Hund nutrition 101: hva spiser hunder

Dagens hunder har mange flere alternativer når det gjelder hundemat og hva deres menneskelige kjæledyr foreldre velger å mate dem. Hva spiser hunder? Nesten alt som lukter godt for dem. Så spørsmålet bør heller bli posed som Hva skal hundene spise, og hvorfor; La oss kort snakke om det.

Riktig hund ernæring er en svært viktig del av ansvarlig kjæledyr eierskap. Heldigvis trenger du ikke å stole utelukkende på hundematprodusenter for å møte dine hundens ernæringsmessige behov. I dag er det rikelig med vitenskapsbasert informasjon På hva spiser hunder og deres riktige ernæring.

Siden den store kjæledyrsmaten tilbakekalles tilbake i 2007, hvilket resulterte i at hundematprodusenter tok sine kjæledyrprodukter av hyllene på grunn av tainted hvetegluten og de pågående bekymringene for hundematallergi og matfølsomhet, blir kjæledyrseiere mer bevisste på hundens mat Alternativer.

Det er Mange gode hundematvarer Tilgjengelig på markedet i dag - du kan kjøpe noen type basert på valpens alder, forhold, krav, helse og så videre. Nå, enda flere hundstartups fokuserer på bedre kvalitet hundemat og lanserer nye produkter som hever planken på hvor næringsrik og sunn hundemat burde være.

Med det som er sagt, blir det også mer utbredt på å lage din egen hjemmelagde hundemat, hundebehandler og alle typer hundesnits som bruker ingredienser som hundeeiere vet godt. Enda viktigere, det er veldig enkelt å lage hundemat hjemme etter oppskriftene som det er tusenvis Tilgjengelig online gratis. Så lenge du ikke har noe imot å bruke tid til matlaging for kjæledyret ditt, og lage et godt balansert måltid som oppfyller hundens ernæringsmessige behov, er det ingen grunn til at noen skal fokusere på regelmessig å kjøpe merket hundemat alene.

I SLEKT: Hund Nutrition 101 - Hvordan mate en hund

Så hva spiser hunder, eller hva skal de forbruke for å få en langvarig levetid? Her er en rask oversikt over hvilke hunder som trenger i deres dietter for å holde seg i optimal helse, og hva du kan gjøre med det.

Hund Nutrition 101: Hva spiser hunder

Proteiner

Hund ernæring 101 hva spiser hunder

Det er en pågående debatt om hvorvidt hunder kan være vegetarianere eller ikke. Til tross for all sprøytenarkomanen til vegansk dietter for hjørnetenner, er de fleste hundeksperter fortsatt enige om at din hunden er en omnivore, og mange av dem vil si at hjørnetenner faktisk krever minst noen animalske protein.

En hunds behov for proteiner er avhengig av sin størrelse, alder, rase og hans aktivitetsnivå.

Protein Macronutrient som er bra for hunder er tilstede i kjøtt, samt kjøttbiprodukter som lam, biff og kyllingmåltid. Kjøtt og kjøtt biprodukter er de beste kildene til protein for hunden din fordi vegetabilske proteiner er vanskeligere å fordøye for hundens system.

& # 8220;For kjøttetende hund anses animalske proteiner som komplette og planteproteiner betraktes som ufullstendig med hensyn til aminosyreprofiler. Plantproteiner mangler normalt arginin, taurin, metionin, lysin og tryptofan. For å ta et eksempel inneholder mais ikke glycin, lysin eller tryptofan. Kjøtt, derimot, inneholder alle essensielle aminosyrene.& # 8221; - Sy Guth (Kilde, PDF)

Proteiner er viktige for hundens immunsystem, vekst og utvikling, spesielt når din hunden er fortsatt valp. Hundeeiere på jakt etter høy kvalitet hundemat bør vite at kjøttprotein topplisten over animalske biprodukter og grønnsaker eller kornproteiner.

Karbohydrater

Hund ernæring 101 hva spiser hunderKarbohydrater er viktige for å gi hunden din mye nødvendig energi, så vel som fiber. De er hovedsakelig avledet fra mais, ris, bygg, havre og andre typer korn. Grønnsaker brukes ofte som hovedkilden til karbohydrater for hunder, som søte poteter.

