Hva spiser hunder i naturen?

Hva spiser ville hunder

Når som helst folk begynner å snakke om den beste måten å mate hunder, blir diskusjonen uavhengig til Wolves.

Dette er absolutt fornuftig i noen grad, som Wolves er utvilsomt de nærmeste levende slektninger til husholdningshunder.

Men det betyr ikke ulver og hunder er det samme - fordi de ikke er det!

Faktisk, i motsetning til populær oppfatning, Husdyr er ikke de direkte etterkommerne av grå ulv.

Heller, de fleste forskere er nå enige om at Husdyr og grå ulv er evolusjonære fettere. De er begge tenkt å ha gått ned fra en nå utdøde ulvsarter som bodde i Europa og Asia.

Så, mens det er nyttig å vurdere tingene som Wolves spiser når du prøver å bestemme det beste mulige kostholdet for kjæledyrene, vil det ikke gi noen klare svar (ikke bekymre deg og # 8212, vi vil diskutere dietter av ulver og andre ville hjørnetenner uansett).

Men det er andre dyr vi kan vurdere: husdyr som bor i naturen.

Vi snakker om free-ranging hunder under og undersøker de tingene de vanligvis spiser.

Dette, kombinert med de tingene vi kjenner om ulv dietter, og de tingene veterinære ernæringseksperter har vært i stand til å finne ut, bør hjelpe oss alle bedre å forstå våre hunders kostbehov og den beste måten å mate dem.

Innholdsfortegnelse

  • Wild hunder: Nå tilgjengelig i flere forskjellige stiler
  • 1. Free-roaming hunder
  • 2. Løshunder
  • 3. Feral hunder
  • 4. Dingoes
  • 5. Nye Guinea synger hunder
  • 6. Afrikanske ville hunder
  • Så, hva spiser disse ville hundene?
  • Carrion
  • Bugs
  • Små dyr
  • Store dyr
  • Grønn vegetasjon
  • Frukt
  • Søppel
  • Hva spiser andre ville hjørnetenner?
  • Hva spiser ulver?
  • Hva spiser coyoter?
  • Hva spiser afrikanske ville hunder?
  • Hva spiser rev?
  • Wild-hunde dietter endres med tid og plassering
  • Hvor får ville hunder vann?
  • Andre viktige egenskaper av villdyr
  • Innenlandske hunder bor vanligvis alene (unntatt når de ikke gjør det)
  • Kjøtt er en klar favoritt
  • Fersk mat er å foretrekke for gammel mat
  • De blir ofte sesongbaserte oppdrettere
  • Hvordan skal vi bruke denne kunnskapen om Wild Dog Feeding Habits?
  • Betyr dette at jeg kan mate hunden min rå mat?

Wild hunder: Nå tilgjengelig i flere forskjellige stiler

Det er faktisk noen få forskjellige typer villdyr i verden i dag. De går fra normale, innenlandske floofs, men de har tilpasset deres omstendigheter på en rekke måter.

Vi forklarer grunnleggende om hver under, slik at du kan forstå de subtile forskjellene mellom dem.

1. Free-roaming hunder

Hvilke ville hunder spiser

Free-roaming hunder er kjæledyr som bare er gitt en betydelig (og - avhengig av hvor du bor - et vanligvis upassende) mål for frihet. De har et hjem og et menneske eller to av sine egne, men de er vanligvis lov til å bare kjøre gratis.

Disse hundene er åpenbart ikke villige, men deres spisevaner bør fortsatt vise seg instruktør.

Free-roaming hunder ser ut som typiske valper, og de kommer i en rekke former, raser og størrelser. Du kan vanligvis skille dem fra de andre typer villhunder som diskuteres nedenfor, ved å lete etter en krage. Mest (men ikke alle) Free-roaming hunder vil ha på seg en krage.

2. Løshunder

Stray hund diett

Stray hunder er ganske lik frittstående hunder, bortsett fra at de ikke har et hjem eller en personlig familie av seg selv.

Mange strays starter som friluftsmessige hunder, og de vandrer bare av på et tidspunkt. Andre ble forlatt av deres mennesker og tvunget til å forsvare seg selv.

