Indian ringneck parakeet (rose-ringed parakeet): fuglearter profil

Indiske ringnecks gjør herlige følgesvenner

En vakker fugl, den indiske ringneck parakett er et veldig populært kjæledyr. Det kan ikke være riktig for alle fordi det krever mye oppmerksomhet og omsorg, men det er en veldig sosial fugl og kan bli en Utmerket følgesvenn for hele familien. Disse fuglene elsker å snakke og nyte en god utfordring, noe som gjør trening massevis av moro.

Arter Oversikt

Vanlige navn: Indian Ringneck Parakett, Indisk Ringneck Parrot, Rose-Ringed Parakeett

Vitenskapelig navn: Psittacula Krameri Manillensis

Voksen størrelse: 16 inches i lengde inkludert halefjær og 4 gram i vekt for en mellomstor papegøye

Forventet levealder: 25 til 30 år - noen tilfeller opptil 50 år

2:00

Klikk på Spill for å lære mer om den fargerike Indian Ringneck Paraket

Opprinnelse og historie

De Indian Ringneck Parakeet er en asiatiske underarter av den rosen-ringet parakisten (Psittacula Krameri). Det er en asiatisk papegøye opprinnelig fra Ceylon. Nå kan du finne den i mange deler av Asia, spesielt India og Pakistan. Det bor også i de vestlige og sørlige områdene i Sudan og Midtøsten.

I naturen lever de i lett bindingsverksområder, samt oppdrettsområder på landsbygda. De reiser i flokker på 100 eller flere fugler, så de er vant til å ha selskap.

Indiske Ringneck-parakitter har blitt holdt i fangenskap fra så tidlig som 200 f.Kr. I India ble de ansett som hellige vesener etter religiøse ledere begynte å gjenkjenne deres evne til å etterligne menneskelige språk. Høyt ansett av velstående indiske kongelige, ringneck papegøyer ble holdt i dekorative bur og beundret for sine farger og sjarmerende disposisjoner.

I løpet av 1920-tallet, aviculturists begynte å avl fanget ringnecks, og med adventen av forskjellige fargemutasjoner, begynte fuglens popularitet å eksplodere. Nå er det allment tilgjengelig i Pet Trade, indiske ringneck parakitter fortsetter å få økende popularitet som kjæledyr. Deres relativt små størrelse og vakre markeringer bidrar til å gjøre Ringneck til høyre Valg for mange fugl eiere.

Temperament

Selv om den indiske Ringneck har noe av et rykte for å være nippy og vanskelig å trene, er det for det meste ufortjent. Siden de er så smarte, blir ringnecks kjedelig veldig raskt, og vil ofte ty til tygge og annen destruktiv oppførsel hvis de føler seg forsømt.

De går også gjennom en bløffing scenen i ungdomsårene som er vanskelig for noen eiere å administrere. Denne scenen kommer med liten aggresjon, men fasen varer bare noen få uker eller måneder.

Vanligvis håndteres ringnecks ofte og tilstrekkelig brydde seg om, søte, sjarmerende personligheter. Stemmen deres er nesten komisk, da den er veldig høye, men likevel myk. Du vil også legge merke til at de er gode til å varsle deg om fare, et vilt instinkt som følger med høye samtaler.

De har ikke et rykte for å være veldig kjærlig, selv om kvinner har en tendens til å danne en sterkere bånd med eiere mens mennene er mer enkle. De er generelt en lavt vedlikeholdsfugl - hvis det er virkelig en slik ting. Til tross for deres avvikende personligheter, krever de mye tid og oppmerksomhet.

Tale og vokaliseringer

Den indiske ringneck er en av de beste snakkende fuglene blant de innenlandske artene. De kan vanligvis begynne å snakke mellom 8 måneder og 1 år gammel, og de kan lære over 200 ord. Fuglen kan variere fra et gjennomsnittlig talende nivå for å rope eller skrike, men de er mer generelt kjent for deres intelligens og rask læring når det gjelder tale.

Indiske Ringneck ParaTeet farger og markeringer

Ringnecks er tilgjengelige i nyanser som spenner fra lyse gulger, greener og blues, til albinos, kanatene og Lutinos. Selv om fargemutlæringen er vanlige, er den typiske fargen på denne arten lyse kalkgrønn med blå halefjær og gul under vingene.

De er kjent som en dimorfe arter, noe som betyr at fargene og merkene kan bestemme et fugles kjønn. Menn Sport Deep Red Berker, Black Facial Markeringer, og Tre Bands of Color rundt halsen. Den svarte ringen utvikler seg på ca 18 måneder, og blå og rosa ringer vises da de når 3 år. Kvinner, mens det fortsatt er vakkert, mangler ansikts- og kragebandene, selv om noen viser en liten mørking av farge rundt halsen deres.

Ta vare på den indiske Ringneck Paraket

Med tilstrekkelig oppmerksomhet, håndtering og kjærlighet, kan en indisk ringneck parakeett raskt bli en elsket følgesvenn og familiemedlem. De liker å lære nye ting og er eksepsjonelt dyktige med eiere som ønsker å utfordre sin intelligens. Det er en grunn til at de utvikler så store vokabularer og er flotte på fugl triks.