Hundeeiere bør prøve å unngå å mate sine hjørnetenner hvete og soya, eller utkikk etter disse produktene på hundematetiketter som ingredienser fordi de kan en gang trigger allergiske reaksjoner hos hunder. Legg merke til at matvarer som er høye i karbohydrater (sukker = glukose) Kan forårsake fordøyelsesproblemer for hunden, så det er viktig å alltid holde øye med hva slags karbohydrater kjæledyret ditt kan tolerere og endre kostholdet og spisevaner om nødvendig.

& # 8220;Sammenlignet med plantelivelser er en hunds fordøyelseskanal mye mindre spesialisert for å fordøye korn, eller karbohydrater generelt for den saks skyld - spesielt i deres rå, ubehandlede form. Hunder er imidlertid ikke sanne rovdyr, men opportunistiske matere og kan fordøye og utnytte stivelsen fra korn i hundemat som har blitt konvertert av matlagingsprosessen. Fordøyelighet avhenger av kvalitet og type korn som brukes: Ris (72%) er for eksempel mer fordøyelig enn hvete (60%) eller mais (54%).& # 8221; - Hundematprosjekt.

Vitaminer og mineraler

Hund ernæring 101 hva spiser hunder

Akkurat som vi mennesker trenger å spise frukt, grønnsaker og finne andre kilder for å supplere kostholdet med alle de vitaminer og mineraler, så gjør våre hunder. Hund vitaminer og mineraler er en viktig del av en hunds ernæring, og for hunden din for å holde kroppen sin på 100%.

Akkurat som deg, hvis kjæledyrsystemet ditt er lavt i jern i lengre tid, vil det påvirke ham negativt, og han vil oppleve mangel på energi, sløvhet, konstant tretthet, latskap og så videre.

Flere studier har vist hvordan hunder trives på vitamin C og E. Chondroitin og glukosamin blir også en viktig del av en eldre hunds diett fordi de hjelper med å opprettholde sunne (eller sunnere) ledd. Leddgikt er et vanlig problem med mange eldre hjørnetenner, og supplerer kostholdet med noen nødvendige vitaminer og mineraler et skritt i riktig retning.

Vitaminer kommer i to former. Fettløselige vitaminer som A, D, E og K lagres i fettvevet og leveren til hunden din. Deretter er det vannløselige vitaminer, som inkluderer vitaminer B og C, og de spyles ut av hunden din daglig. Angivelig er de enten brukt opp som nødvendig eller kommer ut når hunden din eliminerer. Vitenskapen er fortsatt på kanten av om vannløselige vitaminer er i det hele tatt nyttige for kroppen, men til det er et klart bevis mot denne hypotesen, vil alle og deres hunder fortsette å ta dem bare for å være trygge.

Hvis du føler at din fido ikke får nok kjæledyr vitaminer, er det rikelig med multivitamin supplement alternativer tilgjengelig på markedet i dag, og Enda flere av disse kommer ut takket være proaktiv Petpreneurs. Mineraler hjelper også med hundens daglige funksjoner som blodsirkulasjon, cellegenerering, energiproduksjon og mye mer. De er like viktige som vitaminer er, og vanligvis går sammen hverandre.

Fett

Fett er avgjørende i hundens diett som det er det som bidrar til å holde huden deres smidig og deres strøk skinnende og sunne utseende. Fett mobiliserer også fordøyelsen og stabiliserer kroppstemperaturen i hundens system.

I SLEKT: Mest vanlige hundens oppførselsproblemer

Det er viktig å vite hvor mye fett hunden din kommer på en daglig eller minst ukentlig basis, og mate pooken din en god balanse mellom fett - ikke for mye og ikke for lite. Gi hunden din for mange fettstoffer, og han vil ha helse- og vektproblemer. Hvis du gir for liten - hans kapp og hud vil lide, og hans energi kan også bli påvirket. Sunn fett hjelper hunden din med sine energinivåer, holder ham stabil og jevnt temperert.

Hva mange hundeeiere ikke vet er at fett alltid kommer med konserveringsmidler.

Fordi fettstoffer i det hundemat kan gå dårlig veldig raskt etter produksjon, konserveringsmidler må legges til under produksjonsprosessen. Et utvalg av konserveringsmidler kan være enten naturlig eller kunstig. Det er åpenbart at det alltid er bedre å velge naturlige konserveringsmidler som vitamin C og E, som også ofte er merket som TOCOPHEROL eller ascorbat.

