Leash training: slik gjør du å trene en valp

Leash Training: Slik gjør du å trene en valp

Hund bånd er avgjørende for å holde hunden din på en sikker avstand når du går ut eller jogger. Bortsett fra det faktum at det gir deg kontroll over hunden din (hvis nysgjerrighet og spenning vanligvis økes i løpet av turen utenfor), hjelper det deg også å holde den vekk fra fare. Dog Leases sørger også for at hunden din forblir i sikte, og fjerner derfor farene ved at den går seg vill eller blir snappet av hundstyver. Problemet for de fleste hundeiere er leash trening. Det er aldri for sent å lære å trene en valp for å gå på snor. Selv om det kan virke ganske en oppgave, trener du en valp eller en hund ganske enkelt. I denne artikkelen lærer du hvordan du skal ta en hund i noen få enkle trinn.

Valp læring å gå på båndet

Begynn med en krage

Det første du må vite om hvordan du skal trene en valp er at det er mindre vanskelig for en valp å bære et bånd når det allerede er vant til å ha på seg en krage. Det gode er at mange valper allerede er vant til å ha på seg krager, da sistnevnte har deres identifikasjonskoder. Hvis hunden din eller valpen ikke er vant til en hundehalsbånd, Du bør få en umiddelbart. Når du har hunden din krage, ikke vær i hast for å få hunden til å sette den på. I stedet ta deg tid med det. Gi hunden din eller valpen nok tid til å bli vant til kragen. La hunden gå rundt i huset i kragen i et par uker først før du flytter til neste trinn. Fordi vi fokuserer på Tren din hund å gå på snor, den beste typen krage som passer til vår hensikt er en flat nylon eller lær hund krage som kommer med et spenne laget av metall og nok plass til å passe et par fingre.

Relatert innlegg: Hund ID-koder

Den ikke-trekk sele

Når du har gått forbi den første fasen (å få hunden din brukt til en krage), er det på tide å introdusere hunden din til båndet. Hvis du eier en stor hund rase som er super hyper, hot-headed og har mye å trekke kraft, det er best (og tryggere) å velge en ikke-trekk sele som dette vil holde hunden din fra å yanking deg av føttene og trekke deg nedover gaten. Det finnes flere typer ikke-trekk seler å velge mellom. Og hver av dem vil bidra til å trene hunden din til å gå i bånd uten å gi fristelsen til å trekke seg bort fra deg. Denne båndet bruker en enkel mekanisme; Det er koblet til selen på forsiden der hundens bryst er. Dermed, når hunden din prøver å trekke seg bort, vil selen slå hunden bakover i stedet for å møte deg. Derfor, med tiden, vil hunden din bli motløs fra handlingen og vil slutte å prøve å trekke seg bort fra deg. Den neste tingen å gjøre mens hunden din lærer å bruke selen for første gang, er å oppmuntre hunden til å snuse selen. Så snart hunden blir komfortabel med lukten, blir det mye lettere for deg. For å gjøre dette, hold alltid seleen nærmere hundens nese og la den snuse på det flere ganger. Ikke glem å belønne hunden din med godbiter i hele prosessen.

Båndet

Så, du har lykkes med å få hunden din til å ha på seg selen. Det er på tide å flytte til neste trinn, som plukker ut høyre bånd. Ikke alle bånd er designet for hver hund. Hvis du eier en stor hundeslag, er det best å velge et tungt skinnbånd. Hvis du har en liten størrelse hund, vil en lett bånd laget av nylon være det ideelle alternativet. Når du handler for et bånd, er det best å holde seg borte fra uttrekkbare bånd på dette punktet. Dette er fordi, i motsetning til ikke-trekk-båndet, Retractable Leash kan oppmuntre hunden din til å trekke seg bort fra deg. En annen ting å huske på når du kjøper et bånd er størrelsen. For det første er det best å velge et bånd som er omtrent seks meter langt. Dette er fordi det vil gi hunden din nok plass til å være nysgjerrig og spent mens du holder deg i kontroll. Dette vil være spesielt gunstig for valper som de vanligvis er mer nysgjerrige. Vær også sikker på å kjøpe et bånd som passer komfortabelt på hunden din. Det burde være for stramt som hunden din vil føle seg ubehagelig, eller for løs som det lett kan glide av.

