Dalmatians: raseinformasjon, egenskaper og fakta

Dalmatians: raseinformasjon, egenskaper og fakta

Du har kanskje hørt om den dalmatiske hunden fra den berømte animasjonen og kan fantasere om å ha en som et kjæledyr. Vel, det er mer til rasen enn det som er portrettert i filmen som vil være nyttig for enhver eier. Før du får noe kjæledyr, anbefales det å samle så mye informasjon som mulig for å gjøre følgesvennen en sunn. Den dalmatiske hunden er ikke en sjelden rase og er populær blant familier og hundentusiaster. Den dalmatiske rasen er en av de mellomstore raser av hunder unike for sin leverspottet svart jakke. Hunden har en firkantet oversikt på sidevisningen og avrundede føtter. Det er mange spørsmål som skal besvares om rasen, og noen av dem vil bli undersøkt i denne artikkelen. Ting som deres helse, ernæring, opplæring, grooming, og generell omsorg vil bli diskutert for å male et klart bilde av hva som lever med hunden, vil se ut. På slutten vil du være på et bedre sted å avgjøre om denne hunden vil matche din livsstil og gjøre et godt kjæledyr.

Dalmatisk hund står i hagen

Historien om den dalmatiske hunden

Med mange historiske kilder er den dalmatiske hunden kjent for å stamme fra Kroatia. Et maleri funnet i Kroatia Dating 1600 til 1630 er den første illustrasjonen av hunden i tillegg til en fresco. Også den første dokumentasjonen av dyret var i 18th Århundre og i arkiver hvor det var nevnt og beskrivelser av hunden av kirken i 1719. I 1739 ble hunden også nevnt av Andreas Keczkemétys Church Chronicles. I Thomas Pennants bok i 1771 beskrev han hunden som opprinnelse fra Dalmatia og ga det navnet Dalmatian. I 1790 skrev Thomas Bewick en bok hvor han også kaller rasen en dalmatisk eller coach hund. Før da ble de kalt de spottede hundene, og det var maleri av dem ved siden av krigsvogner og hestevogner. Dette var under regencyperioden, hvor rasen var et status symbol og trotting sammen med vognen. De med dekorative steder var veldig høyt verdsatt, og den generelle bruken av rasen var å beskytte stall om natten. Dalmatianen ble utviklet primært utviklet i England, og deres uoffisielle standard ble introdusert i 1882 av en engelskmann som heter Vero Shaw. Den første dalmatiske klubben ble dannet i 1890, og standarden ble offisiell i England. Det er deres unike kappe som fikk dem tilgjengelige over hele Europa, og etterspørselen etter dem økte.

Raske fakta om den dalmatiske hunden

  • De er mange kallenavnet hund: På grunn av deres unike utseende og flotte utseende har de tjent mange navn i løpet av årene. Dette er ikke overraskende da de ble brukt for mange ting og lignet også populære elementer. De har blitt kalt den engelske treningshunden, den spotted coach hunden, brannhunden, og vognhunden. De har også hatt ganske morsomme eller dumme kallenavn også. Dette inkluderer plomme pudding hunder fordi deres flekker mot den hvite bakgrunnen ligner en tradisjonell spottet ørken.
  • De var veldig populære: Dalmatiske er for tiden ikke en del av gruppen av de mest populære hundene, men de har sin rettferdige andel av berømmelse. Da Dodie Smith utgav sin bok `De hundre og en Dalmatians` i 1956, kjærligheten og anerkjennelsen for rasen skutt opp. Flere av hundene ble vedtatt i perioden, og den økte igjen da Disney Animerte filmen kom ut. Dessverre økte antall forlatte hunder også, etter at eierne skjønte at de ikke kunne ta vare på dem. Nå kjenner mange mennesker dalmatere like ved navnet uten å eie en.
  • De er vakthunder: Dalmatians er vakt hunder av instinkt og gjennom trening, og ferdigheten ble skarpet av deres arbeid som vokste på dalmatiens vegger. Disse spottede hundene beskyttet stedet nå kjent som Kroatia, og de har båret egenskapen fra generasjon til generasjon. Navnet er opprinnelig fra den illyriske stammen, referert til som Dalmatae i Greco-Roman Times. Rasen reiste også med grupper av sigøynere og gjort et utseende i forskjellige byer. På grunn av deres ferdigheter, fulgte de hester under turen utstillinger. De var også svært gunstige for å brygge selskaper som brukte dem til å beskytte dyre hester og ølvogner. På et tidspunkt ble de brukt som symboler av Anheiuser-Busch Brewing Company i tillegg til hester.
  • De var sirkushunder: Denne rasen ble populær i sirkuser for det meste fordi de var intelligente, energiske, hadde høy utholdenhet og et godt minne. De var også kjent for å være i selskap med andre, og så var det en passende rolle for dem som entertainere. Ikke bare hadde de personligheten for delen, men de var også behagelig å se på. Disse egenskapene, kombinert med sin naturlige klovn, gjorde dem til en svært patronisert handling.
  • De er naturlige jegere: Dalmatians har et instinkt å jakte mindre dyr, og så var det veldig nyttige i ridding rom i skadedyr. Deres individualistiske mentalitet og høy energi gjorde det mulig for dem å være raske i svingmus og rotter. De likte sporten og vil kunngjøre fangsten til noen som er villige til å lytte. Mennesker likte dem på grunn av denne ferdigheten og brukte dem når de kunne.

