Vennlig hunder har sannsynligvis lignende dna-lidelser som mennesker med williams syndrom

Hvorfor er hunder så vennlige? Svaret kan ligge i en genetisk anomali, hvilken evolusjon kan ha endret seg, sier forskere.

& # 8220; Noen av disse strukturelle varianter kan forklare et stort skifte i en atferdsprofil & # 8212; at du går fra å være en ulvlignende, avvikende skapning, til noe som er besatt av et menneske.& # 8221;

En av de største gledene til å eie en hund er å vitne til deres vennlighet og ubetingede kjærlighet og lojalitet. Etter en tøff dag på jobben kommer du hjem til en spent poch som vri sin hale med så mye spenning mens du slår ansiktet ditt, det er vanskelig å holde seg trist etter.

Nå kan en gruppe forskere ha funnet svarene på å forklare hvorfor noen hunder er denne vennlige sammenlignet med andre arter. Disse ekspertene tok signaler fra en sjelden menneskelig genetisk tilstand kalt Williams syndrom.

Hva er Williams syndromet?

Hos mennesker har folk med Williams syndrom ca. 27 gener mangler fra deres DNA. En i 10.000 enkeltpersoner utvikler denne tilstanden, som er preget av visse fysiske og mentale egenskaper.

Folk som er diagnostisert med denne genetiske lidelsen har tydelige ansiktsegenskaper som gjør at de ser ut som Elver i eventyr. De har også vanskeligheter med visuelle og romlige aktiviteter, men de kan være ganske dyktige i kunst, språk og musikk.

De kan også trolig utvikle angst, oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse (ADD) og fobier. De har høyere risiko for supravalvular aorta stenose (Svas) eller innsnevring av blodkarene i hjertet.

Folk med Williams syndrom har også denne overveldende kjærligheten for alle de møter. Til tross for deres sårbarhet kan de ikke hjelpe, men klemme fremmede eller tilfeldigvis fortelle folk en positiv kommentar. Ikke disse egenskapene minner deg om en hund?

I SLEKT: Vetets veiledning på DNA-tester for hunder

Spore den genetiske anomali

Spore den genetiske anomaliEvolusjonær biolog Bridgett vonholdt har studert Gene Variant WBSCR17 hos hunder Siden 2010 og har lenge teoretisert at dette påvirket hundene på samme måte som Williams syndrom påvirket mennesker. Folk med Williams syndrom har tilsynelatende savnet wbscr17 i deres DNA.

Så, vonholdt og hennes team studerte WBSCR17 i DNA på 85 raser som utgjorde 912 hunder. Forskerne så også på DNA på 225 ulver. Funnene av studien deres dukket opp i tidsskriftet Science fremskritt.

Forskerne testet nivået av vennlighet av deres testfag med hvor lenge hundene og ulvene tilbrakte tid med mennesker og hvor raskt dyrene jobbet på en puslespill boks. Selv om begge typer dyr gjorde innsats for å fullføre puslespillet oppgaver, var hundene mer avhengige av signaler fra menneskene som var med dem i rommet. Ulvene hadde forventet liten menneskelig interaksjon.

Imidlertid var det også noen ulver som viste en vennligere oppførsel, mens noen hunder dukket opp, unntatt og reservert. Ved å studere deres DNA, lærte ekspertene at bortsett fra WBSCR17, har hunder og ulver to andre gener med forskjellige strukturer. Genes gtf2i og gtf2ird1 gjorde enten hjørnetenner vennligere eller avviklet.

Evolusjonen kan ha oppdrettssamfunnsdyr

I 2009, et team av eksperter fra Stanford University studert Gtf2i og gtf2ird1 i mus. De lærte at noen av testpersonene som ikke hadde disse generene, var mer sosialt enn de andre musene.

Disse funnene og studien vonholdt og hennes team utført innebar at evolusjonen kunne ha oppdrettet et genetisk syndrom i hjørnetenner som gjorde dem til vennlige følgesvennsdyr. Ifølge Vonholdt, blir det ganske klart at strukturen til WBSCR17, GTF2I og GTF2IPT1 i noen av hundene `DNA-profiler har stor innvirkning på disse dyrs personlighetstrekk.

Hennes teori mottok støtte fra eksperter som har gjort studier på Williams Syndrome. Biomedisinsk forsker Jocelyn Krebs fra Universitetet i Alaska sa at hvis folk med denne tilstanden hadde haler, ville de sikkert være vekk det like mye som hunder.

Disse teoriene trenger imidlertid videre studier, og det er usannsynlig at noen bekreftet konklusjon kan komme ut når som helst snart. Men så langt som evolusjonen går, gjør noen arter som har vært domesticert, manifesterte vennlige egenskaper som gjør dem gode følgesvenner.

Les neste: Våre hunders DNA bærer kreftgener fra over 10.000 år siden

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Vennlig hunder har sannsynligvis lignende dna-lidelser som mennesker med williams syndrom