Som frittgående hunder, tolererer stray hunder vanligvis folk; Noen er selv vennlige. Imidlertid kan de bli mindre tillit til folk som de bruker lengre perioder med å leve på egen hånd.

Stray hunder er like varierte som frittstående hunder og typiske kjæledyrdukker. Noen er store, noen er små, noen har langt hår, noen har korte strøk. Men de ser alle ut som vanlige hunder.

Vel, normale hunder som trenger et bad.

Morsomt faktum: Interessant nok har hunden DNA-testfirmaet utført tonnevis av ny banebrytende forskning som identifiserer og katalogisere hva de refererer til som "8220, landsbyhundene.& # 8221; I mange deler av verden tjener hunder mer som samfunnsløse, som ikke eies av noen enkeltperson, men i stedet fungerer som et slags kryss mellom en frittstående hund og en bortfall, med mange forskjellige personer som gir mat og omsorg for landsbyhundene.

3. Feral hunder

Diett av feral hunder

Feral hunder er de som bor helt uavhengig av mennesker og har gjort det siden en veldig ung alder. Faktisk er mange feral hunder faktisk født i naturen.

I motsetning til frie roaming og svakehunder, har feral hunder en tendens til å frykte mennesker, som ikke har limt med noen to-fots under deres Sosialiseringsvindu.

Faktisk, En frykt for mennesker er et av de brede kriteriene som ofte brukes til å skille ferverdige hunder fra strays.

Strays vil ofte lære å stole på folk over tid, spesielt med gjentatte, positive erfaringer. Men feral hunder har en tendens til å beholde sin frykt for folk og gå i store lengder for å unngå oss helt.

Feral hunder ser ut som typiske valper du vil se på hundeparken, men som Internet Center for Wildlife Damage Management Sett det, "Etter noen generasjoner av ukontrollert avl, en generalisert mongrel har en tendens til å utvikle seg."

Legg merke til at virkelig feral hunder er ganske sjeldne, i hvert fall i U.S. Noen myndigheter kjemper at feral hunder bare utgjør ca 2.5% av verdens hele hundens befolkning.

4. Dingoes

Opprinnelsen til Dingoes er litt gjørmete, og forskere diskuterer den presise historien og riktig klassifisering av disse doggosene. Likevel er de tydeligvis etterkommerne til husholdningshunder, som har gått på å leve på egenhånd i naturen.

Dingoes bor i svært forskjellige habitater og har møtt svært forskjellige selektive presser enn innenlandske hunder, men de bør fortsatt tjene som et verdifullt datapunkt for vår diskusjon.

Dingoes har eksistert i ca 3000 år eller så, og de har diverver fra husholdninger på noen få måter i denne tiden. Tydeligvis inkluderer dette sin livsstil, men de viser også noen mindre skulldetaljer forskjeller også. De ser i hovedsak som brunfarget, mellomstore, hyrde-lignende hunder.

5. Nye Guinea synger hunder

Ny Guinea Singing Dog Foto fra Wikipedia.

Den nye Guinea synger hunden er nært knyttet til Dingo, og historien er på samme måte overskyet. Men de bor på ganske mye på samme måte som Dingoes gjør og mate på lignende matvarer.

Sanghunder ligner også dingoes fysisk. Syngende hunder står imidlertid litt kortere og har blokkerende hoder enn deres dingo fettere.

6. Afrikanske ville hunder

Kosthold for ville hunder

Afrikanske ville hunder - kjent for biologer somLycaon Pictus- er vakre og fantastiske skapninger, hvis jaktadferd og dietter har blitt grundig undersøkt av forskere.

Men uheldigvis, Disse nydelige Afrikanske hunder er ikke innenlandske hunder - de er faktisk ganske fjernt relatert til Carnivore som sover på kjøkkengulvet ditt for øyeblikket.

Så, vi vil ikke dykke veldig dypt inn i deres fôringsvaner her. Men vi ønsket å nevne dem, så vi kunne forklare hvorfor vi ikke inkluderer disse "ville hundene" i diskusjonen.

Så, hva spiser disse ville hundene?