Dalmatian i en skog

Ting du burde vite

Opplæring

Trening er en viktig prosess for å sikre at hunden din vokser til å være en godt avrundet hund og oppfører seg godt når rundt andre mennesker. Dalmatiske valper og voksne trenger respekt trening mer enn lydighet Siden de har et dominerende tegn noen ganger. Det hjelper deg med å etablere hvem som er i kontroll, slik at du har et hjertelig forhold til hunden. Trening kan starte på åtte uker gammel fordi deres sinn er friske, og de er ivrige etter å lære. Du kan starte med hjemmeopplæring og bruke ros og Hunden behandler å forsterke god oppførsel. For det første kan du holde dem innendørs og, i snor, slik at de ikke vandrer. Sosialisering er også viktig og involverer å utsette hunden til situasjoner og andre hunder eller mennesker for å lære den beste måten å reagere på dem. Det er mange teknikker som er nyttige i trening av dalmaternere, og du må undersøke grundig for å få det beste for deg. Hundetrenere kan være nyttig i denne forbindelse, eller du kan bruke treningsskoler. Gjør alltid regler og prøv å ikke bryte dem siden du endrer tankene dine, ofte kan forvirre hunden din på hva som er riktig eller galt. En feil er å rope, skjule eller slå en dalmatisk når de er feil, da dette kan forstyrre eller opphisse dem til mer uakseptabelt atferd. Bruk korte, enkle kommandoer, slik at du ikke forveksler dem, og hvis det er mulig, bruk Clicker Training. Siden rasen pleide å gå ved siden av vogner, trenger de mange øvelser og fysisk aktivitet til hindre kjedsomhet. Mangel på stimulering kan forårsake ødeleggende atferd som tygge på objekter og kjører rundt frantically. En time eller to løp er greit å holde dem i form og okkupert.

Fôring

Å holde en dalmatisk sunn innebærer å mate dem et godt balansert kosthold som henvender seg til kostholdskravene og er alder og størrelse som passer. Et viktig spørsmål å se på er, "Hvor stor gjør Dalmatians?`Svaret, som tidligere etablert, er at de er mellomstore hunder som er energiske og vil trenge en diett som utfyller disse egenskapene. En av de kritiske dalmatiske fakta er at de mangler enzymet som hjelper fordøye protein. Dette betyr at de er i fare for å utvikle proteinoppbygging som kan forårsake små steiner kalt nyrestein for å danne. Løsningen er å regulere eller begrense mengden mat som har høyt proteininnhold i sine måltider. Også gi dem masse vann for å hjelpe deres nyrer ut av disse uønskede stoffene. Dalmatians er også en rase med sensitive mage og så vær oppmerksom på hva de forbruker. Du kan legge til tørr kibble for å gi dem noe å tygge som også bidrar til å holde tennene sunne. Unngå kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmiddel som kan forårsake helseproblemer for hunden din. Bli kjent med hunden din og hva som gjør dem til å reagere negativt og unngå disse matvarene for enhver pris. Dalmatiske valper kan mates opptil fire ganger om dagen, mens voksne trenger mindre mat. For en bedre sjanse til en sunn levetid, kontakt en veterinær for å hjelpe med ingredienser og deler.

