Hvorfor spiser hunder poop og hvordan å stoppe det

Hvorfor spiser hunder poop - hvordan å stoppe det

Hvis du er en hund eier, er sannsynligheten at du har sett hunden din spiser poop på et tidspunkt fordi det som ekkelt som det kan virke for oss, mange hunder som å spise poop - og det trenger ikke engang å være deres egen! Hunder vil spise andre hunder poop, ku pats, hest gjødsel, katt poop og fox poop. Det tekniske begrepet for å spise poop er coprophagia, og det kan være mange grunner til at hunden din kan hengi seg til denne oppførselen som vi vil diskutere i denne artikkelen. Å spise poop kan være dårlig for hundens helse (og ubehagelig og pinlig for deg!) Så bør motløses og i denne artikkelen, vil vi også se på måter du kan prøve å forhindre det.

Hvorfor hunder spiser deres poop

Grunnen til at hunder spiser poop har vært et tema for debatt i mange år, og ingen er ennå å komme opp med et definitivt svar, fordi hunder faktisk spiser poop av flere grunner. Det kan tyde på et problem med kostholdet, en medisinsk tilstand eller et atferdsmessig problem.

Kosthold

Den innenlandske hundens ville forfedre bodde på en diett som inneholdt mer animalske protein og mindre karbohydrater og planteproteiner enn dagens Moderne hundemat, og deres fordøyelsessystemer ville ha inneholdt en bestemt blanding av enzymer for å håndtere denne dietten. Det er noen bevis for å foreslå at våre hundekammerater ` fordøyelsessystemer er fortsatt bedre rustet til å håndtere deres forfedres diett enn den behandlede hundematen vi vanligvis spiser i dag. Noen dyr ernæringseksperter tror at hunder spiser poop for å fylle opp noen av enzymer som bryter ned karbohydrater, og hjelper dem med å fordøye maten vi fôrer dem. Det er også antatt at noen hunder spiser poop fordi de mangler visse næringsstoffer i kostholdet deres. Mangel på vitamin B er ofte sagt å være en årsak til coprophagia.

Medisinsk tilstand

Det er mange medisinske forhold som antas å forårsake en hund å spise poop, og hvis hunden din plutselig begynner å spise poop mer enn normalt, er det viktig å få dem sjekket av veterinæren din. Her vil vi ta en titt på noen av de vanligste medisinske årsakene.

Enzymmangel

Noen medisinske forhold kan resultere i en enzymmangel. Enzymer bryter ned næringsstoffene i hundens mat, så hvis hunden din mangler enzymer, vil de ikke kunne absorbere alle næringsstoffene de trenger fra maten deres. Poop hunden din utskiller inneholder ufordøyd næringsstoffer som enzymmangelet blir så fristet til å spise for å fylle opp det fordøyelsessystemet. Dette skaper en syklus som fortsetter til årsaken til enzymmangelet er identifisert og løst.

Parasitter

Interne parasitter kan absorbere næringsstoffene som hunden din trenger fra maten, noe som fører til en næringsmangel, som hunden din prøver å rette ved å spise næringsstoffet fylt poop.

hunden spiser sin egen poop

Økt appetitt

Noen medisinske forhold som diabetes kan føre til at hunden din er ekstremt sulten, og de kan spise poop for å tilfredsstille deres sult. Noen medisiner, som steroider, kan også øke hundens appetitt.

Atferdsproblemer

Poop Eating begynner ofte som en naturlig oppførsel og blir så en vane. Det er mange naturlige atferd som kan føre til at hunden din spiser poop.

  • En mor med valper vil instinktivt spise poop for å holde henne ren og redusere noen duft som kan tiltrekke seg rovdyr.
  • I flere hundes husholdninger vil underdanige hunder noen ganger spise poop av de mer dominerende hundene.
  • Understreke, angst eller kjedsomhet kan alle få en hund til å spise poop.
  • Hvis hunden din føler at det har vært en endring i mengden oppmerksomhet du har betalt dem, kan de begynne å spise poop for en reaksjon - selv en negativ reaksjon er bedre enn ingenting.
  • Hunder er raske elever og liker ikke å bli straffet. Hvis hunden din har blitt straffet for å ha en ulykke i hjemmet, kan de prøve å "kaste bort beviset" neste gang.
  • Hunder liker å kopiere. Hvis hunden din ser på deg som du rydder opp etter dem, kan de prøve å kopiere deg og plukke opp etter seg selv. De kan også lære atferden fra å se på andre hunder spiser poop.

Hvordan kan vi stoppe det?

Hunder er naturligvis scavengers, og hundens vilde forfedre blir ofte matet på avfallet av andre dyr. Poop Eating kan bare komme naturlig! Det er imidlertid ganske ubehagelig for oss å se, og det kan forårsake helseproblemer, så det er best å prøve å forhindre det hvis vi kan og her er noen tips.

  • Hold huset og hagen ren og rydde opp noe poo før du lar hunden din i hagen din
  • Hvis du også har en katt, hold søppelboksen ryddig, og ideelt ute av hundens rekkevidde
  • Plukke opp hundens poop med en gang
  • Lær hunden din for å "la den være"
  • Sjekk for poop på turer og prøv å se det før hunden din. God tilbakekallingstrening sikrer at du kan ringe hunden din tilbake til deg før de er fristet av poopen
  • Ikke reagere hvis hunden din spiser poop eller er omtrent til - dette kan gjøre hunden din mer spent og forsterke den uønskede oppførselen
  • Unngå straff, spesielt under housetraining, da de kan forsøke å "ødelegge beviset". Aldri "gni hundens nese i det".
  • Sørg for at din Hunden mottar nok oppmerksomhet og føler ikke forsømt eller kjedelig
  • Sørg for at hunden din er matet riktig mengde god kvalitet, komplett hundemat på Vanlige måltider
  • Sørg for at hunden din regelmessig behandles med en godkvalitets anti-parasittbehandling

Relatert innlegg: Beste Dog Pooper Scoopers

Sammendrag

Selv om pinlig og mage churning for oss, er poop å spise for hunder ikke uvanlig. Den beste måten å hindre det på er å fjerne muligheten for at hunden din skal gjøre det og sørge for at det ikke blir en vane. I noen tilfeller kan Poop Eating indikere et underliggende medisinsk problem, så hvis det begynner plutselig, eller hvis hunden din viser andre tegn på å være uvel, bør du få ham sjekket ut av veterinæren din.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvorfor spiser hunder poop og hvordan å stoppe det