Khao manee cat: ras informasjon, egenskaper og fakta

Khao Manee Cat: Ras Informasjon, Egenskaper og Fakta

Ancient, unik og fascinerende, Khao Manee er en av de vakreste kattene du noensinne kan håpe å eie. Kjærlig referert til som "Diamond Eye Cat" på grunn av deres store, uttrykksfulle øyne, er Khao Manee Cat en elegant rase som slår en akkord med alle som legger øynene på dem.

Hvis du tenker på å bringe hjem noen khao mandee kattunger, er det alltid verdt å gjøre litt forskning for å sikre at de er en god passform for ditt hjem. I denne artikkelen skal vi diskutere alle ting Khao Manee, og gi deg den komplette guiden til denne vakre rasen.

Khao Manee katt med blått øye

Historien om Khao Manee

Khao Manee holder sin opprinnelse i Thailand - et område som også er kjent for sine Siamesisk, Korat og Burmese raser. Mens ikke mye er kjent om deres opprinnelse, lagre fra noen få dikt i 1300-tallet om denne kjære katten, hva vi vet, er at deres merkelige øyne gjorde dem til en av de mest ettertraktede raser på den tiden. Det sies at katter med unike øyne brakte seg til de som eide dem, og så ble deres popularitet boomet på dette tidspunktet.

Det var ikke før 1900-tallet da disse kattene først ble introdusert til USA. Her fant oppdrettere snart at deres kjærlige natur og særegne utseende gjorde dem ekstremt populære. Som sådan er Khao Manee Kattunger i konstant etterspørsel og kan selges til en ganske høy pris, for å matche deres sjeldenhet.

Rask fakta om Khao Manee Cat

  • Khao Manee katter vil alltid ha ett blått øye, med den andre som strekker seg fra lyse gule til levende grønt.
  • Deres kjærlige natur og lekende oppførsel gjør Khao Manee kattunger et av de beste valgene for de med familier.
  • De kan vokse opp til 12 inches høye.
  • Den gjennomsnittlige levetiden til Khao Manee er opptil 12 år.
  • I motsetning til mange andre raser, har Khao Manee veldig lite underlag, og de er derfor bedre egnet til varmere klima.
  • Khao Manee-katten er også kjent som den hvite perlen, Khao Plort og Diamond Eye

Khao Manee katt sitter på gaten

Ting du burde vite

Helse

Khao Manee-katten er svært sjelden utenfor Thailand, og ikke mye informasjon er tilgjengelig for denne rasen når det gjelder helseproblemer. Den gode nyheten er imidlertid at deres naturlige avl betyr at helseproblemer er sjeldne, da Khao Manee kattunger ofte ikke produseres gjennom overavdrett av foreldre, noe som fører til mye sunnere avkom.

De vanligste helseegenskapene som finnes i disse kattene, er for tiden en økt sannsynlighet for døvhet og kinkede haler. Begge disse er usannsynlig å forekomme, og Khao Manee er en tilpasbar rase som ofte stole på andre sanser, om nødvendig.

Fôring

Diamond Eye Cat er en stor fan av rutine, så det viktigste aspektet ved fôring - når det gjelder denne rasen - er å holde fast med en solid tidsskala der de kan forvente deres mat. De er også kjent for å være litt masete med maten, så arbeid med dem for å finne et merke og smake på at de vil nyte.

Husk at dette er en aktiv rase, så mye av god kvalitet næringsstoffer vil bli pålagt å holde dem på toppen av fysisk og mental velvære. Massevis av protein vil hjelpe dem med å holde tritt med sine energinivåer, mens essensielle fettsyrer kan sikre at de lyse hjernene forblir aktive.

Omsorg

Det viktigste å vurdere med Khao Manee Cat er deres intelligens. Disse kattene trenger rikelig med stimulering for å holde seg opptatt, eller de kan bli gretten og stresset gjennom kjedsomhet. En fin måte å stave dette av, er å investere i mange Cat Toys som oppfordrer dem til å bruke sinnet.

Når det er sagt, et bedre alternativ - hvis du har tid - er å bruke mye tid på å trene katten din. Enten det lærer spillet med å hente eller lære dem triks, kan disse kattene ta på seg raskt. Så vær sikker på å bruke disse ferdighetene, og du vil snart finne ut at katten din er mer enn glad for å tilpasse seg innendørs levende, om nødvendig.

Grooming

Dette er en rase som er veldig lett på grooming, på grunn av deres kortere, lukke liggende frakk. Mens ørene til en katt må kontrolleres regelmessig, uavhengig av rasen, er det svært lite ekstra nødvendig av eiere. Hvis du imidlertid bestemmer deg for å holde kattens frakk skinnende, så kan en rask børste med vandskinnet (omtrent en gang i uken) holde kappen hans så ut.

Relatert innlegg: Børste for katter

Khao Manee Cat Ligger

Temperament

Khao Manee er en rase som er kjent for å danne ekstremt sterke bindinger med familien sin. Men det er ikke å si at de ikke lykkelig hilser noen som går gjennom døren, da de er en veldig sosial rase som alltid er villig til å møte noen nye. Denne egenskapen er doblet når du vurderer deres nysgjerrige natur - som de ofte er de første til å registrere komninger og gjerninger i nabolaget rundt dem.

Bedre ennå, Khao Manee-katten er også en veldig vokal rase, og vil ofte bruke et bredt spekter av forskjellige lyder for å indikere humøret. Når du blir kjent med ditt nye kjæledyr, vil du bli overrasket over hvor raskt du kan fortelle hva de vil eller trenger, basert på disse. Dette er delvis på grunn av deres intelligente natur og dette - sammen med deres kjærlighet til å hente - gjør dem mer av en hund i en katters kropp!

Vær imidlertid oppmerksom på at deres intelligens også kan bety at dette er en rase som er utsatt for Bouts of Boredom. De krever mye mental stimulering og kan trives som utendørs katter - så lenge det er trygt for dem å vandre. Hvis ikke, vær sikker på å holde mange interessante leker og gadgets rundt for å holde seg opptatt, eller du kan oppdage at de kan bli ganske ødeleggende og distressed.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Khao manee cat: ras informasjon, egenskaper og fakta