Det er noen subtile forskjeller mellom dietter av de ulike typer ville hunder vi identifiserer ovenfor.

Imidlertid spiser det store flertallet det samme: Uansett hva de kan finne som er spiselig og lett tilgjengelig.

Hunder, det viser seg, er bestemt opportunistiske.

Noen av de vanligste matene som gracy menyene av villdyr inkluderer:

Carrion

Carrion (Dead Animal Carcases) er en viktig matkilde for mange villrør og omnivores.

Wild-living hunder kan snuble over et deilig utseende lik omtrent hvor som helst, men roadkill er sannsynligvis den mest konsekvente kilden for denne typen mat i den utviklede verden.

Bugs

Mest Pet pooches vil spise bugs fra tid til annen, så det bør ikke være overraskende at bortfall og feral hunder også inkluderer dem på menyen.

Dette inkluderer sikkert store, relativt sakte (og derfor enkle å fange) bugs, for eksempel kakerlakker, larver og biller. Men ville hunder bruker også de flygende bugs dumt nok til å fly i snout-snapping rekkevidde.

Mange av oss har sikkert sett dette skje med våre egne hunder, og det er sannsynligvis en halvautomatisk, rovflex, i stedet for et forsøk på å tilfredsstille sin sult.

Selvfølgelig bør vi også påpeke at noen hunder virker bedre egnet for å kjempe mot bugs enn andre.

Små dyr

Hunder som bor i naturen forbruker mange små dyr, akkurat som mange lignende hjørnetenes hjørnetenes som virkelig er "ville."

Coyoter, For eksempel, delvis i stor grad på rotter, mus, ekorn, chipmunks og lignende critters, og det ser ut til at wild-levende hunder gjør det samme.

Litt større dyr, som gjess og ender, ender også med å se ned forretningsenden av en sulten villhund. Imidlertid er disse dyrene vanligvis bare målrettet når de er åpenbart skadet, og derfor er det ikke sannsynlig at det er i stand til å unnslippe.

Store dyr

Selv om det ikke skjer veldig ofte, Wild hunder foregår av og til på store dyr.

Dette inkluderer dyr som hjort, men husdyr - inkludert sauer, geiter og små griser - er sannsynligvis de vanligste store dyrene vill eller feral hunder spiser.

sau

Faktisk må dyrelivsledelse tjenestemenn lære å skille mellom husdyr som ble drept av hunder, mot de som ble drept av coyotes eller ulver.

Mange ganger er ranchers sjokkert for å oppdage at mange antatte coyote eller ulvdræper faktisk var forårsaket av bortfall eller feral hunder.

Grønn vegetasjon

Det er ikke 100% klart hvilke plante stengler og forlater ville hundene synes å foretrekke, men de er kjent for å konsumere bladet grønt materiale fra tid til annen. Dette bør forventes, da hunder er omnivores, som nyter en rekke forskjellige mattyper, inkludert grønnsaker.

grønne blader

Det er imidlertid helt mulig at mye av det grønne bladmaterialet som ender i en villhunds mage, ble konsumert utilsiktet.

For eksempel kan en hund ved et uhell plukke opp en munnfull gress eller treblader når det plukker en død ekornskroppen fra bakken.

Frukt

Mange frukter er populære blant wild-levende hunder (så vel som virkelig vilde hjørnetenner, som for eksempel coyotes og rev).

Dette inkluderer alt fra mangoene, fersken og pærer som huseiere dyrker bevisst, så vel som vanlige villfrukter, som brombær, bringebær, persimmons og kirsebær.

Blackberries

Søppel

Alle de ovenfor diskuterte elementene dukker opp i dietter av ville hunder med regelmessighet. derimot, Det er en overveldende vanlig matkilde som omtrent hver wild pooch nyter: søppel.

Det er riktig, menneskelig nekte er en utrolig viktig matkilde for vilt-levende hunder (for den saks skyld, rikelig med kjæledyr pooches perbuse søppelpiler på en jevnlig basis).

Og dette gir perfekt mening.

