Hjelp hunden din til å komme over sine fryktede fremmede

Skremt hund

Noen hunder lider ekstreme Frykt for fremmede. De kryper, skjelver, og prøver å gjemme seg fra enhver ny person de møtes. Mens det ikke er uhørt for hunder å være redd for fremmede, er den ideelle reaksjonen en av åpen vennlighet, ikke gjemmer seg eller løper bort. Hvis hunden din er for mye fryktelig rundt fremmede, er det en god ide å forstå årsakene til at du kan hjelpe det med å komme forbi sin frykt.

Grunner til frykt

Det er flere grunner til at din hunden kan være redd av folk det ikke vet.

  • En mulighet er dens genetikk. En sjenert eller en skikkelig hund er mer sannsynlig å produsere skittish avkom. En hund som har en generell frykt for alle fremmede - i stedet for en spesifikk frykt for menn eller barn, for eksempel - kan være genetisk utsatt for å være redd.
  • Mangel på riktig sosialisering Som en valp er en annen grunn, noen hunder frykter fremmede. Valper som ikke har mulighet til å møte et bredt utvalg av mennesker, er mer sannsynlig å utvikle en frykt for folk de ikke vet.
  • Hunder med en historie med misbruk kan også være redd for fremmede. Hvis du er klar over en historie med misbruk, kan du bedre forstå hvorfor hunden din frykter fremmede.

Lette frykten

En hunds frykt for fremmede bør styres veldig nøye. Alle hundene reagerer annerledes når de er redd. En hund kan bare koble seg i et hjørne i nærvær av en fremmed. En annen hund kan reagere av growling eller snapping. Undervisning en hund for ikke å være redd, tar vanligvis mye tid og konsekvent trening.

Du kan forvente at hunden din reagerer fryktelig mot fremmede. Dette kan føre til at du trener opp eller strammer ditt hold i båndet. Prøv å bli vennlig, avslappet og opptatt når du og hunden din møter nye mennesker. Noen hunder lærer aldri å fullt ut akseptere fremmede, men du kan være i stand til å lindre hundens frykt til en viss grad. Ikke tving din fryktelige hund for å møte folk eller godta kjæledyr hvis det ikke vil ha dem, da dette noen ganger kan føre til fryktbiting. Avhengig av hundens reaksjon, jobber du med en sertifisert hundadferdsmessig til å identifisere signaler og ledelsesstrategier for å øve, er svært nyttig. Hver hund lærer og justerer i sitt eget tempo. Denne prosessen kan ta uker, måneder, eller enda lenger.

Forbered nye besøkende

Når noen nye kommer til besøk, må personen helt ignorere hunden. Besøkende bør ikke forsøke å kjæledyr eller få øyekontakt med hunden. Ha noe behandler til stede for at din besøkende skal forsiktig kaste på gulvet i nærheten av hunden din under besøket. Med konsekvent applikasjon kan din fryktelige hund sakte begynne å knytte fremmede med belønninger.

Noen hunder er mer redd for menn enn kvinner. Hvis du legger merke til hunden din, snurrer du deg, eller elver rundt fremmede av et bestemt kjønn, kan du forberede dine gjester tilsvarende. La hunden din nærme seg en fremmed på sine vilkår. Avhengig av alvorlighetsgraden av hundens frykt, kan det raskt varme opp til en fremmed og tillate petting og håndtering, eller det kan trenge flere besøk å varme opp til en ny person. Noen hunder med svært alvorlig oppførsel kan trenge å gå til et komfortabelt sted i hjemmet vekk fra besøkende hvor de kan hvile og ikke være engstelige når besøkende kommer. Hvis du har lagt merke til growling eller en hvilken som helst form for aggresjon fra hunden din, er det svært viktig å jobbe med en sertifisert hundens behaviorist for å finne ut av utløsere, og hvis kjæledyret ditt kan handle trygt med besøkende. Du vil aldri sette besøkende eller hunden din i en situasjon der noen kan bli bitt.

