Moustached paraket: bird species profile

Rød breasted parakeet

En vakker papegøye, den moustached parakittet er oppkalt etter sine særegne fjær over nebben som ser ut som en godt preparert bart. Denne fuglen gjør et flott kjæledyr og har en søt, utadvendt personlighet som fuglelskere liker. Hvis du leter etter en liten papegøye som kan snakke og abborre på skulderen, er den moustached parakeet en art å vurdere.

Arter Oversikt

Vanlige navn: Moustached Parakett, Mustache Parakett, Java Parakeet, Red-Breasted Parakeet

Vitenskapelig navn: Psittacula Alexandri

Voksen størrelse: 13 til 15 tommer

Forventet levealder: 25 år med riktig omsorg

Opprinnelse og historie

Moustached Parakeet har et stort utvalg i Sørøst-Asia. Det er innfødt i Kina og øyene Indonesia, hvor flere underarter bor. Feralpopulasjoner sprer seg til mange andre områder, inkludert nærliggende byer. Deres krympende naturlige habitat forårsaker at flokker blir urbane dwellers.

I naturen har denne arten en tendens til å bo i skog, åser og fjell og samles i flokker på opptil 60 fugler. Gruppen kan bli ganske høyt, så det er vanskelig å savne dem. Denne fuglen har en umiskjennelig døvende advarsel som ringer når faren nærmer seg. I løpet av parringsesongen vil et par forlate flokken og finne et trehulrom for å ringe hjem til deres kyllinger modnes.

Temperament

Moustached parakitter kan gjøre søte kjæledyr når håndmatet som babyer og ordentlig sosialisert. De er aktive, sosiale skapninger som elsker å tilbringe tid på å spille spill og tilbringe tid med sine eiere.

Noen eiere av Moustached Parakets rapporterer at deres fugler har en tendens til å handle bossy eller trengende. De vil kreve en eier oppmerksomhet hvis de føler seg ignorert. Men de har en tendens til å være mer avslappet enn den Boisterous Indian Ringneck Paraket.

Moustached parakitter har ikke en tendens til å nyte mye kose, men velkommen noen petting i nærheten av nakken. Hvis håndtert ofte og forsiktig, kan det varme til mer kose.

Mens Moustached Parakets er svært intelligente og veldig trenbare, rapporterer noen eiere aggresjonsproblemer. Denne oppførselen skyldes vanligvis utilstrekkelig sosialisering. Moustached parakitter har en tendens til å velge en favoritt person og binde seg sterkt med dem mens de opptrer mot andre mennesker og kjæledyr.

Som andre asiatiske arter går de også gjennom en aggressiv periode bløffende oppførsel-Bitting og territoriell - under ungdomsårene. På grunn av dette og deres behov for ekstra oppmerksomhet, kan de ikke være de beste "Begynner" fuglearter, Selv om noen birders varierer i mening.

Kjent for å være gode talkere (spesielt mennene), vil disse fuglene belønne sine eiere med mange år med komisk følgesvenn hvis det var tilstrekkelig omsorg for.

Tale og vokaliseringer

Mens alle papegøyer vil gjøre en viss mengde støy, er moustached parakitter en av de roligere artene når det gjelder skrikende og squawking. Mange eiere rapporterer at fuglene ville mye snakke eller fløyte behagelig enn bellow øre-piercing skrik. Av denne grunn kan en moustached parakett være det riktige valget for de som ønsker en papegøye, men foretrekker en roligere fugl.

Hvordan lære fuglen din å snakke

Moustached parakettfarger og markeringer

Moustached Parakets viser en regnbue av farger i deres vakre fjerdedel. Deres rygg og vinger varierer med strålende grønne og gule fargetoner, og de har vakre grønneblå halefjær. De har pulverblå hoder med karakteristiske "bart" svarte striper over og under deres nebber. Deres rose-farget bryst fades i en blåaktig turkis nyanse på bena og bellies.

En dimorfe arter, det er relativt enkelt å fortelle menn og kvinner fra hverandre. Mens mennene har et lysere rosa bryst, er den enkleste måten å skille kjønnene, ved å se på nebbet. Hannene vil ha en lys oransje øvre Mandible med en gul tips. Hunnene har en nebb som er nyanser av mørkegrå eller svart. Begge har grå hud på føttene.

Noen fargemutasjoner vises fra tid til tid - fugler kan ha mer blå eller turkis i deres fjerdedel.

Ta vare på en moustunet parakett

Som kjæledyrfugler er moustached parakitter ikke like vanlige som noen andre arter, selv om de blir mer populære. De er ofte bare tilgjengelige gjennom spesialforrettere.

