Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød

Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød

Har du noen gang vedtatt en redningshund? Hvis du ikke har det, går du glipp av! Vedta en hund, enhver hund, er spennende og deg danner en binding med hundens følgesvenn veldig raskt. Vedta en redningshund er så mye bedre enn det. Du gir ikke bare et hjem til en wiggly glad valp som har andre alternativer; Du gir et hjem til en hund uten andre alternativer.

Den magiske av det som ikke kan skrives i ord. Helen Wirt fant det ut nesten 20 år. I 1997 mistet hun sin far og gikk gjennom en ødeleggende skilsmisse fra mannen sin. Men det året ble hun også gitt Baldwin, en blandet rasehund som trenger et kjærlig hjem.

I SLEKT: Fordeler og ulemper med neutering eller spaying hunden din

Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød

Baldwin ga vintert det samme som redde hunder har gitt sine adoptiveiere - en overveldende følelse av kjærlighet og hengivenhet. Hun har jaget den følelsen i nesten to tiår nå; gi opp sin tidligere livsstil for å redde hundrevis av hunder i nød.

Wirt kaller henne hjem, ligger i San Ramon, Costa Rica, "Doggland", og hun har mer enn noen få furry venner. For tiden er det mer enn 240 hunder bosatt på Doggand. Selvfølgelig kan hun ikke en tendens til alle de hundene selv. Personale og frivillige Hjelp Wirt Pass på at hver hund i hennes omsorg har medisinske eksamener, er vaksinert, matet, spayed eller neutered og underholdt.

Doggand er for det meste finansiert av Wirts egne besparelser som hun har samlet gjennom hele sitt liv. Opprinnelig fra Østerrike, Wirt jobbet for den østerrikske regjeringen i årevis, og startet deretter sitt eget skattemessige konsulentfirma. I 1991 flyttet hun til Costa Rica, og siden 1997 har brukt mesteparten av pengene sine på hunder i nød.

"Jeg kunne leve et rolig og også veldig behagelig liv, hvis jeg måtte bare ta vare på meg, men jeg vet ikke hvordan jeg ville leve heldigere."- Helene Wirt

Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød

Noen av hundene blir vedtatt av familier som leter etter en hundesammensetning, men Wirt sier at hun bare tillater dem Gå til adopters som vil gi hunden et bedre liv enn det de har på doggand. Som du kan forestille deg, er det ikke så mange hunder som blir vedtatt.

Backyard avl er en epidemi i Costa Rica. Så er bias mot mutts og stray hunder. Wirt sier at mange mennesker ulovlig raser hunder for å supplere sin inntekt, slik at de ikke trenger å jobbe utenfor hjemmet. Selv om det kan være verre i Costa Rica enn i andre deler av verden, er uansvarlig hundavl et problem overalt.

Uansvarlige oppdrettere forstår ikke genetikken til avl, og hvis de gjør de bare bryr seg ikke. Genetiske sykdommer og arvelige forhold kan sendes ned til valper fra begge foreldre. Noen ganger er disse helseproblemene ikke merkbare til voksen alder.

I SLEKT: Kostnad for å eie en hund: Hva som alle potensielle kjæledyr foreldre burde vite

Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød

Intetanende potensielle kjæledyr foreldre kjøper en valp og ikke skjønner før det er for sent at oppdretteren var uansvarlig og avlet hunder med Dårlig genetikk. Uansvarlige oppdrettere ikke bekymre deg for hjemmene som deres valper kommer til heller. Så lenge personen betaler for hunden, bryr de seg ikke hvor pappen ender opp.

Noen ganger ender disse valpene med dyr misbrukere, i boliger som ikke gir riktig omsorg for hunden, og noen ganger kan de til og med ende opp med å være involvert i hundekampringer. Så viktig som det er for et potensielt kjæledyrforeldre for skjermoppdrettere, er det like viktig for oppdrettere å skjerme folket som vedtar sine valper.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kvinne ofrer alt for å redde hundrevis av hunder i nød