Vanlige grunner hundene løper bort fra hjemmet

Vanlige grunner Hundene løper bort fra hjemmet

Å ha en hund som liker å løpe bort fra hjemmet, kan være frustrerende for eiere som du aldri vet hva som kan skje med ditt kjære kjæledyr hvis du ikke er rundt for å sikre at han eller hun ikke kommer i trøbbel. Selvfølgelig kan du være ekstra forsiktig når du forlater huset for å sikre at hunden din ikke bolt forbi deg i gaten, og ja et større gjerde kan gjøre trikset, men i de fleste tilfeller er hunder som rømningsartister og vil finne en måte å gå ut og utforske uansett hva du gjør for å prøve å stoppe dem.

Hvis du har en hund som har en tendens til å streife, betyr det ikke nødvendigvis at de ikke elsker deg eller liker å tilbringe tid med deg, det kan bare være et spørsmål om kjedsomhet eller det faktum at de leter etter en kompis. I denne artikkelen skal vi se på de vanligste grunnene som hundene løper bort fra hjemmet, og hvordan vi kan stoppe dem ved å forstå hva det er som gjør at de vil gå på en walkabout.

Kjør bort hunden

Hvorfor hundene løper hjemmefra

Mens forskjellige raser av hunder oppfører seg på forskjellige måter, deler de alle lignende egenskaper som kan få dem til å løpe bort. For noen kan det bare være en vanlig ting eller et faktum at de liker å gå av og utforske, mens for andre kan det være en slags utløser som setter dem av.

Har hunden din gråt eller hyl når du forlater huset eller har ulykker, selv om han eller hun er utdannet? Kommer du hjem og finner at huset har blitt søppel? I så fall kan kjæledyret ditt lide separasjonsangst. Hvis dette er tilfelle, er kjæledyret ditt mest sannsynlig å løpe bort så snart du forlater huset, men den gode nyheten er at de også sannsynligvis vil holde fast i hjemmet.

Hvis din hunden kjeder seg eller igjen alene i lange perioder kan det bli frustrert og gå på jakt etter eventyr. Har din nabo en hund eller barn som liker å leke med hunden din? I så fall kan kjæledyret ditt bare være på utkikk etter noen å leke med.

En stor utløser som står for 1 av 5 tapt hunder, er høy støy som tordenvær eller fyrverkeri. Hundene er redd for støyen og løper på jakt etter et sted å skjule.

Hunder blir seksuelt modne på rundt seks måneder, og med mindre de har blitt nødt, vil det gå av på jakt etter en kompis. Dette må finne en annen hund å kompisere med er så sterk at det kan være nesten umulig å holde hunden hjemme, uansett hvilke forholdsregler du tar.

Relatert innlegg: Beroligende kosttilskudd for hunder

Grunner en hund går bort fra hjemmet

  • Separasjonsangst.
  • Frustrasjon eller kjedsomhet.
  • Tordenvær, fyrverkeri eller høye lyder.
  • Sex Drive.

Nå vet vi hva som kan føre til at en hund løper bort fra hjemmet, la oss se på måter å unngå å hindre det i gang. I tilfelle av separasjonsangst, avhenger det av hvor alvorlig det er. Hvis problemet er bare et mildt tilfelle av engstelse, gi hunden din en godbit eller peanøttsmør i en Gummi Kong, Dette vil ta seg av det faktum at du forlater huset og har den ekstra bonusen til å holde dem okkupert for en stund. Hvis separasjonsangst er av en mer alvorlig natur, må du kanskje prøve å konkludere hunden din. Å begynne med å sette på skoene dine og hente nøklene dine, men ikke forlat huset med en gang. Gjør dette igjen og igjen gradvis redusert tiden før du forlater huset til kjæledyret ditt blir vant til dette og er ikke lenger stresset. En annen løsning ansetter en trener for å hjelpe hunden din til å komme over frykten for å bli skilt fra deg.

Å bekjempe torden, fyrverkeri og høye lyder, hold kjæledyret ditt inne i huset med vinduene lukket og så langt unna støyen som mulig. Mange hunder vil instinktivt se ut til å krype under en seng for å føle seg trygge bort fra støyen. Å ta kjæledyret ditt med deg i en vinduløs kjeller kan hjelpe, men å ikke svinge på en vifte eller noe som gjør en lyd som hunden din er vant til å høre. Hvis dette ikke hjelper, spør veterinæren om anti-angsttilskudd, er den typen ofte foreskrevet når du må sette hunden din på et fly.

Hvis problemet er forårsaket av hunden din, ser på kompis, få ham eller henne fast så tidlig som mulig for å stoppe problemet i sporene. De fleste veterinærer anbefaler at hunden din er nødt på rundt seks måneder.

Relatert innlegg: Hunden trygt peanøttsmør

Måter du kan stoppe hunden din fra å løpe hjemmefra

  • Forlater gradvis huset eller gi hunden din en godbit i et leketøy.
  • Lukk vinduene og slå på en vifte for å dempe utendørsstøy.
  • Ha hunden din neutered så snart som mulig.

Relatert innlegg: Hund leker og Hunden behandler

Topp tips for å holde hunden din trygg

Pass på at din hunden har blitt microchipped og at han eller hun bærer en krage som har en ID-tag med sitt navn og telefonnummeret ditt på det. Ikke la utenfor dørene åpne og vær sikker på å sjekke at det blir stengt riktig etter at en besøkende eller reparatør kommer til huset. Aldri la hunden din av båndet når du er ute etter en tur. Mange hunder vil ta av løp hvis de ser en kanin eller en ekorn, og hvis du jager etter at de kanskje tror du spiller et spill.

hunden går bort fra hjemmet

Relatert innlegg: Beste Dog Collarsog Hund ID-koder

Måter å holde hunden din trygg på

  • Ha hunden din chipped.
  • Sjekk dører og porter.
  • Alltid Hold hunden din på snor.

Som gode kjæledyr eiere, vil vi alle sikre at våre dyr er ivaretatt og trygt. Instinkt kan vel brenne en hunds ønske om å løpe hjemmefra, men ved å følge rådene ovenfor, kan vi bidra til å forhindre at dette skjer, og forhåpentligvis må aldri gå på jakt etter vårt manglende kjæledyr.

Kilder:

  1. Amy blomster, DVM, Hvorfor liker hunden min å løpe bort?, WebMD
  2. Adam Holmes, 3 trinn for å hindre at hunden løper bort, Michelson fant dyr
  3. Linda Fiorella, Hvorfor prøver hunden min å løpe bort?, Vetstreet
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Vanlige grunner hundene løper bort fra hjemmet