Hundør 101: hvordan bryr seg om dem og forhindre problemer

Dog ørerHundørene kommer i forskjellige former og størrelser; diskett, brettet, liten eller stor. I motsetning til mennesker er en hunds ører et sentralt trekk ved hundens ansikt. Det tar rundt 18 muskler å rotere, heve, vippe og senke ørene. De kan til og med flytte dem selvstendig og enhver hundeier vet hvordan ørebevegelsen kan legge til hundens ansiktsuttrykk.

Hundørmuskler jobber hardt for å tjene to svært viktige formål: Høring og kommunikasjon. Mens de ofte ser søte og en av favorittdelene til hundens eier å leke med, er det noen få ting kjæledyr eiere må vite om hundører, hvordan å ta vare på dem, og ting ikke å gjøre.

Les også: De 5 beste hunden øreinfeksjonsbehandlinger (over disken)

Hundør: Alt du må vite

Dog ører

Hundørene er en viktig del av hundens kroppsspråk og er enda viktigere i å lese kjæledyrets humør enn halen hans. Når hunden din er interessert, vil hans ører perk opp, eller når hun er trist, kan hun hylle ørene, og selvfølgelig, hvis hunden din føler seg truet, vil ørene hennes være flatt mot hodet hennes. Hundør som er fremover, betyr at hunden din er oppmerksom på noe eller kan også være aggressivt. Derfor er det en god ide å lese andre kroppsspråksklær for å måle stemningen til dine eller andre hunder.

Men annet enn å vise en fidos humør, er hundørene også bemerkelsesverdige høreapparater, så mye at når du sover om natten, er det fortsatt støyende for hunden din fordi han hører de minste lydene. Lyder du ikke engang innser eksisterer. Hundens ører er langt mer følsomme enn menneskelige ører og er i stand til å høre på en høyere frekvens. Slik er hvordan og hvorfor hunden fløyter Arbeid bare på hunder.

Mens nese er deres primære verktøy av forstand, er ører den andre. Hunder faktisk stole på ørene mer enn på deres syn. De vender hodene sine for å finne kilden til en lyd og rotere ørene for å nøyaktig målrette opprinnelsen til hva som kan være en inntrenger, en gnagere eller en besøkendes bil som trekker opp i oppkjørselen.

Morsomme fakta om hundørerHund øre fakta

Her er 9 interessante fakta før vi ser på hvordan du skal ta vare på hundens ører:

1. Hundens ører er viktige for balanse. Hvis hunden din er ustabil på føttene, gå til veterinæren. Indre øreinfeksjoner er en hyppig årsak til tap av balanse.

2. Det er sant at en hund kan høre ting vi ikke kan, men forskere sier at hunder bare kan diskriminere resolusjoner på omtrent en tredjedel av en oktav. Mennesker kan diskriminere resolusjoner så bra som en tolvte av en oktav. Også, hyppigheten av lyden en hunden din kan høre kan være høyere enn hva du kan, men er ikke så høyt som hva en katt hører.

3. Din hunds øregang er L-formet. Dette betyr at det går vertikalt mot kjeften, og tar deretter en 45 graders sving horisontalt mot øretrommelen. Som du kan image, gjør dette eksamen utfordrende. Denne strukturen er også en av grunnene til at hunder er utsatt for øreproblemer. (Mer på dette senere)

4. Hunder har muligheten til å filtrere ut visse lyder og stille inn andre. For eksempel vil hunden legge merke til lyden av matskålen som fylles over lyden av TVen eller andre lyder.

5. Valper er født døve.

6. Noen raser, for eksempel Dalmatians, er utsatt for hørselsproblemer og Medfødt døvhet har blitt rapportert i opptil 85 raser.

7. Tyske hyrder og andre arbeidsraser ble avlet for å være på utkikk etter problemer. Deres hørsel kan ikke variere mye fra andre raser, men de vil velge å lytte mer oppmerksomt på grunn av jobbene de har blitt oppdrettet til å gjøre. For eksempel bruker en collie som beskytter en flokk fra rovdyren sin hørsel som sin første forsvarslinje.

