Hvordan rengjør hundørene

Noen hundeeiere glemmer å rense sine hunders ører, men ørehjelp er ekstremt viktig og kan ikke overses. Lære å rengjøre hundørene vil forhindre helseproblemer, hjelpe deg med å håndtere mange Øreproblemer og øreinfeksjoner, og spare penger i veterinære regninger.

Hund øre rengjøring 101

Det er flere grunner til at jeg regelmessig sjekker og rengjør mine fire hundes ører. Rengjøring av en hunds ører hjemme gir deg en mulighet for en vanlig inspeksjon for å oppdage infeksjoner, øre voks overbelastning, EAR MITES og andre mulige problemer. Hvis du merker noen problemer under disse rutinemessige inspeksjonene, får du en bedre sjanse til å unngå alvorlige komplikasjoner.

Hunder øre sykdom er tredje vanligste Helseproblemer i veterinære sykehus. Dette er fordi ukjent til mange kjæledyr eiere, hunder faktisk har sensitive ører som er utsatt for en rekke helseproblemer. Tidlig deteksjon og rask behandling kan redusere risikoen for hørselstap og vil lindre ubehag for hunden.

Det tar omtrent 30 sekunder å sjekke hundens ører; For å rense hundørene, tar det bare noen få minutter. Jeg kan vanligvis rense en av hundens ører på mindre enn 10 minutter. Selv om du har flere hunder, vil dette ta en liten tid hver måned, og vil hjelpe til med kjæledyrets generelle helse og velvære. Du blir bedre og mer dyktig med tiden.

Slik rengjør du hundørene hjemme

Hvordan rengjør hundørene

1. Forberedelse

Det første trinnet i å lære å rydde hundørene er til Forbered hundens øreområde. Pass på at det er helt tørt, og at noe mattet eller sammenflettet hår rundt hundens øre er riktig brydde seg om. Du vil ikke forårsake hunden din ubehag mens du rengjør ører eller kjæledyret ditt vil ikke være veldig mottakelig for det neste gang.

Hvis det er Overdreven hår I en hunds øregang, må den fjernes. Dette bør imidlertid bare gjøres av en profesjonell. Som jeg forklarer i videoen ovenfor, er en hunds ørekanal et veldig delikat område, og selv den minste mengden irritasjon kan forårsake omfattende skade. Heldigvis er trimming hunds ørehår sjelden nødvendig.

2. Kontroller hundens øre

Når grooming er ferdig, og du har forberedt området, er det på tide for en initial dog øre inspeksjon. Dette er en veldig rask prosess, men også det viktigste skrittet før du kommer til å rense hundørene.

Start av Føler kjæledyrets øreflap og området rundt øret med dine bare hender. Du bør være på utkikk etter klumper, lesjoner, hevelse, rødhet, utslipp av noe slag eller noe annet som ikke ser riktig ut.

Hvis du merker noe utenom det vanlige, må du umiddelbart ringe din veterinær. Jeg forklarer betydningen av dette i min video, så mange hundeeiere tror at en grundig ørerengjøring i hunder vil være til nytte for helseproblemer. derimot, Rengjøring av en hunds øre Når det allerede er et problem kan gjøre problemet verre.

Hvis du ikke ser noe utenom det vanlige, kan du starte hundens ørerengjøringsprosess. I det neste trinnet vil jeg forklare i full detalj hvordan å rengjøre hundørene den enkle og trygge måten, og hva du skal bruke til dette.

3. Slik rengjør du hundørene på riktig måte

Etter at du har bekreftet at pjuets ører ser friske ut, flytt deg på rengjøringsprosessen.

Du må kjøpe en kvalitet Hundørrenser som bare er laget for hundene bare. Du vil også trenge bomullsballer. Jeg kan ikke stress nok hvor viktig det er at du Bruk aldri bomullspinner (som Q-Tips) å rense hundens øre.

Merk: Grunnen til hvorfor Q-tips er ikke bra å rense hunden ører er at det er veldig lett å presse bomullspinner for dypt inn i en hunds øre. I motsetning til å rense dine egne ører, vil du ikke føle når du skyver den for langt, og du vil forårsake skade. Du vil egentlig ikke komme inn i hundens indre øre. Dette kan føre til permanent skade på øret og hans hørsel.

Når du har en hundørrenser og bomullsbolter på klar, kan du starte prosessen.

1. Fyll øret med rengjøringsløsning

Å begynne, tips hunden din på hans side. Du ser min bokser Chloe i ovennevnte video som ligger på hennes side. Hell en liten mengde hundørrengjøringsløsning (akkurat nok til å fylle ørekanalen) rett inn i kjæledyrets øre. Din hund vil straks ønske å riste hodet, så vær sikker på å brace for det.

# 1 trinn på hvordan å rense hundørene

2. Massasje øret

Lukk øret og begynn å gni øret på øret i en sirkulær bevegelse, forsiktig og sakte. Dette vil hjelpe løsningen for å bryte opp noen voksoppbygging. Masser på øret i ca. 30 sekunder. Etter at du er ferdig, la hunden sitte opp og riste hodet. Ikke bekymre deg, dette er et naturlig instinkt som hunden din vil gjøre uten å nøle.

# 2 Trinn på hvordan du rengjør hundørene

3. Tørk innsiden ren

Etter at hunden din rister på hodet, vil det bryte opp mye av voksen og bringe den ut av kanalen. Åpne øret og tørk forsiktig innsiden ren med en bomullsboll. Her trenger du ikke å tørke øret helt rent. Bare forsiktig tørk den til du har fått mesteparten av ruskene og voks ut.

# 3 Trinn på hvordan du rengjør en hund

4. Ikke tørk øret

Prosessen stopper her. En hunds ører er designet for å tørke seg, så du trenger ikke å bekymre deg for å få hver dråpe løsning.

MERK: Mens denne teknikken om hvordan å rengjøre hundørene er viktig, er det like viktig å plukke ut en effektiv hundørrengjøringsløsning. Imidlertid, må du ikke forvirre hundens øre rengjøringsmidler med Hund Ear Infeksjon Behandlinger (brukes til et bestemt helseproblem). Disse produktene inneholder forskjellige ingredienser og kan ikke brukes utveksling. 

4. Hvor ofte skal du rengjøre hundørene

Når du snakker om hvordan du rengjør hundørene, er det vanligste spørsmålet jeg alltid hører, Hvor ofte skal jeg rense hundørene? Svaret avhenger av mange faktorer. Det kan være hvor som helst fra en eller to ganger i uken, til hver annen måned.

Din hunds rase, alder, aktivitetsnivå, frakktype og nivå av ørevoksproduksjon vil alle bestemme hvor ofte ørene hans må rengjøres. Generelt bør i det minste inspisere hundens ører gjøres hver annen dag for å sikre at det ikke er noe unormalt.

En kort samtale med veterinæren din vil hjelpe deg med å finne det riktige svaret. I gjennomsnitt, de fleste hunder burde ha ørene rengjort i det minste en gang i måneden, Men hunden din kan trenge det oftere eller sjeldnere. Hvis hunden din er en vanlig svømmer, kan det være så ofte som en gang i uken. Snakk med veterinæren din for å bestemme den beste tidsplanen for din fido.

Les neste: En sak mot kutting av hunders haler og ører

Ønsker å dele dette?

Beste tips om hvordan å rengjøre hundører

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan rengjør hundørene