Hvordan mate hunder med leversykdom

Dessverre er leversykdom hos hunder en vanlig forekomst. Din veterinær vil hjelpe deg med å utvikle en bevisbasert plan for å lindre symptomene, noe som sannsynligvis vil involvere tester, medisinering og diett. Denne artikkelen vil diskutere spesifikt kosttilskuddene du kan gjøre for hunden din med leversykdom.

Hva er en leversykdom hos hunder?

Lever er et viktig organ i en hunds kropp som fungerer som et rengjøringssystem, fjerner toksiner og avfall, og produserer galle for bedre fordøyelse. Når hundens lever blir kompromittert, kan oppbyggingen av toksiner og avfall påvirke andre organer og forårsake ytterligere farlige helseproblemer.

Årsaker til leversykdom hos hunder kan være skader, dårlig kosthold, aldring eller gener. Det kan også være et resultat av noe infeksjon eller traumer i det området, så vel som andre sykdommer som påvirker leveren eller til og med medisiner. Noen raser, som Doberman Pinschers og West Highland Terriers, har høyere risiko for leversykdom i henhold til studier.

Hvis du mistenker at hunden din lider av en leversykdom, ta med ham til veterinæren din umiddelbart. Tidlig deteksjon kan bidra til å behandle problemet, og takket være Levers evne til å regenerere seg selv, kan det også føre til fullstendig utvinning, med riktig behandling ved hjelp av medisinering og riktig kosthold for hunder med leversykdom.

Tegn på leversykdom hos hunder

Følgende er de vanlige symptomene på leversykdom hos hunder. 

  • Gulsott
  • Økt urinering
  • Anfall
  • Oppkast
  • Redusert interesse for mat

Ta hunden din til veterinæren hvis du merker noen av disse symptomene.

Kosthold for hunder med leversykdom

Kosthold for hunder med leversykdom

Siden årsakene til leversykdommen varierer, kan måtene å håndtere dette problemet også være annerledes. Å utvikle en plan med veterinæren din er avgjørende basert på årsakene til leversykdom, men kostholdsendringer kan sikkert hjelpe hunden din.

Kostholdsretningslinjer

Kostholdsendringer i noe slag skal gjøres sakte. Å gjøre det fort kan skade hundens mage og få ham til å føle seg verre enn før. Snakk med veterinæren din for å bestemme hvordan du inkorporerer disse endringene.

Prøv å mate hunden flere ganger hver dag, ikke bare en eller to måltider. Hold deg til mindre måltider og mate ham 4-5 ganger om dagen for å gjøre det lettere på magen og redusere mengden ernæring som leveren må behandle.

Noen holistiske veterinærer kan anbefale å unngå kommersielle hundemerker helt siden de ofte inneholder proteiner, korn og stivelser som kan påvirke leveren negativt. Det er ikke noe klart bevis for å bevise en eller annen måte for øyeblikket, men visse hundemerker kan være bedre enn andre. Hvis du imidlertid velger å mate hunden din en hjemmelaget hundemat diett for leversykdom, vil denne artikkelen forklare kostholdsretningslinjer for det.

Noen velger å mate sine hunder rå dietter. Selv om råfôring fortsatt er et svært diskutabelt tema, er det klart at praktiserende trygge råfôringsprinsipper kan være sunnere og lettere for hundens lever enn mange kommersielle hundemerker, spesielt de billige ikke-reseptbelagte formlene.

Viktige næringsstoffer

Noen næringsstoffer er viktigere enn andre for hunder med leversykdom, og du bør huske i tankene når du planlegger en diett for hunden din.

Protein

Det optimale proteininntaket vil variere avhengig av scenen og typen leversykdom. Noen typer leversykdom vil kreve proteinøkning, mens andre typer eller stadier kan kreve begrensende protein. Men for leveren i leveren er det viktig at du spiser hunden din høy kvalitet protein. Faktisk er det en generell anbefaling for å sikre at proteinet du gir til hunden din, men også å mate ham i moderate mengder.

De beste proteinene for økt proteininntak er fra dyrkilder. De har de optimale mengder aminosyrer som er gode for hunden din generelt, spesielt for fordøyelsen. På den annen side mangler planteproteiner, som korn, disse essensielle aminosyrene. I tillegg til dyrebasert protein, anbefaler veterinærer også soya, meieri og egg som proteinkilder.

