Hvordan avle engelske pekere - historie, helse, avl tips & faq

Hvordan avle engelske pekere - historie, helse, avl tips og faq

Denne gratis guiden inkluderer alt du trenger å vite om oppdrett Engelsk pekere. Denne rasen er en populær pistolhund, kjent for sin Selv temperament og lojalitet. Pointers er etset i hundrevis av malerier og show, og å avle denne gjenkjennelige individet er et mål for mange oppdrettere likt. Et medium til stor størrelse med en rekke farger, det er ikke rart at de er så ønskelige.

Bakgrunn av engelsk pekeravl

Den engelske pekeren er plakatens rase for pistol hunder. Hastenes navn kommer fra deres "8216 som peker" holdning når som indikerer byttedyr for å jakte. Etter at byttet har blitt oppdaget, ville jegeren fortelle hunden å gi jakten. Formålet med denne rasen ligner på Tysk Shorthair Pointer`s.

Historien om den engelske pekerasen

Den engelske pekeren har en rik og fargerik historie som starter fra 1700-tallet, og rasen har vært kjent siden. De gjør strålende Jakt hunder På grunn av deres ekstraordinære luktesans.

Den engelske pekeren har faktisk blitt funnet å være en blanding av seks forskjellige raser. I utgangspunktet var jakthunden til valg i USA den Irsk setter, men den engelske pekeren ble snart nummer én.

Det 17. århundre engelsk pekeren

Mellom sekstende og syttende århundre, de Første pointer (Judy) ble brakt til England av British Army Officers. Den første pekeren var faktisk en spansk peker. Etter krigen til den spanske suksessen ble hundene brakt tilbake fra Nederland.

Litt forvirrende, men bjørn med oss!

For å forenkle, arbeidet den nederlandske sammen med Storbritannia i hele krigen (1701-1714) og under noen besøk, er dette da offiserene brakte hunder tilbake. Dette ble gjort mot slutten av krigen i 1713. Det er debatt, om hundene ble brakt tilbake fra Nederland, og ble gitt av de nederlandske eller spanske koloniene der.

En langvarig jakthund

På 1800-tallet ble den engelske pekeren brakt over til Amerika og erstattet snart sin nåværende jakthund av valg, den irske setter. De AKC Offisielt anerkjente dem som en rase i 1884. I begynnelsen av det tjuende århundre ble den engelske pekeren mer kjent og ønsket av jegere. Dette er på grunn av deres presise luktesans, smidighet og fart. Videre, som de begge var en større rase og rolig rundt andre dyr og mennesker, jobbet de godt som en enkelt jakthund, i en gruppe eller med en montert jeger.

I 1938. Den American Pointer Club, Inc representerte rasen for AKC.

Den moderne engelske pekeren

Den moderne engelske pekeren er fortsatt brukt over hele Amerika for spilljakt, spesielt fugler. Selv om anerkjent som en arbeidshund, er denne rasen elsket av mange som et husholdning kjæledyr.

Mange jegere vil kjøpe denne rasen som en følgesvenn, men vil bruke dem til arbeid i helgene. De er en høy energi rase så de vil nyte tiden utendørs og berikelse av jakten. De er kjent for å jobbe sammen med raser som beagles og greyhounds, andre populære jakthunder. Selv om denne rasen eies i mange husholdninger, bare som et familiemedlem.

Utseende

tegning av den ideelle engelske pointerhunden
En tegning av den ideelle engelske pointerhunden.

Denne smidig rase kommer i et bredt spekter av farger, men er kjent mer for deres kvadrat snout og anerkjent pose. Halen deres har kort pels og det kan holde seg rett opp i luften eller direkte når de peker. De har sterke ben og en muskuløs bryst, perfekt for styrken som kreves for å jage etter byttedyr. Noen har lengre jugger enn andre, men alle har brettede ører og en smal holdning.

