Grunnleggende om sunn fugl poop

Pet papegøye i et bur klatring på stolpene

De fleste fugleiere har hørt at det er viktig å overvåke deres fjærte venns droppings for tegn på sykdom. Det kan imidlertid være vanskelig å bestemme nøyaktig hva som er "normalt" når det gjelder fuglepoop. Det kan virke grovt, men å analysere fuglens droppings for farge, tekstur og andre faktorer kan gå langt i å holde kjæledyret ditt sunt.

01 av 05

Farger

Sunn fuglefylling kan vise en rekke farger og fortsatt betraktes som "normalt."Din fugl sannsynligvis forbruker mange forskjellige typer Friske frukter og grønnsaker, en rekke forskjellige frø, og en rekke flerfargede pellets hvis du supplerer fuglens måltider med et kommersielt tilgjengelig kosthold. Maten fargestoffer i disse pelletsene, kombinert med de naturlige fargene på den friske maten din fugl spiser, vil naturligvis gi en regnbue av farger i deres droppings.

Men hvis du merker at fuglens poop plutselig endrer farge, kan det være et tegn på alvorlige helseproblemer som trenger rask veterinær oppmerksomhet.

  • 02 av 05

    Teksturer

    Tekstur av droppings vil også variere basert på fuglens diett. Det er imidlertid visse ting å huske på når du analyserer fuglens poop for å sikre at det er sunt.

    For en ting, bør dropping være verken for våt eller for tørr. En god tommelfingerregel er at poopen skal være nær å etterligne konsistensen av tannkrem, for mangel på en mindre motbydelig analogi. Vær på utkikk etter droppings som er veldig mørke eller virker "Tarry", da dette kan være et tegn på intern blødning, som krever umiddelbar Veterinærpleie.

  • 03 av 05

    Lukt

    Generelt bør fuglens droppings produsere lite til ingen lukt. Poop som synes altfor stinkende kan være indikativ for infeksjon, tarmproblemer eller andre typer sykdom. Dette er ikke å si at du skal komme ned og snuse fuglens droppings - som kan være skadelig for helsen din. Snarere, vær oppmerksom når du fugl bruker på badet, og se om det ser ut til å være merkbar duft wafting rundt buret. Hvis nesen din oppdager noe som bare ikke "riktig" om lukten, er det sannsynligvis en god ide å kontakte fuglens veterinær for en evaluering.

  • 04 av 05

    Tilstedeværelse av væsker

    I motsetning til pattedyr og andre typer dyr, er en fuglens droppings normalt ikke solide. Snarere bør det være en god mengde væske som er tilstede i en sunn fuglavfall, som en fuglens anatomi har ikke en separat mekanisme for å eliminere flytende avfall fra kroppene sine.

    I stedet utvises urin og avføring på samme tid. Urinen i fuglefelling presenterer seg normalt som en hvitfarget, pastyvæske og omfatter vanligvis rundt 30 til 50 prosent av volumet av droppings. Selv om dette kan variere litt uten å være årsak til alarm, bør du definitivt rapportere til din aviær veterinær hvis du frykter at det er for mye eller for lite væske i fuglens avfall.

    Fortsett til 5 av 5 nedenfor.
  • 05 av 05

    Størrelse og beløp

    Som man kan forvente, vil volumet av en fuglens droppings være i forhold til størrelsen på fuglen som produserer dem. Med andre ord, vil små fugler produsere mindre droppings, og større fugler vil produsere større. Avhengig av kosthold, små variasjoner i det som er en normal mengde droppings for en gitt fugl, kan forventes, men enhver drastisk endring i størrelsen eller frekvensen av fuglens poop skal noteres og rapporteres til veterinæren din. Igjen, å være oppmerksom på fuglens droppings når du rydder ut buret, vil gi deg den beste ideen om hva som passer inn i det normale området for din fugl.

  • Artikkel Kilder
    Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
    1. Evaluering av fuglfelt-en indikator på helse. Niles Animal Hospital

    2. Tegn på sykdom i følgesvenn fugler. Forening av aviær veterinærer

    Del det i det sosiale nettverket:

    Løp
    » » Grunnleggende om sunn fugl poop