Sikkerhetstips for håndtering av papegøyer

Grønn papegøye sitter på skulderen

I motsetning til katter og hunder er papegøyer og andre kjæledyrfugler ikke tammet, og dette betyr at de krever spesialiserte metoder for omsorg som mange mennesker ikke er kjent med. Håndtering av en fugl, for eksempel, er mye forskjellig fra å håndtere et husdyr, og hvis det ikke er gjort riktig, kan det være farlig for både fuglen og dens eier.

Hvis du er ny for å holde kjæledyrfugler, så ikke gå glipp av informasjonen om sikker håndtering nedenfor. Ta deg tid til å sørge for at du håndterer fuglen din trygt og korrekt kan gå langt i å sørge for at både deg og din fugl blir trygg og nyte et langt og tilfredsstillende forhold sammen.

01 av 05

Klem aldri en kjæledyrfugl

Mens det noen ganger er nødvendig å holde en fugl fast hvis du trenger det Trim neglene sine, klipp vingene, eller utfør en annen type nødvendig prosedyre, det er viktig å huske at det aldri er greit å presse en fugl.

Fugler har skjøre skjeletter og delikate luftveier. Klemme dem for mye kan forårsake knuste bein, organskader og andre antall problemer som kan føre til alvorlig skade eller en fugls plutselige død. Hold fuglen din trygg ved å aldri sette for mye press på en hvilken som helst del av kroppen.

  • 02 av 05

    Lær fuglen din til å "gå opp"

    Lærer fuglen din til Trinn opp kan gå langt for å hjelpe deg med å håndtere fuglen din trygt. Fugler som nekter å gå på sine eiers fingre må ofte være håndklestet eller grep når det er på tide for dem å komme ut av buret, og sette dem i fare for skade og alvorlig stress.

    Hvis fuglen din ikke kjenner steg opp kommandoen, bør du begynne å lære ham å utføre denne funksjonen så snart som mulig. Enhver fuglinnehaver vil fortelle deg at det er det viktigste som du kan lære din fjærede venn.

  • 03 av 05

    Ikke la en papegøye sitte på skulderen din

    Selv om filmer og TV-programmer ofte viser papegøyer som er lykkelig på sine eiers skuldre, er det flere grunner til at dette ikke er en god ide. For en ting, selv Temest og vennligste fugler er i stand til å bite hvis de blir skremt eller på annen måte opprørt.

    Å tillate en fugl å sitte på skulderen din, setter dem direkte på ansiktsnivå med deg, og legger deg i stor fare for å opprettholde en forferdelig bit hvis noe skal gå galt. Forhindre denne typen ulykke ved å holde fuglen din på hånden eller underarmen på en sikker avstand fra ansiktet ditt og ører.

  • 04 av 05

    Hold fuglens vinger klippet

    Selv om det kanskje ikke virker som det først, klippe fuglens vinger kan hjelpe mye når det gjelder å håndtere fuglen din trygt. Fugler som har klippet vinger raskt, lærer raskt at de ikke er i stand til å fly, så de vil ofte bli mer avhengige av sine eiere, holde seg til dem som lim når de er ute av buret.

    Fugler som ikke er klippet, kan være utsatt for å prøve å fly når de holdes, ledende eiere til å gripe på dem ut av instinkt. Siden fuglene er så fysisk skjøre, kan dette forårsake alvorlige skader. Klipping av fuglens vinger vil bidra til å minimere en slik risiko.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    Vakt dine smykker og tilbehør

    En endelig ting å huske på når du lærer å holde en fugl trygt, er at fugler elsker å bite og velge på små, skinnende gjenstander - så ringene dine, øredobber, halskjeder og andre smykker vil være ganske uimotståelig for dem.

    Mer enn en uheldig fuglseier kan vitne til hva som kan skje hvis din fjærede venn bestemmer seg for å gå for en ørering eller en annen type piercing. Spill det trygt ved å fjerne alle smykker før du håndterer kjæledyrfuglen din, og hold et par trygt fugl leker på hånden for å holde kjæledyret distrahert.

  • Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Sikkerhetstips for håndtering av papegøyer