De dårlige gutta - kunstige konserveringsmidler - kan ofte finnes på hundematetiketter under navnene på propylenglykol, etoxquin, butylert hydroksyanisol (BHA) og butylert hydroksytoluen (BHT). Disse er farlige for hundens helse fordi de inneholder plantevernmidler, kreftfremkallende stoffer og toksiner. Likevel forblir slike ingredienser godkjent av FDA og er Vanligvis funnet I alle typer hundematvarer.

Hund ernæring 101 hva spiser hunder

Vann

Denne åpenbart sier selvsagt. Hvis du vil vite hva, spiser hunder, og du er Gjør deg klar for din nye pooch, Deretter skal vann være ditt nummer én prioritetsobjekt.

Sørg alltid for at hunden din har tilgang til fersk, rent, kjølig vann. En hund kan leve tre uker uten å spise, men kan bare overleve noen dager uten tilgang til vann.

Vann hjelper hunden din i mange viktige måter. Det hjelper med en hunds fordøyelsesprosesser, næringsdemping og regulering av hundens kroppstemperatur. Huske, Det er aldri en god ide å la hunden drikke ut av toalettet som det kan være forurenset med skadelige bakterier.

Kommersiell diett

Kommersielt forberedt og produsert Hundemat og kibble er det mest populære alternativet for kjæledyrseiere i USA. Det er enkelt, praktisk, raskt og gir nesten alle næringsstoffene din hund krever. Disse kommersielle hundematene er vanligvis tilgjengelige i tre typer:

  • Tørr hundemat
  • Våt hundemat
  • Semi-fuktig hundemat

Tørr hundemat er det rimeligste valget; Det kan imidlertid være minst velsmakende for din fido i forhold til de to andre valgene, avhengig av hundens smakpanasse.

Våt hundemat er svært velsmakende for de fleste hjørnetenner, men det kommer ikke med fordelen av tørrhundemat, som bidrar til å opprettholde hundens sunne tenner og tannkjøtt på grunn av den harde crunchiness.

Semi-fuktig er litt lik vår "junk food" som den inneholder mye ekstra sukker og konserveringsmidler for å holde det der det er. Det er det minst populære alternativet blant hundeeiere, men hunder selv synes å elske denne typen kibble.

Noen ganger vil hundeeiere gi sine hunder en rekke Alle tre typer av hundemat fordi dette gir et mindre kjedelig diett for hunden og sikrer også at alle næringsstoffer blir gitt regelmessig.

& # 8220;Hvis du spiser barnet ditt en middag med kylling, brokkoli, brun ris og cantaloupe, bør du klappe deg på ryggen for å gi et godt balansert næringsrikt måltid. Men hvis du spiser dette samme måltidet til barnet ditt tre ganger om dagen i hele sitt liv, vil du begynne å se ernæringsmessige mangler - og ingen ville bli overrasket over å høre at barnet er slitsomt av måltidet! Det samme gjelder for hunder. Kroppene deres setter pris på de forskjellige ernæringskildene, mens deres smaksløk setter pris på deilige endringer på deres gane.& # 8221; - sier Dr. Tracy Lord, DVM fra Animal Clinic and Wellness Center i Williamsburg, Virginia.

Alternativ hundediet

Hund ernæring 101 hva spiser hunder

Alternativ hundediet kan inkludere alt fra rå eller hjemmelaget fôring til holistiske dietter, og alt annet som kan komme til en hundesinnehodet for å prøve.

Mange hundeeiere sverger ved en rådog mat diett for deres hjørnetenner for å møte all sin hund ernæring 101 behov. Begrunnelsen er at rå diett er det beste kostholdet for hunder fordi dette er hva hunder og ulver spiser i naturen (eller vant til, noen av dem). De hevder at rå matvarer hjelper sine hunder utstråle god helse og at hunder ikke har noen allergier, kroniske forhold, parasitter og har ferskere åndedrag og sunnere ledd.

I SLEKT: Giftforebygging for hunder

En rå mat diett for hunder vil inkludere rå kylling, svinekjøtt og biff bein, frosne og frysetørkede alternativer for nuggets som inneholder kjøtt, grønnsaker, frukt og andre råvarer. De inneholder vanligvis biffhjerter, gulrøtter, salat og brokkoli.

