Hvorfor rister små hunder? (Og hvordan å hindre det!)

Hvorfor rister små hunder? (Og hvordan å hindre det!)

Vi kan alle bildene stereotypen av små hunderaser: risting og yapping. Det er imidlertid noen sannhet bak dette. Mindre hunderaser vil ofte skjelve oftere og i lengre perioder. Men Hvorfor rister små hunder og kan det være en grunn til bekymring?

Fra å føle seg frykt for kaldt, er årsakene til din lille hundeskaking enorme. Derfor, hvis du lurer på Hvordan stoppe hunden din fra å riste, Vi må først identifisere årsaken. Skjelving i små hunder er ikke alltid en bekymring, men det kan tyde på en underliggende helseproblemer. Det er derfor vi har forklart de viktigste årsakene til hunden og hvordan du hjelper.

Hvorfor rister små hunder?

Nedenfor har vi oppsummert og forklart de seks største årsakene til din lille hundesaking.

Kald

Som oss, når våre furry venner blir kalde, begynner de å skjelve. Dette er en oppførsel som oppstår for å hjelpe opp med å varme opp våre hunder. Shivering er den ubevisste tensing i hundens muskler for å prøve å generere varme når de føler seg kalde. Vi vet i oss selv at når du er kald, kan du ikke hjelpe, men rive, og heller ikke din hund venn. Hvis du håper å identifisere denne rystende, Vær oppmerksom på temperaturen hunden din er i og hvis de har nok pels eller lag for å holde dem varme. Det er også viktig å merke seg at små hunder lettere påvirkes av kulde fordi de har mindre fett og kroppsplass for å holde dem varme.

Kvalme

Hundens kropp vil også riste når de er syke eller føler seg syke. Før hunden din kaster de kan begynne å skjelve, og i en periode etterpå. Kroppen vil ofte gjøre det på grunn av en adrenalinøkning. Dette skjer ofte i forberedelse til retching. Det kan også oppstå når hunden din er syk generelt, og dets immunsystemet forsøker å bekjempe patogener og å senke temperaturen, i tilfelle feber.

Engstelig / redd eller nervøs

Angst eller frykt vil starte produksjonen av adrenalin i hundens kropp. Med økende angst i din valp, vil deres adrenalinproduksjon øke sammen med dette. Dette er på grunn av formålet med adrenalin i kampen, flyturen, fryse responsen. Dette brukes i scenarier av frykt for fare og er ment å hjelpe hunden din til å reagere på noe skadelig og måle om å flykte eller kjempe. Derfor løser binyrene hormonet adrenalin for å bedre tilpasse hunden din til den situasjonen. Det gjør det ved å omdirigere hundens blod og øke oksygenproduksjonen. Blodet retter seg mot store organer og muskelgrupper mens mer oksygen er gitt til muskler som trengs for raske bevegelser. Dette tillater kroppen den beste sjansen til å unnslippe fordi musklene er bedre forberedt på bevegelse.

Etter bruk av adrenalin blir hundens kropp både litt utmattet, så vel som twitchy på grunn av spenningen i musklene for den perioden. Dette fører til å riste i hunden din.

Overbegeistret

Mange tror at negative situasjoner er de eneste som skal forårsake en adrenalinrespons hos hunder, men dette er ikke nøyaktig. Spennende situasjoner kan også forårsake høyere adrenalinproduksjon, da det er en situasjon, hunden din er hyperfokusering og blir følelsesmessig overveldet med. Dette fører deres kropp til å tappe inn i flyet, kjempe og fryse responser som fører til adrenalinproduksjon. Som allerede nevnt, omdirigerer adrenalin din pups blodstrøm og øker oksygeninntaket som er rettet mot muskler. Dette hjelper hunden din til å bruke all sin energi til bevegelse i det mulige scenariet som de må trenge.

Imidlertid trenger hunden din ikke denne hjelpen når den er spent. Yup-kroppen din kan ikke forstå dette skjønt, og fortsetter med svaret til hunden din kan roe seg ned. Når de gjør det, vil skjelvet begynne som kroppen begynner å komme tilbake til normal.

Muskel svakhet / skade

Når hunden din har en skade, vil de forsøke å minimere bevegelse, trykk og interaksjoner med det området. I tilfelle av en beinskade kan hunden din holde benet heve og prøve å ikke gå på det i det hele tatt. Derfor, Shaking kan oppstå på grunn av at de bruker så mye energi og innsats som forsøker å holde benet forhøyet. Derfor kan utmattelsen fra denne anstrengelsen føre til at hunden din rister fra muskelen anstrengelse.

Muskel svakhet er en annen årsak til hunden din risting. Det kan ha en innvirkning uansett om svakheten er i ett område eller over hele kroppen. Hunden din presser seg kontinuerlig for å leve normalt til tross for deres kamp med bevegelse, og denne overexeksjonen fører til muskelmasse som forårsaker risting.

Alvorlige forhold

Dessverre kan hyppig risting skyldes sykdommer eller forhold. Nevrologiske forhold, genetiske mutasjoner, og muskel svakhet er vanlige årsaker til risting og er symptomer på noe større. Svakhet er et tegn på at noe er galt, dette er ledsaget av generell sløvhet, og en endring i oppførsel indikerer ofte at hunden din sliter med å få energien til å føle seg normal. Denne kampen kan føre til risting som følge av utmattelse.

