Fugl neborg helse

Beskåret bilde av kvinne som strekker afrikansk grå papegøye

Selv om kvaliteten på en fuglens nebb er nøkkelen til helsen til den samlede fuglen, kan det være vanskelig for fugleiere å vurdere helsen til fuglens munn, og enda vanskeligere for dem å finne ut hvordan man skal behandle nebbeproblemer hvis noen skal oppstå.

Det er viktig å vite vanlige nebbeproblemer som oppstår i papegøyer og andre typer fanget dyrefugler, se på måter du kan markedsføre og opprettholde optimal beak helse i våre fjærede venner, og lære å identifisere og fikse nebbeproblemer som kan lede til store helseproblemer for våre fugler. Å bli mer oppmerksom på tilstanden til fuglens nebb vil tillate deg å formulere en mer nøyaktig estimering av hans eller hennes generelle helse, og gjøre det lettere for deg å gi best mulig omsorg for ditt kjære kjæledyr.

01 av 03

Selv om det kanskje ikke er noe du normalt ville tenke på, er et kjæledyrfugls nebb utsatt for flere vanlige problemer. Vanlige nebbeproblemer, Og heldigvis, den minste problematiske og alvorlige, er å legge merke til en flaky nebb på en fanget eksotisk fugl. Av en eller annen grunn synes dette å være mer vanlig i Conures og Cockatoos, Selv om det kan skje i noen papegøyearter.

Hvis du legger merke til at kjæledyrfuglen din har en flaky nebb, er den mest sannsynlige skyldige en vitaminmangel. I dette tilfellet bør du konsultere din Avian Vet For forslag til kosttilskudd eller kosttilskudd som vil bidra til å helbrede kjæledyrets munn. Andre vanlige nebyrsykdommer som er notert i kjæledyrfugler, er kjent som saksbekk og papegøyebek, både vekstabnormaliteter som kun kan korrigeres med proteser eller kirurgi administrert av en kvalifisert avian veterinær.

  • 02 av 03

    Hjelper kjæledyrfuglen din opprettholde en sunn og sterk nebb er ikke så vanskelig som det kan virke. For en ting, som gir fuglen din med fugle-trygge naturlige treperker, vil bidra til å oppmuntre den fjærede vennen til å trene hans eller hennes nebb ved å tygge dem, som de normalt ville gjøre med tregrener i naturen. En annen ting du kan gjøre for å fremme beak helse er å gi kjæledyret ditt med rikelig med friske hele matvarer som un-shelled nøtter. Hele nøtter som brasilister, pekannøtter, valnøtter og mandler har alle tøffe skall og smakfulle sentre som vil oppmuntre fugler til å bruke sine nebber til å bryte inn i dem. Pass på at du ikke overdriver det på mutrene, men for mye av en god ting kan forårsake vektøkning og fedme i kjæledyret ditt.

    Et annet alternativ for å hjelpe fuglen din opprettholde en sunn nebb er å gi en cuttlebone i hans eller hennes bur. Ikke bare for å gjøre fugler Finn Cuttlebones å være morsomme leketøy å tygge på, men cuttleben bidrar også til å gi et sunt løft til en fugls kalsiuminntak. Dette kan være spesielt nyttig for høner av reproduktiv alder, som ekstra kalsium kan bidra til å forhindre eggbinding og andre problemer med eggproduksjon.

  • 03 av 03

    I noen tilfeller av nebb overgrowth eller andre neborg vekst abnormiteter, En nebbe trim kan være i orden For din fjærede venn. Fordi en fugls nebb er laget av keratin og fortsetter å vokse gjennom fuglens liv (mye som menneskelig hår og negler), kan disse trimmene være nødvendige fra tid til annen i tilfeller der fuglen ikke klarer å sende sin nebb på perches , cuttlebones eller leker.

    Hvis du mistenker at fuglen din trenger en beak trim, bør du planlegge en avtale med din aviær veterinær så snart som mulig for en evaluering. Unormalt formede eller overgrodde nebber kan føre til problemer med en fugls evne til å spise, som raskt kan bli svært alvorlig. Hold øye med fuglens matinntak til du kan komme til Vet`s Office hvis du merker at fuglens nebb ser merkelig på noen måte.

  • Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Fugl neborg helse