8. En blodhund som heter Tigger fra St. Joseph, Ill., Holder Guinness Book of World Records `tittel for hunden med de lengste ører. Tigger`s høyre og venstre ører måler henholdsvis 13,75 og 13,5 tommer. Formålet med de svært lange ørene er å hjelpe direkte duft til blodhundens nese.

9. Pete Scheifele, Hvem er et universitet i Cincinnati-forskeren og også direktøren for UCs bioakoustics og Canine Audiology Clinic, er Utvikling av høreapparat for hunder.

Å rense eller ikke å rense hundørene

På grunn av betydningen av hundens ører, krever de oppmerksomhet og omsorg for å hindre enkle problemer. Å ta vare på hundens ører er en relativt enkel del av hundesorg, men ifølge veterinærer er øreinfeksjoner en av de mest misforståtte problemene hos hunder og øretsrengjøring kan raskt gjøres i overkant, noe som forårsaker flere problemer enn løsninger.

"Jeg sammenligner noen ganger Canine Ears til et flushing toalett. Du spyler toalettet og vannet vender tilbake til samme nivå som før. Når du spyler hundens ører, bygger det i noen dager voks og utslipp igjen i samme grad som før,"Sier Dr Dobias i en av hans Online blogger om hundører.

Dog Ear MitesNoen spøkler som ulver og andre hjørnetenner i naturen kommer ikke til verden med en barnepike for å rense ørene. Ørene deres er selvrensende. Mens rengjøring av hunden er noen ganger nødvendig, kan det være et problem å gjøre det for ofte å bli et problem.

Vets nevner litt skade det gjør for hundens ører hvis du rengjør dem for ofte:

  • Det forstyrrer den sunne floraen i øret og øker sannsynligheten for en infeksjon.
  • Hyppig hund øre rengjøring kan forårsake gjær overgrowth. Gjær er tilstede i hver hunds øregang, men i et sunt øre holdes det i sjakk med en variert populasjon av gunstige bakterier.
  • Gjærinfeksjoner er også mer sannsynlig å skje hos hunder på karbohydrat og kornrike matvarer.
  • Gjentatt hundøveskjerm forårsaker irritasjon og betennelse, og de fleste rengjøringsløsninger har klorhexidin, en anti-bakteriell såpe, som irriterer øret ytterligere.

Kroniske og uhelbredelige øreinfeksjoner har en underliggende årsak som må identifiseres for å slutte å gjenopprette infeksjoner og beskytte hunden din mot hørselstap.

Når hundørene er betent, er det vanligvis et enkelt signal om at det er problemer med kjæledyrs hørselsanordning, for eksempel cervical ryggrads feiljustering, krageskader, fordøyelseskanalen ubalanser og lumbale ryggskader.

Rengjøring av hundens ører uten å adressere kjerneårsaken andre steder i kroppen vil, ifølge veterinærer, føre til hundens helse gradvis forverres og deres øreproblemer blir kroniske. Det er imidlertid mulig at andre faktorer kan forårsake infeksjon i hundens ører.

Ifølge studier kan flertallet tilskrives:

  • Allergier
  • Dog Ear Mites
  • Fremmedlegemer, som gress eller frø
  • Mikroorganismer, som bakterier og gjær
  • Traumer til øret, som et slag som fører til hevelse
  • Hormonproblemer, som hypothyroidisme
  • Overflødig fuktighet i øret
  • Immun eller arvelige forhold
  • Tumorer

EN GUIDE: Slik rengjør du hundens ører 101 - En trinnvis video guide

Å ta en nærmere titt på rengjøring av hundør

Det er normalt å se en lysebrun sekresjon i hundens øregang som hundens ører er stort sett selvrensende. Voksen bidrar til å beskytte følsomme deler av hundene. Men hvis du merker hvor mye voks i hundens øre er mer enn vanlig, kan det være et tegn på problemer og betyr at det er på tide for deg å komme til kilden til irritasjonen.