Noen animalske proteiner er høye i kobber, som ikke er bra for leversykdom. Disse bør unngås, spesielt orgel kjøtt som lever. Unngå også laks, svinekjøtt, lam og duck siden de er alle rike på kobber og gå med kylling, kalkun, biff og hvit fisk i stedet.

Fett og karbohydrater

Igjen, avhengig av saken, kan noen hunder med leversykdom tolerere høyere nivåer av fett i kostholdet, mens andre skal holdes på moderat fettinntak. Fett er veldig viktig for energi og kalorier, men siden det behandles gjennom leveren, kan det føre til bekymring for hunder med leversykdom. Derfor er det best å mate bare fett som er lett fordøyelige, som kokosnøttolje.

På den annen side er karbohydrater viktige i alle tilfeller fordi de kan bidra til å hjelpe hundens fordøyelse siden de er rike på fiber. De hjelper også med å fjerne ammoniakk fra hundens system. Legg til hvit ris, havregryn eller pasta til hundens kosthold.

Vitamin og mineraler

Det er viktig å inkludere vitaminer som vitamin E, vitamin C, vitamin K, vitamin B-kompleks og mineraler som sink. Vitamin C er bra for sine antioksidantegenskaper, akkurat som vitamin E, og de er flotte for levers helse. De kan blant annet føre til mindre betennelse i leveren.

Vitamin K kan hjelpe med blodpropp og også hjelpe hundens kropp i å takle biproduktene til endret levermetabolisme. Sink er bra for bindende kobber og har også antioksidantegenskaper som hjelper leverfunksjonen riktig.

Strukturere hundens leversykdomsdiett

Som vi nevnte før, kontakt med veterinæren din før du legger til noen ingredienser til hundens diett og sørg for å mate ham minst fire ganger om dagen.

Mat til å inkludere

Egg for hunder med leversykdomLegg til sikre meieriprodukter til hundens diett, som ricottaost, cottage cheese og yoghurt. Disse matvarene vil hjelpe sin fordøyelse og vil også produsere mindre ammoniakk enn kjøtt. Bare vær sikker på at du holder deg til meieriprodukter som er lave i salt og fett og husk at geitost er lettere å fordøye enn kuestens ost.

Egg er en god kilde til protein for hunden din, og du bør inkludere dem i kostholdet ditt. Andre proteinkilder du kan inkludere er fisk, og hudløs og utbenet kalkun eller kylling. Disse matene er høyverdige proteiner som er gode for hundens lever.

Havregryn er flott for leversykdom fordi den inneholder løselig fiber som kan bidra til å fjerne ammoniakk fra hundens system, som er bra for leveren fordi det ikke trenger å behandle det da. Kokt hvit ris er også noe du bør inkludere i hans diett på grunn av løselig fiber, så vel som bygg og hermetisert gresskar.

Legg til litt fiskeolje eller laksolje til hundens måltider fordi de er rike på omega-3 fettsyrer, og de kan bidra til å redusere betennelse i leveren.

Det er også en mulighet for at noen frukter som vannmelon, fig, og papaya kan beskytte leveren, så prøv å inkludere dem i hundens diett. Men hvis du vil mate hunden din vannmelon, så prøv å ta ut alle frøene fordi de kan forårsake intestinal blokkering. Også, ikke gi hunden din mer enn noen få fiken fordi de kan forårsake mageforstyrrelser.

Kokosnøtt, og spesielt kokosnøttolje kan være bra for hundens lever. Kokosolje er spesielt bra hvis hunden din har problemer med å absorbere fett. Bare legg til 1 spiseskje kokosnøttolje daglig til hundens kosthold, og bruk jomfru eller uraffinert kokosnøttolje.

Matvarer å unngå

Unngå mat som er høy i kobber. Leversykdom er tilknyttet noen ganger med kobberoppbygging, og hvis det er tilfelle med hunden din, bør du begrense sitt kobberinntak. De fleste orgel kjøtt er høy i kobber, og du bør spesielt unngå biff lever. Kylling og Tyrkia Lever er greit siden de har lite kobber. Unngå lam, and, svinekjøtt og laks.

