Hvorfor rister hunden min og skjelver?

hund rystende skjelving
Vet-fakta-boks

Ser ned på hunden din, legger du merke til at hun rister i støvlene hennes. Det er ikke så kaldt ut, men hunden din skjelver. Er dette et problem? Skulle du være bekymret? Hvorfor rister hunden din i det hele tatt?

Mange hunder, spesielt små hunder, rister ofte. Det er en rekke grunner til at hunden din skjelver. Noen av forklaringene er godartede, mens andre garanterer et beredskapsutstyr.

La oss undersøke årsakene til hundens risting, og hva du skal gjøre hvis du merker at hunden din skjelver.

Risting og skjelving hos hunder: nøkkelen takeaways

  • Hunder kan riste eller skjelve av en rekke grunner. I noen tilfeller er skjelvingen ingen grunn til bekymring, men i andre kan det signalere at hunden din er kald eller lider av et helseproblem.
  • Noen av helseproblemene som vil utløse risting er ganske alvorlige. For eksempel kan risting eller skjelving være et tegn på anfall eller epilepsi, eller det kan til og med indikere at hunden din er i alvorlig smerte.
  • Hvis hunden din rister er uvanlig eller har startet plutselig, vil du gå til veterinæren. Fordi noen av årsakene til risting er seriøse, er det lurt å feire på siden av forsiktighet og oppfordre veterinærenes råd.

Skal jeg være bekymret for hundens risting?

Hvis du er bekymret for hundens symptomer, gjør det aldri vondt for å få ekspertuttalelsen til en veterinær. Vurder en tur til veterinærens kontor, eller Kontakt en sertifisert veterinær online og få sin mening om saken.

Det er spesielt viktig å få hunden din til å se en veterinær hvis:

  • Hunden din rister voldsomt, snubler eller gripe.
  • Hunden din er panting hele tiden eller tungt.
  • Hunden din er stor eller LUN. Noen små hunder (som Chihuahuas og små hvite hunder) rister regelmessig, men dette er ganske uvanlig i større eller furrier raser.
  • Din hund viser også angst, diaré, oppkast eller tegn på smerte.
  • Din hund spiste nylig noe unormalt, for eksempel søppel eller ukjent mat.
  • Hunden din rister så hardt eller så mye at hun sliter med å spise, drikke, sove eller spille.
  • Ristingen startet plutselig eller er uvanlig for din voksne hund.

Kort sagt, hvis hundens risting virker unormal eller om, er det best å gå inn og se veterinæren.

Mens den er kan ikke være grunn til bekymring for at Shih Tzu skjelver mye, de samme symptomene vil være mer angående for en Labrador.

Det er verdt å huske det Det er et bredt utvalg i en hunds toleranse for kulde. Jeg ville ringe veterinæren hvis min husky ristet i 50 graders vær - men jeg ville ikke tenke to ganger om å gi en greyhound eller Doberman en jakke i samme vær!

Små raser og slanke eller enkeltbelagte raser er mer utsatt for å rive i kule eller våte miljøer.

Hunder som snøen

Som med de fleste symptomer, er det også viktig å kjenne hunden din. Hvis risting eller skjelving er uvanlig for hunden din, eller hvis hunden din er "opptrer", er det bedre å spille det trygt og besøke veterinæren!

Grunner til at hunden din rister eller skjelver (og hva du skal gjøre med dem)

Det kan være veldig vanskelig å diagnostisere hva som skjer med hunden din, spesielt med et generisk symptom som risting. Vi skal utforske noen av de vanligste årsakene her.

1. Generalisert tremor syndrom

Generalisert tremor syndrom er ganske vanlig i små raser som shih tzus, miniatyr pinschers og chihuahuas. Også kjent som Shaker syndrom, Dette problemet er preget av fullkroppsskoler, som om hunden er kald.

Dette vil vanligvis dukke opp i ungdomsårene, men kan bli verre med alderen.

Eksperter har ikke satt helt ned hva som forårsaker generalisert tremor syndrom, men Det anses generelt som ufarlig. Din veterinær kan velge Behandle din valp med kortikosteroider, Men ellers kan risting være et faktum i livet for visse hunder.

skjelvende-chihuahua

2. Muskel svakhet eller skade

Akkurat som mennesker, hunder kan riste eller skjelve hvis de er i alvorlig smerte. Du kan også legge merke til en enkelt muskel dirrende under belastning eller ubehag og # 8212; Dette er ofte ledsaget av en endring i gang eller motvilje mot å bevege seg på en bestemt måte.

Eldre eller dårlige hunder kan riste eller kutte når de sliter med balansen. For eksempel skjelver min fars 15-årige labs bakben generelt litt når hun står opp fra å ligge ned.

Muskel tretthet & # 8212; spesielt når det er knyttet til det langsiktige tapet av muskelmasse etter spinal eller bekkenproblemer & # 8212; Kan også få hundene til å skjelve eller riste.

Hvis du mistenker at hundens risting er et tegn på smerte eller svakhet, er det på tide å besøke veterinæren.

3. Kald

Selv de fluffiest hundene kan bli kaldt & # 8212; Selv om det vanligvis tar borderline arktiske forhold for å slappe av en samoyed eller akita!

Hvis hunden din er slank, tynnfylt eller liten og det er under 60 grader Fahrenheit (eller til og med varmere hvis det er blåsig eller regnfullt), kan hun være kaldt!

Prøv å varme opp hunden din med en Koselig hjørnetann jakke, trening, eller en bytte av sted. Hvis ristingen ikke blir bedre når hunden din er varm, er det på tide å sjekke med veterinæren.