Etter veterinærens råd kan det være en god tid å ta hunden til veterinæren for å finne den underliggende årsaken. Tegn, annet enn overdreven voks, som viser at du må ta kjæledyret ditt til veterinæren, inkluderer:

  • Oser eller utslipp
  • Betennelse og / eller hevelse
  • Overdreven riper
  • Voldelig hode risting
  • Blør
  • Blodblærer på øreflappen
  • Uvilje til å tillate undersøkelse på grunn av smerte

Hvis ved undersøkelse av veterinæren din oppdager Øremider i hunden (vanligvis brun eller svart ørevoks som ligner kaffegrunnlag) Som årsaken til hundens ørekanalproblemer, vil hunden din motta behandling som vil vare i en måned. Disse små critters er svært smittsomme og svært vanskelig å bli kvitt. Derfor er det veldig viktig å fullføre behandlingen eller angrepet kommer tilbake.

Dog Ear Mites vil også unnslippe til andre deler av kroppen når behandlingen begynner, forårsaker inching og riper over alt. Ikke vær redd, bare vær sikker på å fullføre behandlingen gitt av veterinæren din. Det er også tilrådelig å bade hunden din ukentlig i fire uker med en pyrethrins-basert loppe sjampo og / eller loppepulver.

Du kan puste et sukk av lettelse som de fleste myter ikke bor lenge uten hunden din som vert.

Forhindre hundens øreproblemer

Et tørt øre er et sunt øre. Når hundens ører er fuktige, enten fra bading eller svømming, er de den perfekte avlsmiljøet for sopp eller bakterier. Hunder med ører som henger ned, er enda mer i fare for infeksjon som sjansene for ørene som tørker ut selvsagt, er små.

Det er tilrådelig å plassere bomullsbolter i hundens ører før du gir ham et bad, og å tørke ham grundig etter en svømmetur. Du kan også få en øretørkingsløsning fra veterinæren din til HEP Fordamp eventuelt vann som er fanget i hundens ørekanal. Rengjøring av hundens ører med en spesielt laget hund øre rengjøringsmidler kan også være en måte å gjøre det på.

Husk å opprettholde mikrofloraen i hundens ører. Balansert flora i en hundens øregang, som ligner i deres tarm, vil forhindre at noen ekkel patogener vokser og sprer seg. Det er en god ide å bli kjent med hundens ører ved å sjekke dem regelmessig. Når du vet hva hundens ører skal se ut, vil det være lett å få øye på noen problemer.

Noen raser, som de med lengre dråpe ører, er mer utsatt for øreproblemer og kan trenge hyppigere ørepleie.

Se på dette: Den beste hunden Øre renere sammenligning - Vet Organics vs. Earthboath vs. Vetens beste

Hund øre rengjøring dos og ikke

Hvis du har vært i veterinæren og utelukket noen underliggende årsaker til hundens øreinfeksjoner, og ønsker å rense hundens ører en del av din grooming rutine, følg disse enkle tipsene:

  • Tørk huden forsiktig inn i øret med en klut fuktet med mineralolje eller en øre rengjøring løsning for hunder. Octi-Clens og Epi-Otic er tilgjengelig på de fleste dyrebutikker.
  • Det er viktig å sørge for at løsningen ikke drikker i øret.

Ikke sonde dypere enn en halv tommer i ørekanalen. Å gå for dypt kan skade trommehinnen. Se ovennevnte video for en bedre forklaring og les hele hundeørguiden.

Ikke bruk:

  • Alkohol, da det vil irritere huden og forårsake smerte.
  • Q-tips (med mindre du virkelig vet hvordan du gjør det)
  • Vann
  • En sprøyte

Vær også oppmerksom på at hunder ikke liker å ha ørene rengjort. Som eier, er det opp til deg å gjøre alt for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig, for både deg og hunden din. Å ha noen hjelp med hundens øre rengjøring, vil du gjøre det lettere. Din hjelper kan gi godbiter mens du er Rengjøring av hundens øre.

Hvis hunden din virker stresset, vent i noen minutter før du prøver igjen. Straffen av noe slag er et stort nei-nei, da dette vil forårsake en negativ forening med ørerengjøring.

Les neste: Hvordan lage hjemmelaget hundørrenser

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hundør 101: hvordan bryr seg om dem og forhindre problemer