Hvorfor er det slim i hundens avføring?

Chihuahua sitter foran tealbakgrunnen

De fleste eiere har en ide om hva hundens avføring vanligvis ser ut og noe unormalt utseende kan føre til dem litt bekymring eller forvirring. Mens slim i en hunds avføring er et ganske vanlig funn og ikke alltid om, kan det noen ganger bety at det er et problem som trenger adressering.

Å vite mer om hva mucus i hundens avføring kan bety, kan hjelpe deg med å holde dem sunne og vanlige.

Hvorfor har hunder slim i avføringen?

Slim kan vises i en hunds avføring naturlig fra tarmens smøring. En liten mengde slim fra tid til annen er helt normal, da det tillater avføring å skyve gjennom tykktarmen. Hvis mer slim er sett i avføringen med jevne mellomrom, kan det imidlertid indikere et problem.

For mye slim i avføringen betyr oftest at det er overdreven betennelse i hundens kolon, og denne tilstanden kalles kolitt.

Tykktarmen er den siste delen av tarmkanalen som avføring beveger seg gjennom før den går ut av en hunds kropp. Når tykktarmen blir betent, oppstår kolitt og overdreven slim kan belegge hundens avføring.

Årsakene til denne betennelsen i tykktarmen inkluderer forskjellige intestinale parasitter som whipworms og Giardia, stress, bakterielle infeksjoner, som E. coli og Salmonella, inntak av bortskjemt eller forurenset mat, Inflammatorisk tarmsykdom (IBD), allergi og traumer.

Diagnostiserer hvorfor en hund har slim i avføringen

Diagnostiske tester må kjøres for å bestemme årsaken til slimet i hundens avføring. Din veterinær vil snakke med deg om eventuelle potensielle stressorer og kostholdsdiscretion og deretter starte med noen grunnleggende tester for å utelukke noen vanlige problemer.

Mikroskopiske fekaleksamen vil skjerme for intestinale parasitter og fekalkulturer og cytologies vil se etter bakterielle infeksjoner. Hvis disse testene er negative, og det ikke er noen indikasjon på kostholdsdisplett, stress eller traumer, vil mer kroniske årsaker til betennelsen bli utforsket. Allergier og IBD kan være vanskeligere å diagnostisere og kan innebære mat eliminering dietter.

Disse forskjellige diagnostiske testene vil også sikre at det du ser er faktisk slim og ikke fett. Fett kan ligne lignende slim siden det gir et fettete belegg til avføringen. Men årsakene til at en hund har fett i avføringen, er forskjellige enn årsakene til at det kan ha slim. Det kan bety at hunden din bare spiser for mye fett, eller det kan bety en Problem med galleblæren, bukspyttkjertel eller andre ting.

Behandling av slim i avføring

Behandlingen for overdreven slim i hundens avføring vil avhenge av den underliggende grunnen til det. Parasitter og infeksjoner må kanskje behandles med parasiticider og antibiotika. Probiotika og spesielle dietter må kanskje konsumeres, og betennelsen i tarmene må kanskje behandles med steroider.

Noen årsaker til slim i avføringen, som allergi og IBD, er kroniske og vil kreve pågående ledelse.

Hvordan hindre slim i en hunds avføring

Siden mucus i avføringen noen ganger kan forekomme på grunn av intestinale parasitter, er det viktig å gi hunden din regelmessig parasittforebygging for å redusere sannsynligheten for at dette problemet oppstår. Disse medisinene er ofte funnet sammen med hjerteormsforebyggemidler og gitt vanligvis månedlig. Årlige fecal eksamener for å sjekke for parasitter anbefales også og blir ofte gjort når du tar hunden din til veterinæren for sin årlige fysiske undersøkelse.

Probiotika og prebiotika kan bidra til å lette en normal, sunn tarmkanal og derfor motvirke infeksjoner og betennelse. På grunn av dette, kan det også være nyttig å administrere en blanding av disse produktene, kalt en synbiotisk, til hunden din på daglig basis. Disse produktene kommer i ulike former og smaker, og mange er designet spesielt for hunder. Noen inneholder selv andre nyttige ingredienser som beta-glukaner, vitaminer og mer.

Til slutt, som sikrer at hunden din ikke spiser forurenset eller utløpt mat og ikke lever med kronisk stress, kan ikke forebygge slim fra å forekomme i avføringen. Disse tingene er ikke alltid enkle, men å være klar over de potensielle årsakene til overdreven slim i avføringen, kan hjelpe deg med å forhindre at det skjer i hunden din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor er det slim i hundens avføring?