Relatert innlegg: Hund løft seler

Valp venter på en tur

Få hunden din brukt til båndet

Akkurat som du gjorde med kragen eller sele, ikke hopp rett inn i å gå hunden din i et bånd så snart du kjøper en. Gi deg tid til å bli vant til det først. For å gjøre dette, start med å sette båndet i sikte ved å holde det nær matskålen. Dette vil også gi hunden din sjansen til å snuse det og bli kjent med det. Neste, knytte båndet med godbiter. Prøv å holde en bolle med godbiter i nærheten av båndet for hunden din. Dette vil hjelpe hunden din til å knytte båndet med godbiter og dermed gjøre det mindre vanskelig for hunden din å varme opp til den. Deretter fikser du båndet til hundens sele og la hunden gå rundt i huset med båndet i noen minutter og ta det av. Prøv neste dag igjen i noen minutter mens du holder på båndet. Denne gangen, la båndet holde seg på for en lengre periode. Ikke glem å alltid ha hundens godbit med deg som du trenger å belønne det ofte gjennom hele prosessen.

Practice Leash Walking: Trinn en

Før du starter den faktiske leash walking praksis, må hunden din lære noen grunnleggende kommandoer som sitte og stoppe. Disse er svært viktige for å sikre at hunden din skrår for langt fra deg. Det hjelper også med å holde pumpet opp og spent natur i sjakk. Du kan prøve dette ved å holde en godbit ved siden av deg mens du beckoning hunden din for å gå i nærheten av deg. Deretter kommer du til å stoppe og beckon hunden din for å gjøre det samme som du holder ut en godbit i sin oppfatning. Husk alltid å gi hunden din behandlingen når den lykkes med å adlydere kommandoen din. Prøv denne prosessen flere ganger hjemme til du er sikker på at hunden din er i stand til å adlyde dine kommandoer. Hvis du har problemer med å trene hunden din selv, kan du alltid søke hjelp fra profesjonell hundetrenere.

Practice Leash Walking: Trinn to

Nå er det på tide for båndet som går riktig. Etter at hunden din har lært å adlyde dine enkle kommandoer, er det på tide å skru opp hastigheten til et hakk høyere. Prøv å få hunden til å gå på båndet i et raskere tempo rundt huset. Mens du gjør dette, gi hyppige kommandoer for å stoppe, sitte og gå ved siden av deg. Ikke glem å alltid ha noen godbiter med deg. Deretter tar du hunden din ute og går en tur rundt i huset mens du utsteder de samme kommandoene så ofte som du vil. Når du er overbevist om at hunden din er klar, er leksjonene ferdige.

Feilsøking av båndstrening

Selv om du har opplært valpen din på hvordan du går i bånd, er det ingen garanti for at det vil opprettholde den disiplinen gjennom sine voksende år. På samme måte som de fleste dyr, vil hunden din handle på impuls mesteparten av tiden når du er ute med å ha en tur. Heldigvis er det noen ting du kan gjøre for å håndtere disse situasjonene.

  • Når hunden din trekker

Ut av spenning eller nysgjerrighet, vil hunden din prøve å trekke seg bort fra deg på et tidspunkt på sitt gjenstand for interesse. Alt du trenger å gjøre i denne situasjonen er å stoppe og forbli jordet til hunden din slutter å trekke. Ikke prøv å dra hunden din med deg eller yank det. Bare vær jordet. Dette alternativet er et alternativ til ikke-trekk bånd.

  • Trafikk

Hunden din kan bli overveldet og forvirret under tung trafikk. Reduser alltid lengden på båndet under slike anledninger for å holde hunden din nærmere deg.

  • Bjeffer

Når ute, er det mange ting som vil virke som truer med hunden din og forårsaker det bark; Det kan være tilstedeværelse av andre hunder, andre dyr eller noen mennesker. Den første tingen å gjøre i løpet av slike øyeblikk er å distrahere hunden din med en godbit. Når oppmerksomheten er borte fra det distraherende objektet, slår det en stund, og gir det et par flere godbiter.

Valp går på snø og trekker båndet

Å oppsummere

Leash trening din valp er ikke så vanskelig som det virker. Med mye tålmodighet (og godbiter), vil du få hunden din klar og gå om et par uker. Det er alltid viktig å først etablere kommandoen over hunden din for å gjøre opplæringen enklere. Det er like viktig å alltid belønne din valp hvert skritt av veien for hver liten fremgang.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Leash training: slik gjør du å trene en valp