6 Mest vanlige hundens øreproblemer

Øreproblemer hos hunder er svært vanlige, og statistikk viser det en av fem hunder vil lide av en slags øre sykdom gjennom hele livet. I de fleste tilfeller av hundens øreproblemer er disse problemene milde og kan behandles med enkle hjemmemedisiner og riktig hygiene.

Imidlertid kan en hund utvikle seg og øre tilstand som krever profesjonell veterinærpleie som er mer umiddelbar og dyre. På grunn av hvordan de er strukturert, Dog ører er utsatt for mange problemer, og de må bry seg om for riktig regelmessig. Nedenfor er de seks mest vanlige hundens øreproblemer med bilder, og hvordan du kan forebygge og fikse dem.

Hund øre infeksjoner bilde

1. Hund øre infeksjoner

En av oftest Mødt hund Ear-problemer er forbundet med øreinfeksjoner, og det er ofte et gjentatt problem, spesielt hvis hunden din bruker mye tid i vannet. Hunder med lange og hengende ører som blodhund eller bassethund er mer sannsynlig å bli påvirket av øreinfeksjoner.

Din pooch kan få bakterielle og gjærinfeksjoner, som begge vanligvis ledsages av sterke lukt. Andre symptomer inkluderer rødhet, hevelse, utslipp, scabs. Ørepinfeksjoner kan også skyldes andre problemer, som parasitter, plukker ører eller rusk, samt noen autoimmune lidelser.

Bakterielle infeksjoner - Stammer av Staphylococcus er for det meste ansvarlig for bakterielle øreinfeksjoner hos hunder. Imidlertid er de forskjellige fra stammene som påvirker mennesker, så poochen din er ikke smittsom mot mennesker og vil ikke passere det på deg.

Sopp infeksjoner - Gjær er alltid tilstede i hundens ører, men gjærhundens øreinfeksjon er forårsaket av overgrowth av gjær og ikke bare tilstedeværelsen av det. Hunder med floppy ører er mer sannsynlig å lide av gjærinfeksjon.

Slik forhindrer du det:

Hold hundens ører rene og tørre. Riktig hundørhygiene er den beste forebyggingen mot hundens øreproblemer knyttet til bakterielle infeksjoner. Rengjør kjæledyrets ører med en øre renere minst en gang i måneden og kontroller ørene regelmessig for noen scabs, utslipp eller merkelig lukt.

Hvordan fikse det:

Bruke sjampo med klorhexidin eller til og med vanlig blekemiddel kan hjelpe deg med å drepe bakteriene på huden. Når infeksjonen har satt, vil det ikke hjelpe å bruke en vanlig ørerenser, og det anbefales vanligvis å bruke en type øreinfeksjonsbehandling i stedet. Grundig, profesjonell rengjøring av hundens øre anbefales ofte, spesielt i tilfeller hvor infeksjonen påvirker mellomøret og ikke bare det ytre øret.

Forskjellig topisk og oral medisin brukes både for bakterielle og gjærinfeksjoner. For gjærinfeksjon vil aktuell antifungal krem ​​eller salve bli foreskrevet, mens i alvorlige tilfeller der infeksjonen ikke går bort etter seks uker eller mer, kan kirurgi også være et nødvendig alternativ.

Nærbilde av hundens øreproblemer forårsaket av allergi
Nærbilde av hundens øreproblemer forårsaket av allergi.

2. Allergier

Allergier er A vanlig årsak av øreproblemer hos hunder, og deretter på hundens øreinfeksjoner. De vanligste er mat og luftbårne allergier. Symptomene er de samme som med andre andre øreinfeksjon, noe som medfører smerte, rødhet og utslipp. Hunder vil ofte skrape ørene og riste hodet hvis de har en øreinfeksjon på grunn av allergi.

Slik forhindrer du det:

Forhindre hundens øreproblemer på grunn av allergier før de faktisk er diagnostisert, er praktisk talt umulig. Men når du vet hvilken allergi forårsaket øreinfeksjonen, kan du unngå det allergenet og beskytte poochen din fra den. Hvis det er miljøet, må du unngå det helt. Hvis det er litt mat, prøv en eliminering diett å finne ut hva som forårsaker reaksjonen.

Hvordan fikse det:

Ørepinfeksjoner på grunn av allergier behandles med en kombinasjon av ørerengjøring og medisiner. Det første trinnet er å få riktig veterinærdiagnose og identifisere allergenet. Etter det vil hundens øreinfeksjonsmedisiner bli foreskrevet og administrert. Antifungale legemidler, antibiotika og aktuell medisinering i form av salver og dråper brukes vanligvis, men du må diskutere dette med en veterinær først.

Earemites som forårsaker hundens øreproblemer
Nærbilde av øremider i hundens ører.

3. EAR MITES

Selv om EAR MITES er mer vanlig problem for katter, hunder kan også ha problemer med disse parasittene. Det er noen forskjellige arter av kvaler som kan leve i hundens øre, og de er alle veldig smittsomme, og forårsaker en rekke hunderproblemer.

I de fleste tilfeller blir øremidler passert fra kjæledyr fra kjæledyr gjennom direkte kontakt, så hunder som kommer i kontakt med katter, er mer sannsynlig å få dem. Betennelse i ørene, voksaktig sekresjon, lukt, hode risting og øre riper er noen av symptomene på øremidler hos hunder.

