5 Måter å gi mental stimulering etter hundoperasjoner

måter å gi mental stimulering etter hundsoperasjoner

Vel, det verste er alltid og til alles lettelse, operasjonen var vellykket. Nå som regningene blir betalt, og du har forberedt huset ditt i henhold til en post-kirurgi hund og er klar til å ta vare på dem, har du gitt det en tanke på hvordan du kan holde hunden din lykkelig og rolig mens han går gjennom utvinning?

Hvis du er eier av en hyperaktiv hund, må den allerede ha begynt å utarbeide planer om hvordan du holder din furrige venn rolig og stille for de neste 4 - 16 ukene for en vellykket gjenoppretting. Hvis du treffer døde ender her og tenker "dette er umulig!" La oss gi deg noen gode nyheter. Vi skjønner alle hvordan hyperaktivt Hunder kan uttrykke sitt kjedsomhet. De kan ende opp med å hoppe, bjeffer, klynking, slikker, skade kirurgiske masker, og fremfor alt deprimerer du over problemet.

Vel, har du noen gang tenkt på mental stimulering? Det er like givende som fysisk trening og å holde hundens sinn okkupert på samme tid, han / hun gjenoppretter. Her er hva du kan gjøre for å holde din kompis opptatt og mentalt okkupert mens han fortsatt gjenoppretter.

hund etter en operasjon

Konvertere måltider til funtime

Vets anbefaler å holde puppen din engasjert med sine måltider i lang tid enn nødvendig. Dette sies å være en måte å gi mental stimulering til hunder. Normalt innebærer dette en serveringsskål som oppfordrer dem til å spise uten å skynde seg. Det er sakte hundematere for hunder som er spesielt designet for å få dem til å jobbe for å få kibbles. Dette stimulerer bare kjæledyrets sanser og oppfordrer dem til å bruke problemløsende ferdigheter for å tjene maten.

Du vil kanskje også like: Sakte feeder hundeskål

Hvis du er ivrig etter å betjene noen spesiell godbit for hunden din, vær så snill å forberede noen frosne snacks for dem. En god ide er å lage popsicles til hunden din med kyllinglager og fryse det med en annen mat inne i den. Trikset til dette er å holde dem limt til det til popsicle smelter og de får sin belønning.

Mange hundforeldre foretrekker Kong Dog Toys. Hva de gjør er å fylle det med noen av deres favorittmat eller godbiter og la dem leke med det i flere timer. Du kan også fylle kongen med litt kjæledyrsikker buljong og fryse det. Som kjøttkraft smelter, vil de fortsette å slikke det og holde seg okkupert.

Relatert innlegg: Hunden behandler

Opplæring

Trening er alltid en fin måte å holde hunden din mentalt stimulert. Hvordan? Det er ganske enkelt. Det er flere forskjellige typer trening. Tatt i betraktning målopplæring, kan du lære hunden din å berøre forskjellige objekter med nesen. Hundeksperter anbefaler at hvis du ønsker å trene hunden din, start av ved å se YouTube-videoer. Du kan få gode tips og triks fra disse videoene på nettet.

Husk at treningen ikke trenger å være noe kompleks. Når du tar hunden din hjem fra sykehuset, er hva veterinæren din sannsynligvis vil anbefale deg å lære kjæledyret ditt, er dette veldig trikset: "se på meg" eller "ta på meg". "Watch Me" -kommandoen krever ikke at hunden din skal flytte, noe som gjør det til en god aktivitet i løpet av operasjonsperioder. Mens kommandoen "Touch Me" lærer dem om å røre hånden eller noe annet objekt med nesen. * Boop nesen *

hundetrening etter operasjonen

Gå på tur

Hvis din furrige venn ikke klarer å gå en tur til parken, trenger de fortsatt litt frisk luft. I så fall må du ta ansvaret for å ta dem ut uten å få dem til å gå. Det høres ut som en stor utfordring, men vel, hvis du er en forelder av a puddel eller noen andre liten hund, Du kan huse dem i en doggy barnevogn. Men for de større raser, vil du kreve å ta dem i kjøretøyet ditt.