Størrelse - Denne rasen er lang og lene. De spenner i høyde fra 23-28 tommer, avhengig av kjønn og er derfor klassifisert som et medium til stor rase. Deres vekt er vanligvis spredt fra 45-75 pounds, igjen, kjønn påvirker dette som flertallet av denne vekten er muskel.

Frakk og farger - pelsstilen er kort og glatt; Kappen tørker raskt og trenger ikke trimming og svært liten børsting. Deres kappemønstre kan være enten faste eller mønstrede. Som for farge, De kan komme i fire primære doble kappfarger, inkludert svart og hvitt, lever og hvitt, oransje og hvitt og sitron og hvitt. De kommer også i tri-farger og solide farger av noen av de tidligere nevnte.

Ansikt, hode og ører - En bestemt egenskap på den engelske pekeren er dens kvadrat snout. Snuten er lang nok til å gripe noen byttedyr, spesielt fugler med bredere kropper. Ørene deres er brettet og hjørnene vanligvis vipper forbi basen av kjeften deres. Noen individer har øyne som er blå, noen brune. De har også variansen av noen som har dypere sett øyne enn andre raser, og noen blir satt mye videreover.

Bakben - Disse hundene er kjent for deres styrke og smidighet, Mye som kommer fra deres bakben. Disse er muskulære og brønn vinklet for en sterk løpende start under en jakten. Lårene deres er lange og tonet for utholdenhet og også for kontrollert bevegelse, inkludert stealth.

Kropp - Ifølge AKC, er kroppen inkludert nakke, skuldre og tilbake alle beskrevet så lenge i den ideelle kandidaten. Ryggen skal være sterk med bare en liten økning i ryggraden. Igjen er nakken muskuløs og har bare en liten bue fra skulderen til hodet. Når det gjelder skuldrene, bør bladene være tett sammen og skrånende.

Temperament

Den engelske pekeren er en Fantastisk, lojal og høy energi rase. Men som hver rase, har de sine fordeler og ulemper. Denne rasen er utrolig søtmodig. De er lojale mot sine eiere og familier og viser minimal aggresjon. De liker oppmerksomhet, hengivenhet og er flott å trene. Dette er fordi de elsker å behage og ha høy intelligens. Videre, på grunn av deres høye energi, er trening en glimrende måte å brenne av overflødig energi på. Det lar deg også binde med din valp på en hyggelig måte. Overraskende, selv om de er jakthunder, er disse valpene vanligvis gode med noen person eller til og med kjæledyr så lenge en innsats er gjort for en introduksjon.

En høy energi rase

Enhver type hund kan være en flott familie følgesvenn, og med deres rolig og søt disposisjon, Engelsk pekere er ikke noe unntak. Imidlertid er de en veldig høy energi rase, så de kan ikke være gode for svært små barn. Dette er fordi, i begeistring, de kan banke dem over. Men med Riktig opplæring, Dette bør ikke være et problem.

Pointers kan lett bli distrahert skjønt, så selv med riktig trening må du være på høyt varsel for å overvåke dem. Dette gjelder for dem i huset og på jobben også. Når de jobber, hvis de ikke overvåkes, kan de begynne å jage noe annet eller ikke svare når du ringer til dem tilbake. Igjen, begynn å trene unge og sette innsats i det, og det vil sikkert betale seg.

Stædige hunder

En negativ egenskap av engelske pekere er deres stahet. Dette kan være et problem ved siden av deres lett distraherende sinn, spesielt uten riktig opplæring.

Når du jakter, hvis en interessant lukt, støy eller bevegelse fanger sin oppmerksomhet, kan de forfølge det, til tross for dine kommandoer. I en husstand kan de unngå å lytte til deg eller berolige når de fortalt, deres følelser og ønsker kan oppveie dine instruksjoner.

Popularitet

Det som i utgangspunktet forårsaket Popularitet av den engelske pekeren? Vel, etter at den spanske pekeren ble brakt tilbake fra Nederland, var det krysset med seks andre raser med vilje til å skape den ideelle fuglen og pistolhunden. Britiske CountrySides elsket rasen til sitt utseende og praktisk når du jakter.

