Prebiotika for hunder: 6 ting du må vite

Til tider føles det umulig å beholde oppdatert med alle de tingene vi kan eller til og med må gjøre for å sikre helsen til våre hunder. Med disse & # 8220; å gjøre lister og # 8221; blir lengre, ting blir veldig forvirrende virkelig raskt. De fleste hundeeiere har hørt om probiotika og fordelene de gir for våre kjæledyr, men hva med PreBiotics? Her er hva du bør vite om prebiotika for hunder.

Probiotika vs prebiotika for hunder

Prebiotika for hunderDet første spørsmålet som forlater hundeeiere som riper på hodet, er forskjellen mellom probiotika og prebiotika.

Allmennheten har lenge forstått probiotiske kosttilskudd som å gi fordelaktige bakterier som forbedrer hundens helse på flere måter. Dette har vært vitenskapelig (studere, studere, studerestudere) bekreftet og kosttilskuddene nå anbefales ofte av veterinærer.

Prebiotika for hunder er mye mindre kjent, og likheten av begrepet (den ene brevforskjellen) hjelper ikke saken heller. Her er forskjellen i kort tid.

  • Probiotika - levende mikroorganismer; Det er bakterier, den gode / fordelaktige.
  • Prebiotika - fiber (karbohydrat) som feeds de gode bakteriene i tarmen.

I hovedsak presenterer probiotika gode bakterier i hundens tarm, og prebiotics fungerer som en gjødsel for de gode bakteriene som allerede er der. Som du kan se, er de to nært beslektet, men er separate ting og har helt forskjellige formål.

På grunn av hva de er (fiber) og hvor lett det er å inkludere dem i kostholdet, ble prebiotika faktisk brukt i kjæledyrmat i flere tiår, enten med vilje eller ikke. Probiotics, på den annen side, er ikke så lett å inkludere i kostholdet, for det meste fordi det er levende bakterier, og det trenger kalde temperaturer for å overleve. Faktisk, mens noen kjæledyrmatetiketter hevder å inneholde probiotika i dem, er det usannsynlig at de har noen effekt (studere).

En kort på probiotika

Probiotika for hunderFor bedre å forstå prebiotika for hunder og deres effekt, må vi først forstå probiotika og deres bruk. Lagring er avgjørende - mens det er probiotika som ikke trenger å være kjølt, viser bevisene svært lav styrke av disse kosttilskuddene. Dette betyr at alle effektive probiotika må inneholde levende bakterier (som Bacillus Coagulans, Biffidus spp. Acidophilus og andre) som må kjøles ned.

Riktig vedlikehold av hundens mikrobiota er avgjørende (studere). Studier viser at probiotika som følge av å forbedre GUT-floraen øker immunforsvaret i fordøyelseskanalen og kroppen, og hjelper hunden til å kjempe mot sykdommer, styrke immunforsvaret og beskytte ham mot en rekke farlige virus som E.coli og mer. De kan også hjelpe hunden din til å komme over mange fordøyelsesproblemer, bouts av diaré, kolitt / IBD og så videre.

For probiotika å få effekt, må de gis i form av et supplement. Hundemat med probiotika vil ikke ha noen effekt. Det er flere grunner til at: (a) Et stort antall bakterier er pålagt å ha en effekt, og konsentrasjon av bakterier i hundemat er ikke i nærheten av det minste beløpet som trengs; (b) levende kulturer må være i live for å få noen effekt, noe som betyr at de alltid må kjøles på - varme romtemperaturer vil drepe bakteriene, noe som gjør at probiotisk supplement ubrukelig.

Med dette ut av veien kan vi nå undersøke prebiotika for hunder og hvordan de kan være til nytte for hunden din, hvorfor skal du eller ikke gi dem, og hvordan de kan administreres for den mest effektiviteten.

Les også: 7 veterinær anbefalte kosttilskudd for hunder

Prebiotika for hunder
6 ting du må vite

Prebiotika for hunder - 6 ting du må vite

1. Prebiotika er ikke fordøyelig

Prebiotika er fiber, noe som betyr at det er forskjellige typer ikke-fordøyelige matredienser som nærer de probiotiske bakteriene som finnes naturlig i hundens tarm og tarm, eller lagt til via probiotiske kosttilskudd, som diskutert ovenfor.