Relatert innlegg: Hundemat for sensitive mage

Dalmatian valp står i gresset

Grooming

Grooming inkluderer å ta vare på tennene, frakk, negler og generelt fysisk utseende. Når dalmaterne er født, har de rene hvite strøk og senere utvikler sine flekker. Dalmatians prøver å rense seg med slikker, men de får ikke alltid alle deler av kroppen sin. Bading er en måte å holde dem rene og kan gjøres hver tredje til seks måneder. Det bidrar til å fjerne smuss og holde kappen jevn og silkeaktig. Bruk alltid hund sjampo som inneholder de riktige ingrediensene for å nærme hundens hud. Børsting bør gjøres oftere og med de riktige verktøyene. Dette er en midlertidig måte å holde kappen ren og fjerne løs hår og tangles. Dalmatians kaster mye og så de burde bli børstet en eller to ganger i uken på hele kroppen. Nail Clipping er en annen måte å groome kjæledyret ditt, og det er gjort naturlig når hunden går rundt. Men en gang i mellom kan du trim neglene sine Bruke Dog Nail Cutters som er trygge for hunder. Siden det kan være en vanskelig prosess, er det bedre å få en profesjonell til å hjelpe. Dalmatians er tilbøyelige til å få hulrom og så tannhygiene er avgjørende. Du kan rense tennene hjemme ved hjelp av hund tannkrem og tannbørste, eller besøk en profesjonell for å få det gjort.

Relatert innlegg: Hund tannbørster

Helse

Dalmatians lever vanligvis i 10 til 13 år, men ikke uten helseproblemer. I løpet av livet er et av problemene de møter døvhet. Defekten kan ikke oppdages i en tidlig alder, og så er rasen antatt å være uintelligent. Nå som det er mer forskning i problemet, har det blitt bemerket at det er mer vanlig i Albinos. Det er også kjent som et genetisk problem og i albinos, det er for det meste på grunn av mangel på modne melanocytter i deres indre øre. Blåøyne Dalmatians er også utsatt for døvhet og så er det ikke oppfordret til å avle dem. Et annet helseproblem i Dalmatians er hip dysplasi hvor det er en unormal formasjon i hoften ledd. Dette kan forårsake alvorlig smerte for hunden som også kan være krepsende. Mesteparten av tiden utvikler unge dalmatere defekten med alder på grunn av mykt vev rundt leddet, ikke utviklet riktig. Det er også genetisk og kan påvirke enten en eller begge hofteleddene. Som tidligere nevnt er Dalmatians utsatt for nyrestein på grunn av mangel på enzymet som bryter ned visse proteiner. Også, deres elskere har det vanskelig å bryte ned urinsyre, noe som forårsaker en oppbygging i blodserumet og derfor forårsaker gikt. Når utskilt i urinen i høy konsentrasjon, kan det føre til nyrestein som ikke er et godt tegn på dyret. En måte å sikre din dalmatiske liv et sunt normalt liv er å ha en veterinær på standby for å gi hunden den medisinske hjelpen den trenger. Det anbefales å ha regelmessige besøk for å sikre at de er i toppform hele tiden.

Temperament

Dalmatians er veldig lekne hunder og elsker oppmerksomhet, men dette betyr at de er veldig energiske og vil ikke være det beste for eldre eller svært små barn. Disse Hunder er veldig lojale Når de blir komfortabel med deg og deres høye intelligens, gjør dem enkle å trene. I denne forbindelse er et viktig spørsmål å svare, `er dalmatians aggressive? Denne rasen kan være aggressiv mot andre hunder hvis de ikke blir sosialisert riktig. De kan være tidsbestemt eller reservert mot fremmede, og det vil også ta opplæring og sosialisering for å fikse det. De er kjent for å ha gode minner og vil huske hvordan du behandler dem. Dalmatians er bedre når de er med noe selskap, og de kan være ødeleggende eller deprimerte hvis de er alene. På grunn av deres treningsbehov, trenger de mye plass og vil ikke gjøre det bra Leiligheter eller andre små, begrensede hjem.

Dalmatisk hund i feltet

Å oppsummere

Å holde et kjæledyr kan være det du trenger og få den rette kan bestemme hvor godt livet ditt vil være. Når det gjelder Dalmatians, må du ha mye tid og energi for å holde tritt med dem. De er generelt lave vedlikehold, men det vil være bedre å ha regelmessige besøk med en veterinær for en bedre livskvalitet. Trening av dem er lett siden de er så smarte, og når de passer til din personlighet og livsstil, vil du ha den beste tiden med dem.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dalmatians: raseinformasjon, egenskaper og fakta