Hvis du merker en aggressiv oppførsel, er det best å unngå å skjule da fuglen kan utvikle en levetid Frykt for folk. Den beste måten å håndtere denne fuglen på er å ignorere dårlig oppførsel og bruke positiv forsterkning for god oppførsel.

De bur for denne fuglen må være større enn du kanskje forvente. Det bør imøtekomme sin lange hale og la fuglen hoppe rundt og spille når du ikke er rundt. Pass på at baren er ikke stor nok til at de skal sitte fast i eller flykte gjennom - den ideelle størrelsen er 1/2-tommers til 5/8-tommers avstand.

Rengjør maten og vannskålen daglig, perches og leker Ukentlig, og gulvet månedlig. En gang i året, planlegger å ta alt utenfor for å bli slått ned.

8 toppvennlige kjæledyr fuglearter

Vanlige helseproblemer

Mens den indiske ringneck paraket er generelt kjent for å være en sunn kjæledyrfugl, er de utsatt for vanlige sykdommer som psittacosis, polyomavirus, aspergillose, og en rekke bakterielle infeksjoner. Hvis kjedelig, igjen alene for lenge, eller deprimert, Denne fuglen kan vende seg til selvdestruktiv atferd som fjær plukking.

Diett og ernæring

Vill indiske ringnecks vanligvis fest på en diett av frukt, grønnsaker, nøtter, bær og Frø. De liker også nektar fra blomster og blomstene selv.

Mens de fleste veterinærer er enige om at det er best for fangerfugler å spise en ernæringsmessig balansert pelletert diett, vil en ringneck sette pris på en rekke frukter og grønnsaker i kostholdet. Løvrike greener og grønnsaker er avgjørende for enhver følgesvenn for å opprettholde et ernæringsmessig lyd diett, og den indiske ringneck parakeet er ikke noe unntak. De kan også spise en sunn kokt mat du vil spise og er spesielt glad i kylling, selv om bønner, korn og ris også er akseptabelt. Avokadoer, Rabarber og sjokolade er giftig for fugler.

Noen ringneck-eiere finner at fuglen deres vil sortere ut og etterlate pellets hvis det er blandet med frø. Disse fuglene virker kresen om å spise pellets. Hvis du finner det for å være tilfelle, tilbud pellets og frø separat og roter dem på en vanlig tidsplan. De kommer vanligvis rundt til pellets. Som en tommelfingerregel, start av med å tilby fuglen din 1/4 kopp pellets og 1/4 kopp frukt og grønnsaker daglig. Øke beløpet etter behov. Fjern de uneaten matene for å forhindre ødeleggelse.

Som med alle fugler, bør mat og vannbeholdere tømmes, renses og påfylles daglig for å redusere risikoen for bakteriell vekst og infeksjon.

Frø vs. Pellets: Hva skal du mate fuglen din

Trening

Parakitter er svært aktive fugler. Som med de fleste andre fuglearter, er det en god ide å ha et trygt område for kjæledyret å leke og strekke sine vinger ut av buret i minst 3 timer hver dag.

Ringnecks har også kraftige kjeve muskler for å opprettholde. Det er lurt å gi en rekke tyggbare leker, perches, og cage tilbehør, så fuglen er mindre sannsynlig å gnave på noe verdifullt eller farlig. Denne arten nyter puslespill og noen komplekse leker du kan finne, som bør bidra til å holde fuglen opptatt også.

Å gi en mister og en tallerken med vann for å bade i, vil også holde din fjærede venn veldig glad.

Fordeler
  • Sosial og vennlig

  • Intelligent og kan snakke opp til 200 ord

Ulemper
  • Kan være høyt, så ikke godt egnet for leiligheter

  • Kan være mer avhengig av eierne enn andre fugler

Hvor å adoptere eller kjøpe en indisk ringneck parakeett

Indiske ringnecks er relativt vanlige i USA, og kan reddes, vedtas eller kjøpes på verifiserte organisasjoner som rescueprots.org eller adopsjon nettsteder som petfinder. Prissetting varierer fra $ 400 til $ 500, selv om du kan forvente å betale opptil $ 700, avhengig av organisasjonen og fuglen.

Hvis du går på oppdretterruten, må du sørge for at Oppdretter er anerkjent ved å spørre dem hvor lenge de har avl av og arbeide med indiske ringneck parakitter. Be om en tur, men vær ikke bekymret hvis du ikke kan tur på fasilitetene der de holder fuglene. Mange anerkjente oppdrettere velger å jobbe under lukkede aviarier, som forhindrer sykdommer i å infisere flokken.

Også, sørg for at fuglen du vil ta med hjem er like sunt. Pass på at parakitten er våken, aktiv, og utviser alle Tegn på en sunn fugl, som lyse øyne, rene fjær og full avlinger.

Flere dyrefugler og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende arter, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre Små papegøyearter profiler.

Se nå: Hvordan velge riktig kjæledyrfugl for deg

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Kovalkovičová, Natália et al. Litt mat giftig for kjæledyrTverrfaglig toksikologi vol. 2,3 (2009): 169-76. DOI: 10.2478 / v10102-009-0012-4

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Indian ringneck parakeet (rose-ringed parakeet): fuglearter profil