5 Årsaker og tegn på prostataproblemer hos hunder

En forstørret prostata er en vanlig tilstand som påvirker menn i deres eldre år. Men menn er ikke unntaket fordi mannlige hunder og andre mannlige pattedyr alle har prostata og kan dermed lide av prostata problemer. Disse problemene er for det meste vanlige i eldre ikke-faste mannlige hunder.

Mens forstørret prostata hos hunder kan være en helsetilstand selv, kan det også være et symptom på en annen prostata sykdom. I denne artikkelen vil vi se nærmere på prostata, de vanlige symptomene på prostata problemer i hunder, og hva du kan gjøre for å hindre eller fikse disse problemene.

Hva er prostata?

Hva er prostata hos hunder

Prostata er en kjertel som finnes i mannlige pattedyr. Hos hunder er den plassert bak blæren og under hundens endetarm. Formålet med prostata er å støtte og bære sædceller. Hos friske hunder når denne kjertelen sin maksimale størrelse når hunden når voksenalderen, som er rundt to år gammel.

Men ikke alle hundene har en prostata kjertel. Hvis hunden blir neutered Før han treffer puberteten, vil prostata kjertelen ikke utvikle seg. Årsaken til dette ligger i mangel på testosteron, som er det mannlige hormonet som testikler normalt produserer.

Tegn på prostataproblemer hos hunder

Prostata problemer kan påvirke hunder av enhver størrelse eller rase, men de forekommer for det meste i middelaldrende og eldre hunder. Å vite hvordan å få øye på symptomene på prostataproblemer hos hunder kan være avgjørende for å få din pooch tilstrekkelig hjelp, så la oss ta en titt på de vanligste tegnene på hundsprostatspørsmål.

1. Vanskelig eller smertefull vannlating

Dette er et av de mest gjenkjennelige symptomene på forstørret prostata hos hunder. Mens vanskelig eller smertefull urinering som et symptom er mer fremtredende hos mennesker, vil de fleste hunder med prostata problemer også oppleve dette. Den berørte hunden kan bruke for mye tid på å urinere og ofte komme opp med en tynn urinstrøm.

2. Vanskelig eller smertefull avføring

I motsetning til urinering problemer som påvirker noen hjørnetenner med prostata problemer, er vanskelig eller smertefull avføring et standard tegn på en forstørret prostata hos hunder, som påvirker flertallet av pasientene. Årsaken ligger i det faktum at forstørret prostata hos hunder vanligvis skyver opp på kjæledyrets endetarm, som også fører til båndformede avføring.

3. Penis utslipp

Et annet vanlig symptom på prostataproblemer er blodig utslipp fra hundens penis. Du kan legge merke til en pus-utslipp også. derimot, blod i urinen kan også signalere andre helseproblemer.

4. Unormal tur

Hunder med prostatasproblemer vil ofte ha en stiv tur eller gå unormalt ellers. Du kan legge merke til at hunden din ser ut til å gå som om han går på eggeskall."Det er imidlertid også mange andre grunner til hundens oppførsel og merkelig tur.

5. Andre symptomer

Avhengig av den spesifikke prostata sykdom eller problem, kan du merke noen andre symptomer også som kan signalere prostata problemer i hunder. For eksempel kan noen kjæledyr vise sløv oppførsel eller ha en redusert appetitt. Smerter i magen og feber kan også forekomme i noen tilfeller av prostata problemer.

Les også: 4 tegn på nyreproblemer hos hunder (og hva skal jeg gjøre)

Hvordan forhindre prostata problemer hos hunder

Hvordan forhindre prostata problemer hos hunder

Den beste forebyggingen av prostataproblemer hos hunder er neutering hunden før han når seksuell modenhet. Neutering vil forhindre prostata kjertel fra å utvikle og dermed forhindre de fleste mulige helseproblemer knyttet til denne kjertelen.

Selv om du bestemmer deg for å tøffe din pooch etter at han har nådd voksen alder, vil hans prostata krympe og risikoen for at en prostata sykdom vil falle betydelig.

Nedenfor er noen av de vanligste prostataproblemene hos hunder. Hvis du merker noen av de nevnte symptomene, må du ta din pooch til veterinæren for å få problemet diagnostisert og utvikle en behandlingsplan hvis nødvendig.

Det er noen vanlige forhold som kan påvirke en hunds prostata, og vi vil ta en titt på hva de er og hva de skal gjøre med dem.