Prebiotika, enten gitt gjennom mat eller kosttilskudd, hold de gode probiotiske bakteriene aktive og selektivt stimulerer veksten og aktiviteten til en rekke bakterier i hundens kolon og forbedrer kjæledyrets generelle helse på mange måter (Meta-Review Study).

Maten ingrediensene reiser ufordøyd til tykktarmen hvor de gjærer og konverteres til Kortkjede fettsyrer (SCFAS). Disse SCFAS hemmer veksten av skadelige bakterier og fremmer og støtter sunn fordøyelsesflora hos hunder. Det virker også som en energikilde for kolonceller og bevare elektrolytten og væskebalansen som gjør at hundens tarm skal fungere skikkelig.

2. Prebiotika finnes i hundemat

Fordi prebiotika bare er en type fiber (karbohydrat), er de allerede inkludert i hundemat og andre matkilder som er kjent for å inneholde løselig fiber, som belgfrukter, hele korn, frukt og grønnsaker. Beetemasse er et annet kjent prebiotisk (vanligvis brukt i hundemat), men omsorg bør tas som noen hunder ikke behandler bete masse godt. Dette kan forårsake oppblåsthet, kvalme og flatulens. Rå hvitløk (giftig for hunder i store mengder) og løvetann greener er gode kilder til prebiotika.

I motsetning til probiotika, som ifølge nevnte studier, har lite nok til ingen effekt når det er inkludert i hundemat, kan prebiotika for hunder ha nøyaktig samme positive effekt om de er gitt gjennom kjæledyrmat, hjemmelaget mat eller i form av prebiotisk supplement. Det eneste som betyr noe, er mengden prebiotika gitt.

Studier viser at hunder matet prebiotika regelmessig er mindre sannsynlig å få diaré forårsaket av overvekst av dårlige bakterier (studere). Når de blir matet til kvinner under graviditet og amming, vil prebiotika gi økt immunbeskyttelse til valpene gjennom kolostrumet og melk, og i sin tur vil valpene ha et forbedret svar på vaksiner.

For hunder med immunundertrykkelse eller fordøyelsessykdommer, og for alle hunder på et forfølgelsesløp, er prebiotika definitivt av ekstra verdi.

3. Prebiotika og probiotika går sammen

Det er viktig å merke seg at probiotika og prebiotika for hunder danner et perfekt par når det gjelder å forbedre hundens fordøyelsessystem og generelle helse. Dette symbiotiske forholdet betyr at de to jobber sammen så nært som de muligens kan mens de sprer seg og fôrer de gode bakteriene i hundens tarm. Ofte er det bra å gi både å opprettholde hundens riktige fordøyelsessystem når du tror at poochen din trenger dem.

Når det er sagt, dette er ikke en vanskelig regel, og noen ganger er det bedre å hoppe over prebiotika og holde seg bare med probiotika, og jeg snakker om dette mer nedenfor.

4. Prebiotika overlever bedre

Hvor probiotika er skjøre og lett ødelagt i hundens tarm, er prebiotika mye sterkere fordi de egentlig ikke er levende organismer med et sett med krav til å overleve. Parring de to kan gi en bedre sjanse for probiotika å overleve og faktisk ha noen positiv effekt på hundens mikrobiota.

En hunds fordøyelseskanal er ansvarlig for ca 70 prosent av immunforsvaret. Dette er grunnen til at mange veterinærer ofte anbefaler å bruke både probiotika og prebiotika for hunder for å sikre maksimal fordel.

5. Paring prebiotika kan være vanskelig

En av downsides av probiotisk tilskudd med prebiotika for hunder er at hver kjæledyrs fordøyelseskanal er helt unik, og det er et delikat og finbalansert miljø. Dette betyr at vi ikke kan være 100% sikker på hvilket probiotisk, etterfulgt av prebiotisk som gjødsel, å supplere med for å få den ønskede effekten. Det er hundrevis av forskjellige arter av bakterier i hundens tarm.

Det er også godt å huske at varmen og magesyren kan drepe probiotika, noe som gjør dem ineffektive selv før de fordøyes (studere). Når probiotikken faktisk gjør det i hundens tarm, kan mikroorganismene ikke effektivt produsere i lange perioder. Dette betyr at hvis hunden din har en kronisk tilstand, er det mulig at probiotisk tilskudd vil være nødvendig på lang sikt for å høste de maksimale fordelene.

