Hvordan vite når det er `time` å euthanize et kjæledyr (sett i dvale)

en senior pug på en sofa

Her er noen spørsmål å vurdere når du vurderer livskvaliteten for kjæledyret ditt. En generell tommelfingerregel å følge er når "de dårlige dagene overgår de gode dagene," men det kan være vanskelig å vurdere. Å bli kjent med disse retningslinjene vil hjelpe kjæledyrseiere bestemme det beste handlingsforløpet for en terminalt syk, geriatrisk, eller skadet kjæledyr. Når gjør det aktiv dødshjelp bli et av svarene?

  • Er kjæledyret ditt nyter aktiviteter det er han / hun pleide å? Er han / han spiser, går og spiller som det som ville være hensiktsmessig for hans / hennes alder og evne? Er kjæledyret ditt interessert når du forlater eller kommer hjem?
  • Er kjæledyret ditt i stand til å spise og drikke normalt, og spise vanlige mengder? Hvis kjæledyret ditt må bistås, er kjæledyret ditt tilstrekkelig væske og ernæring?
  • Er kjæledyret ditt i stand til å urinere og defecate ok? Er kjæledyret ditt fortsatt housebroken, eller har flere ulykker? Husdyr som er housebroken, men er ikke i stand til å opprettholde hygiene, vil ofte bli plaget - de vet at det er "feil", men ikke klarer å kontrollere oppførselen. Helseproblemer kan også oppstå fra den skitne huden og pelsen (infeksjoner, ulcerasjoner).
  • Er kjæledyret ditt i smerte ofte? Er smerte tilstrekkelig kontrollert med medisinering?
  • Er ditt kjæledyrsdel av familien, eller alene mesteparten av tiden? Gjør kjæledyrets alder eller sykdomsrelaterte atferd fremmedsamfunn familiemedlemmer?
  • Blir kjæledyret stresset eller redd når du er alene, forutsatt at dette ikke var et problem før?
  • Går kjæledyret ditt å gjenkjenne deg?
  • Ser kjæledyret ditt å nyte interaksjon med andre kjæledyr og familiemedlemmer?

Tips

  • Tanken om å miste et elsket kjæledyr er veldig vanskelig. Å ta beslutningen om å euthanisere kjæledyret ditt og skulder vekten av det som kan være følelsesmessig smertefullt. Du trenger ikke å gå alene. Diskuter dine følelser med familiemedlemmer, venner og veterinæren din. Aktivt søke en støttegruppe eller snakke med en profesjonell rådgiver for å hjelpe deg med å navigere noen følelser av tap og sorg.
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Hvordan vite når det er `time` å euthanize et kjæledyr (sett i dvale)