Vanlige skjoldbruskkjertelproblemer hos hunder og hva de skal gjøre med dem

Som hos mennesker er skjoldbruskkjertler en viktig del av en hunds anatomi, og de påvirker en rekke forskjellige organer i en hunds kropp. Hvis en hunds skjoldbruskkjertelmer ikke fungerer som den skal, kan dette føre til problemer med hjertet, leveren, nyrene, hjernen og huden.

Mens betydningen av disse kjertlene er ubestridelige, vet kjæledyrseiere sjelden hvor de befinner seg eller hvordan de ser ut. Enda viktigere, mange er ofte ukjente med vanlige Skjoldbruskkjertelproblemer hos hunder og hva du skal gjøre med dem. La oss ta en titt på hundens skjoldbruskkjertler, deres rolle og noen vanlige relaterte problemer som kan påvirke poochen din.

Hva er en skjoldbruskkjertel i en hund?

Hunder har to skjoldbruskkjertler som ligger på hver side av luftrøret på bunnen av nakken. Disse kjertlene produserer thyroksin, et hormon som akselererer en hunds metabolske prosesser og påvirker andre organer i kroppen. Thyroxin stimulerer generelt hvert vev i hundekroppen for å produsere proteiner, øker mengden oksygen som celler bruker og regulerer kalsiumbalansen.

Skjoldbruskkjertelproblemer er en av de kjente plager som påvirker hunder. Hypothyroidisme er det vanligste skjoldbruskkjertelproblemet som veterinærene må håndtere, men det er også hypertyreoidisme og skjoldbrusktvulster.

Hypothyroidisme hos hunder

1. Hypothyroidisme hos hunder

Hypothyroidisme er en tilstand når skjoldbruskkjertler ikke produserer nok hormoner for å holde hundens metabolisme i balanse.

Hva forårsaker hypothyroidisme:

Denne lidelsen er oftest et resultat av aldring hos hunder. Imidlertid kan det også skyldes en funksjonsfeil i hundens immunsystem hvor det angriper en skjoldbruskkjertel, eller en krympende skjoldbrusk skjoldbrusk. I noen tilfeller kan skjoldbrusktvulster (diskutert nedenfor) forårsake hypothyroidisme også.

Noen raser er mer utsatt for denne sykdommen enn andre, spesielt store og mellomstore hunder, inkludert Retrievers, Boxers, Greyhounds, Bulldogs og Great Danes. Listen inneholder også visse mindre raser som miniatyr Schnauzers og Poodles.

Tegn og symptomer på hypothyroidisme:

Vektøkning er et av de typiske symptomene på hypothyroidisme. Siden denne sykdommen senker en hunds metabolisme, skjer vektøkningen lettere. Tørr, sensitiv hud er et annet tegn, sammen med hudsår som kan vises. I tillegg til hudproblemer, Hunder begynner ofte å kaste og miste hår. En hunds frakk kan bli kjedelig, flaky og scurfy.

Andre symptomer inkluderer sløvhet, svakhet, redusert hjertefrekvens, følsomhet for kald, forstoppelse, og i mange tilfeller sekundære infeksjoner, spesielt i hundens ører og / eller øyne. Hypothyroidisme kan også negativt påvirke en hunds mentale våkenhet og kognisjon, og hans evne til å lære nye ting.

Hvordan behandle hypothyroidisme:

Generelt kan hypothyroidisme hos hunder ikke herdes, men bare administreres. I de fleste tilfeller forventes behandlingen å vare gjennom hele hundens hele liv, og bare i svært sjeldne tilfeller kan et dyr ha en fullstendig utvinning.

Terapi inkluderer administrering av skjoldbruskhormon i en syntetisk form. Dosering vil bli foreskrevet av veterinæren din, og det kan endres over tid, så regelmessige kontroller er nødvendige. Heldigvis, med denne terapien, er hunder i stand til å lede normalt og aktivt liv.