Når hunden din nærmer seg, bør personen fortsette å unngå øyekontakt og gjøre sakte, ikke-truende bevegelser. Aldri tvinge hunden din til å akseptere håndtering av en fremmed, spesielt et barn. Hvis en hund skyves for langt ut av sin komfortsone og ikke lov til å komme seg bort, kan det ty til biting. Fordi hunder som er redd for fremmede, kan bite ut av frykt, er det din jobb å sørge for at alle forblir trygge rundt hunden din. Dette kan bety å sette hunden din i et annet rom når enkelte mennesker besøker.

Hold ting stressfritt

Gi hunden din en egen plass. Det hjelper hvis du har et sted, for eksempel et stille rom, for hunden hvor den vet at det blir igjen alene. EN kasse gjør et perfekt sted for hunden din å unnslippe til når det blir for engstelig. Påføring av en tordenskjorte eller sprøyting av beroligende doggy feromoner i sitt sikre stedet kan også være nyttig. Hvis kjæledyret ditt er på et trygt sted, ikke la folk gå inn der og trekke den ut eller til og med prøve å pet det som hunden må ha et område hvor det kan stå alene og ubrukt.

Å fjerne hunden din fra potensielt fryktelige situasjoner er helt akseptabelt, spesielt hvis det vil bidra til å holde begge besøkende og hunden din trygge. Sikkert flekker for hunder trenger ikke å være en stor plass - et hjørne av et komfortabelt, stille rom hvor hunden din kan krølle opp med sin favoritt leketøy eller teppe vil tjene bare bra. Pass på at ingen går i dette området uten å sjekke først - hunden må føles som den ikke vil bli avbrutt eller overrasket over å føle seg trygg.

Veterinærpleie og legemidler

Diskutering av kjæledyrets frykt med veterinæren din er viktig som han eller hun kan hjelpe deg med å veilede deg på taktikk du kan bruke hjemme og diskutere hvis medisinering kan være berettiget. Veterinærer kan til og med anbefale en rådgivning med en ombord på veterinær Behaviorist, som spesialiserer seg på hunder med atferdsproblemer som frykt. Eller han eller hun kan anbefale hjemmeopplæring med en sertifisert hundetrener (CDPDT).

Lydighetstrening

Lydighetstrening kan være svært nyttig i å håndtere fryktelig oppførsel og lindre noen av hundens stress. Fordi en alvorlig frykt for fremmede kan føre til aggressiv oppførsel, inkludert growling, snapping og biting, kan det være nyttig å jobbe med en hundetrener eller behaviorist å komme opp med en plan for å håndtere hundens frykt for fremmede. Finne en sertifisert hundetrener for å jobbe med deg og ditt fryktelige kjæledyr er nyttig på ethvert tidspunkt. Vanligvis er jo raskere en trener involvert med et fryktelig kjæledyr, jo bedre.

CDPDT trenere kan nærme seg situasjoner objektivt og lære deg hvordan du hjelper ditt fryktelige kjæledyr på en sikker måte i miljøet. For noen kjæledyr kan de sette opp en bestemt desensibilisering og treningsplan. For andre kan de avgjøre at den beste måten å holde et kjæledyr, og andre er trygge på, er å fjerne dem fra potensielle fryktfremkallende situasjoner. Og likevel for andre situasjoner kan en trener anbefale en modalitet som en wire kurv muzzle som kan bidra til å begrense biting mens du fortsatt tillater et kjæledyr å bukse og drikke vann. Kurvmuzzles (eller noen muzzle) brukes best som styrt av en sertifisert trener eller veterinær som kan forsikre at de bare brukes til begrensede perioder, i passende situasjoner, og med en riktig passform. Muzzles skal aldri brukes til straff og nylon eller klutmuzzles anbefales ikke utenfor et veterinærkontor fordi hunder ikke kan bukke godt gjennom dem, noe som kan føre til fremvoksende situasjoner.

Fryktige kjæledyr kan gi utfordringer for eiere, men praktiserende tålmodighet, smart styring av kjæledyret ditt og søker hjelp fra trenere og veterinærer kan være medvirkende til å hjelpe fryktelige kjæledyr som styrer sin frykt.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hjelp hunden din til å komme over sine fryktede fremmede