Hvis du ikke kan forberede hjemmelaget hundemat til din valp, spør veterinæren din som reseptbelagte diettmat ville være best for ham.

Saltinntaket bør overvåkes nøye fordi det kan bidra til leversykdom, spesielt for å beholde ekstra væske. Hvis hunden din har en alvorlig leverbetingelse, bør du sette ham på et lavt salt diett. Som vil forhindre oppbygging av væske i magen.

Hjemmelaget hundemat for leversykdom

Den beste måten å sikre at hunden din ikke spiser noe som kan skade leveren, er å lage mat for ham. Det er mange enkle og enkle oppskrifter du kan gjøre raskt. Prøv den jeg har nevnt nedenfor, og du kan også prøve Samantha`s leversykdomsoppskrift.

Kokt kylling med hytteost

Denne hjemmelagde hundematoppskriften er bra for hunder med leversykdom fordi den har høy kvalitet protein i kylling, ost og egg, men det er også rik på løselig fiber fra havregryn og gresskar, som vil hjelpe fordøyelsen også. Det er også en ganske enkel oppskrift som bare krever rundt 20 minutter prep-tid.

Ingredienser:

  • 3/4 kopp fettfattig hytteost
  • 1/2 kopp kokt kylling
  • 1/2 kopp kokt havremel
  • 1 kokt egg
  • 1/2 kopp hermetisert gresskar

Forberedelse:

Guiden om hvordan å mate hunder med leversykdomDet første du må gjøre er å lage kyllingen. Du kan bruke kyllingebryst hvis du vil holde deg til magert, fettfattig kjøtt, men andre deler av kyllingekjøttet er også fine. Bare sørg for at det er utbenet og skinnøst. Terninger kylling kjøttet og deretter bake det, kok den i en stekepanne eller kok den, uansett hva du foretrekker.

Kok havregryn og koker egget på forhånd, og når kyllingen din er grundig tilberedt, bland bare disse ingrediensene sammen. Etter det, legg til hytteost og hermetisert gresskar og bland alt i en stor bolle.

Så snart du blander det riktig, kan du servere dette måltidet til hunden din. Du kan lagre rester i kjøleskapet ditt i opptil 4 dager, og hvis du lager en større batch, kan du også fryse den i opptil 2 måneder.

Vanlige spørsmål om en diett for hunder med leversykdom 

Hvis du ikke trenger alle detaljene i informasjonen ovenfor, sving til disse vanlige spørsmålene for å lære om en hunds diett med leversykdom. 

Hva spiser du en hund med leverproblemer? 

Prøv å fokusere på å gi hunden din leverproblemer egg, fjærfe og liten fisk, for eksempel torsk, laks og sardiner. Unngå rødt kjøtt, da de har høye fosfornivåer. 

Hvordan kan jeg hjelpe hunden min med leverproblemer?

Start med å følge rådene som veterinæren din gir deg, inkludert å følge en diett for hunder med leversykdom. Du må kanskje også gi hundens kosttilskudd. Din veterinær kan også foreslå andre behandlinger, potensielt inkludert kirurgi. 

Hvilke matvarer er gode for forhøyede leverenzymer? 

Kaffe, greener, fisk, havregryn, valnøtter, avokado og tofu er alle gode matvarer for forhøyede leverenzymer. Hvis du gir hunden din menneskelig mat, må du alltid sørge for at det er trygt for hjørnetenner før du gjør det. 

Hvilke matvarer bør unngås med leversykdom? 

Hunder med leversykdom bør unngå mat høyt i kobber eller salt, for eksempel lam, and, laks, svinekjøtt og leveren kjøtt. 

Kan hundemat forårsake leverproblemer? 

Det er mulig for giftig hundemat å føre til leverproblemer. Som blir sagt, mange hunder som spiser tainted eller giftig hundemat er helt sunn. Veterinæren din kan hjelpe deg med å bestemme årsaken til hundens leverproblemer, så vel som den ideelle behandlingen.

Les neste: Hvordan mate hunder med nyresykdom

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan mate hunder med leversykdom