10 Vanlige feil hundeeiere gjør

Valp spiller med tennisball

Folk elsker sine hunder, men å være et kjæledyrforeldre er ikke alle koser og spill av henting. Det kommer med mye ansvar. For å unngå å falle i noen dårlige vaner, bør nye og erfarne hundeeiere både friskere på etiketten. Er du skyldig i å gjøre noen av disse vanlige feilene?

Plukke feil hund (eller få en hund før du er klar)

Å få en hund på impuls er ganske enkelt å gjøre. Det kan være så vanskelig å motstå de valphundne øynene, spesielt når det er en hund som trenger et hjem. Det er imidlertid mange praktiske beslutninger å gjøre før du bestemmer deg for at en hund er den for deg. For å nevne noen få:

  • Kan og vil du ta den nødvendige tiden for hundetrening, trening, andre aktiviteter, bonding, etc.?
  • Er du villig til å sette opp med shedding, messes, sykdommer, atferdsproblemer og mer?
  • Kan du ha råd til hunden?
  • Er hundens størrelse som passer for ditt oppholdsrom?
  • Er du engang klar til å eie en hund? Eller å eie en annen hund (hvis du allerede har en hund)?
  • Vil dine nåværende kjæledyr tolerere tillegget?

Spør deg selv disse spørsmålene og mer før deg risikere å få en hund som vil være ulykkelig (eller det vil gjøre deg ulykkelig).Drikke

En nybegynnerveiledning for å få en hund

Avviser opplæring og sosialisering

Hver hund trenger Grunnleggende opplæring og sosialisering. Noen trenger mer enn andre, men de trenger alle noen. Hvis du bestemmer deg for ikke å trene hunden din, legger du det til en ulempe. Hvordan vil det kjenne reglene? Hva slags struktur og veiledning gir du? Ikke tenk på trening som en rolle. Når ferdig positivt, trening er morsomt og berikende for hunder.

Sosialisering gjør det mulig for en hund å bli vant til ting i miljøet, for eksempel barn, andre voksne, andre dyr, gjenstander, miljøer og ulike situasjoner. Uten riktig sosialisering kan hunder utvikle frykt og fobier. Enda verre, kan mangelen på sosialisering føre til en rekke adferdsproblemer. Sosialisering er ikke bare for valper. Du kan sosialisere din voksne hund, også!

Ønsker å ta med hunden din ut på byen? En velutdannet, godt sosialisert hund vil være mer velkommen på offentlige steder som tillater kjæledyr, som parker, restaurant uteplasser, og til og med noen bedrifter. Også dine venner og familie er også mer sannsynlig å invitere deg til å ta med hunden din til hendelser hvis det er veloppdragen og godt justert.

Ikke å tilby nok trening og aktivitet

Trening er en Grunnleggende behov for hver hund. Mangel på trening kan føre til helseproblemer og oppførsel problemer. Noen hunder trenger mer trening enn andre, men de fleste trenger mer enn enkle turer.

Vurder hundens aktivitetsbehov. Er din hund rastløs og kjedelig? Virker hunden din hyperaktiv og spent hele tiden? Er hunden din overvektig? Dette er alle tegn på at det trenger mer trening.

Hunder trenger også mental stimulering. Prøv trening som involverer Spill å gi hunden din godt avrundet aktivitet. Mange hunder vil dra nytte av involvering i Hundesport, som det er mye å velge mellom. Fysisk aktive hunder kan nyte smidighet. Hunder og andre nysgjerrige sniffere elsker vanligvis nesearbeid eller sporing.

Unngå veterinæren

Er du en av de som venter til hunden din er syk for å gå til veterinæren? Vel, du er ikke alene. Mange hundeeiere hopper over eller legger av rutinemessige veterinærbesøk, med mindre noe skjer med sine hunder. Du tror kanskje, "Min hund er sunn og føler meg bra, hvorfor skal jeg understreke ham med et veterinærbesøk?"Hundeeiere vil ofte unngå kostnadene og ulempen i et veterinærbesøk.

