Belysning for saltvann akvarium

Lyset akvarium

Saltvann akvarium belysning kravene varierer avhengig av hvilken type organismer som holdes i akvariet: fisk, hvirvelløse dyr eller koraller.

Bare fisk eller fisk / hvirvelløse dyr

Kun fisk (fo) akvarier krever minst belysning. Primært er belysningen for et fisk-bare akvarium for din fornøyelse å se fisken i akvariet. Fisken trenger bare begrenset belysning om dagen. Det er enkelt å sette en timer på lysarmaturen din for å slå den på for en daggry til skumringslys i akvariet. Noen lysarmaturer vil til og med gradvis slå på lyset og deretter dimme det sakte om natten. For akvarier som også inkluderer krepsdyr invertebrater (krabber, eremitkrabber og reker) og snegler, krever de ikke mye lys i det hele tatt for dem å gå om deres liv, så mange av dem er nattlige. Fisk-eneste tankbelysning er tilstrekkelig for disse hvirvelløse dyrene.

De fleste akvariumsett inkluderer tanken, filteret og lysene som er tilstrekkelige for en fisketank. Mange av disse kittene inkluderer nå belysning som passer for revetanker med myke koraller. De Topp Mini / Nano Aquariums inkludere kits som har tilstrekkelig belysning for fisk-bare og andre akvarietyper.

Fisk-bare med levende stein akvarier

Live Rock brukes som dekorasjoner i mange saltvann akvarier. Som navnet antyder, er det en korallrock som inneholder levende organismer, for eksempel polypper og alger. Fowlr (fisk-bare med live rock) akvarier har et høyere belysningskrav enn fo tanker fordi de andre tankene trenger en økt mengde lys for å fungere. Makroalger er et godt eksempel på noe som trenger mer lys for å vokse riktig. De fleste saltvanns akvarister streber etter å ha en god avling av korallinske alger som vokser i akvariene. De forskjellige artene av de korallinske alger legger ikke bare farge på tanken, men de gjør tanken ser mer ut som havet. Coralline Algae Vekst er nesten helt avhengig av lyset som følger med det for fotosyntese.

Mens fluorescerende belysning vil fungere bra for de fleste fuglens tanker, den lavere driftskostnaden for svært effektiv LED tank lys er gunstig selv om den opprinnelige kostnaden for lysarmaturen er høyere enn fluorescerende enheter. Den nedre strømforbruket av LED-lys vil tilfredsstille dine behov og spare penger i prosessen.

Reef Tanker

Reef Tanker med koraller, fisk, anemoner og andre hvirvelløse dyr har de høyeste belysningskravene til saltvannsakvarier. Ulike koraller har forskjellige belysningskrav. Noen av Myke koraller, som sopp og zoanthids har relativt lave lyskrav i forhold til noen av de harde (LPS & SPS) koraller, som krever en mye høyere lysintensitet for å vokse og reprodusere. Spesiell belysning er nødvendig, avhengig av korallerarter, for å sikre at de trives og vokser.

Velge en tank

Tilbake da det eneste levedyktige valget for voksende koraller var fluorescerende lys som henger over en tank, kom strømkompakt (PC) fluorescerende lys, som produserte mye mer lys i en mindre fixtur. Deretter kom metallhalogenider i vogue som "det eneste lyset for voksende koraller."Denne tanken gikk raskt av veikiden da det ble oppdaget at lysdioder (lysemitterende dioder) oppfylte lyskravene (intensitet og riktig spektrum) av koraller og samtidig var mye mer effektive enn fluorescents eller metallhalogenider.

Uansett hvilken type tank (fo, fowlr eller rev) du setter sammen, prøv å planlegge for fremtiden når du kjøper belysning. Innkjøp av en høyere grad av belysning enn du trenger akkurat nå kan betale med lagrede penger i fremtiden når du til slutt oppgraderer til en revetank (og du vil)!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Belysning for saltvann akvarium