Når rasen ble overtatt til Amerika, begynte jegere å inkorporere det ved siden av Greyhounds og irske settere for å teste sine evner. Det tok ikke lang tid etter rasen for å vokse i popularitet blant jegere På grunn av dens luktsans, fart, smidighet og tog-evne. Raskt, det erstattet andre raser og ble nummer én amerikansk jakthund i det tjuende århundre.

Blir familiehunder

Men snart forgrenet rasen på grunn av hvordan tilpasningsdyktig Pointer hunder er. Folk begynte å kjøpe engelske pekere til å være familiehunder som jegere bragged om deres lojalitet og hengivenhet. De er også ivrige etter å tilfredsstille og kan være fantastiske første hunder for de med nok tid og rom for å holde en energisk hund glad.

Denne rasen er mer velegnet på landsbygda på grunn av deres boisterøse natur og elsker å løpe. De gjør det ikke bra når de blir holdt i snor under en eller være i huset hele tiden. Så hvis du vurderer å kjøpe denne rasen, sørg for at du har nok tid og plass til å berike dem riktig og bidra til å holde halen sin.

peker hunder
& # 8220; pekende hunder, noen ganger kalt fuglhunder, er en type Gundog som vanligvis brukes til å finne spill.& # 8221;, Wikipedia

Helseproblemer når du oppdaterer engelske pekere

Som en rase, Den engelske pekeren er generelt sunn; de lider av færre helseproblemer enn gjennomsnittlig rase. De begynner vanligvis å bli sårbare, jo eldre de får i motsetning til noen raser, som har en generell midtnivå av sårbarhet fra fødselen. Men det betyr ikke at du ikke bør overvåke dem eller være oppmerksom på sykdommene de er utsatt for. Ved å vite hvilke områder og sykdommer de er mer sannsynlig å kontrakt, kan du gi behandling eller ta dem til veterinæren så snart du bekymrer deg.

Levetid

I gjennomsnitt bor en engelsk pekerhund for 12 til 17 år. Dette er fordi de generelt er en sunn rase. De er ikke gigantiske i størrelse og trener mye naturlig.

Denne rasen er en stor forpliktelse delvis på grunn av deres livslengde. Men også, som de jakter hunder, De krever mye mer stimulering og trening enn en gjennomsnittlig hund. Som eier må du være forberedt på å trene og leke med dem flere ganger om dagen for å holde dem beriket. Videre kan de være aktive og boisterøse frem til alderdom, dette betyr at denne stimulansen kan være påkrevd flere ganger om dagen i over et tiår.

Hver rase kommer med sine egne helseproblemer. Her vil vi oppsummere de mest fremtredende i den engelske pekeren, slik at du kan være forberedt på å identifisere dem i noen individer du kjøper eller kuller du produserer. Husk å Skjerm alltid hundene dine Før avl fra dem, kan dette forhindre helseproblemer i valpene.

Øye sykdommer

Dessverre er engelske pekere utsatt for flere helsekomplikasjoner med øynene. De får ofte Cataracts, som er en tilstand hvor øye blir tåket i utseende og hunden får sløret syn. Dette bør overvåkes som tykkere Cataracts-objektivet blir, desto mer sannsynlig er det å føre til blindhet. Denne tilstanden er sett mer fremtredende hos eldre hunder.

De er også utsatt for å få Progressiv retinal atrofi. Det er her retina gradvis degenererer over tid. Jo mer dette skjer, desto mer vil hunden din slite med deres visjon som vil føre til blindhet. Du kan gjenkjenne dette i utgangspunktet fra dilaterte elever og en glød eller øyeshin om natten. Uten intervensjon kan en hund bli blind innen ett år etter at sykdommen har begynt. Spesifikke antioxidantvisjonskostnader kan leveres for å forhindre denne sykdommen, derfor er det avgjørende å være oppmerksom på symptomene.