Grunnen til at jeg nevner dette er fordi mens det er mye ros for å gi probiotika og parre dem med prebiotika for hunder, må vi fortsatt være litt skeptiske til bedre bevis dukker opp. De er ikke et kur-alt supplement, og det er også risiko for å overfeedere hunden din om probiotika og prebiotiske kosttilskudd. Det er best å konsultere en veterinær som tett følger vitenskapelig bevis på dette emnet.

6. Prebiotika er ikke alltid gunstige

Basert på en meta-gjennomgangsstudie hvor bevis for bruk av prebiotika for hunder ble undersøkt, er det klart at vi fortsatt ikke forstår bruken av dette tillegget i kjæledyr godt nok (studere). Men mens vi ser noen fordeler, er det også grunner når prebiotika for hunder bør unngås.

Spesielt kan prebiotika være en dårlig ide for hunder med gastrisk intestinale problemer. Dette kan være forvirrende fordi probiotika har blitt vist i studier for å forbedre denne tilstanden, men i teorien er det mulig at prebiotika kan forverre visse GI-relaterte forhold.

Vets sier at mange kjæledyr i dag har forhold som IBD, IBS, Leaky Gut, Liten tarmbakteriell overgrowth (SIBO) og andre problemer. Det gode bakterier forholdet i deres tarm er ikke i en & # 8220; positiv & # 8221; tilstand, og det siste du vil gjøre er å mate patogene bakterier med prebiotika, siden det ville gjøre tilstanden verre.

Prebiotika er teknisk fiber fordi de ikke er fordøyelige, men de kan også klassifiseres som karbohydrat eller en type komplekse sukkerarter. Dr Karen Becker forklarer dette bedre:

"Siden prebiotika er sukker og sukkerfôr gjær og andre opportunistiske patogener i tynntarmen, kan kjæledyr med yeasty guts få mye sykere fra å innta prebiotika.& # 8221;

Dette er basert på teori, og vi har ikke sett bevis som viser en eller annen måte, men det ville være fornuftig.

Min hund vil ikke spise prebiotiske rike matvarer & # 8230;

Prebiotiske rike matvarer til hunderPrebiotiske rike matvarer som er høye i fiber, kan ikke være hver poochs favorittmatbit. Ikke bare gjør mange hunder disse matene unappetizing, de er også vanskelig å komme forbi i den gjennomsnittlige matbutikken. De som er heldige nok til å lett finne den, og deres hunder liker å spise det, beløpet som trengs for å tilfredsstille de daglige kravene, er vanligvis for høye, noe som betyr at hunden din må spise fjell og fjell med sønnmasse, for å få helsen Fordeler med prebiotika.

Ett helt naturlig plantebasert prebiotisk tillegg kan gjøre livet ditt enklere.

Det er flere merker av prebiotiske kosttilskudd for hunder, og det er best at du konsulterer en veterinær og leser kundeanmeldelser for å se hva som passer til din pooch og hvilke som inneholder den høyeste mengden prebiotika uten unødvendige fyllstoffer.

VetRiscience er et populært hund probiotisk supplement som inneholder prebiotics også, og er godt vurdert av andre kjæledyr eiere. Den har både frukto-oligosakkarider (prebiotisk) og inulin (løselig kostfiber), og er en kaloritet, enkel måte å legge til passende beløp på hundens diett.

Fructo-oligosakkarider fungerer fordi kjæledyrets kropp ikke kan fordøye dem. De reiser ned fordøyelsessystemet ufordøyd til de blir gjæret i tykktarmen og handler for selektivt å øke forholdet mellom gode bakterier for dårlige bakterier. Molekylene som produseres av gjæringsprosessen, skaper et miljø som er veldig sunt for gode bakterier.

Generelt, først sørg for at hunden din virkelig trenger supplementet, enten probiotika alene, eller parret med prebiotika. Å gjøre din egen på grunn av dilligence på prebiotika for hunder, og deretter konsulent med en veterinær er det beste handlingsforløpet. Ikke kjøp noen kosttilskudd med mindre du er helt sikker på at poochen din kan dra nytte av dem.

Les neste: Hva er de beste probiotika for hunder og gjør våre kjæledyr trenger dem?

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Prebiotika for hunder: 6 ting du må vite