Fordeler og ulemper med dobbelt tankestativer

Omtrent 20 forskjellige fisk svømmer i et akvarium

Dobbelt Akvariet står Har vært på markedet for en stund, men bare fordi de er tilgjengelige, betyr det at de er et klokt valg for en akvarie eier? Svaret avhenger stort sett på faktorer i eierens hjem. I noen tilfeller er det en fin måte å få to tanker på samme rom som man normalt ville, mens det i andre tilfeller er en katastrofe som venter på å skje.

Sparer plass

Det er sikkert proffer med å ha et dobbelt akvariumstativ. Øverst på listen er plassbesparelsene. Med en dobbeltstand kan du holde to akvarier i samme etasje som en enkelt tank ville ta. Hvis du er som mange fiskelskere, er det aldri nok plass til all fisken du vil beholde. Å ha en andre tank dobler fiskemulighetene.

Karantene Tank

Selv om du ikke har behov for mer plass til fisk, er det fortsatt en god grunn til å ha en andre tank. Alle bør ha en karantene tank, men få mennesker satt til side plass til det. Når de bringer nytt fisk hjem, bør de skilles i en periode for å verifisere at de er sunne før de legger dem til hovedtanken. På samme måte, når fisk blir syk, er det vanligvis best å behandle dem i en egen tank. Å ha en karantene tank klar til bruk er en perfekt måte å behandle syke fisk Mens du ikke forstyrrer hovedtanken.

Avl tank

Avl fisk er morsom, men kan være utfordrende i et samfunn akvarium. De beste resultatene oppnås når de har en egen avl og oppdretts tank. De optimale avlsforholdene kan opprettes i avlsbeholderen, og når oppdretterne har oppstått, kan de flyttes tilbake til hovedtanken. De Stek kan da bli oppdrettet I avlsbeholderen, uten fare for å bli spist av den voksne fisken. Det er en vinn-vinn-situasjon rundt.

Aldrende vann

Sist men ikke minst, hvis ikke bruker den andre tanken for fisk, kan den brukes til alderen vann. Sett tanken opp med et filter og varmeapparat, fyll det med vann, behandle det, og la det løpe. Når det kommer tid til å utføre en vannforandring på hovedtanken, bruk vann fra den andre tanken. Det vil gjøre vannendringstid mindre stressende for både deg og din fisk. Etter å ha endret vannet i hovedtanken, fyll bare den sekundære tanken, og du vil være klar for neste vannforandring. I mellomtiden har du en tank opp og kjører til enhver tid for karantene.

Double Tank Negativer

Selvfølgelig er det en ulempe å bruke en dobbelt tankstand. En av de største negativene er at den andre tanken er ganske trangt på toppen, noe som gjør vedlikeholdsutfordrende. Store gjenstander, så vel som større fisk, kan ikke lett flyttes inn og ut av den nedre tanken. Vise den nedre tanken er ikke så hyggelig som den øvre tanken fordi man enten må bøye seg over eller sitte på gulvet. Imidlertid er den nedre tanken i den perfekte høyden for visning av små barn, som bringer opp et annet potensielt negativt.

Barn og kjæledyr kan lett få tilgang til den nedre tanken, som har potensialet for en rekke problemer. Det er vanskelig nok til å holde små hender eller nysgjerrige kjæledyrpoter, ut av et akvarium når det er på et høyere nivå. Flytt tanken ned til nesten gulvnivå, og det er sikkert å følge.

Et annet problem med en dobbelt tank står at få mennesker tenker på, er det vektproblemet. Gulvet kan være sterkt nok til å holde vekten av en fylt tank, men to fylte tanker i samme rom kan være for mye på enkelte steder. Dette gjelder spesielt med større tankstørrelser. Ti-gallon tanker er ikke sannsynlig å være et problem hvor som helst, men to 75-gallon tanker er en annen sak. Kombinert, de kommer til en helpende 1700 pund Når begge er fylt, hviler all den vekten på bare 48-tommers-18-tommers plass. Anslår alltid totalvekten og bekreft at gulvet ditt kan håndtere det.

Til slutt er den nedre tanken mer sannsynlig å bli utsatt for utkast og kjøligere lufttemperaturer enn den øvre tanken. Dette kan kompenseres med en varmeapparat, men bør holdes i bakhodet når du bruker en dobbelt tankstativ. Hvis du holder fisk i begge tankene, vil du kanskje vurdere å holde Coldwater Fish I den nedre tanken. Da trenger du ikke å bekymre deg for at de blir for kaldt, spesielt hvis du bor i nordlige klima hvor temperaturer blir lave i vintermånedene.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Fordeler og ulemper med dobbelt tankestativer