Wobblers syndrom i hester

Veterinæren undersøker hesten

Wobblers syndrom er ikke vanlig, men det er viktig å forstå det fordi det kan ligne lignende andre sykdommer som EPM. Når en veterinær gjør en diagnose av Wobblers syndrom, må det gjøres testing for å utelukke andre nevrologiske sykdommer. Interessant, hunder kan også ha en Canine versjon av Wobblers syndrom. Det er ikke zoonotisk eller smittsom på noen måte, så det er ingen bekymring med å passere sykdommen fra dyr til dyr eller til mennesker. Heller ikke er wobblers syndrom en dødsdom. Hvis det er ubehandlet, kan det få alvorlige konsekvenser, men de fleste eiere vil legge merke til tilstanden før den utvikler seg for langt og ved hjelp av en veterinær, returner hesten sin til god helse.

Andre navn

Wobblers syndrom, wobbler sykdom, wobbles, cervical vertebral misdannelse, cvm, vertebral stenotic myelopathy

Årsaker til CVM eller Wobblers

Wobblers er ikke en bestemt sykdom, men et teppe navn som dekker en rekke forhold. Wobblers kan være forårsaket av kompresjon eller misdannelse av ryggraden i nakken som gjør dyret stiv og ukoordinert. Hesten kan være født med en predisposisjon, eller det kan være en næringsforbindelse eller skade. Det er derfor det er så viktig å tålmodig lære en ungdom å stå stille mens du er bundet og til Tie voksne hester trygt. Et fall i beite mens du spiller, eller mens du blir ridd, kan det skade ryggvirvlene i nakken. Uansett årsakene, trykker de deformerte eller komprimerte ryggvirvlene mot ryggraden, og blander seg fra hjernen til lemmer. Noen raser som Morgan hest, Kvarthester, og Thoroughbreds ser ut til å være mest berørt. Hester med lange willowy hals føles å være mer utsatt for å utvikle wobblers.

Symptomer

Hester med Wobblers syndrom vil ofte reise og være stiv og ukoordinert når de beveger seg. De kan ser ut til å lurch som de Canter, har problemer med å stoppe jevnt og kollidere på baksiden med føttene. Å gå opp og ned bakker kan være vanskelig. Bakenden vil synes å være mer involvert enn forequarters. Som tilstanden fremskritt, kan de gå på egne hæler, forårsaker lacerations, som igjen kan forårsake lameness. Hvis disse kuttene blir ubehandlet, kan de lett bli smittet. Hesten kan miste tilstanden og bli gradvis svakere. Hesten kan falle lett og ha problemer med å komme seg opp. Selv om wobblers ikke vil føre til døden hvis det blir ubehandlet, vil det gjøre livet en kamp for dyret og en fare for handleren eller rytteren.

Diagnoser

Hvis hesten din vises enda litt ukoordinert eller tripping mer enn vanlig, er det på tide å ringe veterinæren. Tripping av og til kan være et resultat av lenge hover, Men hvis hesten får regelmessig fargerarbeid, er det ikke sannsynlig at det ikke er sannsynlig problemet. Din veterinær vil først ta blod og spinalvæske tester for å avgjøre om en annen nevrologisk sykdom som EPM eller WNV er problemet. Fysiske tester inkluderer å snu hesten i en tett sirkel og se på for-end-koordinasjonsproblemer og støtte hesten opp, noe som vil være vanskelig hvis meldingene fra hjernen til bakenden blir kryptert. Hvis ingen andre forhold eksisterer, vil Imaging bli gjort for å lete etter tumorer, vertebraders skade eller andre skader.

Behandle wobblers syndrom

Avhengig av den eksakte årsaken til Wobblers syndromet, kan behandlingen inkludere kirurgi, legemiddelbehandling og endringer i hestens ledelse. Narkotika kan bidra til å redusere hevelse som kan svekke ryggsøylen. Kirurgi kan gjøres for å støtte de skadede ryggvirvlene. Ernæringsbehandling, fysioterapi, stall hvile, og trening kan alle bidra til å rea hests utvinning fra Wobblers syndrom. Gjenoppretting kan være lang og hvis hesten ble brukt til konkurranse, kan det aldri komme tilbake til tidligere ytelsesnivå (selv om noen gjør).

Forhindre Wobblers syndrom

Dessverre er det ingen måte å forhindre a hest Fra å utvikle Wobblers syndrom. Omsorg bør tas for å hindre at den unge aksjene fra for rask vekst. Men hvis skade eller genetisk predisposisjon er faktorer, er det lite vi kan gjøre.

Ressurser

  • Hayes, M. Horace og Peter D. Rossdale. Veterinærnotater for hest Eiere: En illustrert manuell for hestemedisin og kirurgi. 17. Ed. New York: Prentice Hall Press, 1987. Skrive ut.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Wobblers syndrom i hester