7 Tegn på leverproblemer hos hunder (og hva de skal gjøre med dem)

Leveren er en av de viktigste Organer i en hunds kropp. Det er nest største etter huden og utfører mer enn tusen forskjellige funksjoner, for eksempel å utskille toksiner fra kroppen, lagre vitaminer og mineraler, bryte ned næringsstoffer og frigjøre dem i kroppen, som hjelper med blodpropp og produserer plasmaproteiner for å nevne bare noen få.

Med det i tankene, er det ikke rart at leverproblemer hos hunder kan forårsake mange forskjellige helseproblemer, hvorav noen kan være dødelige. Vi tar en titt på noen av de vanligste tegnene på hundeleverproblemer, og hva du kan gjøre for å hjelpe din pooch i så fall.

Vanlige tegn på leverproblemer

Siden leveren er ansvarlig for mange vitale funksjoner i en hunds kropp, er det en rekke forskjellige symptomer som poochen din kan vise når han har et levers helseproblem.

Tegn på leverproblemer hos hunder

1. Gulsott

Gulsot er en gulaktig tinge av en hunds hud som er best merkbar i øynene, ører og tannkjøtt. Det er en av de vanligste symptomene på levers helseproblemer fordi en av leverens funksjoner utskilles bilirubin, Og når leveren ikke fungerer riktig, bygger bilirubin i en hunds blod og forårsaker det gullige utseendet.

2. Gastrointestinale problemer

Mens gastrointestinale problemer kan være et signal om et bredt spekter av problemer eller til og med stå på egenhånd, kan de også være relatert til leveren som ikke fungerer riktig. Redusert appetitt og vekttap er de mest fremtredende tegn på leversykdom, og de er ofte ledsaget av oppkast og diaré. Endringer i fargen på hundens avføring kan også være et tegn på litt levertilstand, spesielt hvis du oppdager blod i feces.

3. Endringer i urinering

Økt vannlating, sammen med økt tørst, kan være et symptom på en leversykdom. Det kan også være blod i urinen eller andre endringer i fargen, spesielt hvis du merker at kjæledyrets urin er mye mørkere enn vanlig.

4. Problemer med øynene

I tillegg til gulsott som er nevnt ovenfor, kan hundens øyne også bli rosa i fargen. Du kan også legge merke til en slags utslipp som kommer fra øynene. Mens dette vanligvis signalerer noen type øye sykdom, kan det også være et tegn på leversykdom. I svært sjeldne tilfeller kan selv blindhet være til stede.

5. Allergier

Hvis du merker at valpen din utvikler nye allergier, kan det signalere noe problem med leveren sin. I de fleste tilfeller er allergier ikke et tegn på enhver underliggende sykdom, men de kan være i dette tilfellet.

6. Nevrologiske problemer

Hunder med leverproblemer, spesielt på senere stadier, kan utvikle hepatisk encefalopati, som er en samling av nevrologiske problemer som desorientering, anfall, hodetrykk eller atferdsendringer som irritabilitet, aggresjon og depresjon.

7. Andre vanlige symptomer

Det er noen andre tegn du kan legge merke til når hundens leveren ikke fungerer riktig og bryter ikke ned næringsstoffer som det skal. Dette er ting som blodpropp, dårlig neglekvalitet, problemer med ledbånd eller sener eller overdreven drooling. Noen hunder kan lide av væskeretensjon i magen, som kalles ascites.

Årsaker til leverproblemer hos hunder

Årsaker til leverproblemer hos hunder

Mens det er noen forskjellige leverproblemer eller sykdommer som hundene kan gå gjennom, er de alle ganske mye forårsaket av de samme faktorene.

Hundens alder

Som hunder blir eldre, er det normalt at de skal oppleve visse helseproblemer. Leverproblemer er mer vanlig diagnostisert hos eldre hunder i motsetning til voksne eller unge hunder. Imidlertid er valper noen ganger født med en sykdom som heter lever shunt som hindrer blodsirkulasjonen i leveren.

Rases predisposisjon

Noen raser er mer sannsynlig å lide av leverproblemer. Å vite om din pooch er i høyere risiko, kan hjelpe deg med å ta noen forebyggende tiltak. For eksempel, Poodles, Retrievers, Dobermans og Tyske Shepherds har høyere risiko for å utvikle kobber lagringssykdom, som får en hunds kropp å samle kobber i leveren og skade den hvis den blir ubehandlet.

Chihuahuas og Terriers, så vel som noen andre leketøy raser, er utsatt for å få fettsykdom. Denne sykdommen er forårsaket av triglyseridakkumulering i en hunds lever og fører til leverskade.

Ubehandlede sykdommer

Leverproblemer kommer ofte som følge av noen ubehandlet tilstand. Ting som diabetes, bukspyttkjertelsykdommer, virale og bakterielle infeksjoner og hjerteormssykdom, kan alle føre til problemer med leveren hvis de ikke er riktig behandlet i tide.

Andre årsaker

Leverhelseproblemer kan skyldes noen andre faktorer også. Genetiske abnormiteter og toksiner er de mest fremtredende blant dem. Noen medisiner og kjemikalier inneholder toksiner som kan bygge opp i en hunds kropp og forårsake leverskade. Det er viktig å administrere medisiner i henhold til veterinærens instruksjoner og ikke gjøre det på egen hånd.