Slik forhindrer du det:

Å holde øremidler bort krever regelmessig kontroller og ørerengjøring, minst en gang i måneden, men helst ukentlig. Riktig hygiene i huset ditt og hundens oppholdsrom er også viktig. Hvis du har en katt i huset, vær ekstra årvåken av øretømmer som blir sendt på hunden.

Hvordan fikse det:

Rengjøring av hundens ører grundig er det første trinnet i behandling av øremidler. Deretter vil veterinæren din administrere anti-parasittisk medisinering, enten systematisk eller direkte til hundens øre. I noen tilfeller kan antiinflammatoriske legemidler eller antibiotika være nødvendig for å behandle øreproblemer hos hunder, og infeksjoner forårsaket av øremidler. Det er også en naturlig måte å gjøre det i milde tilfeller.

Øreproblemer hos hunder forårsaket av hår
Lhasa apso hårete ører.

4. Hårete ører

Raser som har svært hårete ører noen ganger kan lide av hundens øreproblemer på grunn av mengden av hår som vokser I deres ørekanal. Poodles, Lhasa Apso og Shih Tzu er noen av de kjente raser som ofte har tonnevis av hår i ørekanalene. Selv om dette er et svært lite problem, kan det noen ganger føre til øreinfeksjoner hvis håret blokkerer luftstrømmen og fører til at fuktighet blir fanget dypt inne i ørekanalen.

Slik forhindrer du det:

Regelmessig grooming er veien å gå. Ikke la hårveksten bli et problem i utgangspunktet. Ta hunden din til en groomer eller ta et sett med Clippers og gjør det selv. Ikke plukk hundens ørehår fordi det kan skape små sår som kan bli smittet. Tra nøye ørene i stedet og hold dem alltid tørre.

Hvordan fikse det:

Når problemet oppstod, kontakt med en veterinær og bruk deretter aktuell eller oral medisin for å håndtere infeksjonen. Du må rydde opp håret i hundens ører og holde dem pent trimmet i fremtiden.

Ticks forårsaker hund Ear-problemer og infeksjoner
Nærbilde av flått på og rundt hundens ører.

5. Rusk, fremmedlegemer, flått

Noen ganger kan en hunds øre fylles med rusk eller noe fremmedlegeme kan bli lagt inn i ørekanalen forårsaker en rekke av øreproblemer. Ticks kan også være årsaken til hundeørproblemer. Selv om disse sakene er svært sjeldne, når de oppstår, er det vanligvis forårsaket av en veldig liten gjenstand eller noe som planteavfall.

Slik forhindrer du det:

Hvis hunden din regelmessig spiller i høyt gress, bør du sjekke ørene for smuss eller rusk av noe slag hver gang han kommer tilbake fra det (du burde gjøre det for flått allerede). Selv om han ikke gjør det, kan regelmessige kontroller som en gang i uken hjelpe deg med å få øye på det oppstigende problemet tidlig og hindre fremtidige alvorlige øreproblemer hos hunder.

Hvordan fikse det:

Den første enkle løsningen er å undersøke øret og rengjør det. Så hvis du mistenker at poochen din har noe fast i øret hans, ta ham til veterinæren, groomer eller lære Hvordan rengjør ørene hans deg selv. For mer alvorlige tilfeller kan det være behov for full veterinærkontroll.

En nærbilde av hundørhematom
Nærbilde av hundørhematom.

6. Øre (aural) hematom

I motsetning til de andre vanlige hundens øreproblemer og betingelser som er nevnt ovenfor som kan årsaken Øreinfeksjoner, ørehematomets tilstand er forårsaket av øreinfeksjoner hos hunder, derfor kan det være et resultat av et av de ovennevnte ørerelaterte problemene.

Overdreven risting av ørene, riper og traumer kan også føre til hematom hos hunder, som oppstår når blodkarene under huden bløder til de danner en fluidfylt lomme. Du kan gjenkjenne hundens ørehematom hvis du ser en hevelse på valpens øreflap, spesielt på ørets spissen.

Slik forhindrer du det:

Det er ikke mye du kan gjøre for å hindre hematomet i tillegg til å ta hunden din til veterinæren hvis du ser ham skrape øret hans mye eller rister på hodet. Du kan også redusere sjansen for at den oppstår ved å hindre noen av de ovennevnte fem nevnte hundørproblemer gjennom regelmessige kontroller, grooming og rengjøring.

Hvordan fikse det:

Dette er en mer alvorlig tilstand, og det viktigste er å takle den underliggende årsaken som fører til hundematom. Behandling for hematomet selv kan inkludere drenering av væsken fra den eller fjerne den kirurgisk. Bruke en laser for å redusere hevelse er også en vanlig praksis.

Øre helseproblemer hos hunder er sjelden et tegn på noen alvorlige forhold. I flertallet av tilfeller er det ingen grunn til å panikk og de er lett fikserbare, spesielt når de blir oppdaget tidlig på. Ta hunden din til veterinæren hvis du merker noe uvanlig med ørene for å få de beste resultatene, og for å hindre det, bare sørg for ukentlig ørefremkalling og grooming hjemme.

Les neste: Den beste hunden øre renere sammenligning og testing

Ønsker å dele dette?

6 mest vanlige hundens øreproblemer med bilder

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 6 Mest vanlige hundens øreproblemer