4 Tegn på nyreproblemer hos hunder (og hva skal jeg gjøre)

Hund nyrer har samme viktige rolle som menneskelige nyrer. De opprettholder balansen mellom visse stoffer i blodet og fjerner giftstoffene fra hundens kropp gjennom urinen. De har også en rolle i å kontrollere blodtrykket og produsere et hormon som er ansvarlig for produksjonen av røde blodlegemer.

Dette er noen av de viktigste funksjonene som nyrer gjør, og når de ikke fungerer riktig, kan giftstoffer bygge opp i blodet og forårsake betydelige helseproblemer, hvorav noen kan til og med være dødelige. Her er noen av tegnene på nyreproblemer hos hunder, hvordan man kan hindre og hva de skal gjøre med dem.

Tegn på nyreproblemer hos hunder

Det er ikke lett å få øye på noen av symptomene på hundens nyreproblemer. Men hvis du merker noen av de nedene, ta hunden din til veterinæren for en kontroll og en mer nøyaktig vurdering.

1. Urinproblemer

Økt urinproduksjon og dermed overdreven urinering, er de vanligste symptomene på nyreproblemer. Dette er vanligvis etterfulgt av økt tørst.

I noen tilfeller, blæreproblemer, Blod i urin og / eller manglende evne til å holde urin (urininkontinens) kan også være til stede. Hunden din kan til og med ha ulykker hvis han føler behovet for å urinere om natten.

Hvis du merker at poochen din drikker mer vann enn vanlig eller trenger å tisse oftere, må du sjekke årsaken bak den.

2. Appetittendringer

Mens appetittendringer kan være et tegn på mange forskjellige helseproblemer, kan tap av appetitt også være et symptom på nyreproblemer. Oppkast kan også være til stede.

Hvis hunden din ser ut til å spise mindre eller ikke spise noe i det hele tatt, ta ham til veterinæren fordi det kan signalere noe alvorlig problem, selv om det ikke er relatert til nyrer.

3. Muntlige og tannproblemer

Munnsår og blek tannkjøtt er ofte forårsaket av nyreproblemer. Dårlig ånde (halitose) med en slags kjemisk lukt kan også være et tegn på nyresykdom. Oralsår er et vanlig tegn i de senere stadiene av nyresvikt, og du bør reagere fort hvis du legger merke til dem.

4. Atferdsendringer

Nyreproblemer kan føre til sløvhet og depresjon. Det kan også være symptomer på nevrologiske problemer, slik som tap av koordinering og snubling når du går.

Hva forårsaker nyreproblemer hos hunder?

Det er mange risikofaktorer når det gjelder kroniske nyreproblemer hos hunder, ifølge det internasjonale renteforeningen (IRIS):

  • Rase - Noen raser har høyere risiko for nyreproblemer enn andre, som Bull Terriers, Boxers, Spaniels og Kinesisk Shar Pei.
  • Alder - Nyresykdom og andre nyreproblemer er hyppigere hos eldre hunder, men de kan også starte i en ung alder.
  • Narkotika - Noen medisiner, eller ganske terapeutiske midler, antas å påvirke utviklingen av kronisk nyresykdom, for eksempel sulfonamider, amfotericin, polymyksiner, etc.

Hva forårsaker nyreproblemer hos hunderKroniske nyreproblemer utvikler seg sakte og er ofte forårsaket av noen underliggende sykdom eller arvelige og medfødte forhold. De mest utbredte, inkluderer hjertesykdommer, uretralobstruksjon, hyperkalsemi, smittsomme sykdommer og spesielt Dental sykdom.

Faktisk er avansert tannsykdom forårsaket av bakterier som kan komme inn i blodet og angripe flere organer i en hunds kropp, inkludert hjertet, leveren og nyrene. Stress kan også bidra til utviklingen av nyreproblemer.