Godartet prostatatisk hyperplasi (BPH) hos hunder

Godartet prostatatisk hyperplasi (BPH)

Dette er det medisinske begrepet for godartet utvidelse av prostata kjertelen og det er den vanligste sykdommen i prostata hos hunder. Det er forårsaket av aldring av prostata selv, noe som betyr at denne tilstanden vanligvis påvirker eldre hunder.

Mens den godartede prostatiske hyperplasien i hunder kan forårsake ubehag for din valp og problemer med urinering eller avføring, kan den ofte forbli asymptomatisk (viser ingen symptomer).

Hvordan fikse det:

De fleste tilfeller av bph i hunder krever ingen behandling. Hvor behandling er nødvendig, involverer det vanligvis kastrering av dyret. Dette vil redusere risikoen for gjentakelse og karsinomutvikling. Når kastrering ikke er mulig, brukes visse medisiner til å krympe prostata kjertelen.

Prostatitt hos hunder

Prostatitt

Prostatitt er en bakteriell infeksjon i prostata som kan oppstå hvis bakterier kommer inn i kjertelen ved å reise opp urinrøret. Bakterier kan også komme inn i prostata fra en infeksjon som starter i blæren eller nyrene. E. coli er den vanligste synderen.

I tillegg til de vanlige tegnene på prostataproblemer, kan prostatitt hos hunder også forårsake oppkast, feber, svakhet og vekttap. Alvorlige former for bakterielle infeksjoner i prostata kan føre til prostatiske abscesser.

Hvordan fikse det:

Behandlingen vil avhenge av om prostatitt er kronisk eller akutt. Akutt prostatitt hos hunder kan være en kritisk tilstand og krever en rask og aggressiv reaksjon som vanligvis involverer IV-væsker, smertestillende eller smertestillende medisiner og antibiotika.

Kronisk prostatitt hos hunder er vanskeligere å kurere helt og berørte dyr har ofte vedholdende problemer til tross for terapi. Terapien inkluderer administrering av antibiotika og vanlige veterinære kontroller.

Prostatiske og paraprostatiske cyster hos hunder
Johnston et al. Anim Repross Sci. 2000

Prostatiske og paraprostatiske cyster

Cyster ligner blærer, men vanligvis fylt med væske. De kan utvikle seg i prostata selv, som refereres til som prostatatiske cyster, eller rundt overflaten av prostata, som kalles paraprostatiske cyster.

Prostatatiske og paraprostatiske cyster i hunder blir sakte større med tiden, og når de blir for store, legger de press på kjæledyrets kolon, rektum og urinrør. Noen av symptomene inkluderer forstoppelse, tap av appetitt, sløvhet, magesmerter og smertefull vannlating eller avføring.

Hvordan fikse det:

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, samt plasseringen av enten prostata og paraprostatisk cyste, inkluderer vanlige behandlinger medisiner, kastrering og kirurgi.

Prostatatisk kreft hos hunder

Prostatatisk kreft

Mens prostatakreft hos hunder er en sjelden forekomst siden det står For 0.67% av malignitetene, Det er en seriøs, livstruende tilstand. Det er ofte forbundet med testikkelhormoner, hypofyser og binyrene i hunden, men de nøyaktige årsakene er fortsatt ukjente.

Hvordan fikse det:

Dessverre, i tilfelle av hund prostatisk kreft, er kirurgi ikke et alternativ på grunn av plasseringen av kreft. De gjenværende alternativene er strålebehandling og kjemoterapi, men statistikken viser at resultatene ofte er fattige. Den gjennomsnittlige overlevelsesgraden av hunder med prostatakreft er mellom 2 måneder og 1 år.

Oppsummert

Topp 5 årsaker og tegn på prostata problemer hos hunderVanlige tegn på prostataproblemer hos hunder inkluderer vanskelig og smertefull vannlating og avføring, utslipp av blod og / eller pus fra hundens penis og unormale vandringsmønstre.

Prostata problemer i mannlige hunder er en vanlig forekomst, spesielt på senere stadier i livet. Forstørret prostata påvirker de fleste eldre hunder, med unntak av neutered hunder. Neutering er den beste måten å forhindre potensielle prostata problemer.

Les neste: 5 blæreproblemer hos hunder - hvordan å gjenkjenne dem og hva de skal gjøre

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Årsaker og tegn på prostataproblemer hos hunder