Tross alt utgjør menneskelig mat en stor del av søppelet vi kaster ut på daglig basis, og hundene som bor i menneskelige boliger i hovedsak underretter på rester. Sikkert, de "rester" er laget i et kommersielt kjøkken et sted og sendes i en pose med en bedårende pooch på etiketten, men de er i hovedsak fancy bordskrap.

Så, det bør ikke være overraskende at wild hunder ofte rammer gjennom vårt søppel for å hjelpe til med å fylle sine bellies.

Wild hunder spiser søppel

Hva spiser andre ville hjørnetenner?

Mens vi prøver å forbli fokusert på villdediet hunder, Vi finner noen av våre lesere, kan ganske enkelt være nysgjerrige på dietter av andre hjørnetenner, som ulver og coyotes.

Vi vil forklare de grunnleggende diettene for disse og andre ville hjørnetenner under.

Hva spiser ulver?

Diets av ulvene har blitt studert i stor grad, så det er lite mysterium om kjøttene de spiser.

Ulike ulvpopulasjoner fokuserer på forskjellige byttedyr, men generelt sett, ulvene spiser store, hovede herbivorer. Dette inkluderer alt fra hjort til elg til elg, men de vil også forbruke sauer og annet husdyr når muligheten presenterer seg selv.

Wolves spiser også mindre byttedyr, som kaniner og vannfugler, spesielt når du jakter uten en pakke.

Hva spiser coyoter?

Coyotes spiser de samme typer matvarer som mange ville hunder gjør, noe som er å si at de spiser litt av alt.

De får mange kalorier ved å scavenging søppel, roadkill og kjæledyrsmat igjen utendørs. Coyotes er også glad i frukter og grønnsaker, og noen individer vil pilfer de produsere villaeiere vokse.

Men Coyotes fanger også og spiser levende byttedyr. De fôrer primært på små byttedyr, som ekorn, chipmunks, rotter og mus, men de vil av og til spise større dyr, som hjort. Og dessverre, coyotes av og til fange og konsumere små hunder.

Hva spiser afrikanske ville hunder?

Afrikanske ville hunder er noen av de mest formidable rovdyrene på savanna, så de spiser omtrent alt de liker.

Fordi de er svært sosiale pakkejegere, er afrikanske ville hunder i stand til å bringe ned byttedyr som er mye større enn noen enkelt hund er. Noen av deres vanligste mål inkluderer Zebras, Wildebeests, Warthogs, Antelopes og Gazeller.

Wild hunder vil også snatch mindre snacks, inkludert fugler, små pattedyr og store øgler, når de får sjansen.

Hva spiser rev?

Revers er ganske små av hundestandarder; mest veier mindre enn 15 pounds. Dette betyr at de må følge på mindre byttedyr enn ulver eller afrikanske ville hunder.

Følgelig er menyen med de fleste rever full av ting som fugler, egg, kaniner og gnagere.

Foxes spiser også ganske mye vegetasjon. De har vært kjent for å stjele frukter og grønnsaker fra gartnere og bønder, og de går ofte på persimmons og andre naturlig voksende frukt.

Foxes vil også grave gjennom menneskelige søppel og komposthunder på jakt etter spiselige gjenstander.

Wild-hunde dietter endres med tid og plassering

Legg merke til at hunder - selv villdyr eller feral hunder - er alle individer.

Så, De alle viser forskjellige preferanser og tendenser, som kan manifestere seg i deres valg av matkilder. En hund kan elske å scavenging på dumpen, mens en annen foretrekker å preying på chipmunks i skogen.

I tillegg bor disse hundene alle på forskjellige steder, som gir forskjellige habitater, matkilder og klimautviklinger for de fire footers.

Hunder som bor i en tropisk utvikling, vil utvilsomt forbruke ulike matvarer enn de som bor i landlig, landbruksregion i American West.

Hunder som bor i naturen, endrer også fôringsvanene sine gjennom året. Bugs, for eksempel, er vanligvis lettere tilgjengelige om sommeren, mens ting som Roadkill og Trash tjener som fine, året rundt Fallback-alternativer.

Noen matvarer, som vinter-modning bær, er bare tilgjengelig om vinteren, så hunder vil bruke muligheten til å slappe av.