Virkelighetskontroll: Dette er ikke den beste måten å behandle hunden din på. Din veterinær er en viktig del av Holde hunden din sunn. De fleste hunder vil skjule sykdom før den blir uutholdelig. Rutinemessige velværeeksaminer kan tillate veterinærer å oppdage små helseproblemer før de blir store problemer. Disse veterinærbesøkene bidrar også til å fremme forholdet du og hunden din har med veterinæren din, noe som gjør det lettere å diagnostisere og behandle sykdom når det kommer sammen. I tillegg til velværebesøk, bør du lytte til veterinærens anbefaling om ting som hjerteormsforebygging.

Når hunden din vises tegn på at noe ikke er riktig, Ikke vent på at det blir verre. Ta kontakt med veterinæren din for råd før det blir noe alvorlig.

Hopper heartworm forebygging

Det amerikanske hjerteormsamfunnet anbefaler sterkt året rundt heartworm forebygging For alle hunder i alle 50 stater. Din veterinær vil gjøre samme anbefaling, men det er ikke å gjøre en fortjeneste. Det er fordi hjerteormssykdom er en alvorlig og potensielt dødelig sykdom. Forårsaket av en angrep av parasitten Dirofilaria immitis, Heartworms overføres av mygg og kan påvirke enhver hund hvor som helst i USA.

Du kan si, "Hvis hjerteormssykdom kan behandles, hvorfor bry deg med kostbar forebygging?"Hvis du tror at hjerteormsforebygging er dyrt, så har du aldri behov for å betale for heartworm behandling. Hjerteormsbehandlingsprotokollen kan koste så mye som $ 1000 - $ 1500, og hunden din kan lett bli reinfisert i fremtiden. Månedlig hjerteormsforebygging vil koste rundt $ 35- $ 250 per år, avhengig av hundens størrelse og merkevaren av forebygging.

I tillegg til kostnad, er hjerteormsbehandling risikabelt for hunder, spesielt eldre hunder eller de med andre helseproblemer. Snakk med veterinæren din, og du vil innse at heartworm forebygging er det bedre valget.

Forsinkelse av tannhelse

Mange synes å tenke "doggie pust" er en vanlig ting. I sannhet er halitose et tegn på en slags tannsykdom. Det kan være så enkelt som noen tartaroppbygging i hundens munn. Men igjen ukontrollert, kan dette bli tannkjøttsykdom, fører til tanntap og til og med systemiske sykdommer som nyresvikt og hjertesykdom.

Hvordan kan du forhindre dette? Hjem Tannpleie er nøkkelen. I en perfekt verden ville alle børste sine hunders tenner daglig. I virkeligheten har mange av oss problemer med å holde tritt med det. Hvis mulig, er vårt beste alternativ å forplikte seg til en tannbørstringsrutine. Du kan også bruke et godt Dental Home Care-produkt (Spør veterinæren din for anbefalinger), men det vil ikke ta stedet for børsting. Uansett, bør du planlegge for vanlige veterinærdentalrengjøringer.

Hvis du bestemmer deg for at hjemmepleie ikke er for deg, vet du at en profesjonell veterinær tannrengjøring er uunngåelig. Selv med utmerket hjemmepleie, vil de fleste hunder noen ganger trenge en veterinær tannrengjøring (kanskje hvert par år eller mindre). Uten tannbørsting, men med en annen type hjemmepleie, vil behovet for veterinærrengjøring være litt hyppigere. Uten noen form for hjemmepleie, trenger hunden din en veterinær tannrengjøring om en til to ganger per år.

Fôring feil

Når det gjelder å mate hunden din, Vet du det grunnleggende? Alle hundematvarer er ikke skapt like. Før du kjøper hundemat, sjekk etiketter og les anmeldelser. Snakk med veterinæren din og andre hundeksperter. Husk følgende:

  • Ingredienser betyr noe. Over en levetid kan feil fôring føre til helseproblemer, inkludert hudproblemer og underernæring. Mange eksperter synes et dårlig kosthold kan til og med føre til kreft.
  • Ikke overfeed. Maten er ikke kjærlighet. Canine fedme er på vei oppover, og det er delvis på grunn av overfeeding. Hvis hunden din er overvektig, og du fôrer beløpet som anbefales på posen, må du sannsynligvis redusere den. Snakk med veterinæren din om den beste diettplanen for hunden din.
  • Være selektiv med godbiter og tygger. Noen hund chews kan være farlig, og noen Menneskelig mat er giftig til hunder. Velg passende behandler at hunden din elsker, men mate dem i moderasjon. Godbiter bør gjøre opp ikke mer enn 10 prosent av hundens daglige inntak.