Skjoldbruskkjertelsykdom

Pointers er en høy rangering hund rase i fare for skjoldbruskkjertelproblemer og sykdom. Dette kan være hvor heller deres skjoldbruskkjertelen er overproducing eller underproducerende hormoner. Det kan føre til vektøkning, depresjon og tretthet. De eksakte symptomene er avhengige av om de er rammet av hypothyroidisme, underproducerende tyroksin, eller Hyperthyroidism, overproduksjon av tyroksin.

Denne sykdommen er vanligvis behandlet, men kan sterkt påvirke hunden din hvis den er ubemerket. Vær oppmerksom på atferdsmessige og fysiske endringer i hunden din å se på dette. Hormonet thyroksin er det som øker eller reduserer hundens metabolisme. I de fleste tilfeller er dette forårsaket av problemer i Skjoldbrusk. Hypothyroidisme er mye mer vanlig hos hunder og er lettere å behandle også. Det kan påvirke organene, men er fortsatt mindre alvorlig i symptomer enn hypertyreose. Vanligvis forårsaket av kreft, kan hypertyreoidet forårsake puste- og hjerteproblemer og til og med føre til plutselig eller eventuell død uten behandling.

Allergier

I engelske pointers allergier manifesterer seg gjennom hudirritasjon. Dette kan være kløe, opphovning, flaking, og hårtap. Du vil ofte legge merke til at hunden din slikker eller gnager i området. Hvis de slikker eller gnager på områder som påvirkes når hunder har allergier, vær oppmerksom på. Områder inkluderer magen, potene og eventuelle bretter av huden deres som deres ører eller i mellom deres tær.

Allergier kan være i referanse til pollen som vil være fremtredende hver vår. Disse kan reduseres med a veterinæren foreskrevet antihistamin hver dag. Vær imidlertid oppmerksom på at det kanskje ikke er pollen og hunden din kan være irritert fra noe i hjemmet. Dette kan være alt fra parfyme til klær mykner, noe som er svært vanskelig å identifisere med antall produkter i et hjem. Antihistamin kan også være effektiv her, men hvis du er i stand til å identifisere årsaken, fjern den fra hvor den kan påvirke hunden din.

Vanlige symptomer på allergi hos hunder
Commons Symptomer på allergi hos hunder. (Diagram fra Dalton Veterinary Associates)

Hjertesykdom

En fremtredende hjertesykdom sett i den engelske pekeren er Aortisk stenose. Dette er når det er Det er en blokkering i aorta, en stor arterie som transporterer blod fra hjertet til hundens kropp. Dette betyr at deres hjerte må jobbe hardere for å presse blodet forbi blokkeringen. Dette kan føre til en rekke bekymringsfulle symptomer, inkludert puste og utøve vanskeligheter. Avhengig av alvorlighetsgraden, kan valpen din kreve kirurgi for å få blokkeringen fjernet.

Det er noen andre problemer som er funnet i engelske pekere, men ofte er disse sett i noen hunder, men du bør fortsatt være klar over dem. Tannproblemer kan påvirke dine valper, for eksempel hulrom eller feiljusterte tenner, disse kan overvåkes gjennom veterinærkontroll og hvor mye hunden din spiser. Vær også oppmerksom på fedme, Et problem som kan ha alvorlige bivirkninger på grunn av hofte- og albue dysplasia-fremtredende. Overvåk din hundens diett og sørg for å holde seg på toppen av deres treningsvaner. Reduser porsjonsstørrelse og øk øvelsen hvis de begynner å sette på overflødig vekt.