Hvor får ville hunder vann?

På samme måte som husholdninger, trenger villhunder regelmessig tilgang til vann å holde seg frisk. Og de får vann fra en rekke steder, inkludert alle de åpenbare kildene.

De vil drikke fra elver, bekker, innsjøer og dammer, og de vil til og med lappe opp vannet i pytter hvis det er nødvendig å være (akkurat som mange av våre egne kjæledyr). De kan også slikke dugg av vegetasjon tidlig om morgenen.

I menneskelige okkuperte områder kan free-roaming, bortkastet, og feral hunder også drikke fra fuglbad, og forskjellige elementer som har samlet vann.

Wild hunder får vann

I tillegg, Wild hunder får mye av sitt vann fra maten de spiser.

Våre egne hunder må ofte drikke store mengder vann fordi de vanligvis spiser kibble, som er ekstraordinært tørr. Men muskelkjøtt, frukt og grønnsaker er alle fulle av vann, noe som bidrar til å holde vilt valpene hydrert.

Andre viktige egenskaper av villdyr

Vi har hovedsakelig fokusert på dietter av villdyr, men det finnes en rekke andre egenskaper som disse friluale og feralhunder som fortjener noe diskusjon.

Vi deler noen av de mest interessante egenskapene og fakturaene om ville hunder under.

Innenlandske hunder bor vanligvis alene (unntatt når de ikke gjør det)

Selv om det er mange misforståelser rundt ulvs sosiale oppførsel, gjør de ofte rundt med andre ulver og formpakker.

derimot, hunder lever vanligvis på egen hånd.

Faktisk, Som forklart av forsker Sarah Marshall-Pescini som nylig har utført en studie som sammenlignet wild hunder med ulver: "Vi ble overrasket over hvor små hundene samarbeidet."

Likevel vil feral hunder av og til danne kortvarige pakker. Ifølge Bonnie V. Bever, i hennes 2009 bok Canine Behavior:

"De fleste feral individer er ensomme scavengers som deltar i en pakke for bare korte perioder under et stivt hierarki. Når feral hunder pakker sammen, har pakken opptil 10 medlemmer, bestående av to menn og seks til åtte kvinner. En Feral Dog Pack varer vanligvis bare 1 til 2.5 uker og har en stor hund som lederen.& # 8221;

Kjøtt er en klar favoritt

Som nevnt tidligere, feirer ville hundene tungt på søppel.

Men mens de sikkert vil prøve hva som er tilgjengelig, og de utvilsomt forbruker carby mat, frukt og veggies de finner i søppel, vil wild canines en sterk preferanse for kjøtt.

Ifølge Beaver`s Book, stekt lever og bakt kylling var to av menyelementene hunder foretrukket mest.

Tydeligvis er det ikke overraskende at hunder liker kjøtt, men det illustrerer ytterligere Betydningen av kjøtt i hundens diett.

Hundemat med biff

Fersk mat er å foretrekke for gammel mat

En annen helt overraskende faktum forskere oppdaget når man studerte villdyr var at hundene foretrukket fersk søppel til gammel. Studert hunder prioriterte vanligvis mat mat som var mindre enn ca 72 timer gammel.

Det er lett å forstå hvorfor de gjør det.

For en ting smaker fersk søppel sikkert bedre enn gammelt søppel gjør (det er et uttrykk jeg aldri forventet å skrive). Men fersk søppel er sannsynligvis tryggere å spise også, da bakteriene er tilstede ennå ikke har hatt tid til å formere seg så mye som de vil over en lengre periode.

De blir ofte sesongbaserte oppdrettere

I motsetning til katter og noen andre dyr som har en ganske veldefinert avlssesong, Husdyr er ikke-sesongbaserte oppdrettere.

Tidspunktet for deres avlsoppføringer er relatert til hormonelle rytmer, i stedet for dagslengde, som forekommer hos katter. Dette er grunnen til at kjæledyrhunder kan bli gravid i en hvilken som helst måned i året.

Men i det minste noen ville hundpopulasjoner - som en i Vest-Bengal, India, som var nylig studert av biologer - har skiftet til en sterkt sesongmessig avlssyklus.

