Cirneco dell`tna: dog breed profile

En Cirneco Dell

Hailing fra Sicilia, Cirneco (uttalt "Cheer-Nek-O `) Dell`Etna er et godtmodig, uavhengig og atletisk truthround. Selv om Cirnechi (flertallet av Cirneco) ble opprinnelig avlet som raskt bevegelige jakthunder, kan de være rolige, lavt vedlikeholdshushunder, perfekt for aktive familier eller familier med eldre barn. Selv om Cirnechi kan komme sammen med andre kjæledyr, er det best å begynne å sosialisere tidlig og introdusere dem veldig sakte.

Fordi Cirnechi har korte strøk, anses de som gode plukker for folk med allergier og har krav til lav vedlikehold. Mens deres groomingskrav er minimal, anses Cirnechi med høy energi og trenger minst 30 minutter til en times trening hver dag. Cirnechi er ikke veldig tolerant for å være alene, heller, så hvis familien din har en veldig travel timeplan for hvis du er borte fra hjemmet ofte, vil du kanskje vurdere en annen rase.

Gruppe: Hund

Høyde: 18 til 19.5 inches på skulderen (mann) eller 16.5 til 18 tommer på skulderen (kvinne)

Vekt: 22 til 26 pounds (mann) eller 17 til 22 pounds (kvinne)

Frakk: Veldig kort og jevn, som krever minimal omsorg

Frakkfarge: Kastanje eller brunfarge, av og til med patcher av hvitt rundt nakken og skuldrene

Forventet levealder: 12 til 14 år

Egenskaper av cirneco dell`etna

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetHøy
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium til høy
Trening behovMedium
LekenhetMedium til høy
EnerginivåMedium til høy
TrenbarhetMedium til høy
IntelligensMedium til høy
Tendens til å bjeffeMedium
Mengde sheddingLav

Historien om Cirneco dell`etna

"Cirneco" kommer fra det greske ordet "Kyrenaikos", som betyr "Cyrene", en gammel gresk by i nærheten av moderne Libya;"dell`etna" kommer fra Mount Etna på Sicilia. Følgelig trodde det at Cirneco dell`etna stammer fra Sicilia og ble forplantet av hunder som reiste på fønikiske Merchant Ships. De ble opprinnelig brukt til å jakte mindre spill, som kaniner og harer.

Cirneco dell`etna er ofte beskrevet som å ligne Faraohhundene som er avbildet i gammel egyptisk kunst. Mens Cirnechi er ikke ganske Så gammel som gamle egyptiske hunder er de en av de eldre raser-sicilianske mynter som dateres tilbake til 500 f.Kr. viser skildringer av hunder som ligner dagens Cirneco dell`etna.

Før 1932 ble Cirnechi typisk bare funnet på øya Sicilia. Deretter besøkte en veterinær kalt Maurizio Migcheco Sicilia og skrev en artikkel som dekker de nedgangene i Cirnechi. En italiensk aristokrat kalt Baroness Agata Paternó Castello Les Migchos artikkel og følte seg flyttet for å gjenopplive rasen. Hun gjorde det til sitt livsmål for å øke cirnechipopulasjonene, og jobbet med å gjøre det til hun døde.

Cirneco dell`etna ble anerkjent av den italienske nasjonale kennelklubben i 1939, men ville ikke bli anerkjent av American Kennel Club til 2015. I dag er Cirneco dell`etna fortsatt noe sjeldent i USA, rangering 183 av 195 raser.

Cirneco dell`etna omsorg

Fordi de har korte, glatte strøk, har Cirnechi minimal grooming behov. Du kan forvente å børste din cirneco med en myk børste eller en hundematte en gang i uken, og bade ham eller henne som nødvendig.

Cirnechi har ører som holder seg rett opp, så det er viktig å undersøke ørene flere ganger i uken. Du kan bruke en myk, bomullsklut for å forsiktig fjerne smuss, rusk eller voksaktig oppbygging. Unngå bomullspinner, da de kan skade de delikate indre ørestrukturene. Hvis hundens ører er røde, betent eller lukter morsomt, gjør en avtale med veterinæren din ASAP. Disse kan være tegn på infeksjon.

Som alle raser, er det viktig å holde cirnecos tenner og tannkjøtt sunn. Daglig tannbørsting er ideell, men børsting av hundens tenner en gang i uken kan bidra til å beskytte ham eller henne mot oral sykdom.

Cirneco dell`etna har høye energinivåer og høyere trening behov. Mangel på trening kan føre til vektøkning. Sikt i minst 30 minutter til en times tur hver dag, med aktive spillesamlinger i mellom. De er også intelligente hunder, så inkorporerer mental stimulering i treningsrutinen, kan holde dem engasjert.

Cirnechi er intelligente hunder og anses å være enkle å trene hvis treneren bruker matbaserte belønninger og positiv forsterkning. Du kan prøve gjør-det-selv hund trening eller finn en lokal trener som kan hjelpe deg. Tidlig sosialisering er viktig i Cirnechi, spesielt hvis du planlegger å introdusere ham eller henne til et annet kjæledyr.

Vanlige helseproblemer

Cirneco dell`etna er generelt ansett som en hardy, sunn hund, og det er ingen anbefalte helsetester fra den amerikanske kennelklubben. Det er ingen garanti for at hunden din vil - eller ikke vil utvikle visse helsemessige forhold, så det er viktig å snakke med veterinæren din om trinnene du kan ta for å sikre at hunden din lever et langt, lykkelig, sunt liv.

Diett og ernæring

Cirnechi er utsatt for vektøkning hvis overfed, så se etter en hundemat som er formulert for svært aktive, mellomstore raser. Du kan henvise til fôringsguiden fra ditt foretrukne hundematmerke for å bestemme nøyaktig hvor mye du skal mate din cirneco, eller spør din veterinær.

Husk: Alle hunderaser kan være utsatt for Canine fedme. Pass på å mate hunden din riktig mengde mat hver dag - gi henne rikelig med trenings- og grensehundbehandler. Canine fedme kan føre til alvorlige helseproblemer, som hjertesykdom og diabetes.

Fordeler
  • Rolig og godmodig med familiemedlemmer og barn

  • Lett å groom og kan være egnet for de med allergi

  • Kan trives i mindre mellomrom

Ulemper
  • Høy energi og høy treningsbehov

  • Trenger tidlig sosialisering og sakte introduksjoner med andre kjæledyr

  • Kan være vanskelig å finne fra en oppdretter eller adopsjonsbyrå

Hvor å adoptere eller kjøpe en Cirneco dell`etna

Cirnechi regnes som sjeldne i USA, så du kan ha det vanskelig å finne en i et ly. Prøv å søke etter en Cirnechi redningsgruppe i ditt område, eller bruk rasefilteret på nettsteder som Petfinder.com for å se om det er noen cirnechi tilgjengelig i nærheten av deg.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en Cirneco dell`etna fra en oppdretter, sørg for å jobbe med en anerkjent, etisk oppdretter. Om mulig, besøk oppdrettsstedet og utkikk etter tegn på bakgårdsavl. Spør mange spørsmål og prøv å møte foreldrene til ditt søppel. Som tidligere nevnt, er Cirnechi en sjelden rase i USA, så din oppdretter kan ha en venteliste for valper.

Flere hunderaser og videre forskning

Cirneco dell`etna kan gjøre et utmerket kjæledyr for aktive familier, men kan være vanskelig å finne i USA. Hvis du er interessert i Cirneco dell`etna, inkluderer noen lignende raser:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Cirneco dell`tna: dog breed profile