Trenger din fugl en nebb trim?

Nærbilde av nebben til en grønn papegøye

Trimme A fuglens nebb høres slags skummelt, men det er en nødvendig prosedyre for noen kjæledyrfugler. Mye som våre negler, er en fuglens nebb laget av keratin og vokser kontinuerlig gjennom hele sitt liv. På grunn av dette må nebbet være konstant malt ned - enten via fuglens daglige aktiviteter eller en manuell nebbe trim - for å holde seg frisk og fungere skikkelig.

Fugleverd vedlikehold

Normalt inkluderer en sunn fugls daglige aktiviteter rikelig med tygging, spising og foraging, noe som bidrar til å naturligvis holde neborgene ned til riktig lengde og form. Fugler blir ofte observert å gni sine nebber på tøffe overflater, som også bidrar til å opprettholde nebbet.

De fleste kjæledyrfugler som er utstyrt med trygge, tyggbare gjenstander, som naturlige treperker og Cuttlebones, er i stand til å holde nakkene i god form. Visse matvarer, som unshelled nøtter, kan også bidra til å bære ned deres nebber - selv om det er viktig for å sikre at disse matene er en del av en sunn fugl diett.

Noen ganger kan en fugls nebb bli overgrodd eller merkelig formet. Dette kan skyldes en skade, visse medisinske forhold, eller en livsstil som ganske enkelt ikke gir fuglen nok muligheter til å ha på seg nakken. Og når dette skjer, er det nødvendig med en nebbe trim (og potensielt annen medisinsk behandling) for å fikse det.

Beak-trimningsprosessen

Med mindre du er erfaren i veterinærmedisin, bør du aldri forsøke å trimme fuglens nebb selv. Å gjøre det, kan det risikere skade på både deg selv og kjæledyret ditt.

Så hvis du oppdager fuglens nebb ser for lenge, ujevn eller på annen måte unormal, er det første du bør planlegge en avtale med en Avian Vet. Veterinæren din må undersøke fuglen din for å bestemme årsaken til nebbeholderen og de riktige trinnene for å rette opp det. Foruten en nebbe trim, må de også behandle en underliggende medisinsk tilstand.

Når fuglen din får sin nebben trimmet, vil veterinæren bruke en spesiell fil som et dremel-verktøy - for å forsiktig vekk de overskytende lagene av fuglens nebb.Arkiverer nebben på denne måten nøye etterligner erosjonen av nebben fra hverdagen, noe som gir et mer naturlig utseende til den ferdige nebb og minimere risikoen for skade på fuglen.

Forståelig, et veterinærbesøk og nebreklær kan være stressende for en fugl. Etter avtalen din, er det best å ta fuglen direkte fra Vet`s Office og plassere den i et rolig, kjent sted i ditt hjem. Forsikre deg om kjæledyret ditt, men prøv å unngå overdreven kose. De fleste fugler vil foretrekke å bli igjen alene for en stund etter å ha en tur til veterinæren. Gi ferskvann og rikelig med velsmakende matvarer, og ikke la besøkende eller andre familiemedlemmer forstyrre fuglen i flere timer eller til den har gjenopptatt sin normale demeanor.

Se nå: Hvilken veterinærpleie krever en kjæledyrfugl?

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Grooming og rutinemessig omsorg for kjæledyrfuglerVeterinærhåndboken, 2020

  2. En sunn fugl har en sunn nebb!Del Mar Veterinary Hospital, 2020

  3. Grooming i fugler. Niles Animal Hospital og Bird Medical Center, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Trenger din fugl en nebb trim?