Nyreproblemer kan også skyldes inntak av toksiner som forårsaker rask nyresvikt i løpet av dager, men dette er akutt nyreskade, ikke kronisk. Noen av de farlige toksinene inkluderer frostvæske, tainted mat, medisiner, osv.

Hvordan diagnostiseres nyreproblemer?

Din veterinær vil starte med en enkel fysisk undersøkelse. Å ta hunden din til vanlige veterinærkontrollene er en god måte å oppdage mulige nyreproblemer på det tidligste scenen.

Hvis den fysiske undersøkelsen viser tegn på potensielle nyreproblemer, er det nødvendig med ytterligere testing for en skikkelig diagnose. Dette kan omfatte blodprøver, smittsom sykdomstesting, diagnostisk bildebehandling og nyresøk.

Hvordan forebygge nyreproblemer?

Nyreproblemer som kommer som et resultat av forgiftning, kan forhindres ved å sørge for at hunden din ikke har tilgang til farlige stoffer, både i og utenfor huset. Unngå å gi hunden din noen medisiner uten å konsultere veterinæren din først. Gi ferskvann til din pooch til enhver tid, og ikke la ham spise noe som kanskje har gått dårlig.

Kroniske nyres helseproblemer kan også forebygges i noen tilfeller. Siden tannsykdom er den vanligste årsaken til nyreproblemer, kan riktig oral hygiene minimere risikoen for nyresykdom eller fiasko. Passende, sunt kosthold kan også hjelpe. Mate hunden din høy kvalitet mat og sørg for at han alltid er hydrert.

Hvordan behandle nyreproblemer?

Hvordan behandle nyreproblemerBehandlingen av nyreproblemer hos hunder vil avhenge av typen av problemet og alvorlighetsgraden av den. Det er også viktig å identifisere årsaken til nyreproblemer.

Hvis det er et underliggende helseproblem som påvirker nyrene, kan behandlingen av dette problemet reversere nyren. De beste resultatene i alle tilfeller oppnås når tegn blir oppdaget i de tidligste stadiene, så ta hunden til veterinæren på det tidligste tegn på problemer.

Noen av de vanligste måtene å behandle nyreproblemer inkluderer medisiner som øker produksjonen av urin som vanligvis overvåker utgangen av urinen. Væskebehandling er avgjørende i behandling av hunder med nyresvikt for å forhindre dehydrering forårsaket av store mengder vann som frigjøres fra kroppen.

Forvaltning av høyt blodtrykk og abnormiteter Med tanke på blodelektrolytter benyttes også når det er nødvendig, samt medisiner for gastrointestinale problemer og spesielt oppkast. I noen spesielt alvorlige tilfeller kan dialyse eller organtransplantasjon være de eneste løsningene.

Kostholdsendringer

Passende ernæring og nyre-vennlig kosthold er nødvendig for å klare og forbedre helsen til hundens nyrer. Dette betyr å unngå tørre og høyt bearbeidede matvarer som forårsaker dehydrering. Reduser antall proteiner av høy kvalitet og gi hundematene med høyt fuktighetsinnhold.

De 4 tegn på nyreproblemer hos hunder (og hva skal jeg gjøre)Begrense fosforinntaket eller hold det nede ved å legge til kalsium og mørke, løvrike greener. Bruk probiotika for å hjelpe kroppen å bli kvitt giftig avfall og øke antall gode bakterier i hundens tarm.

Det kan være vanskelig å legge merke til tegn på nyreproblemer i en hund, men det er avgjørende å vite hva de er. Ta hunden til veterinæren umiddelbart hvis du merker økt tørst og vannlating i hunden din, eller andre symptomer som vekttap eller munnsår. Å starte behandlingen tidlig er viktig og inkluderer kosttilskudd, medisiner og riktig hydrering.

Les neste: Fôring av hunder med nyresykdom og nyreproblemer

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 4 Tegn på nyreproblemer hos hunder (og hva skal jeg gjøre)