Hip og albue dysplasi

Dysplasi er hvor leddene utvikler seg ikke normalt, Dette fører til stivhet, smerte og redusert mobilitet i hunden din. Det vil også føre til eventuell leddgikt og leddbetennelse som kan føre til bein eller muskelskade og alvorlig smerte. Det er en arvelig sykdom som betyr at det kan screenes for i potensielle foreldre. Selv om denne sykdommen vanligvis foregår i eldre hunder, kan det også ses i yngre valper, så må du overvåke enkeltpersoner for ethvert tegn på smerte eller motvilje mot å bevege seg. Som den engelske pekeren er en så høy energi og aktiv hund, bør det ikke være for vanskelig å identifisere når de er ute av karakter eller mindre mobil.

Vær oppmerksom på at hunder som er overvektige, er mer sannsynlig å lide av denne tilstanden på grunn av trykket på leddene sine. Det er ingen direkte kur, men smertestillende, urte kosttilskudd og noen ganger kirurgi kan lette smerte og øke mobiliteten.

stadier av hundens hofte og albue dysplasi
De forskjellige stadiene av hip dysplasi i hunder.

Viktigheten av trening

Det er to hovedårsaker til at du må gi din engelske peker mye trening, de er utsatt for fedme og er svært høye energidunder. Deres høye energinivåer betyr at de må stimuleres regelmessig for å unngå negativ oppførsel på grunn av frustrasjon og angst. Gå hunden din to ganger om dagen, og prøv å leke med dem og lær dem triks, dette vil bruke sin energi opp og holde dem til å føle seg lykkelige. Videre betyr det at du kan minimere angst eller frustrasjonsbasert ødeleggelse og Bruk energien til å lære dem triks og god oppførsel.

Når det gjelder fedme, hold hunden din på et sunt og passende kosthold sammen med vanlig trening, og det er ingen grunn til at de skal ha overflødig vekt. Hvis de fortsatt har problemer, Det kan være et skjoldbruskproblem, og du bør ta dem til veterinærene. Til slutt kan det berike deres humør og generell mental tilstand. Å holde engelske pekere stimulert og engasjert vil holde sitt sinn arbeider. Kjedsomhet kan lett føre til angst eller depresjon, og dette kan være utrolig skadelig for hunden din. Hold dem aktive, spill med dem når de bringer deg et leketøy, og gå dem når de går røre.

Slik avler du engelske pekere

Nå for den delen har du alle ventet på, avl engelske pekere! De kan være en vanskelig rase å avle på grunn av det store antallet fødselsproblemer de har. Du må være klar over disse så alle valpene og moren kan bli lykkelig og sunn. Her er alle detaljene du trenger for avl av en engelsk peker.

Gjennomsnittlig søppelstørrelse

Engelsk poeng har et gjennomsnitt kullstørrelse Rangerer fra fem til seks valper. Imidlertid vær forberedt på at dammen din kan ha en til ti valper.

En stor valpelling vil øke noen av fordelene med avl, for eksempel antall valper du kan selge i slutten. Men det er også ulemper med dette, inkludert fødselsrisikoen til valpene dine og tispe sammen med de pågående prisene på mat og vaksinasjoner som øker også.

Birthing problemer

Den første grunnen til at den engelske pekeren har problemer med svangerskap og dystocia er på grunn av deres Liten bekken. De ble avlet for å ha denne fysiske egenskapen for smidighet og stealth under jakt, men ulempen av dette er økt Fare Under fødselen til dammen og kullet. Kvinnen kan ikke være i stand til fysisk å presse valpene ut, derfor kan valpene begynne å miste oksygen, og dette kan til og med føre til døden. Dette kan øke behovet for en C-seksjon som er en risikabel kirurgi for hundene dine og en kostbar prosedyre for deg. Den beste måten å forsøke å unngå dette på er å bruke kvinner med naturlig bredere hofter. Eller, hvis du bruker to forskjellige raser, sørg for at kvinnen er den største av de to raser.

Prissetting

Den gjennomsnittlige koster når du selger En engelsk pekeren valp er mellom $ 1000 og $ 1,250. Derfor, med det gjennomsnittlige kullet som seks, kan du vanligvis forvente å tjene penger på $ 6000 minimum. derimot Dette avhenger av faktorer rundt valpene` fødsel og genetisk linje, og du må trekke fra kostnader av mat og veterinærpleie under graviditet, fødsel og etter.