Disse spesielle hundene viste en enkelt avlssesong, men noen andre populasjoner ser ut til å avle to ganger hvert år.

Feral Dog Diet

Hvordan skal vi bruke denne kunnskapen om Wild Dog Feeding Habits?

Å vite hva ville hunder spiser er en ting, men - ideelt - det ville være flott å bruke denne informasjonen til bedre omsorg for våre kjæledyr. Her er noen interessante takeaways:

  • Wild hunder ser ut til å konsumere et bredt utvalg av matvarer, og vi bør nok gi våre kjæledyr med det samme fra tid til annen. Du vil ikke endre hundens mat veldig ofte, da det kan føre til mageforstyrrelser, men du kan tilby din hvalpe den sporadiske menneskelige matvarer for utvalgets skyld. Kanskje du gir din pooch en unse eller to av bakt, unseasoned kyllingbryst med sin middag denne uken, og forandre den og legge til en håndfull blåbær til sin bolle neste uke. Bare vær sikker på Unngå matvarer som er farlige for hjørnetenner.
  • Din floof kan være innenlands, men han er sannsynlig fortsatt en dyktig rovdyr. En studie av ville hunder i Polen funnet at hundene drepte rundt 33.000 dyr hvert år, pluss om lag 280 husdyr. Så, for de andre critters skyld som bor rundt hjemmet ditt, hold øye med valpen din - spesielt når han har tilgang til mindre dyr.
  • Hunder er utrolig fleksible dyr. En av de mest bemerkelsesverdige tingene som er illustrert av forskningen på Wild Dog Diets, er at hunder kan tilpasse seg omtrent noen omstendigheter som er tenkelige. Dette vil egentlig ikke hjelpe oss med å ta vare på kjæledyrene våre bedre enn vi allerede gjør, men det bidrar til å forklare hvorfor hundemennlige forholdet har vært så vellykket.

Betyr dette at jeg kan mate hunden min rå mat?

Gitt det faktum at wild hunder ofte forbruker rå dyrkadcasses (så vel som bortskjemt og ellers Grody Foods), kan noen lesere ta dette som bevis på at et rå-kjøttbasert kosthold er trygt for kjæledyret sitt.

Men det ville være en feil.

Wild hunder gjøre konsumere rå kjøtt ganske ofte, men de dør også i unge aldre.

Faktisk, ifølge en studie, Bare 19% av valpene født i den ville overleve til 6 måneder. Det betyr at fire av fem medlemmer av hvert kull er bestemt for en tidlig død (statistisk sett).

Vi har ikke vært i stand til å finne gode studier som undersøkte forventet levetid for ville hunder, men flere myndigheter (som for eksempel denne) Rapporter at de fleste valper født i naturen kan bare forvente å leve i løpet av timer.

Av de som er heldige nok til å overleve denne vanskelige tiden, Sannsynligvis bare bor i ett eller to år.

Årsakene til at disse fattige ville valpene dør så unge varierer.

Noen dør fra møter med rovdyr, mens andre blir rammet av biler eller forsettlig drept av mennesker. Imidlertid er sykdom og sykdom også viktige faktorer som fører til dødsfall av utallige ville hunder, og dette inkluderer utvilsomt noen som inngår farlige bakterier, som for eksempel Salmonella eller E. coli.

De fleste eiere er ikke villige til å ta lignende risikoer med sine kjæledyr, og derfor er det vanligvis en Dårlig ide å gi hunder med rå kjøtt.

Det er veldig lite oppad for øvelsen (kibble eller kokt kjøtt er begge helt tilstrekkelig), og Likevel er risikoen forbundet med øvelsen ganske høye.

***

Vi håper du har funnet denne artikkelen interessant, og at den har gitt deg litt innsikt i livene til ville hunder.

Kan du tenke på andre leksjoner vi kan hente fra denne informasjonen? Har denne informasjonen endret måten du har tenkt å ta vare på kjæledyret ditt fremover?

Gi oss beskjed om dine tanker og spørsmål i kommentarene nedenfor!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hva spiser hunder i naturen?