Vær oppmerksom på at det er to separate tankegårder når det gjelder rådog mat diett - en som anbefaler svært pro denne praksisen, og den som anbefaler helt mot å mate hundene dine rå diett. Her er noen fakta fra FDA for deg å lese på dette før du gjør deg i tankene dine.

En annen alternativ diettalternativ er bare en hjemmelaget hundemat diett. Hundeeiere foretrekker denne typen diett for sine hunder fordi det er mindre risiko for dårlige effekter, allergier og potensielt farlige ingredienser i forhold til kommersielle hundematvarer.

Hund ernæring 101 hva spiser hunder

EN vellykket hjemmelaget diett Må tilby hunden din alle de ovennevnte som vi allerede har diskutert: komplette proteiner, fordøyelige karbohydrater, vitaminer og mineraler, og en god balanse mellom sunne fettstoffer. Dette er et minimumskrav for hunden din å holde seg i optimal helse.

Hvis du bestemmer deg for å gå på & # 8220;Hjemmelaget hundemat diett& # 8221; rute, her er en rask tips: Lag store batches av mat til din pooch og fryser inn i deler for enkel tilgang. Når det gjelder bekvemmelighet, er det nesten det samme som å kjøpe kommersiell kibble i poser og deretter hælde den inn i hundens bolle. I tillegg, når du bytt til hjemmelaget hundemat diett, du kan legge til flere ferske ingredienser til din poochs måltid når du tar deler ut for å tine.

Mens hjemmelaget hundematdiett normalt vil være det sikreste alternativet når det er gjort riktig, Det er noen få potensielle farer i her også at kjæledyrseiere skal være oppmerksomme på. Det største problemet er at kjæledyrets eiere ikke ser langt inn i ingrediensene lister for å legge merke til om det hjemmelagde måltidet de har forberedt på hunden, gir nok ernæring.

& # 8220;Resultatene av denne studien indikerer imidlertid at de fleste tilgjengelige oppskrifter for sunne hunder, selv de som er publisert i bøker av veterinærer, ikke gir essensielle næringsstoffer i mengdene som kreves av hunden. Det er ekstremt vanskelig for den gjennomsnittlige kjæledyrseieren - eller til og med veterinærer - å komme opp med balansert oppskrifter for å skape passende måltider som er trygge for langsiktig bruk.& # 8221; - Prof. Jennifer Larsen, William R. Pritchard veterinær medisinsk læring sykehus på UC Davis.

Hunden behandler

Hund ernæring 101 hva spiser hunder
Velsmakende hjemmelaget hundekake. Foto: MaskedCard

Det er så mange alternativer der ute for å behandle hunden din at de fleste hundeeiere ofte vil bli forvirret - hva er bra, hva er dårlig og hva som er det stygge i alt tilgjengelig utvalg av hundebehandler.

Vi - den menneskelige arten - kjærlighet som behandler oss mesteparten av tiden. En matbit her og godteri der; Det er normalt. Hund foreldre som adopterer & # 8220; human-lignende & # 8221; mentalitet mot kjæledyr eierskap vil forsøke å bruke samme logikk med sine hjørnetenner, og mens det egentlig ikke fungerer på den måten - det er ingenting galt med Behandle hunden din med noen velsmakende hundekjøtt.

I SLEKT: Må ha hund forsyninger for enhver eier

Eiere som alltid er på utkikk etter hundenes godbiter, kan finne alle slags hundekaker, tygge pinner, bacon strips, rå skjul bein, behandle biter, grisører og til og med hund sjokolade. Godbiter for hunder kommer alle i forskjellige størrelser, farger, smaker og former, så vel som med forskjellig ernæring. Før du blir gal med å fylle din pooch med tilfeldige godbiter alene, er det viktig å huske at selv om du elsker å ødelegge hunden din, er moderering viktig fordi Pet fedme har nylig klatret for å bli rangert som en epidemi.

For å avslutte denne artikkelen, er det to viktigste takeaways for hver hundeier: Husk alltid å vurdere ernæringen din hunden mottar (sjekk om kostholdet på dine valg gir dem alt de trenger) og alltid husk å beregne minst omtrent hvor mye hunden din skal spise for å unngå underfeeding eller overfeeding dem. Her er en god hund Grunnleggende ernæringskalkulator for deg å prøve.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hund nutrition 101: hva spiser hunder