Hvordan hundens leverproblemer er diagnostisert

Du kan ikke gjøre denne diagnosen selv hjemme. Ta hunden din for å se en veterinær umiddelbart hvis du merker noen av tegnene som er nevnt for å få den riktige diagnosen. Noen vanlige tester for hunder Leverproblemer inkluderer blodprøver, røntgenstråler, urinalysis og abdominal ultralyd. Veterinæren din kan også utføre en biopsi, som betyr å fjerne en liten vevsprøve for testing.

Hvordan hunden

Hvordan hindre leverproblemer

Du kan ikke alltid forhindre leverproblemer, spesielt de som kommer med alderen eller som følge av genetiske abnormiteter. Det er imidlertid noen ting du kan gjøre for å minimere risikoen for leverproblemer eller redusere sjansen for at de utvikler seg.

Fjern giftstoffer fra hundens miljø

Noen giftstoffer som hunden din kommer i kontakt med, kan unngås. For eksempel, noen vaksiner har stoffer som kan skade leveren. Rådfør deg med veterinæren din om disse vaksinene, og unngå de som du og din veterinær anser unødvendig eller ikke verdt risikoen. Imidlertid får du alltid hunden din vaksinert for kjernevaksiner, for eksempel hundens hepatitt og leptospirose.

Ikke la hunden komme i kontakt med farlige kjemikalier som Pesticider og forskjellige rengjøringsprodukter. Gi hunden din bare essensielle medisiner som veterinæren din foreskriver seg og ikke gi ham noen av de menneskelige stoffene. Du kan også se etter naturlige rettsmidler du kan gi til din pooch i stedet for noen skadelige syntetiske stoffer, men konsulter med deg om dette på forhånd.

Mate hunden din et sunt kosthold

Behandlede matvarer kan forårsake skade på hundens lever. Hvis du er mistenksom på den kommersielle maten, prøv å mate hvalpen mer fersk mat, enten hjemmelaget diett eller rå. Bli kjent med disse diettene og hvordan du gjør dem ordentlig for å unngå underernæring. Hvis du spiser hunden din kommersiell kibble eller våt mat, sørg for at den er av høyeste kvalitet og VET ANBEFALT.

Du kan legge til flere friske grønnsaker og frukt til hundens diett som er rik på antioksidanter som vitaminer A, E og C og karotenoider. Disse vitaminene finnes i blåbær, epler, melon, spinat, selleri, grønne bønner, erter, gulrøtter og gresskar, som alle hunder kan spise i moderasjon.

Hvis du valgte en rå diett, må du øke mengden av organ kjøtt Du fôrer deg. Legg til mer lever i kjæledyrets kosthold fordi det er mye rikere i næringsstoffer enn muskelkjøtt. Merk at noen ganger kan dette føre til løs avføring hvis hunden din ikke er vant til det, så gjør noen diett endringer gradvis for å gi hundens fordøyelsessystem nok tid til å justere.

Rens leveren

Noen holistiske veterinærer foreslår å rense hundens leveren av og til for å hjelpe dette viktige organet med alle toksinene. Vær oppmerksom på at det ikke er noen studier som tyder på at dette er nyttig, men mye anekdotisk bevis.

Det foreslås at selv om du spiser hunden din rett og unngår skadelige kjemikalier og medisiner, kommer leveren fortsatt i kontakt med mange toksiner, og det kan dra nytte av rensingen. Husk at slike & # 8220; leveren rensing & # 8221; kan forårsake noen bivirkninger, så diskuter dette ikke bare med din holistiske veterinær, men også din vanlige veterinær, og få en tredje mening.

Hvordan behandle leverproblemer hos hunder

Hvordan behandle leverproblemer hos hunderDet er noen forskjellige leverproblemer som hunden din kan lide av, og det er ingen spesifikk behandling for dem alle. For eksempel, hvis hundens leverproblemer skyldes viral eller bakteriell infeksjon, vil det primære målet være å behandle den underliggende sykdommen.

På den annen side, hvis hunden din har leverkreft, vil behandlingen sannsynligvis inkludere kirurgi, kjemoterapi, stråling eller en kombinasjon av dem, avhengig av plasseringen, alvorlighetsgraden og typen. Uansett, din veterinær er den eneste som kan lede deg gjennom behandlingen av kjæledyrets levers helseproblemer.

Med dette i tankene er det noen ting du kan gjøre for å hjelpe hunden din med å håndtere kronisk eller akutt leversykdom. Først av alt, endre hans kostvaner som vi allerede snakket om. Du kan også bruke kosttilskudd som SAMME eller melk thistle For å hjelpe leveren gjenopprette mot skade. Enkelte medisiner kan gi noen kontroll over disse problemene. Men alt dette bør gjøres i samråd med veterinæren din.

Å vite tegn på leverproblemer hos hunder er svært viktig fordi tidlig behandling er en av de viktigste faktorene for å hindre mer alvorlig skade eller til og med døden. Ta din pooch til veterinæren hvis du merker noen av disse symptomene og følg instruksjonene for å hjelpe hunden din med disse problemene ved å redusere nivået av ubehag for kjæledyret.

Les neste: Hvordan mate hunder med leversykdom

Pin og del med andre hundeeiere:

Topp 7 tegn på leverproblemer hos hunder (og hva du skal gjøre med dem)

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 7 Tegn på leverproblemer hos hunder (og hva de skal gjøre med dem)