Hvordan holde en fugl trygt

Morsom budgerigar. Søt grønn Budgie Paprot sitter på en finger og ser på kameraet

Som med de fleste ting, er det rette måter og feil måter å holde en kjæledyrfugl. Fugler er ganske skjøre skapninger både fysisk og følelsesmessig, og siden de ikke er tammet, er det ikke så enkelt å skurke en opp i armene dine som det ville være med en hund eller en katt. Men hvis du trener de riktige teknikkene, vil du oppdage at sikkert å holde din fjærede venn kan være enklere enn du kanskje tror. Sjekk ut tipsene nedenfor for informasjon som vil hjelpe både deg og din fugl, nyt din håndteringstid i full grad.

01 av 05

Lær fuglen din til å "gå opp"

Flertallet av fugleiere er ikke profesjonelle fugle trenere - men det er fortsatt viktig for dem å lære sine kjæledyr noen få grunnleggende kommandoer for at de skal være sunn og glad. Det viktigste av disse er Step-up kommando, En lett å undervise "Trick" som trener en fugl for å gå inn på deres eiers finger. Undervisning av denne kommandoen til fuglen din vil gjøre det mye lettere for deg å fjerne kjæledyret ditt fra buret, i tillegg til å gjøre det enkelt å flytte fuglen din fra sted til sted i ditt hjem uten behov for skremmende episoder av "Fang meg hvis du kan."

  • 02 av 05

    Aldri klem, rist, eller slå fuglen din

    Fordi fugler er så høyt spesialiserte skapninger bygget for fly, har de komplisert anatomi som gjør dem ganske skjøre i forhold til andre typer kjæledyr. Når du håndterer fuglen din, er det viktig å huske å alltid være så mild som mulig. Klem aldri fuglen din eller hold den for fast, selv om han eller hun motstår håndtering. Å gjøre det kan ødelegge en av kjæledyrets bein, skade hans eller hennes indre organer, eller verre. Hvis det virker som den eneste måten du kan holde fuglen din, er å holde en tett forståelse på ham, prøv å praktisere noen bonding teknikker som vil hjelpe kjæledyret ditt til å bli håndtert og godta det uten skrekk eller nøling.

  • 03 av 05

    Bruk et håndkle om nødvendig

    Noen ganger kan det være vanskelig å holde fast på en fugl hvis du trenger å utføre en vinge eller spiker trim, så det kan være gunstig for dere begge til å trene toweling i disse situasjonene. Mens toweling fuglen din hele tiden er langt fra ideell, kan det bidra til å berolige kjæledyret ditt og holde ham eller henne trygg i tider når det er nødvendig å begrense din fjærede venn. Husk at fugler kan bli overopphetet ganske enkelt, så sørg for at hvis du trenger å håndkle fuglen din av en eller annen grunn, får du det over med så raskt som mulig. Toweling En fugl kan være ganske traumatisk for noen kjæledyr, så hvis du må gjøre det, la fuglen din stille stille tid alene i buret etterpå, slik at han kan komme seg til.

  • 04 av 05

    Ikke la fuglen sitte på skulderen din

    Det er en vanlig praksis for fugleiere å tillate sine kjæledyr å klatre, ri og sitte på skuldrene - men det er en dårlig ide av flere grunner. Først av alt, slik at fuglen din kan sitte på skulderen din, gir din fjærede venn tilgang til ørene dine, øynene og andre følsomme deler av ansiktet ditt. Skulle fuglen din bli redd eller opprørt mens du rir på skulderen, kan du veldig godt bli utsatt for a smertefull og skadelig bite. Eliminer risikoen ved å alltid holde fuglen din på hendene eller underarmene, og sørg for at de er i trygg avstand fra ansiktet ditt.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    Aldri holde en fugl av vingene, bena eller halen

    Selv om fuglen din ennå ikke har mestret "Step-up" -kommandoen, er det aldri greit å ta ham av vingene, bena eller halen. Ikke bare kunne gjøre det skremme fuglen din og skade sin delikate fjerdedel, men det kan også forårsake komplikasjoner som ødelagte bein eller annet traumer. Hvis du må plukke opp en fugl som absolutt nekter å gå opp, gjør det trygt ved å forsiktig gripe dem i et lite håndkle eller med polstret hansker som vil beskytte fingrene fra biter eller riper.

  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Hvordan holde en fugl trygt