Du vil kanskje også like: Hundens barnevogner

Men hvis poochen finner bilritt eller barnevogn rides ganske stimulerende, må du kanskje lete etter andre alternativer. Hvis du oppdager at hunden din lett blir spent på ting som de ser ute, er dette absolutt ikke det beste alternativet. Din pooch vil reagere og ytterligere skade seg selv.

Gjøre bruk av deres primære forstand

Å eksponere hunden din til forskjellige dufter og dufter kan være ganske berikende. Legg ned en dråpe av sitron essensen på gulvet der du holder kassen (men i kassen deres, vær så snill). Alternativ lukten noen få dager med en annen duft av lavendel, vanilje eller kakao. Selvfølgelig, kjæledyret ditt hundens følelse av lukt er mye mer overlegen enn din. Så, bare en dråpe duft bort fra kassen, vil gjøre sitt triks. På den annen side kan du også vurdere en hundferomon kjent som d.EN.S. Dette kjemisk balansert produktet etterligner lukten av en mors melk som sies å være beroligende for deres visse hunder. Du kan finne d.EN.P i nesten alle dyrebutikker.

Roter leker for å holde dem fascinert

Finn noen få forskjellige hund leker, eller muligens kjøpe dem hvis hunden din ikke har mange leker, og introdusere en av dem om gangen hver dag. Erstatt den første leketøyet og gi dem en annen ny på dag to. Fortsett å gjenta dette hver annen dag for å holde dem svært interessert. Prøv å finne ut hva som er deres favoritt og prøv å leke med det enda mer. Dette er alt for å løfte opp hundens ånder.

Er det noen begrenset aktivitet mens hunden gjenoppretter?

Spør veterinæren om en klar instruksjon etter postoperasjon. Din veterinær vil bestille noen begrensede aktiviteter for hunden din i et par uker etter at de gjennomgår operasjonen. Det avhenger også av dybden eller typen operasjon / skade som hunden din opprettholdes.

Tatt i betraktning hunder med alvorlige til små benskader bør bevege seg som minimal som nødvendig. Det kan variere fra å begrense hunden din i en kasse eller en penn og holde dem på en ekstra leiekontrakt når du tar dem ut for potty pause. I tilfelle en spay eller neuter drift, Dyren din må være på en strengt begrenset aktivitet for å hindre at sømmen kommer fra åpningen. Det kirurgiske såret trenger litt tid til å helbrede. Det gjør aldri vondt for å spørre veterinæren din om nivået og lengden på begrenset aktivitet for hunden din i løpet av den tiden. For eksempel må hunder som har opplevd et tibial platåjnende osteotomi være på strengt begrenset aktivitet i minst en god 6 uker!

Til tross for nivået av begrensede aktiviteter som trengs for hunden din å helbrede helt, er det en stor utfordring å holde kontroll over din høye energiske hund. Det er alltid best å bli kreativt og se etter effektive måter som holder sinnet stimulert.

Du vil kanskje også like: Hundespill

Post kirurgi hunden gange

Minimere stressnivået

Vi overser ofte det faktum at våre furrige venner kan være i ekstreme stressnivåer, og vi prøver å kompensere det med andre ting. Å gjenkjenne sine tegn på stress og faktisk å vite hvordan man skal administrere det, er din vellykkede nøkkel til et lykkelig kjæledyr. Les disse tipsene om hvordan du kan ta vare på din stressede valp:

  • Fremme uavhengighet

Ser din furrige venn trengende? Motvirke at adferd og fremmer uavhengighet i stedet. Tilbringe nok tid med dem for å forsikre dem om at de mottar nok oppmerksomhet. Dette vil kompensere antall timer du er borte fra dem og dermed redusere separasjonsangst.

  • Bygge tillit

Du må forstå at hunden din må gå gjennom en slags angst når de gjennomgår en operasjon. De kan prøve å isolere seg fra alle og alt. Under slike omstendigheter, la dem samhandle med deg og alle i familien din på sine egne vilkår. Hjelpe dem med å bygge tilliten til at du alltid er der for deres velferd.

