7 Grunner til ikke å mate hunden din rå hundemat (basert på fakta)

I de siste årene, trenden med fôring av rå dietter til hunder har vært på vei oppover. Med den stigende trenden kommer stigende kontrovers over emnet. Proponenter av den rå hundemat diett (en diett sentrering på rå kjøtt, bein, frukt og grønnsaker) hevder at det er mer biologisk hensiktsmessig og fører til bedre langsiktig helse i hjørnetenner. Forrige uke, Dom har selv publisert en artikkel om dette.

derimot, Det er ingen konkret bevis for å støtte dette. Studier fortsetter, men det er monteringsbevis for å støtte tanken om at et rå diett faktisk kan være skadelig for hunden din. Mainstream veterinærer og FDA pleier å motsetter den røde dietten (PDF), og studier som støtter denne opposisjonen er publisert i veterinære tidsskrifter.

Grunner til ikke å mate hunden din rå hundematEn Studie utført i 2001 konkluderte med at rådog mat dietter (både kommersiell og hjemmelaget) var næringsstoffet mangelfull eller overdreven på måter som kunne påvirke helsen negativt. Denne studien ble publisert i Journal of the American Veterinary Association Medisinsk journaland har blitt allment referert av veterinærer og andre studier.

Gjenstanden for rå er svært kontroversiell, og avgjørelsen er en veldig subjektiv. Vi har tidligere diskutert barf diett her. Det er tonn informasjon tilgjengelig om emnet for deg å utdanne deg selv. Uansett hva du bestemmer deg for å mate hunden din, er du oppfordret til å konsultere veterinæren din, Sammen med den nyeste vitenskapelige forskningen.

Opplær deg på hundens rase, forhold, størrelse og medisinsk historie. Vær oppmerksom på hvordan han reagerer på visse matvarer. Og hvis du bestemmer deg for å mate rå, vær bare trygg og gjør leksene dine på alle de ovennevnte poengene. Vi har hatt en hund ernæringspesialist, a PhD i ernæring På en av våre podcaster diskuterer ernæring for hjørnetenner, så ha en lytte her.

Hunden din kan leve et langt, lykkelig og sunt liv, og den reisen starter og slutter med kostholdet du velger. Bare velg hva du føler at de fleste fordeler din hundekompanjon basert på fakta og forskning i stedet for propaganda, og sørg for å søke veiledning fra en veterinær eller en sertifisert hundens ernæringsfysiolog (med en doktorgrad) før du tar den endelige avgjørelsen.

I SLEKT: Rå diett for hunder 101 - den ultimate guiden

7 grunner til ikke å mate hunden din rå hundemat

Grunner til ikke å mate hunden din rå

1. Bakterielle forurensninger

Studier av rå kjæledyr mat dietter viser at kjøttet kan inneholde bakteriell forurensning. Rå kjøtt kan inneholde et av følgende:

  • coli bakterier
  • Salmonella
  • Campylobacter
  • Clostridium perfringers
  • Clostridium botulinium
  • Staphylococcus aureus

Alle disse er kjent for å være hund (og menneskelige) patogener. Ekstra hjørnetenes patogener inkluderer følgende:

  • Neospora Caninum (funnet i rå biff)
  • Nanophietus Salmincola (funnet i rå laks)
  • Trichinella Spiralis (funnet i rå svinekjøtt og viltspill som hjort, elg og elg)

Disse bakterielle patogener kan ikke bare forårsake sykdom, men kan også være dødelig.

2. Farer for bein

Ben kan føre til kvelning og punktering av interne fordøyelsesorganer. De kan splinter, forårsaker skade på halsen, magen eller tarmene. Ben kan også føre til fliset eller ødelagte tenner.

3. Preexisting forhold

Hunder med tidligere eksisterende medisinske forhold kan ha sin delikate helse ytterligere negativt påvirket av næringsdefekt eller overskudd som tilbys av en rå diett. Rådog mat dietter kan være usunn for kjæledyr med lever problemer, pankreatitt og fordøyelsesproblemer.

Hunder på kjemoterapi og hunder som har immunosuppressive sykdommer, kan også lide lenger fra en rå diett. Hvis hunden din har en kronisk lidelse eller sykdom, bør du bare administrere dietten som anbefales av veterinæren din.

I SLEKT: 11 beste superfoods for hunder som kan forbedre helsen sin

Grunner til ikke å mate hunden din rå

4. Feilaktige forhold

Valper trenger riktig balanse av kalsium, protein, fett, kalsium og fosfor. Uten disse saldoer på plass, kan de lide av stunted vekst og bein deformasjon. Dette kan også føre til tannproblemer (som tenner er bein).

For valper og voksne hunder kan for mye vitamin A være giftig over en lengre periode. Rådog mat dietter høy i leveren inneholder overdreven vitamin A. Det er vanskelig å finne de riktige forholdene for næringsstoffer når du fôrer en rå diett.