I SLEKT: Hjemmelaget hundematoppskrift på hypothyroidisme

Hypertyreoidisme hos hunder

2. Hypertyreoidisme hos hunder

I motsetning til hypothyroidisme er hypertyreoidisme en sykdom som forårsaker skjoldbruskkjertelen til motsatt og produserer overflødig mengder av tyroksin. Overproduksjonen av dette hormonet skyver hundens kropp i overdrive, noe som fører til økt metabolisme.

Hva forårsaker hypertyreoidisme:

Mens hypothyroidisme er en vanlig sykdom i hjørnetenner, er hypertyreoidisme svært sjeldne, og i de fleste tilfeller er det forårsaket av skjoldbruskkjertelen eller de overfungerende skjoldbruskkjertelen. En annen årsak til hypertyreoidisme kan være overrection til medisinering for behandling av hypothyroidisme.

Tegn og symptomer på hypertyreoidisme:

Symptomer på denne sykdommen er helt motsatt av de av hypothyroidisme og inkluderer vekttap, ofte i kombinasjon med økt appetitt, oppkast, diaré, rask pust og rask hjertefrekvens. Hyperaktivitet er et vanlig tegn på hypertyreose også. I mange tilfeller kan forstørret skjoldbruskkjertelen følges som en nakkeboks.

Noen hunder Med denne sykdommen kan utvise atypiske symptomer som apati, dårlig appetitt, svakhet og depresjon.

Hvordan behandle hypertyreoidisme:

Behandling for hypertyreoidisme hos hunder vil avhenge av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. I de tilfellene hvor medisiner for hypothyroidisme forårsaket sykdommen, kan en enkel doseringsjustering være nok til hyperthyroidismsymptomer for å avta.

En annen vanlig terapi innebærer rusmidler som hemmer produksjonen av skjoldbruskhormoner, men dette kan ikke alltid administreres. Kirurgi for å fjerne en skjoldbruskkjertel kan anbefales i tilfeller der bare en skjoldbruskkjertel er påvirket.

Hyperthyroidism forårsaket av en svulst i en skjoldbruskkjertel blir behandlet ved å håndtere svulst selv, som diskutert nedenfor.

Skjoldbrusktumorer hos hunder

3. Skjoldbrusktumorer hos hunder

Skjoldbrusktvulster hos hunder er ikke en vanlig forekomst, men når svulster i skjoldbruskkjertelen skjer, er de statistisk statistisk, statistisk er nesten alltid ondartet.

Hva forårsaker skjoldbrusktumorer:

Det er fortsatt ukjent hva årsaken til skjoldbruskkjertelen i hunder er. Men vi vet at eldre hunder er mer utsatt for dem. Også, noen raser har høyere risiko for å utvikle skjoldbrusktumorer, spesielt beagles, boksere og retrievere.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk tumorer:

Symptomene på skjoldbruskkjertelen er i utgangspunktet det samme som de karakteristiske for hypertyreose. Imidlertid kan disse symptomene kanskje ikke være tilstede, noe som avhenger av typen tumor, og om det forårsaker skjoldbruskkjertelen til å produsere store mengder skjoldbruskhormon.

Et viktig klinisk tegn på en skjoldbrusktumor i en hund er en merkbar masse på nakken, som vanligvis forårsaker endringer i kjæledyrs pustehyller, så vel som hans bjeffer.

Hvordan behandle skjoldbrusktumorer:

Som med andre tumor og type kreft, varierer behandlingsmuligheter fra stråling, kjemoterapi og kirurgi. Avhengig av størrelsen og spredningen av svulsten, vil veterinæren din bestemme det beste behandlingsalternativet for poochen din.

Les neste: 7 skjulte toksiner i huset ditt som er giftig eller kreft mot hunder

Pin og del med andre hundeeiere:

Mest vanlige skjoldbruskkjertelproblemer hos hunder og hva de skal gjøre med dem

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Vanlige skjoldbruskkjertelproblemer hos hunder og hva de skal gjøre med dem