  • Ta på

Dette er veldig effektivt. Sikkert, det er ikke nytt for deg å vite det Petting din kjæledyr hund bringer i avslapning og til slutt roer nervesystemet. Derfor, lær noen enkle, sirkulære berører som vil hjelpe til med å endre sin hormonelle balanse i kroppen og dermed lette dem fra ekstreme stressnivåer.

Vanlige Pet Care Feil

Det er ingen grense for hvor mye vi elsker våre furrige venner. Faktisk er de ikke våre venner, de er som den andre delen av oss; vår familie. Mens du gir dem all kjærlighet og omsorg, går det noen ganger bare videre enn det. Det er mange feil som vi gjør når vi tar vare på vår furrige venn. Her er det noe:

  • Straffe dårlig oppførsel

Det er ikke noe mer frustrerende enn å komme hjem etter en lang dag med arbeid for å finne at Tommy har riper opp over hele hjørnet av sofaen. Men straffe ham for denne feilen ville bare gjøre saken ingenting, men verre. PUPS forstår egentlig ikke begrepet "straff" og dermed vil de bare opptre i henhold til deres instinkter. Dessuten har de nettopp gått gjennom en operasjon. Siden de ikke har mye å gjøre, kan de heller ikke bevege seg for mye, de trenger fortsatt å gjøre noe, rett? Ikke vær så hard!

  • Glemmer deres sikkerhet

Ditt hjem skal være det sikreste stedet på jorden for din valp. Fjern de farlige elementene, giftige planter og ledninger / ledninger og skarpe gjenstander ut av deres syn. Hvis du har en spesiell hage for hunden din å leke rundt, sørg for at den er inngjerdet med en selvlommelgate. Beskytt dem mot å kjøre foran biler, rovdyr eller andre potensielle farer.

Du vil kanskje også like: Elektriske hunder gjerder

  • Dårlig diett

Et riktig kosthold bør være grunnlaget for kjæledyrpleievisningen din etter operasjonen. Pass på at din furrige venn får riktig mengde og type mat. Feilen som de fleste kjæledyrseiere gjør, er overfeeding. Dette resulterer i fedme og overvekt. Vi elsker de klumpete kinnene, men dessverre kan det føre til en annen alvorlig medisinsk tilstand. Spør veterinæren din hvis du burde gi dem en bestemt ernæringsmessig mat, deres porsjoner, trygge og usikre matvarer, og andre egnede snacks.

  • Dårlig veterinær omsorg

Sikkert dine pup hater å gå til veterinæren, og det gjør du også! Men riktig veterinærpleie er viktig. Det er bare når noe går langt utover, så bare vi tenker på å ta våre furrige venner til veterinæren. Spesielt under operasjonsgjenopprettingsdagen, er det mye viktigere å ta dem for hyppige kontroller. Det er tilrådelig for deg å strengt følge veterinærens avtaleplan.

  • Ikke nok trening

Selvfølgelig er de uvel! Men det betyr ikke at de ikke skal få nok trening. Akkurat som oss, mennesker, bare å sitte og være i stand til å gjøre ingenting, ville skape spenning og depresjon hos hunder. Derfor er det viktig at du sørger for at poochen din får minst litt lett trening og underholdning i sin daglige rutine.

hund ligger på gulvet etter en operasjon

Skaper et forbedret miljø for kjæledyrhunden din

Fremme atferd som er mer egnet for din pups fysiske, så vel som psykologiske behov. Enten du er klar over det eller ikke, vet at en anrikning til miljøet rundt dem gir mental stimulering. Som et resultat vil det forhindre dem i atferdsvansker, og forbedrer den generelle kvaliteten på livet deres.