I det minste krever denne fuglen en liten Macaw Cage-3 fot med 2 fot med 3 fot. To personer bør ikke dele et bur, og forskjellige kjønn sammen kan også være et problem. Hunnene har en tendens til å dominere menn.

Disse fuglene er nysgjerrige og vil alltid ønske å vite hva du gjør. De er oppdagelsesreisende. Hvis igjen uten tilsyn utenfor buret, kan de ende opp i en del av hjemmet ditt, du vil ikke ha dem i. Det er best å ha en abbor i nærheten og bringe fuglen tilbake til den når den går. Denne fuglen nyter perching på skuldre og ønsker å være en del av handlingen.

Hvis du er interessert i et kjæledyr for hele familien, kan en moustached parakett ikke være det beste valget - det er mer en persons kjæledyr. Men hvis du er en enkelt person eller på annen måte har tenkt å være fuglens eneste vaktmester, så kan denne fuglen meget vel være den mest lojale følgesvennen du noensinne vil ha.

8 topp mellomstore papegøyer for å holde seg som kjæledyr

Vanlige helseproblemer

Denne fuglen er en hardy arter, men det kan være utsatt for noen få forhold:

  • Polyoma, et dødelig avian virus
  • Sarcocystosis, en parasittisk sykdom
  • Aspergillose, en soppsykdom
  • Bakterielle infeksjoner
  • Vitamin A-mangel
  • Psittacosis (papegøyefeber), en sykdom forårsaket av klamydia-bakteriene

Diett og ernæring

I naturen spiser denne fuglen frukt, frø og blomstrer. Som med alle papegøyer, er det viktig å mate Pet Moustached Parakets et variert kosthold som inkluderer en høykvalitets kommersiell pelletformel og frøblanding, samt en rekke ferske matvarer.

Feed ca 1/4 kopp pelletert mat og 1 // 4 kopp frisk frukt og grønnsaker daglig. Et rå og variert kosthold vil bidra til at fuglen din opprettholder topp ernæring. Moustached parakitter er kjent for å være gode eaters. De pleier å være mindre finicky enn andre fugler om typer frukt og grønnsaker de er villige til å prøve. Frø skal mates i moderasjon for å unngå fedme, men er en viktig kilde til protein for fuglen din.

Frukt og grønnsaker som du kan mate inkluderer melon, eple, kale, jordbær, gulrøtter, collard greener og banan. Ikke mate avokado, som det kan være giftig for disse fuglene.

Frø vs. Pellets: Hva skal du mate fuglen din

Trening

Moustached Paraketer er svært aktive fugler, både i naturen og i fangenskap. Gi denne fuglen rikelig med plass til å klatre, swing, og spill både inn og ut av sine bur.

Moustached Parakets bør motta minst fire timers overvåket spilletid utenfor sine bur per dag i et trygt, "fugle-proofed" område. På grunn av disse kravene, kan de ikke gjøre beste kjæledyr for noen hvem har svært lite tid til å samhandle med sine kjæledyr.

Leker er avgjørende for å holde denne paruet lykkelig og ut av trøbbel. Sørg for å gi fuglen et stort bur med masse stiger, svinger og tygge leker. Noen leker laget av tre, lær eller perler vil bli mye verdsatt og gi nødvendig stimulering.

Fordeler
  • Intelligent, en flott etterligning og talker

  • Vakre, iøynefallende arter

  • Roligere papegøye - kan være i stand til hus med naboer i nærheten

Ulemper
  • Ikke mye av en familie kjæledyr - mer en enkeltperson kjæledyr

  • Kan ha biting, aggressiv periode i ungdommen - ikke anbefalt for familier med små barn

Hvor å adoptere eller kjøpe en moustached parakeett

Kontakt lokale oppdrettere og besøk med sine fugler for å få en følelse for sine personligheter. Dette besøket kan gi deg en bedre ide om hvordan det er å leve med en moustached parakeett. De kan koste fra $ 250 til $ 1000 fra en oppdretter-sjekk dyrehyller og redningsorganisasjoner, også. Online ressurser kan peke deg i riktig retning av oppdrettere eller redninger:

Hvis du kjøper gjennom en oppdretter, sørg for at du intervjuer dem, se på den generelle helsen til sine fugler, sjekk ut deres levekår og snakk med tidligere kunder. Tegn du bør unngå oppdretteren inkluderer trangt levekår, inaktive fugler og oppdrettere som unngår dine spørsmål eller synes ikke å ha mye informasjon om sine fugler.

Flere dyrefugler og videre forskning

Hvis du er interessert i lignende arter, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut alle våre andre mellomstore papegøyeprofiler.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Moustached paraket: bird species profile