Gjør akvarium tank bredde materie?

Hex tank

Noen sier høy smal akvarier er best, andre sier bredere er bedre. Er det ikke personlig preferanse, eller er det faktisk en forskjell mellom størrelse og form? Selv om personlig preferanse absolutt er viktig, i tanker av det samme vannvolumet, har kortere bredere tanker fordeler. Her er hvorfor.

Flateareal

Den viktigste fordelen med en bredere tank er at den har et større vannoverflateområde. Fisk trenger oksygen akkurat som vi gjør. Oksygenforbekreftet oppstår der vannoverflaten møter luften. Mer vannoverflateområde tilsvarer mer oksygenutveksling, en viktig faktor for helsen til fisken din. En høyere, smalere tank kan være slående i utseende, men det har mindre vannoverflate enn en kortere bredere tank som holder det samme volumet av vann.Som kan forårsake lave oppløst oksygenforhold i et overbefolket akvarium!

Habitat

Mest fisk krever rom å svømme lateralt (side til side), som er ganske begrenset i en høy smal tank. Dette gjelder spesielt når planter og andre dekorasjoner legges til, og gir svært lite åpent rom i en høy tank. Store tanker tillater en åpen korridor fra side til side, som fisken din vil sette pris på.

En annen viktig faktor for fiskekomfort er gjemmer steder. Bredere tanker gir mer gulvplass for å plassere bergarter, drivved og andre dekorasjoner som fisk bruker som gjemmer. Dette er spesielt viktig hvis du holder territoriell fisk, da de vil kreve sin egen plass og vil ikke tillate annen fisk å invadere sitt territorium. I en høy tank er det lite rom for fisk å kreve sin egen plass.Drikke

Estetikk

Talltanker med sekskantet, rektangulær eller rund figurer kan være ekstremt attraktive, i hvert fall når de først er satt opp. Dessverre oppstår problemet som tanken modnes og alger og rusk bygger opp. Rengjøring av en høy tank er en utfordring, spesielt hvis de er høyere enn armenes lengde. Selv om armen er lang nok, har uvanlig formede tanker ofte flere hjørner å rengjøre. Runde eller buede tanker gjør bruken av glassrengjøringsmagneter problematisk.

Dekorere høye tanker er også en utfordring, som pynt er generelt ikke høye nok til å fylle tankenes øvre regioner. Resultatet kan være mindre enn tiltalende. Selv om høye tanker kan bli innredet og vedlikeholdt, tilbyr den kortere, bredere tanken flere fordeler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Gjør akvarium tank bredde materie?