Unnlater å budsjettere for hundekostnader

Dog eierskap koster penger. Noen ganger er det mye penger. Pass på at budsjettet inneholder alle rutinekostnadene knyttet til hundens eierskap, for eksempel mat, hund forsyninger, og veterinærpleie. Ikke glem statister, for eksempel behovet for å ta en treningsklasse eller kostnaden for å ansette en kjæledyrpasser når du reiser. Hvis penger er stramt, kan du finne måter å spare penger på hundekostnader, men du trenger fortsatt et budsjett.

Neste, tillat det uventede. Er du klar i tilfelle en nødsituasjon eller uventet skade / sykdom? Nødventyr koster mye mer enn din vanlige veterinær, men det er hvordan de kan være åpne på 3 A.M. Selv vanlige veterinærer må lade mye for sin tid i å jobbe med medisinske nødsituasjoner og alvorlige medisinske behandlinger. For å holde seg i virksomheten trenger veterinær kontorer betaling på tidspunktet for tjenestene. Derfor er det viktig å ha midler eller en slags plan på plass dersom du trenger plutselig veterinærpleie.

Å la atferdsproblemer komme ut av kontroll

Oppførselsproblemer hos hunder kan starte små, men de fleste vil bli verre. Ignorerer problemene vil la dem fester og vokse. Verre, du kan ubevisst styrke dårlig oppførsel i hunden din. Å gi en godbit til en aggressiv hund forteller den hunden at det gjør det rette.

Frykt og fobier er også noen ganger oversett eller minimert. Phobias har en tendens til å bli verre over tid og kan føre til andre oppførselsproblemer eller til og med helseproblemer. Behavior modifisering, ikke straff, kan bidra til å løse disse problemene.

Ikke la disse problemene fortsette. Når problemer bare starter, kan du kanskje adressere dem raskt. Noen ganger er løsningen i en bok eller på et nettsted (bare vær sikker på at det er en pålitelig kilde - spør veterinæren din og gjør din forskning). Hvis problemer eskalerer, Finn en profesjonell å hjelpe hunden din før den kommer ut av kontroll.

ThePuppyquinn / Instagram "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-block-image_1-0-65 "Data-Tracking-Container =" True "/">

Risikere en tapt hund

Hunder er tapt hver dag. Noen er selv stjålet. Tar du de nødvendige trinnene til Beskytt hunden din? Noen ting er åpenbare, for eksempel å holde hunden din i snor og ikke forlate det uten tilsyn. Også, hvis hunden din er tapt, vet du hva å gjøre?

Her kan en av de verste feilene eiere gjøre: Du legger en krage på en hund, men forsømmer å legge til en ID-tag. Hunden din skal ha en krage til enhver tid med dagens identifikasjon. Også vurdere mikrochipping hunden din for et ekstra lag av beskyttelse. Dette kan hjelpe deg å bli gjenforenet med hunden din hvis den er tapt. Ellers kan hunden din bli et mer hjemløst kjæledyr i et overfylt ly.

Se nå: 9 enkle måter å elske kjæledyret ditt

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Howell, Tiffani J et al. Puppy-fester og utover: Rollen som tidlig alder sosialiseringspraksis på voksenhundens oppførselVeterinærmedisin (Auckland, n.Z.) vol. 6 143-153. 29 APR. 2015, DOI: 10.2147 / VMRR.S62081

  2. Vandre med kjæledyret ditt. American Veterinary Medical Foundation 

  3. Betydningen av velværeeksamen. American Veterinary Medical Foundation 

  4. Hjerteormsykdom hos hunder. Merck Veterinærhåndbok

  5. Kjæledyr tannpleie. American Veterinary Medical Foundation 

  6. Hvorfor er så mange av våre kjæledyr overvektige? Cummings Veterinary Medical Center på Tufts University

  7. Hvor mange godbiter er ok? Cummings Veterinary Medical Center
    på Tufts University

  8. Monteny, Joke og Christel Palmyre Henri Moons. En behandlingsplan for hunder (Canis Familiaris) Som viser nedsatt sosiale funksjoner mot sine eiereDyr : En åpen tilgangsjournal fra MDPI vol. 10,1 161. 17 Jan. 2020, DOI: 10.3390 / ANI10010161

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 10 Vanlige feil hundeeiere gjør