5. Ernæringsmessige mangler

Den enkle sannheten er at de fleste hundeeiere ikke er veterinærer. Å få næringsbalansen på hundens mat riktig er en vitenskap. Rå dietter ikke ordentlig forberedt kan være mangelfull i viktige næringsstoffer, som vil ha en negativ innvirkning på hundens helse over tid.

Problemet med ernæringsmessige mangler er at de tar lang tid å presentere. Så, vil du sannsynligvis ikke merke et problem i hundens helse før han har hatt problemet i lang tid.

6. Fordøyelighet

Det er vanskelig for hunder å fordøye rå grønnsaker. Faktisk blir de fleste næringsstoffene i grønnsaker mer tilgjengelige for hunder etter at de er tilberedt og bakken. Rå grønnsaker er ofte dårlig fordøyd av hunder.

7. Kostnader

Å lage eller kjøpe rå dietter kan være kostbare, tidkrevende og ubeleilig. Ingrediensene som kreves for hjemmelagde oppskrifter, er mange, og ødelegger raskt. Oppskriftene kan ta mye tid og krefter å sette sammen, og de må gjøres ofte.

Det er veldig vanskelig å reise med rå mat også. Det er også vanskelig å gi denne dietten til en hund som blir sett av en venn eller ombordstigning. Og det er vanskelig å lagre, og krever kjøling og frysing.

I SLEKT: 15 Billige måter å forhindre vanligste helseproblemer hos hunder

Grunner til ikke å mate hunden din rå

Motvirke de røde proponene og dispelling myter

Folk som støtter rå dietter for hunder har sine egne krav om hvorfor er det nødvendig og effektivt. Men noen av disse argumentene gjør krav som kanskje ikke er gyldige eller sanne. Her er noen:

Myte # 1: Hunder er ulver, og skal spise som ulver

Rå advokater overbeviser det fordi hunder utviklet seg fra ulv (Hvem er rovdyr), det er bare logisk at de skal spise som vill ulvene spiser - nemlig kadaver. Problemet er at domesticated hundearter blir betydelig fjernet fra ulver.

Hunder har utviklet seg sammen med mennesket som våre følgesvenner i minst 18.000 år, og hunder brøt bort fra ulvene genetisk sett 40.000 år siden. Dette etterlater mye tid for evolusjon.

Hunder, i motsetning til katter, er ikke obligatoriske rovdyr. De er omnivores, og som sådan kan de håndtere en rekke matvarer for fordøyelsen. Faktisk spiser ulver en betydelig mengde vegetabilsk saken i naturen.

Myte # 2: Kommersielle dietter mangler riktig ernæringsmessig innhold

Er rå diett sunt for hunderKommersielle dietter er vitenskapelig formulert i henhold til AAFCO-standarder å være i samsvar med de komplekse ernæringsmessige profiler og krav til hunder. Vitenskapen om å skape gode, ernæringsmessig balansert mat er en uendelig innsats.

Veterinærer og ernæringsmessige eksperter Lær mer hvert år om hvordan man forbedrer på formulert hundemat.

Matene er testet i fôringsforsøkene i stor grad før du treffer markedet hyller. På den annen side er kommersielle rå dietter mindre ofte testet, og hjemmelagde dietter er nesten aldri.

Rå dietter er derfor usannsynlig å være som ernæringsmessig balansert som kommersielt produsert og kraftig testet hundemat. Det er bare et faktum.

jeg anbefaler leser denne artikkelen fra folkene som vet mye bedre enn jeg gjør.

Myte # 3: Kommersielle dietter forårsaker hundesykdom

Det er ikke noe reelt bevis for å støtte dette kravet. Videre, fordi hunder lever lenger nå enn de pleide å, er det en høyere utbredelse av aldersrelaterte sykdommer i våre hundekammerater.

Myte # 4: Hunder reagerer dårlig til korn

Lab testing faktisk demonstrerer at kokte korn kan være en stor kilde til energi for hunder, sammen med å gi protein og andre næringsstoffer. Påstanden om at hunder ikke kan fordøye korn, er heller ikke gyldig; Som nevnt ovenfor er hunder omnivores som er i stand til å fordøye en rekke matvarer i tillegg til kjøtt.

Folk klandrer også korn for matallergi hos hunder. Mens dette kan være sant, er det oftere tilfelle det Hunder er allergiske mot kjøtt enn til andre matkilder.

Myte # 5: Matlaging av hundemat har negative virkninger

Rå proponents hevder at matlaging mat kan ødelegge alle næringsstoffene. Mens det står til grunn for at matlagingen gjør detpletter noe næringsinnhold, er det en vitenskap å lage mat på de riktige temperaturene for å beholde maksimal ernæring. Og det er viktig å huske at matlaging er nøkkelen til å ødelegge de tingene vi ønsker å ødelegge i mat - patogener.

Les neste: 3 vanlige hundesykdommer knyttet til hundemat

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 7 Grunner til ikke å mate hunden din rå hundemat (basert på fakta)