Gjennomsnittlige kostnader for hundavl er vanligvis totalt til $ 3000 årlig, derfor, avhengig av søppelstørrelsen og antall hunder du oppdretter din årlige inntekt. Videre må du ta hensyn til at de presenterte valpkostnadene er for enkeltpersoner som er registrert, har over en tre generasjons slægt og du som oppdretter, er godt annonsert.

Klientell

Overveiende, disse hundene er kjøpt av bønder, og enkeltpersoner eller familier som er interessert i jakt.

Bønder eller de med mye land er perfekte eiere for denne høye energibasen som de har rommet som trengs for hunden å fritt roam. Dette betyr at pekeren ikke vil føle seg kvitt. Videre kan bøndene trene hundene som jakt- eller pistolhunder, noe som er spesielt nyttig hvis de går i små eller spillfugler. Hunden vil holde bort rovdyr, samt ta med ekstra inntekt fra jakt.

På samme måte kan de som er interessert i jakt, kjøpe en engelsk peker som den er Den ideelle jakt- og pistolhunden. Hvis noen er lidenskapelig om jakt, vil de ha alle verktøyene som er tilgjengelige for å være til nytte for dem, en pistolhund er en av de beste. Videre får disse eierne en livslang følgesvenn, så vel som noen som interessert i deres lidenskap som dem. Til slutt, på grunn av rasenes lojalitet og rolige natur, er de fantastiske familiehunder. Perfekt for et par med barn på jakt etter en ny beste venn.

Engelsk Pointer Clientele
Bønder er vanligvis den mest interessert i å kjøpe en velutdannet engelsk peker valp.

Engelsk Pointer Dogs - FAQs

Vi har forklart rasen, fortalte deg fordelene og ulemper med avl engelske pekere, men du kan fortsatt ha noen spørsmål igjen. La oss svare dem nå gjennom de fire mest søkte spørsmålene om engelske pekere.

Er engelsk peker hunder aggressive?

Engelsk pekere er ikke en aggressiv rase. De er vennlige, nysgjerrige og boisterous individer. Denne misforståelsen kommer fra deres høye bark og reservasjoner når de møter fremmede. Men når de føler seg komfortable og trygge, er denne rasen myk og søt.

Er engelske pointers hypoallergenic?

Engelsk pekere er ikke hypoallergen. Men de kaster ikke mye og har en veldig tynn frakk som er gunstig for de følsomme for hundhåret. Denne rasen vil kreve litt grooming, men ikke ofte på grunn av hvor kort deres pels er, og det faktum at det ikke er tett pakket.

Er pekere lett å trene?

Pointers er ikke en lett rase å trene. Som vi har nevnt, er de ivrige etter å behage og elske stimulering. Men dette motvirkes av deres korte oppmerksomhetsspenning og boisterøs energi, som kan forstyrre trening. Det vil ta tid å trene dem, så vær sikker på at du har tålmodighet og treningstid, legg til side regelmessig. Dette er ekstremt viktig å gjøre for å kontrollere deres spenning og administrere deres mulige destruktive oppførsel.

I hvilken alder er en peker som vokser?

Da denne rasen er moden til stor størrelse, tar det en lengre periode for dem å nå full modenhet. I gjennomsnitt vil en engelsk peker nå full modenhet på to år gammel. På grunn av dette, vær forberedt på en tenåringsinnstilt hund i en lengre periode enn de fleste!

Forhåpentligvis har vi besvart alle dine engelske pekerspørsmål og gitt deg den kunnskapen du må bestemme om å avle dem er riktig for deg. Dette er en fantastisk rase med en strålende historie som kanskje du vil begynne å legge til.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan avle engelske pekere - historie, helse, avl tips & faq