Hindrer din lille hund fra å riste

For å forhindre at hunden din risting, må du identifisere årsaken. Hvis bekymringen er deres helse, må du alltid ta dem umiddelbart til veterinæren. Dette betyr at du bør være oppmerksom på andre bekymringsfulle symptomer eller endringer i hundens oppførsel for å identifisere om dette er årsaken.

Du bør også være oppmerksom på situasjonen de er i når de begynner å riste. Hvis det er når du kommer hjem, er dette mest sannsynlig at hunden din rister på grunn av spenningen på grunn av din ankomst. Men hvis det er når en fremmed kommer eller høyt støy oppstår, er det mest sannsynlig på grunn av angst eller frykt. Disse situasjonene trenger ikke forstyrrelser med deres risting. Men hvis du vil hjelpe hunden din, jobber du på beroligende midler. Essensielle oljer, jobber med en mer jevn rutine når du forlater og forlater huset, og hjelper med sin generelle angst, kan minimere deres risting her.

En annen årsak du bør se etter, er om det er kaldt, ikke bare generelt, men for hunden din også. Små hunder er spesielt utsatt for kulde, og derfor må du være oppmerksom på det. Ta også en titt på hunden din som en person, de med mindre til ingen pels eller tynnere strøk vil mest sannsynlig trenge en hund jakke å bekjempe kulde og forhindre risting.

hindrer hunden i å riste
Finn ut årsaken til å stoppe din lille pooch fra risting.

Når å se en veterinær?

Du bør gå for å besøke en veterinær for hunden din når deres risting enten forstyrrer livet, eller hvis det er ledsaget av andre bekymringsfulle symptomer. Dette er spesielt viktig hvis a valp er risting. Noen tegn du bør holde øye med inkluderer:

  • Diaré
  • Oppkast
  • Limping
  • Endring i atferd
  • Sløvhet

Selv om det kan være en enkel forklaring uten for mye bekymring rundt det, må du være oppmerksom på at du forlater hunden din uten et veterinærbesøk, kan være en stor feil. Årsaken kan være underernæring og være Korrigert av en diettendring relativt lett. Eller det kan være starten på noe mer bekymringsfullt som krever umiddelbar behandling som Addisons sykdom. Selv om en svært håndterlig og behandlingsbar sykdom, uten intervensjon, kan det til og med føre til døden.

Hvorfor små hunder shake - FAQs

All informasjon kan være litt forvirrende, og du kan fortsatt ha mer informasjon om hvorfor din lille hund rister. Det er derfor vi har gitt denne praktiske FAQ-delen for å avklare og svare på andre spørsmål du måtte ha.

Hvorfor rister små hunder alltid?

Årsakene som fører til en hund av en hvilken som helst størrelse shaking vil påvirke en liten hund raskere. Når din lille hund er ute om vinteren, blir de kalde mye raskere enn en stor hund Fordi deres størrelse betyr at kulde kan påvirke dem mye raskere. På samme måte kan din lille hunds hormonelle respons på angst eller frykt reagere mye raskere enn en stor hund. Vi kan imidlertid også vurdere at mindre hunder kan riste mer fordi de er mer engstelige på grunn av deres høyde. Å være liten kan få dem til å føle seg mer sårbare, og dette kan føre til angst oftere og deretter risting.

Hvordan stopper du en hund fra rystende?

Det avhenger av hvorfor Din hund rystende. Hvis hunden din skjelver fordi de er kalde, må du gi dem Termisk klær, oppvarming, eller fjern dem fra den kalde beliggenheten for å forhindre deres risting. Mens, hvis det skyldes en adrenalinrespons, må du hjelpe hunden din til å føle deg mer rolig i spennende eller angstfremkallende situasjoner. På den annen side, hvis det er noen symptomer som kan indikere dårlig helse, ta dem rett til dyrene for å vurdere hva som skjer.

Hvorfor rister hunden min etter å ha tatt et bad?

De to årsakene til en hund risting etter å ha tatt et bad er På grunn av deres angst / spenning om badet og situasjonen, eller det kan være at de er kalde. Sørg for at hundens bad ikke er for varmt eller kaldt, og at de etterpå de er riktig håndkletørket eller du bruker en hårføner På ikke for varmt / kaldt av en varme. Når det gjelder å minimere eventuelle angst eller spenning i badetiden, må du gjøre opplevelsen så stille og mild som mulig for hunden din.

Rister et tegn på smerte hos hunder?

Risting kan være et tegn på smerte hos hunder, Det trenger ikke nødvendigvis å være ledsaget av andre symptomer for å indikere smerte. Det kan skyldes en skade eller til og med intern smerte, men kommer vanligvis fra muskel svakhet eller utmattelse. Hvis du har noen bekymringer, må du gå for et veterinærbesøk.

Hvordan forteller jeg om hunden min er i smerte?

Det er andre symptomer Bortsett fra risting som kan indikere smerte. Disse kan omfatte:

- Limping
- Atferdsendringer
- Klynking
- Hunden din kan prøve å presse deg bort fra å berøre et bestemt område
- En endring i appetitten

Hvert individ vil vise forskjellige symptomer for å uttrykke smerte. Det er viktig å vite hva som er normalt for hunden din, og hvis du oppdager at noe er galt, gå til veterinæren.

Vanligvis risting er ikke noe å bekymre seg for. Det er imidlertid viktig å være klar over når det kan være en bekymring. Overvåke når hunden din rister og hold øye med andre symptomer.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor rister små hunder? (Og hvordan å hindre det!)