer; Men svinekjøtt og kylling er nettopp 30 ganger mer enn gjennomsnittet. Så, hva kan gjøres?

  • Hvis du er ivrig etter fôring av kylling, fôr økologisk kylling, hevet under riktig diett og tilsyn. Free-ranging kylling er også en god kilde fordi de har tilgang til solskinn som bidrar til å løse ditt vitamin D-problem.
  • Erstatt kylling med kalkun, og det vil fungere fantastisk. Selv om Tyrkia er litt dyrere enn kylling, men merk at fettene er mye mer balansert og kjæledyret ditt er mindre sannsynlig å forårsake kronisk betennelse.
  • Hopp over kylling og svinekjøtt. Dette kan være det dyreste alternativet ut av alt, men resultatene som hunden din vil få, er uvurderlig. Selvfølgelig, tilbyr en liten mengde organisk fjærfe en gang i måneden nok. Det øker de flerumettede fettene (lam, geit, biff er svært mettet fett for hunden din og lav i flerumettede fettstoffer). Lukkene du kan få, er til det primære dietten som du kan svinge økonomisk også.

Samlet sett kommer hundens rå diett å være langt sunnere hvis du kan sette i rikelig med rødt kjøtt til det. Drøvtyggere (dyr som hovedsakelig spiser gress) sies å være bedre dietter og er kjøpt opp i bedre forhold - kjøttet av disse dyrene er kjent for å passere fordeler hvis hunden din spiser den.

Så, hvilke endringer skal du gjøre til hundens neste rå kjøtt?

VERDICT - Rå kylling for hunder: Er det trygt?

Som mennesker krever hunder også et sunt og ernæringsmessig diett, avhengig av alder, størrelse og rase. Sammen med å opprettholde et balansert kosthold, trenger de også trene med jevne mellomrom å holde seg passform og sunn. Men de fleste har det vanskelig å gjøre det perfekte diettdiagrammet for hunden sin. De er vanligvis ikke i stand til å bestemme hvilken mat som skal beholde eller utelate fra deres pågående diettdieldliste. En ting som du alltid bør huske på er at forskjellige hunder foretrekker forskjellige typer mat som måltidet. Så, du kan ikke søke hjelp fra dine venner eller familie som eier hunder fordi hunden din kanskje ikke foretrekker den slags mat. Derfor er det bedre å be om hjelp fra en profesjonell. Du kan alltid spørre veterinæren din for å hjelpe deg med å planlegge et diettdiagram for din lille valp som holder sin alder og andre aspekter i tankene.

Mange foretrekker å tjene rå kjøtt til sine hunder, mens andre foretrekker den kokte eller kokte versjonen av den. Som alt annet på denne jorden, serverer rå kylling til yppen din sine fordeler og ulemper også! Det er ikke rart at dette emnet har vært oppe for debatt i mange år nå.

Bunnlinjen

Hunder er veldig seriøse når det gjelder å være deres beste venn. Så, i retur, er det vår jobb å behandle dem rettferdig og ta sitt ansvar for omsorg så mye seriøst. Mens kjæledyrhundene dine kan se frem til å snakke på den rå kyllinghalsen som en belønning for noe flott, har de gjort, viser seg at du kan skade dem i stedet for å gjøre det gode.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Rå kylling for hunder: nutrition guide