Hver hund er unik og har sine egne individuelle behov. Avhengig av deres størrelse, rase, alder og helsemessige forhold, vil miljømodifikasjonene sikre suksess. Bli kjent med noen av måtene på hvordan du kan skape et forbedret miljø for kjæledyrhunden din:

  • Komfortabelt sengetøy

Annet enn mat, godbiter og andre nødvendigheter, koselig og komfortabelt sengetøy bør topplisten for noen kjæledyrseiere. En snuggly hundeseng gir varme, personvern, støtte, isolasjon og sikkerhet for hunder. Dessuten, senger som de ikke lett kan ødelegge, kan hjelpe til med å forebygge sengetøy. Plus, se på fordelene det har: hunder elsker å leke med sengetøy og bruke den som deres plattform for å be andre om å leke med dem også. Deres seng er som sitt eget territorium og gir dem en følelse av å tilhøre huset. Derfor fungerer dette som en god mental stimulering også!

Relatert innlegg: Hundesenger

  • Perched høyde

Hunder er mer interessert i å vite hva som skjer i deres omgivelser. Det ville være best hvis du kunne gi dem plass hvor de har tilgang til vinduet, eller de kan se hva som skjer utenfor, da ville de ikke bjeffe så mye. Når kjæledyrhunden din kan se de travle gatene foran huset ditt, beroliger det dem mer enn å stirre på himmelen fra et høyt grense gjerde.

  • Sandkasse

Hvis hunden din er en graver, må du gå videre og bygge en sandkasse. Eller du kan til og med vurdere å kjøpe en av de gravende boksene du ser på butikkene. Etter det, begrave deres leker inne i sandkassen, som vil oppmuntre dem til å grave boksen, holde seg opptatt. Se tilbake for å dekke boksen på tider, det er ikke i bruk. Ellers kan de til og med feile med det som deres søppelboks.

Bruk datamaskinen genererte interaksjoner som en mental stimulering

Hunder er alltid villige til å lære noe nytt og reagere veldig positivt på kognitiv trening. Har du noen gang tenkt på å inkorporere datamaskiner i å få dem til å lære nye triks? Forskere i Wien har skapt "Dog Sudoku" som for hunder å svare på det på en berøringsskjermmonitor. Dette trakk bemerkelsesverdige resultater. Bli kjent med hunden din til berøringsskjermen først med berøringsskjermmatdispensere. Normalt lærer de å nærme seg skjermen og ikke bare pote på røret som fyller maten under den.

Som tiden går forbi, hva de gjør er å lære å koble med bildet på skjermen med mat som deres belønning. Bare når en fargerik sirkel vises på skjermen, kan du bare bruke en klump av mat til det stedet. Deretter fjerner du maten og hunden din vil lære å trykke på nesen til sirkelen i stedet for å sette tungen. Når de endelig trykker på det riktige svaret på skjermen, presenterer dem belønningen (behandle eller mat).

Dette er hvordan du bare kan mentalt stimulere hunden din når de ikke klarer å utføre noe som er relatert til fysisk aktivitet. Metoder som denne skjermen deres hjerne og forbedre deres generelle mentale velvære.

valp gjenopprette fra en operasjon

Bunnlinjen

Glem aldri at hunden din trenger samme mengde sosial og mental stimulering, akkurat som du gjør, spesielt når de begynner å bli gammel, har vi nettopp opplevd en stor (eller til og med mindre) kirurgi. Selv enkle aktiviteter for å stimulere pooorkens sinn, som "The Three-Cup-spillet" vil fungere fantastisk. Tanken er å få din pooch engasjert mentalt med deg fordi de er alle sosiale vesener på slutten av dagen.

Selv om det kan høres litt unaturlig, får du dem til å samhandle med vennene sine (andre hunder) er en seier! Sørg for å holde disiplin når du er mentalt stimulerende hunden din og aldri glemmer å lære dem god oppførsel mens de fortsatt gjenoppretter fra operasjonen.

Leter du fortsatt etter flere ideer for å engasjere hunden din mentalt? Du vil kanskje lese noen av artiklene som er nevnt nedenfor.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Måter å gi mental stimulering etter hundoperasjoner