Tips for beroligende kløende valper med atopi og hundens hudallergi

Jack Russell Terrier (Canis Lupus Familiaris) Skrap

Atopi hos hunder er også kjent som miljøallergi hos hunder. Med atopi kan allergener i kjæledyret innåndes som ligner på "høyfeber" eller absorberes gjennom huden. Selv om Atopy er en vanlig årsak til kløe i hunder, er den vanligste typen allergi hos hunder faktisk loppe bite overfølsomhet. Atopi eller miljøallergier hos hunder utgjør den nest vanligste allergi som det anslås at om lag ti til femten prosent av hundens befolkning har atopi.

Tegn på inhalantallergi

Pollen, mugg, sopp, og til og med huset støvmitt gjør folk hoste, hvesen, og har problemer med å puste, men atopiske hunder lider mer typisk kløe på kroppen. De tygger, biter, slikker og gni deres ansikt, bryst, armhulen område og føtter. Webbinget mellom hundens tær kan absorbere allergener og gjøre hele kroppen kløe. Atopiske hunder lider også av kronisk øreinfeksjoner. De kan utvikle sekundære infeksjoner med gjær eller bakterier som er svært ubehagelige og til og med traumatisere huden med å licking eller skrape.

Andre typer hundallergi, som kontaktallergi eller matallergi, kan spørre kløende hud hele året. Atopi, som loppe allergi, kan være sesongmessig eller året rundt.

Atopi kan utvikle seg i en hund, men har en genetisk komponent. Noen raser som ofte påvirkes, inkluderer de små terrierene, som West Highland White Terrier, så vel som boksere, dalmatere, Golden Retrievers, Engelsk og irsk settere, Lhasa Apsos og Miniature Schnauzers. De fleste tegn utvikler seg først når hunden er mellom to og seks år gammel.

Diagnostisere atopi

For å bli kvitt allergenet, er det først viktig å vite hva som forårsaker problemet, noe som kan være vanskelig å bestemme. Selv om blodprøver er tilgjengelige, er de ikke alltid ansett som pålitelige. I stedet hjelper intradermal hudtesting å diagnostisere atopi. Mistenkt allergener injiseres i den barbære huden på den sedated hunden. I fem til 15 minutter blir positive reaksjoner hovne, røde og forhøyede, mens negative reaksjoner forsvinner bort.

Hunder kan reagere på enkle eller flere allergener, men selv for de som kjenner hunden sin, reagerer på husstøv, er det nesten umulig å eliminere eksponeringen fordi valpens pels er en magnet som tiltrekker seg og fanger miljøallergener.

Behandling av Atopy

Ved første tegn på kløe er det viktig å ta en tur til veterinæren som hunder med atopi og allergier er også utsatt for svært ubehagelige infeksjoner som trenger behandling. For å avgjøre passende behandling og anti-kløe medisiner, kan veterinæren din utføre en cytologi for å bestemme hvilken type infeksjon. De vil bidra til å komme opp med en plan for kjæledyret ditt som vil være rettet mot å håndtere kløen og infeksjonene eller mot å behandle den underliggende årsaken til immunterapi.

Hyposensibilisering, eller immunterapi, kan være svært nyttig for visse hunder. Behandlingen er en gradvis prosess der hundens motstand mot allergener er forbedret ved å utsette ham gradvis for å øke mengder av stoffene. Dette gjøres ofte med en ombordstigende veterymatolog. Etter at hudprøver bestemmer synderne, er hunden plassert på allergi-skudd med små mengder av allergenene i håp om at motstanden mot dem vil bygge og redusere hundens følsomhet og resulterende symptomer. Fordi forbedring fra immunterapi er treg, blir allergi skudd vanligvis fortsatt i minst et år. Vedlikeholdsinjeksjoner kan være nødvendig for livet.

Arbeid for å eliminere eksponering for miljøallergener for kjæledyret ditt hjemme kan også være nyttige, men å jobbe med veterinæren som nevnt ovenfor er viktigst. Helt eliminering av eksponering for miljøallergener er umulig med hunder som vanligvis er innendørs / utendørs kjæledyr. Tross alt kan en eier ikke støvsuge gården eller filtrere luften. Men å redusere innendørs eksponering kan være nyttig, og renslighet er nøkkelen. Noen skritt for å gjøre det inkluderer:

  • Reservoarer som tiltrekker seg og fanger allergifremkallende stoffer, bør reduseres eller elimineres. Handle grove overflater som Tepper og møbeltrekk for linoleum eller tregulv og glatte stoffer som er lettere å holde rene.
  • Vannfiltre på en vakuum hjelper skrubbepartikler fra luften. Unngå feiing, som har en tendens til å flyte allergener i stedet for å fange dem.
  • Høyffektiv partikkelformet luft (HEPA) filter systemer kan også være nyttige.
  • Andre behandlinger kan bidra til å lindre hundens symptomer, selv om det er umulig å eliminere eksponeringen. Veterinæren foreskrevet antihistaminer lindre symptomene i noen hunder, og kortisonholdige stoffer kan bidra til å redusere kløe.
  • Noen hunder drar nytte av kosttilskudd av de essensielle fettsyrene som bidrar til å fremme sunn hud og pels. Den riktige kombinasjonen av disse forbindelsene ser ut til å redusere den inflammatoriske hudresponsen som skyldes atopi. Omega 3 fettsyrer er svært viktige for hudhelsen og har også anti-kløeegenskaper. Fordi de er avledet fra fiskeolje, vil kjæledyr ofte nyte dem som en behandle. Spør din veterinær hvis de anbefaler dette for kjæledyret ditt.
  • Regelmessig skylling reduserer en kjæledyrs eksponering og deres riper. En kolloidal (havremel) sjampo som Aveeno vil naturligvis berolige kløende hud, men vil ikke ta bort kløen eller infeksjonen hvis den er tilstede. Mellom turer utenfor, bør du vurdere å skylle av hundens føtter eller tørke med hypoallergeniske babyservietter for å redusere poteputeeksponering mot gress og utendørs allergener.

Igjen, reduserer miljøallergier som hunden din er utsatt for hjemme, kan være nyttig, men oftere enn ikke kjæledyret ditt trenger hjelp og en plan som er fremstilt av veterinæren din for å hjelpe kløen.

Forstå inhalant allergi

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt har innåndende allergier, vil det være svært viktig å jobbe med veterinæren din, da disse ofte kan være livslang og til og med føre til alvorlige infeksjoner og ubehag i hunder. Allergier kan ikke helbredes, og unngår allergifilden er den eneste måten å kontrollere symptomene på. For å komplisere saker, gjør flere allergier identifikasjon av synderen (e) nesten umulig. Bare en veterinær kan ordentlig diagnostisere allergier i et kjæledyr.

Hunder er ofte følsomme for mer enn én ting, og allergier har en tendens til å være kumulativ. For eksempel, hvis en hund er allergisk mot begge loppene og å pollen, kan de individuelt ikke forårsake problemer, men kombinasjonen av de to presser over allergi-terskelen, slik at kløe utvikler seg. Hver allergisk hund har en individuell "kløe" terskel, som er mengden allergen som er nødvendig for å provosere tegn på sykdom.

Dette er faktisk gode nyheter. Selv om det kan være umulig å eliminere alle allergener, kan det være umulig å redusere mengden eksponering, kan vesentlig lindre en hunds symptomer. Med andre ord, å bli kvitt loppene ved å holde kjæledyret ditt på en veterinær Anbefalt loppebilde, kan hjelpe en hund til å håndtere eksponering for husstøv bedre.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Tips for beroligende kløende valper med atopi og hundens hudallergi