Hund iført genser risting

4. Sterke følelser

Mange hunder rister fra frykt, angst, eller til og med spenning.

Min egen grensekollie har vært kjent for å riste litt når han skjønner at han skal gå til får-herding (hans favoritt ting i verden). Spenning kan gjøre en hund shake, men så kan det frykte. De fleste av de shakey hundene i shelters øker fra frykt eller angst.

Hold øye med miljøutløsere som hundparken, gjester, fôringstid, spilletid, eller andre eksterne mønstre relatert til hundens skjelvende.

Du kan også se etter Canine beroligende signaler, som indikerer ubehag eller angst hos hunder. Husk at risting og beroligende signaler faktisk kan være symptomer på sykdom eller skade.

Spenningen kan ikke være et stort problem, men det er alltid en god ide å hjelpe hunder som er fryktelig eller engstelig Føl deg mer komfortabel i sitt miljø. Begynn med å gjøre situasjonen mindre stressende hvis mulig, Deretter mate hunden din behandler liberalt for å hjelpe til med å parre den opprørende situasjonen med gode ting.

Ikke bekymre deg for å belønne hundens frykt & # 8212; Du hjelper faktisk å berolige hunden din ved å gjøre en dårlig situasjon bedre! Hvis hunden din ikke vil spise, er det på tide å få hjelp fra en ekspert.

Det er verdt å merke seg at selv om hunden din rister tilsynelatende "hele tiden," hun kan fortsatt rive på grunn av angst. Jeg har snakket med mange klienter som sier, "Vel, hun rister ikke fra å være nervøs. Hun rister hele tiden."

Den hunden, faktisk, var faktisk nervøs nesten hele tiden & # 8212; som det fremgår av resten av kroppsspråket!

nervøs-ubehagelig-hund

En av bivirkningene av våre reduserte eutanasia-priser i USA (og andre steder) er økningen av hunder som kan ha opplevd alvorlig psykisk lidelse & # 8212; trenere ser flere hunder som egentlig er klinisk engstelig enn de gjorde for 10 år siden.

Det er smart å snakk med en veterinær adferdsmessig eller sertifisert hundadferdskonsulent å utelukke frykt eller angst hvis du har det vanskelig å klemme deg ned hvorfor hunden din rister. Du vil kanskje Vurder hundens angst medisin og snakk med veterinæren din om noen alvorlige meds.

5. Allergiske reaksjoner, giftstoffer, biter og stikk

Risting hos hunder er et vanlig symptom for ulike typer forgiftning. Om hunden din var stakk av en bie, bitt av en slange, eller forgiftet med dårlig mat, dette er en alvorlig situasjon.

Du kan ikke se at hunden din kommer i kontakt med noe farlig. Det betyr ikke at hennes skjelving er ikke så farlig & # 8212; skorpioner, allergener, og omtrent alt annet i denne kategorien kan enkelt gå ubemerket. Dette er en av de skummeste grunnene til at en hund begynner å riste ukontrollert.

Ofte vil disse situasjonene føre til voldelig risting, drooling, pacing, panting eller oppkast. Hvis du mistenker at hunden din var forgiftet, bitt, stakk, eller utløst allergisk, få hjelp fra en nødhjelp så snart som mulig. Tiden er av essensen i disse tilfellene.

Ring et Dyr Poison Control Center (+ 1-888-426-4435) og prøv å holde informasjon om utløseren hvis det er mulig (men ikke sett deg i skade for å fange en slange, skorpion eller andre skumle crawly).

6. Sykdom

Nesten alle sykdommer der ute kan inkludere risting, dirrende eller skjelvende under sin liste over symptomer.

Fra rabies til kennel hoste til nyresvikt, risting er ikke et veldig nyttig symptom for å diagnostisere hva som er galt med hunden din.

Hold nære spor av alle symptomene som hunden din opplever. Legg merke til hundens aktivitetsnivå, appetitt, elevstørrelse, øreposisjon, avføring og urin. Risting og panting er generelt et tegn på smerte eller nød og bør tas seriøst. På samme måte er risting og oppkast en grunn til bekymring.

Spesielt, nevrologiske problemer og anfall & # 8212; inkludert delvise anfall, som forårsaker subtler symptomer som eiere ikke alltid gjenkjenner som en fullblåst anfall og # 8212; kan resultere i risting og skjelving. Begge disse lidelsene kan variere betydelig i alvor.

Det er nesten umulig å diagnostisere hunden din basert på bare noen få symptomer. Vetten din må kanskje kjøre en serie tester, inkludert blodarbeidspaneler eller bildebehandlingstester.

tar hund til veterinær

Hundeskaking: Noen ganger er det normalt, noen ganger er det ikke

Noen hunder "bare rist."

Hvis hunden din faller i denne kategorien, vet du sikkert allerede dette. Hvis hunden din er ny i familien din og synes å riste mye, spør de tidligere eierne (eller redning, ly eller oppdretter) om det.

Andre ganger kan risting og skjelving hos hunder være et alvorlig symptom på forgiftning eller sykdom. Selv om det generelt er lett å utelukke kaldt eller frykt som en årsak til hundens risting, kan det være vanskelig å knytte de andre grunnene. Få hjelp fra en veterinær eller veterinær Behaviorist hvis du virkelig sitter fast!

***

Har du en doggo som rister og skjelver? Har din pooch noen gang lidd av plutselig risting? Fikk du ut hvorfor? Gi oss beskjed om hva du fant nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor rister hunden min og skjelver?