5 Grunner til at hunden din gjemmer seg?

5 grunner til at hunden din gjemmer seg

Hvorfor skjuler hunden min? Du kan spørre. Du leser sannsynligvis denne artikkelen fordi du har lagt merke til at hunden din har skjult mye. Først av alt, det er ikke nødvendig å panikk - ikke ennå. En hund som gjemmer seg, er ikke uvanlig, avhengig av hva årsaken er. Noen ganger skjer våre hundekammerater bare å finne et komfortabelt og koselig sted å snuggle og nyte litt alene tid. Tross alt, hunder har ikke råd til å bestille flyreiser utenfor byen for en weekendferie. Men når en hund fortsetter å gjemme seg og gjør en vane ut av det, er det på tide for alarmklokkene å gå av. I denne artikkelen vil vi vurdere fem grunner til at hunden din gjemmer seg.

liten valp pug gjemmer seg i boksen

Frykt

Noen ganger kan en hund som gjemmer seg under en seng, være ganske vanlig. Men en grunn til dette er frykt. Det er flere ting som kan skremme hunden din og send det dashing for deksel under sengen - tordenvær, rare mennesker som besøker, eller til og med et annet dyr som din hunden er redd av. Når en hund er redd, ser det etter et sted i huset som det anser å være den sikreste. Hvorfor skjuler hundene under sengen når de er redd? Fordi så lenge hunden din ikke kan se kilden til sin frykt, føles det litt trygt. Under sengen føles hunden skjult og derfor trygt. Hvis dette blir en vane, er det få ting du kan prøve. Hvis det er tordenvær, kan du prøve å slå på litt musikk mens du behandler hunden din. Du kan også holde de skremmende fremmede bort fra hunden din eller omvendt. Du kan også få hunden din til å se fremmede som venner ved å la dem gi godbiter til hunden din.

Sykdom

Tro det eller ikke, en hund gjemmer seg når syk er ikke en uvanlig ting. Akkurat som mennesker, føler hunder forferdelig når de er syke. Mennesker har en tendens til å bli innendørs og ikke ønsker å se noen. Hunder har en tendens til å skjule (helst under sengen) og ikke vil se noen. Dermed en ting du bør gjøre for å være sikker på at hunden din er uvel, er å se etter symptomer på dårlig helse. Disse kan variere fra sløvhet, tap av appetitt, oppkast, til og med. Hvis du er sikker på at hunden din mangler helse, er det første å gjøre det til veterinæren og få den undersøkt umiddelbart og behandlet. Så snart hunden din begynner å føle seg bedre, vil den slutte å gjemme seg.

Stress og angst

Hunder kan bli følelsesmessig opparbeidet av flere grunner. Men uansett hva årsaken er, er den vanligste tingen de skjuler. I motsetning til mennesker (vel, de fleste mennesker), vet hunder ikke hvordan man skal håndtere stress og angst. Og det er svært få alternativer at deres sinn kan komme opp med unntatt gjemmer seg. Ting som kan få en hund, har angst eller stressrelaterte problemer, inkluderer misbruk, smerte, frykt og tro det eller ikke, dårlig kosthold. Andre faktorer inkluderer en forandring i miljøet Det er behagelig med, en nylig traumatisk opplevelse, tapet av et annet kjæledyr eller et menneske, det er veldig glad i eller et mobbende dyr i nabolaget. Hvis årsakene har å gjøre med tapet av noen eller et annet kjæledyr eller en traumatisk opplevelse, prøv å gi det nok tid til å komme over opplevelsen. Konstant forsikring og godbiter vil også hjelpe mye. Hvis det har å gjøre med smerte eller misbruk, må du sørge for at den stopper umiddelbart.

Skjegg

Husk poenget med å komme seg bort for en stund? Vel, noen ganger kan en hund finne det enestående stedet i huset der det føles behagelig. Det er ikke noe galt med det, og det er ingen grunn til å slå deg opp om det. Du er ikke en dårlig eier. Noen ganger kan hunden din bare ha litt tid i seg selv til ... vel, sov uten å bli våknet flere ganger. Dette gjelder spesielt i et veldig travelt hus med så mye støy og bevegelse. Hver hund skal få flere timer med uavbrutt søvn på en dag. På bestemte timer signalerer en hunds kropp for litt hvile. Men når miljøet er veldig opptatt eller støyende, kan uavbrutt søvn eller hvile bli et problem. Og dette vil påvirke din hundens helse. Når du skjønner at hunden din alltid gjemmer seg for å få litt søvn, er det viktig å sikre at du eliminerer de faktorene som vil forstyrre søvnen. Det er imidlertid også viktig å utelukke noen symptomer på dårlig helse først.

Treasure gjemmer seg

Alle vet (eller burde vite) nå som hunder elsker å skjule ting de anser veldig viktige. Det kan være det stykke bein som de vil komme tilbake til senere. Vanligvis skjuler en hund som et stykke ben i et grunt hull det graver på bakgården. Men noen ganger kan en hund skjule skatt inne i huset på steder det anser seg trygt. En hunds skatt kan variere fra et stykke ben til sin favoritt leketøy. En hund kan også skjule det par sokker eller en tøffel som den elsker. Skjulene kan være under sengen, teppet eller teppet, eller til og med bak gardinene. Dermed, når du begynner å merke seg at hunden din ofte forsvinner til en favorittplassering, må du være sikker på at noen av tingene dine ikke forsvinner med det. Igjen, det er ingenting å være bekymret for i dette tilfellet som det er en veldig vanlig vane med hunder.

Jack Russell hund gjemmer seg i sengen hennes

Å oppsummere

I et nøtteskall er det en rekke grunner til at hunden din gjemmer seg. Noen av grunnene er ikke seriøse, og du har ingenting å bekymre deg for. Noen andre grunner skal høres alarmen. Men for å være sikker på at hunden din er trygg, kan du alltid utelukke dårlig helse, smerte eller stress og angst først. Hvis du merker symptomer på sykdom, ikke nøl med å besøke veterinæren for riktig medisinsk undersøkelse.

Du kan også like vår siste innlegg på hvorfor hunden din ikke går utenfor: 5 grunner hunden din nekter å gå

Flere kjæledyr produktanmeldelser

Vakuum for kjæledyrhår
Hundesenger
Hund vann fontener
Dog Bowls
Elektroniske hundedører
Hundemonitorer
Hundekrisdeksler
Hundekurver for sykler
Hevet hundesenger

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Grunner til at hunden din gjemmer seg?