Dog behavior management vs dog training

Jente trening hund for å riste hender

Folk forvirrer ofte å håndtere hundens oppførsel og hundetrening. Mens begge er viktige og ofte brukes sammen, er de to forskjellige ting.

Hundetrening

Hundetrening innebærer å lære hunden din noe. Dette kan være så enkelt som å jobbe på Grunnleggende kommandoer, eller noe vanskeligere som å navigere en Agility kurs. Den viktigste delen av hundetrening er at hunden din lærer å gjøre noe eller å slutte å gjøre noe.

Følgende er noen av tingene vi kan trene en hund til å gjøre:

  • Grunnleggende kommandoer, for eksempel sitte, nede eller opphold
  • Stopp hopping
  • Slutte å lindre seg i huset
  • Naviger polene på et smidighetskurs
  • Slutte å bite
  • Triks, som rulle over, spill død, og beg

Det er en nesten endeløs liste over ting vi kan trene en hund til å gjøre. Den eneste tingen alle disse har til felles er at hunden lærer noe nytt.

Hundens oppførsel ledelse

Dog Behavior Management varierer fra hundetrening i at hunden ikke lærer noe. I stedet styrer vi ting i hundens miljø for å hindre visse atferd. For eksempel kan vi aldri trene en hund for å overvinne en frykt for torden. Vi kan imidlertid gjøre visse ting å styre hundens frykt, for eksempel å administrere en beroligende eller gi et trygt sted for hunden din å skjule under tordenvær. Du trener ikke en hund for å oppføre seg en bestemt måte, men heller styrer hundens reaksjon på torden.

Følgende er noen måter folk administrerer hundens oppførsel:

  • Sette en mat aggressiv hund i kassen hans under måltider
  • Bruker en Gentle Leader Head Collar eller Easy Walk Harness å gjøre en hund enklere
  • Isolerer aggressive hunder fra fremmede
  • Unngår bilritt for hunder som er redd for biler
  • Gi hunder en Kong å leke med for å distrahere dem fra å tygge på møblene

I alle disse tilfellene lærer hunden ikke noe. Maten aggressiv hunden kommer ikke til å slutte å growling over maten sin etter at han er spist i kassen i flere dager på rad. Og hunden som er lett å gå mens den er på den milde lederen, kommer ikke til å begynne å hælde perfekt på din side når han er på en vanlig krage.

Jobber sammen

Mens hundens oppførsel og hundetrening er to forskjellige ting, er de ikke gjensidig eksklusive. Behavior Management er en viktig del av ethvert hundetreningsprogram.

La oss vurdere hunden som er redd for Thunder igjen. Det er mulig å trene noen hunder for å slutte å være redd for torden. Vanligvis tar hvor mye tid dette tar, avhenger av alvorlighetsgraden av frykten. I mellomtiden trenger du en måte å håndtere hundens frykt under tordenvær til fobien er borte. Det finnes en rekke verktøy du kan bruke, for eksempel beroligende eller a Dap krage, å styre hundens oppførsel til treningen er fullført.

Dog Behavior Management er et viktig verktøy for å hindre uønsket atferd til hunden din er opplært til å oppføre seg annerledes.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Dog behavior management vs dog training