Ibizan hound: dog breed profile

To Ibizan Hounds i Woods

Ibizan-eller Beezer, som de noen ganger kalles-er en svelte tårn. Disse elegante hjørnetenner har lange lemmer og supersized ører, og de kan krysse nesten alle terreng med overlegen hastighet.

Betraktet en av de eldste purebred hunderaser, er Ibizan Hound en sjelden skatt fra Balearene i nærheten av Spania. Mens relativt sjeldne, har disse hjørnetenene en rik historie sammenflettet med fønikiske handelsmenn og en slående likhet med hundene som er avbildet i gammel egyptisk kunst.

Mens disse hundene er flammende raskt ute, er de søte og jevnt tempererte i hjemmet. Ibizan Hound gjør en fantastisk aktiv hjørnetann følgesvenn, men er også en mye elsket familiehund.

Raseoversikt

Gruppe: Hound Group

Høyde: 23 til 28 tommer (menn) - 22 til 26 tommer (kvinner)

Vekt: 50 pounds

Frakk: Kort grovt hår som kan være jevnt eller wiry

Frakkfarge: Solid rød, solid hvit eller hvite og røde mønstre

Forventet levealder: 12 til 14 år

Kjennetegn på Ibizan Hound

KjærlighetsnivåHøy
VennlighetMedium
BarnevennligHøy
KjeledyrvennligMedium
Trening behovHøy
LekenhetHøy
EnerginivåHøy
TrenbarhetHøy
IntelligensMedium
Tendens til å bjeffeLav
Mengde sheddingLav

Historien om Ibizan Hound

Ibizan Hound hagler fra Balearene. Ibiza er den mest kjente av disse Middelhavet kartpunkter like ved Spania-kysten og ansvarlig for å låne sitt navn til Agile Sighthround som har kalt området hjem i tusenvis av år.

Historien har det som forerunner av denne rasen var egyptiske hunder brakt av fønikiske handelsmenn til området 3000 år siden. Hounds var en hjelp til lokalbefolkningen, som fant deres syn og fart å være mest nyttig i jaktkaniner og harer på øyene. Med lange ben og supersoniske ører, kan disse hundene Finn og forfølge byttedyr med hjortlignende smidighet.

Hundene ble avgjørende for livet i Balearene, med mange som stoler på dem for å fange sitt neste måltid. Som de ble oppdrettet og oppvokst i hjemlandenees hjem, kjenner den distinkte rasen i dag som Ibizan Hound ble utviklet.

Beezers, som de er kjent av mange entusiaster i rasen i dag, forblir en relativt isolert gruppe hjørnetenner til 1956. I det året, oberst og fru. Consuelo Seoane importerte det første avlsparet Ibizan Hounds til Rhode Island. Et søppel snart fulgte, og med den senere tillegget av ekstra avlsmateriell, var rasen godt på vei til utviklingen i USA.

Det var ikke før 1979 at Ibizan Hound fikk offisiell rasen anerkjennelse med AKC. Siden da har disse hundene graced showet ringen med sin flytende trav og demonstrert sin utrolige hastighet på lokket. Til tross for deres slående utseende og behagelig personlighet, forblir Ibizan Hound relativt sjeldne - det er 155. ut av AKCs 193 anerkjente raser.

Ibizan Hound Care

Hvis du forstår naturen og behovene til Ibizan Hound, vil du bli belønnet med en jevnt herdet og elskelig hjørnetann. Beezers er flotte familiens hunder, og de er notert for deres rolige natur - så lenge de har god mulighet til å strekke de lange bena.

Ibizan Hound vil ha nytte av minst et par lang turer om dagen. De er også flotte jogging eller løpende følgesvenner. Bare husk at som trevinduser de har blitt oppdrettet for å søke ut og spore små spill - så de har en høy prey-stasjon. Som et resultat, bør du ikke la din Ibizan-bånd i unenclosed områder. De vil se en kanin eller ekorn lenge før deg og kan enkelt møte problemer som de er enkeltfokus og instinkter driver dem i en høyhastighets jakten.

Med rikelig med trening er Ibizan ganske innhold og rolig innendørs. Disse hundene har til og med blitt kalt sofa poteter, bare ikke la begrepet lure deg til å tenke at en uformell tur rundt blokken vil tilfredsstille deres treningsbehov.

Rasen er spesielt notert for deres jevnt tempererte personlighet, og de kan gjøre det bra med barn. Men se dem tett med andre små husdyr - siden de er tilbøyelige til å jage mindre dyr. De bør være godt sosialisert med mange mennesker fra en tidlig alder for å kompensere for rasenes tendens til å være avviklet med fremmede. Det er også verdt å merke seg at denne lojale hunden noen ganger blir notert for å være spesielt følsom for stress eller angst av deres menneskelige følgesvenner. Så Ibizans er en best kamp for et relativt rolig, stressfritt miljø.

Vanlige helseproblemer

Helseproblemer er ikke en stor bekymring for Ibizan Hound, men som nesten enhver hundeslag er det noen forhold å være klar over. National Breed Club anbefaler følgende helsetester: hip evaluering, Baer testing (for hørsel), skjoldbrusk testing og oftalmolog testing.

Andre vanlige helsemessige forhold som noen ganger påvirker Ibizan Hounds inkluderer:

Diett og ernæring

Som enhver hundeslag, vil Ibizan Hound dra nytte av et sunt, kvalitetsfôrprogram. Vanligvis vil du ønske å mate hunden din to måltider om dagen med en proteinrik formel. Ibizans reagerer godt på positiv forsterkning i trening og setter pris på godbiter - bare vær sikker på ikke å overfeed.

Det er verdt å merke seg at det utrolige hoppet som disse hundene har, blir ofte brukt til å snag mat igjen på tellere eller bord. Vær oppmerksom på at Ibizan er en mester på å nå mat selv på høye steder og

10 beste hunderaser for løpere
Fordeler
  • Rolig og jevnt temperert

  • Flotte løpende følgesvenner

  • Lett å groom-lav shedding

Ulemper
  • High Prey Drive

  • Kan være avviklet med fremmede

  • Kan jage andre mindre kjæledyr

Hvor å adoptere eller kjøpe en Ibizan Hound

Ibizan Hound oppdrettere i USA er relativt få og langt mellom. National Breed Club og AKC kan være et godt sted å starte søket etter en anerkjent oppdretter, men vet at du kan finne deg selv på en venteliste til et søppel blir tilgjengelig. Mens disse unike trevinene ikke ofte oppdages i husly, er det verdt å holde øye med regionale og nasjonale redder i tilfelle en hund som er en kamp for deg, blir tilgjengelig.

Disse rasenklubber og foreninger kan være et godt utgangspunkt:

Flere hunderaser og videre forskning

Ibizan Hound er en unik hundeavlen som vil slå hodet og la deg puste med sin fart og smidighet. I det rette miljøet trives disse spanske jakthundene og er fantastiske kjæledyr. Bare vær sikker på å gjøre leksene dine for å forstå hvordan en Ibizan Hound vil passe inn i familien din og din livsstil.

Andre unike raser å vurdere inkluderer:

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Ibizan hound: dog breed profile